Şimdi Ara

SİZCE GELMİŞ GEÇMİŞ EN GÜÇLÜ DEVLET KİM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Moğol topraklarını genişletmek istiyordu ki fethediyordu. Amerika şu an topraklarını genişletmek istese mal gibi bakarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

quote:

Orijinalden alıntı: --SİNGLE--

Tabii ki Devlet-i Aliyye Osmanlı. 3 kıtaya hakim olan başka bir devlet varsa söyleyin bilelim.

Britanya 5 kıtaya hükmetti?

Hocam Britanya'nın yaptığı hükmetmek değil , sömürmektir. Osmanlı gibi her karış toprağındaki halka adaletle,hoşgörüyle asla davranmamıştır. Hatta siyahi halka ne gibi zulümler yaptığını burada yazmama gerek yok sanırım.
  • Makedonyadır. Büyük İskender kendi döneminde bilinen dünyanın büyük bir kısmına hükmedip , bilinmeyen bölgelere seferler düzenlemiştir.
  • Rome

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet Bahçeli

• Tartışmasız C.C.C.P.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

quote:

Tabii ki Devlet-i Aliyye Osmanlı. 3 kıtaya hakim olan başka bir devlet varsa söyleyin bilelim.

Britanya 5 kıtaya hükmetti?

Hocam Britanya'nın yaptığı hükmetmek değil , sömürmektir. Osmanlı gibi her karış toprağındaki halka adaletle,hoşgörüyle asla davranmamıştır. Hatta siyahi halka ne gibi zulümler yaptığını burada yazmama gerek yok sanırım.

Sonuçta 5 kıtada büyük bir imparatorluk kurdu mu kurdu.Ben sizin söylediğiniz kıta örneğinden yola çıktım,hükmetme şekli tartışılır tabii.

• Uganda

• çin

• roma
  • verilen cevaplar arasında yıkılmış devletlerin, parçalanmış imparatorlukların olması ne kadar da ilginç...

• Abd tabiki. Yıllık ekonomik bütçesi avrupa birliğinin tamamına denk. Tüm okyonuslarsa bir tane uçak gemisi var. Gezegenin çevreleyen gps uyduları olan tek ülke. Abd istese gps çalışmaz.abd istese iletişimi dünya genelinde keser. Mal gibi kalırız

• Kesinlikle büyük iskenderli makedonyadır.
    Gidebildiği her yeri almış ve müthiş bir kültür sentezi oluşturmuştur.

• Roma İmparatorluğu

Topraktan bir şehri mermerden bir Romaya çevirdim. -Agustus mu neydi adı total warda görmüştüm.

• Güneş batmayan imparatorluk. Adı üstünde.
  • Abd

• Büyük ve şanlı Roma İmparatorluğu!

• asya hun imp. mete zamanı

yahut israil

• Timur devleti karşısına kim gelirse gelsin yenilmemiş ve muhtemelen de yenilmeyecek olduğu için oyum Emir Timur'un devletine. 103 savaştan 0 yenilgiyle ayrılmış bir insan, şaka gibi.
    Moğollar da aynı şekilde durdurulamaz, Cengiz Han'ın yasaları da Türk yasaları olarak geçer bakabilirsiniz
    Kültür, bilgi birikimi ve medeniyet olarak oyumu Romalılara,
    Savaş taktikleri ve askeri alanda güç olarak Timura,
    En geniş birleşik devleti kurdukları ve durdurulması çok güç olduğu için Moğollara,
    En geniş topraklara sahip olan, kıçı kırık tüfeklere mızraklarla karşılık veren devletleri sömürge haline getirip böbürlenen Britanya,
    Tarihin en kuvvetli liderine sahip devlet olarak da Avrupa Hun diyebilirim.
    Hiç bana burada dünyayı Türklere odaklı olarak görüyorsunuz filan demeyin, çinlilerin bize hükmettiği süre zarfının bizim onları kontrol altına aldığımız dönemden daha büyük olduğunu da, Babür devletinin kolayca İngilizlerin eline geçtiğini de, Osmanlının yeni ticaret yollarında söz sahibi olmaya uğraşmayıp avrupaya amaçsızca akın düzenlemesi gibi sıkıntıları ben de biliyorum. Ama tarihte bilimsel ve kültürel en büyük olayları Romalılar, imkansız denilebilecek çoğu şeylerin de Türklerin elinden olduğu bir gerçek.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.