Şimdi Ara

SİZCE EN ÜRETKEN MESLEKLER HANGİLERİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günümüz dünyasında önce kendisi ailesi ve yakın çevresine sonra ülkesine ve dünyaya en yararlı işleri yapanlar kimler sizce?

ben mühendis olmadığım için sürekli pişman oluyorum çünkü olabilecek imkanım varken kapasitem varken daha rahat geldiği için sosyal bilimlere kaydım hukuk son sınıfım ama bu işin hiçbir üretkenliği yok hukukun olmadığu ama mühendisliğin iyi olduğu çin gibi ülkeler ilerliyor

tıp okusam da aynısını hissederdim muhtemelen çünkü insanları sevmiyorum yaşasalar bana ne ölseler bana ne ama mühendislik öyle mi BİR ŞEY ÜRETİYORSUN BİR META BİR MAL ÇIKIYOR ORTAYA harika değil mi

• beden işçisi, doktor, sanatçı, mühendis. bunlar en önemlileri. beden işçisi olmasa fiziksel üretim olmaz. doktor olmasa sağlık olmaz, sanatçı olmasa duygu olmaz, mühendis olmasa teknoloji olmaz.

• Doktor,öğretmen,mimar,mühendis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisi

beden işçisi, doktor, sanatçı, mühendis. bunlar en önemlileri. beden işçisi olmasa fiziksel üretim olmaz. doktor olmasa sağlık olmaz, sanatçı olmasa duygu olmaz, mühendis olmasa teknoloji olmaz.

sanata gerek yok ya sanat yüzünden dünya böyle manyağa bağladı zaten

sanat sadece yan dal olmalı ve hiçbir şekilde ticarete meta olamamalı abi ne gerek var

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Doktor,öğretmen,mimar,mühendis

öğretmene katılmıyorum yakında yerlerini robotlar alır zaten bir bilgiyi insan kendi öğrenecekse öğreniyor başkası en fazla bir ses kaydı gibi tekrar edebilir bilgiyi

mimar da eh işte bina yapmanın özel bir yanı yok

• Mühendislik.

• quote:

Orijinalden alıntı: 120205044

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Abi ben steve jobs entelektüel bir sanatci degildir demiyorum

Sirf sanattan gecinen adamlar bos adamdir gercek adam gibi adamlar steve jobs gibi ana bir isin yanina sanat katar diyorum

Steve jobs sadece sanattan anlasa iphoneu icat edip telefon aliskanligini tum gezegende degistirebilir miydi?

Sanat en fazla yan dal olmali sanattan gecim olmamali

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En karizmatik meslek sizce nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

öğretmene katılmıyorum yakında yerlerini robotlar alır zaten bir bilgiyi insan kendi öğrenecekse öğreniyor başkası en fazla bir ses kaydı gibi tekrar edebilir bilgiyi

mimar da eh işte bina yapmanın özel bir yanı yok

Alıntıları Göster
    Öğretmenlik öyle birşey değil anlasan anlatırımda sende o anlayış eksik.

Senin dediğin gibi olsa kitaptan kendimiz okur kendimiz tahsilimizi yapardık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 24 Kasım 2020; 2:44:34 >
  • quote:

sanata gerek yok ya sanat yüzünden dünya böyle manyağa bağladı zaten

sanat sadece yan dal olmalı ve hiçbir şekilde ticarete meta olamamalı abi ne gerek var

Alıntıları Göster

equilibrium diye bir film var hocam izledin mi

• quote:

equilibrium diye bir film var hocam izledin mi

Alıntıları Göster
    Yok reis nasıl bir şey

• şu adamın bir videosunu izlesen anlarsın zaten hamza

• quote:

Yok reis nasıl bir şey

Alıntıları Göster

Distopik hocam. İnsanların duygularını silmişler, sanat yok, kitap yok, müzik yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalimanı seks ofisi -- 24 Kasım 2020; 13:4:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Distopik hocam. İnsanların duygularını silmişler, sanat yok, kitap yok, müzik yok.

Alıntıları Göster
    Ben öyle olsun demiyorum

Sanat yan dal olsun en fazla diyorum

Yani hayatinda fircayla 2 tane cizik atmaktan baska bir sey yapmayan adam öbür tarafta domates yetistirmek icin k.cini yırtan adamin domatesini yemesin diyorum

Adil olan budur

• quote:

Ben öyle olsun demiyorum

Sanat yan dal olsun en fazla diyorum

Yani hayatinda fircayla 2 tane cizik atmaktan baska bir sey yapmayan adam öbür tarafta domates yetistirmek icin k.cini yırtan adamin domatesini yemesin diyorum

Adil olan budur

Alıntıları Göster

Bazı sanatlara ben de çok sinir oluyorum hocam ama ressamlar, yazarlar zaten genelde hakettiklerinden fazlasını kazanmıyorlar. Oyuncular ve müzisyenler çok kazanıyor.

• Çiftçiler

• Üretken meslek:

• Mühendis
    • Çiftçi
    • İşçi

Üretken olmayan:

• Öğretmenlik
    • Polis, asker, memur
    • Doktorlar

üretkenllikten kastım ortaya bişeyler çıkartmak

• Üreticiler (çiftçi, hayvancılık vb)

Sağlık (doktor, hemşire, hastabakıcı...)

Bir de mühendis ve bilim insanını ekledin mi tamamdır.

Bu soruya farklı bir yaklaşım da bulunan bir tartışma da var; diyelim ki marsa ilk insanları gönderiyorsunuz koloni kurmaları için. 10 farklı meslek seçmeniz gerek, bu 10 meslek kimler olurdu? O koloniye en çok faydası dokunacak insanlığın geleceğini etkileyecek meslekler hangileri olurdu? Gidip de bu 10 kişilik kadroya ressam koymazsın diye tahmin ediyorum veyahut veteriner. Doktor koyarsın ama gidip de göz doktoru seçmezsin. Ya dahiliye ya da genel cerrah olması gerek. Diş hekimine de gerek yok, mühendislilerin %99'una gerek yok, bir tane makina mühendisi belki gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 24 Kasım 2020; 15:19:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.