ds kadar kaliteli 1.6 dci kadar güçlü en alt kesimden en üsy kesime kdr her bütceye hitap eden ( 301-c,lys-clio) gerektiğin de d sınıfın da 1.6 dizel otomatık sunan ( ds,508,c5) mpv de bol donanım güzel tasarım dizel otomatık sunan ( 5008 , c4 grand p.scenıc) cross over da gelecek sunan ( 2008 , captur v.b)
japon arabaları benzının ucuz olduğu gelirlerin de yüksek olduğu ülkelerde satar türkiye için en ideali fransızdır alım gücü biraz daha yüksek olan için alman toyota hariç diğerleri azınlık zaten .
406 Pininfarina Coupe'nin yeni olduğu zamanlar olsa bir "mi acaba" derdim; ama o dönemde de Honda Prelude'lar hala binilebilir yaşta idi... Şu şartlar altında Fransız araçlarının yanından geçmem. Japonlarda ilgilendiğim arabalar:
Bunların karşısında Pug RCZ var. Kusura bakmayın ama RCZ araba değil yukarıdakilerin yanında. Bir otomobilde herşey artizlik değil. Hele ki bu sınıf araçların biraz keyif odaklı, kendini sevdirecek, her detayı iyi düşünülmüş, bir farklılığı olan şirin araçlar olması gerekiyor. RCZ'de bu yok. Ki bence tip de yok. Sadece artizlik var. Standart bir Pug.
SUV sınıfı ile hiç ilgilenmiyorum; ama alacak olsam orta sınıfta hiç düşünmeden Suzuki Vitara alırım. Dert yok tasa yok. Azıcıcık büyük biraz daha konforlu olsun, arazisi önemli değil dersem Forester alırım. Bu sınıfta da Fransızlar'ın bu iki araba ile aşık atabilecek arabası yok.
Normal C ve D sınıfı araçlarda işler karışabilir biraz. Zira standart arabayı herkes üretebiliyor. 308'i kafadan elerim. Megane HB çok artiz araba, hiç lafım yok. "Citroen, C4'de sabit direksiyon göbeğinden vazgeçmeyecekti arkadaş!" diyorum. Yeni C4 güzel de bir özelliği yok. Citroen'in mantığı farklı birşeyleri olan bir arabaya binmek. Yeni C4'de böyle birşey göremiyorum. C sınıfında karşı tarafta ilgilenebileceğim arabalar Honda Civic, Mazda 3, Subaru impreza, mitsubishi Lancer... Toyota Corolla güzel araba; ama bana göre değil. Kafadan eledim. Civic bana çok büyük ve hantal geliyor. 2002-2004'lerdeki çizgilerini bozmasalardı 1.6 motorlu canavarlar üretebilirlerdi. Şu hali ile Civic'e hayır demem; ama her an daha performanslısını arıyor olurum. Mitsu çok çok hantal. Lancer gibi bir arabada o motor tıkanıp kalıyor. Başka motor da yok. Ya Evo alıyorsun, ya hantal Lancer. Çok güzel araba; ama bana göre değil. Subaru İmpreza'da 1.5 daha da hantal. Araç 4 çeker. Ama 2.0'ı da var. İkinci elde benim için güzel bir seçenek. Mazda 3 hoş. Yeni kasa Mazda 3 performansta Civic ile kapışır. C sınıfında bu kadar araba içinde, gider çok daha ucuza 2008-2010 arası 2.0 HB bir impreza alır geçerim. Low-High arazi şanzımanı da var hem!
D sınıfında iş gene karışık. Subaru Legacy, Mazda 6, Honda Accord, Laguna, Pug 508, Citroen C5. Toyota'yı gene eledim. Bana göre değil arkadaş. Ben Subaru Legacy SW aldım. Memnunum. Laguna'dan nefret ediyorum. Ama Coupe'sine hastayım. Arkası nasıl birşey öyle! Önü gene bana göre oldukça kötü. Ama arkası için alınır o araba. Onun dışında düz Laguna'yı hiç sevmiyorum. Lattitute diyorlar sanırım şimdi ha? Neyse geçelim, Citroen C5... Eski kasa C5 kadar tipsiz bir araba zor bulunur. Uğraş uğraş tipini anca düzelttiler, ki bence gene çok iyi değil. Ama içine oturunca Citroen işte. Tarz araba pek lafım yok. Pug 508 ile efsane bir çıkış yaptı. Her türlü övgüyü hakeden bir araba. Biri kafama silah dayasa ve "İllaha Fransız alacaksın, ne alırsın?" dese saniyesinde 508. Bacak desteği ayarlanabilir Koltuklar falan tabiri caiz ise bokunu çıkarmışlar. Dışı da çok sade ve şık. Pug'un üst sınıf arabalarına özen gösterdiği de biliniyor. Fransızlar içinde 508 derdim ben. Honda Accord var yeni kasasıyla. Eski kasası öyle bir eskidi öyle bir eskidi ki! Accordlar hep ok gibi, uzay gemisi gibi iddialı dizaynlar oluyor. 5 yıl geçtikten sonra da görüntü olarak çok eski kalıyor. Çünkü çizgiler futuristik, klasik çizgiler yok. Zamanla futuristik çizgiler demode kalıyor. Ancak on numara araba laf yok. 5-7 sene bin, sat. Gayet konforlu, dertsiz tasasız, orta performanslı bir araba. Mazda 6 da çok şık ve sade oldu. Station'u sedanından daha yakışıklı arabalardan. Ben Accord vs. Mazda 6'da Mazda 6 derdim. Konfor aynı, performans aynı gibi, dış görünüm Mazda 6'da çok daha sade, şık ve asil. Onun dışında çok benzer arabalar. İkisi de gayet iyi. Subaru Legacy ise bu arabalardan daha konforlu ve daha sessiz; ama performans açısından ciddi noksan. 4 çekerden ötürü hayvan gibi yol tutuşu eklemek lazım. Ama dev anası gibi arabada CVT vitesle scooter gibi hızlanmanın eksisini de tartmak lazım. 160 ile giderken dik yokuş çıkıyorsanız 6000 devire dayayan bir araba asabınızı bozarsa Legacy'den uzak durun. Ama dediğim gibi konfor olarak Mazda ve Accord'dan üstün. Station'u sedanından daha yakışıklı gene.
Kısaca: ARABALARI MEŞEİ DEĞİL, MODEL MODEL DEĞERLENDİRMEK LAZIM. HERKES DÜZGÜN ARABA ÜRETEBİLİYOR ARTIK. ATLA DEVE DEĞİL. MESELE SİZE GÖRE GÜZEL OLANI SEÇME MESELESİDİR.
Sorunsuz dizel istiyorsanız japon. Fransız dizelleri turbo problemi çıkarınca serviste 5000 lira kilitliyorlar müşteriye.
quote:
Orijinalden alıntı: gezginbur
Sorunsuz dizel istiyorsanız japon. Fransız dizelleri turbo problemi çıkarınca serviste 5000 lira kilitliyorlar müşteriye.
Ne turbo sorunuymuş arkadaş.
Ben 223.000 km'dir karşılaşmadım kendisiyle ne hikmetse.
Turbonun yenisini alayım desem orjinali zaten ithalatçısında 900 TL civarlarında.
Servislerin müşteriye kilitlediği doğru desek, o da her servis için geçerli, buradan fransıza ne pay çıkarabiliriz diye düşünüyorum, yok, o da olmuyor.
Kısacası yukarıdaki yorumun elle tutulur hiç bir yanı yok.
bence japon zaten imzamda yazıyor.
Jap10
kesinlikle japon
quote:
Orijinalden alıntı: ColDasHeLL
quote:
Orijinalden alıntı: rst78
quote:
Ne turbo sorunuymuş arkadaş.
Ben 223.000 km'dir karşılaşmadım kendisiyle ne hikmetse.
Turbonun yenisini alayım desem orjinali zaten ithalatçısında 900 TL civarlarında.
Servislerin müşteriye kilitlediği doğru desek, o da her servis için geçerli, buradan fransıza ne pay çıkarabiliriz diye düşünüyorum, yok, o da olmuyor.
Kısacası yukarıdaki yorumun elle tutulur hiç bir yanı yok.
900 lira olan fason imalat turbo. O daha çabuk bozulur. Fransızlar özellikle öyle yapıyor. Turbo basıncını yüksek tuttukları için daha çabuk bozuluyor turbo. Sizinki şirket arabası heralde hep uzun yolda kullanmışsınız. Piyasadaki Fransız arabalarının %80'i şirket arabası.
Bakalım? Allah için açılmış konu. Duyarlı forum üyeleri olarak Şikayet butonuna basıyoruz. Sevgiler.
quote:
900 lira olan fason imalat turbo. O daha çabuk bozulur. Fransızlar özellikle öyle yapıyor. Turbo basıncını yüksek tuttukları için daha çabuk bozuluyor turbo. Sizinki şirket arabası heralde hep uzun yolda kullanmışsınız. Piyasadaki Fransız arabalarının %80'i şirket arabası.
Fason falan değil, servisler de bahsettiğim ithalatçıdan alıyorlar turboları.
Bahsettiğim ithalatçı Garrett markasının Türkiye distribütörü.
Orada 900 TL olan turbo servis kazığı ile beraber 2000 TL oluyor. Yememek lazım.
Aynı şekilde aracım için far fiyatı sormuştum servise, aracıma uygun Valeo marka mercekli xenon far ithalatçısında 400 TL. Servis aynı fara 1400 TL fiyat çekti
Bunları gördükten sonra yetkili servis garanti bitene kadar geçerli benim için
quote:
Orijinalden alıntı: nik bulamadım idare et
toyota mazda honda mitsubishi nissan
öte yandan
renault peugeot citröen
hangi ülkeyi tercih ederdiniz ?
Japon = Hız,Güç,Sağlamlık
quote:
Orijinalden alıntı: extreme_oki
quote:
Orijinalden alıntı: HondatugraL
quote:
Orijinalden alıntı: extreme_oki
quote:
Orijinalden alıntı: nik bulamadım idare et
toyota mazda honda mitsubishi nissan
öte yandan
renault peugeot citröen
hangi ülkeyi tercih ederdiniz ?
bu konuda sana şöyle bir yorum yapayım japon arabasının motorunun üstüne motor yoktur fakat japonlar motor geliştirmede teknoloji özürlü oldukları için arkadaş biz yıllarca bunu bildik bunu okuduk alırsan motor bu dedikleri için ileri adım atamıyorlar oldukları yerde marş sayıyolar birde teknolojide 1. oluyorlar nasıl oluyorlarsa kör nokta , şerit takip , katlanır ayna , koltuk ısıtma , xenon , elektrikli koltuk , dokunmatik touch , konfora ve güvenliğe yönelik ne varsa kanı gibi ilerliyolar honda 1.6 dizel getirdi onuda koya koya hb versiyona koydu zopalık değilmi bu adam amaç ne 1.6 dizel getirdik satılmadı demekmi bunlara birinin kardeşim siz napıyosunuz demesi lazım patronlardan veya mühendislerden gelelim fransız konusuna löjarden den geçerken jösvitembek popo üstü
Usta şimdi sana şöyle açıklıyayım. Evet bıldıklerını okurlar bu doğru ama teknolojıde çok ileriler buda bir gerçek. Saydığın özellikler içinde katlanır ayna, elektrıklı koltuk, dokunmatik touch ekranlar diye saydıklarının hepsı gerekli şeyler değil. Bunlar sadece artı özellikler. Ama yapsalar emın ol en ıyısını yaparlar. Ama şuda var japon araçları herzaman gereklı olan ozellıklerı bellı bır şekılde toplayıp en yuksek kalıte en uygun fıyatla satarlar. Bugun senın dedıgın ozellıklerın hepsını bı japona koysan fıyatı olur 150 bın bizim ülkedeki insanların mantığı ile 150 ye işte mazda honda alıcağıma bmw mercedes alırım der. En azından marka dıye bakarlar. E doğal olarak japonlarda musterı kaybederler. Bugun arabanı kıtledııgnde hondacılar yada mazdacılar veya japoncular aynalarım kapanmadı dermı ? Demez. Aramazlar bu ozellıklerı. Bence ekstradan özellik olacağına gerekli olanları koysalar gayet yeterlıdır. Abs hava yastığı asr tarzı baz donanımlar bır araç için yeterlı ve fıyatlarıda genel olarak 40-70 arası bu yuzden hem teknolojı hem kalıte satmış olurlar.
Hondanında tarihçesini çok iyi bildiğimden ve ilk urettıgı araçların hep ufak araçlar oldugunuda düşünürsen bence insanları bıraz olsun kolay kullanım olması trafığın rahatlığı yolda yer kazanma gibi avantajlardan dolayı hb lere yonlendırmek için dizeli o modele koydu gibime geliyor.
Konudakı soruya gelıcek olursak. Japonun yanına fransızı yanaştırmam bile. Dünyada tek fransız araçları kalsa bisikletle gezerim.
artı özellikleri yapsalar en iyisini yaparlar demişsin yapsın yapacak da yapmazsa kendi kaybeder vw neydi ne oldu hyundai neydi ne oldu üstüne ekliyorlar japonlar aynı tas aynı hamam yapmıyacaklarsa donanım satamazlar sen demişsinki japoncular katlanır aynaya bakmaz demişsin bende sana bi muhabbetin özetini geçeyim japon bir marka tartışılıyor araç alacaksam sırf motor diye japona o arabayı vermem konforda önemli benim için ben almam arkadaş xx japon malını yıllardır aynılar
dizel muhabbetine gelecek olursak mal satacak adam seni beni düşünmez sattığı mala aldığı paraya ettiği kara bakar hb araç kullansak trafik rahatlarmı bu nasıl bakış açısı anlayamadım vallaha japonlar teknolojide üstünler ama neyi nerde kullanacaklarını bilmiyorlar mitsubishi lancer koy şu kasanın üstüne 1.6 dizel 125 ps bak nasıl satıyo honda civic sedan koy aynı motoru bak nasıl satıyo eskidendi o işler yap arabayı koy motoru alırsanız bu şimdi üreticiler herşeyi tüketicinin talebi doğrultusunda geliştiriyo uyduruk navigasyon bak nasıl meşur oldu şimdi arabalarda standart oluyo neden koyuyorlar opsiyon yaptılar millet aldı yakında standart olacak tüm modellerde navigasyon tüketici artık ne istediğini çok iyi biliyo tüketici ne istiyo
vergiden en az muaflı ekonomik dizel motor bunun yanında araç konforlu olacak birçokda standart özelliği olacak fiyatıdaaaaaaa öle uçuk kaçık olmayacak zamanında az para kazanmadı büyük firmalar buna honda mitsubishi de dahil rakiplerini izlemektense mühendislerini çalıştırsın japonlar teknoloji dahileriyse o sözün hakkını versinler şuanda japonlar teknolojide araçlarda diğer markalarda olmayan özellikleri satıyor olmaları gerekli ama malesef tam tersi bu kafayla devam ederlerse bunu buraya yazıyom saabı izleyenlerden biri mitsubishi olacak ardında honda olacak
Yapıp yapmaması elbette kendıne kalmış bi durum. Senın ozetını geçtıgın muhabbet 70 milyonda belkı 20 milyonun düşündükleridir.. Gerı kalan 50 mılyon kişi japon araçlarının ne oladuklarını bıldıgınden hesabını ona gore yapar. Sen şimdi Honda civic alcan sedan adam sana dıcek bunun fıyatı 80 mılyar. Ne var dıcen aynalar katlanıyo dokunmatık ektranı var yok efendım kendı kendıne gıdıyo. Hıııı dicen çıkıcan gıdıcen başka daha kalıtelı köklu fırmaya atıyorum mercedes adam sana hondadakı kadar ozellık sayamıcak bıle o fıyata dicen sonra ama bu mercedes. Eee noldu hondadakı muşteri ?? Bu fıyatlar ornek verılmıs fıyatlar tabi. Sen hondaya 200 mılyara arabasını satılacağının garantısını ver bu dunyada adamlar sana aklına gelmeyen teknolojıyı koyar yollar. İleriler elbette teknolojide ama araçlarında kullanmıyolar.
Aynı zamanda dizel muhabbetınde Honda dünyayı kuresel ısınma çevre kirliliği gibi çevre duyarlılığına en yuksek değeri veren firmalardan biridir. Sen otomobıl uretıcısı olsan elbette sattıgın kişiyi düşünmezsin ama Honda düşünür. Hondanın ilk araçlarına bak amerıkan araçlarına karşı urettıgı fındık kadar araçları var örnek olarak s800 modeli. Bu modellerlede amerıkanın altını ustune getırdı yok sattı. Bu denlı ufak araçları uretırkende tek düşüncesi " insanların daha az yakan daha ufak araçlara ihtiyacı var "oldu. Gene bu prensıble yola çıkmış olabılırler. İlk deneme araçlarını HB yapmaları Honda için gayet doğal.
Vergıden az muaf olayı bu ülke için geçerli kendı mılletını kazıklayan tek ulke TR dır. Diğer ulkeler oyle çokda vergıyle haşır neşir olmaz. Ekonomık olmaya geldıkmı en ekonomıklerın başını benzınde Honda çeker zaten. Amerıkada da farkındayız zaten japonlar delı gıbı satıyor. Oyle bırçok ozellıgı olsun fıyatıda uçuk olmasın dıyede bışey yok sen 5köfteyı 3 lıraya alabılceğini sanıyorsan yanlış düşünüyorsun. Koydugu ozellıgın parasını alıcak halıyle pahalılaşacak. E işte japon muhendıslerde bunu bıldıgınden çok fazla ozellık koymuyorlar çunku nekadar fazla fıyat çıkarsa musterı kaybetme potansıyelı oakdar artar. Mıtsubıshı yı bılememde Hondanın batması çok zor.
Bütün fransız markaları toplasan bir toyota etmez. Bu ikisini kıyaslamak bile japon markalara hakaret olur. Özellikle kalite konusunda. Japon markaları kalite konusunda iyidir ama fransızların bu konuda ünü pek iyi değil.
toyota etmez demiş ya :) toyota ilk önce TASARIM yapmayı bilsin. bence markalar arasında karşılaştırma yaparsam sadece 2 tane marka'yı ele alırım gerisi fasa fiso. citröen&peugeot. yani psa. digeride honda. gerisini sal.
"yumurtamı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan çıkar " tarzı bu tip konular, hiçbir zaman sonuca ulaşmayacak tartışma çıkarıcı konu olmaktan öteye gitmez. Herkesin doğrusu vardır ve durumun kesin ispatı yoktur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme