Şimdi Ara

Sizce Fiesta mı yoksa i20 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. 50-55 bin bandında ikinci el araç almayı düşünüyorum. Seçenekleri fiesta ve i20'ye kadar indirdim. tabii sizin öneriniz varsa dikkate alırım.
    -Araçla ortalama olarak günlük 50km yol yapıcam ve genellikle şehir içi kullanım olacak.
    -Önceliğim araç içi konfor, kabin sessizliği süspansiyon gibi şeyler geliyor.

sizce hangi aracı tercih etmeliyim ?

• i20 sahibiyim,

- süspansiyonlar yumuşak ama sesli. Beni rahatsız ediyor.
    - Araç çok sessiz değil, yaz lastikleri ile kışın sürdüm sadece ama 110 u filan geçince de rüzgar sesi geliyor. Çok iyi diyemem, sadece kötü değil.
    - Konforu güzel, koltuklar uzun yolda yormuyor.

Fiesta hiç kullanmadım ama i20 aradığınız kriterlerde müthiş değil.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Peki aracınız kaç model ? 2015 sonrası i20'ler için araç içi yalıtımının iyi olduğunu söylüyorlar. zira fiestada da lastik ve motor sesi şikayeti çok
  • killjoy67 K kullanıcısına yanıt
    aracım 2018 makyajlı kasa. 1.4 otomatik. Bir eski kasaya göre yalıtım çok çok iyi ama sessiz bir araç diyemem. Hatta i20 almadan önce youtube da video izlemiştim, o videolarda çok sessiz filan deniyordu ama ben o kadar sessiz bir araç görmedim 4 aydır. Lastik sesi pek yok evet ama rüzgar sesi baya baya geliyor. Motor sesi de eh işte. Şahsen motor sesini duymayı sevdiğim için hoşuma gidiyor. Yani sessiz olsaydı dikkatimi çekerdi ve neden az çıkıyor bu motor sesi derdim sanırım. O yüzden çok sessiz bir araç diyemem. Ama dediğim gibi eski kasaya göre sessiz, bir önceki aracım Accent Era'ya göre mesela çok sessiz. Kaliteli bir araç havası var bence. Yaris ile i20 arasında kalmıştım. i20 daha bir ağırbaşlı...
  • 2014 fiesta titanyum
  • Yeni kasa i20 sahibiyim ben de 4 yıldır. Önceki nesil Fiestaya nazaran çok daha geniş yaşam alanına sahiptir ve bagaj hacmi de gayet iyidir. Diğer arkadaşın dediği gibi araç sessiz ama yüksek hızda rüzgar sesi alıyor 100-110 civarı ama bu çok normal, B sınıfı bir otomobilden bahsediyoruz sonuçta. Sizi üzecek bir otomobil olmaz, çok yakması dışında, o da otomatik alırsanız tabii. Manuel versiyonları makul seviyede geziyor. Benzinli motor gamı da tüpe uygundur.

Bu fiyat bandında yeni kasa Fiesta alınamayacağına göre bence i20 sizi tatmin edecektir. Merak ettiğiniz bir soru varsa söyleyin.

Bu arada 4 yılda araçta trim sesi sorunu yaşamadım ben, süspansiyonlar gümlese de ses veya çıtırtı yapmıyor kabin. Her parçasi bence tok hissettiriyor arabanın, o yönünü beğeniyorum ancak cam tavan konusunda aynı şeyi söyleyemem. Yapısı gereğiyle oynayan parçası çok olduğu için; ısıya ve harekete maruz kaldığı her zaman ses çıkarabilir. Örneğin bir çukura ya da engebede çıt sesi çıkarabilir. Bu i20’ye mahsus bir durum değil, maalesef lüks sınıf otomobillerde de mevcut. Yapacak pek bir şey yok. Cam tavanın düzenli bakımını yaparsanız yani yağlama, temizleme gibi, bu sesler minimum seviyede çıkar.

Bugüne kadar servise ekstradan gitme sebebim cam tavan oldu, bir arıza veya sorun yaşamadım. Sadece şu an arka bagajımda taş izinden dolayı sanırım, kalem ucu büyüklüğünde pas oluştu 2-3 adet, nasıl oluştu anlayamadım. Canımı çok sıktı, bu kadar titiz kullansam da dış etmenlerden kaçamıyorum. Arabayı ne zaman yıkasam yeni bir çizik, ufak göçük buluyorum nerdeyse. Büyük şehrin dezavantajı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence mi Fiesta mı?
    11 yıl önce açıldı
    Corolla mı Megane mi?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.