Şimdi Ara

Sizce? Dell Inspiron 5567 vs Lenovo IdeaPad 510

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İ5 7200u 2.5 ghz cpu
    8 gb ddr 4 2133 mhz ram
    1 tb 5400 rpm hdd
    1920x1080 full hd ekran
    İkisde 2 gb 64 bit ekran kartına sahip

Dell farkları:

Sökülebilir batarya yok
    Garanti dışına çıkmadan ssd ve ram eklenemiyor?
    Amd r7 m445 gpu nvidia ya göre testlerde geride
    Windows 10 lisansı var
    Dell servisi ile lenovo servisi arasındaki sıkıntılar aynı
    Kronik sorun bulamadım var mıdır?

2.300 TL / HB

Lenovo farkları:

Sökülebilir batarya var
    Ssd ve ram takılma imkanı var garantiden çıkmıyor
    Nvidia 940mx gpu var testlerde r7 den önde
    Lisansı yok çokta sorun değil
    Lenovo ve dell servis sorunları aynı
    Sanıyorum ki ışık hızması sorunu kronik olarak var

2.200 TL / HB

Amaç: Ofis işlerini yapmak ve düşük ölçüdeki oyunları oynamak. Hız için ikisinede ssd takacağım.

Sizce hangis ve ya yine aynı özelliklerde öneriniz var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütçe varsa macbook öneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisans farkıyla Dell, ekran kartı farkıyla Lenovo, seçim sizin.
  • İp700 çok sorunlu bi cihazdı 510 nasıldır bilmiyorum ,

Düşük oyunlar için ikisinin de kartı yeterli olacaktır.

İkisi de güzel cihazlar bariz fark yok , mediamarktta falan bulabilirseniz inceleyip içinize sineni almanızda fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Lenovo Idepad 510 almayı düşünüyorum. 5 yıldır AMD ekran kartı kullanan biri olarak AMD'yi pek tavsiye etmem. Lenovo'da ise SSD takacak slot yok. SSD'yi takmak için DVD okuyucuyu çıkarman lazım. Biraz zahmetli bir iş ama yapılabilir diye düşnüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muko_60

Ben de Lenovo Idepad 510 almayı düşünüyorum. 5 yıldır AMD ekran kartı kullanan biri olarak AMD'yi pek tavsiye etmem. Lenovo'da ise SSD takacak slot yok. SSD'yi takmak için DVD okuyucuyu çıkarman lazım. Biraz zahmetli bir iş ama yapılabilir diye düşnüyorum.

Ben fiyatı ve taleplerimi esneterek şu 2 si arasında kaldım;

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dell-inspiron-3567-b20f45c-i5-7200u-4gb-500gb-2gb-r5-m430-15-6-linux-277645144#product-catalog

Harici ekran kartını kullanmam gerekirse HD 620 daha iyidir. Ama ram ve ssd slotu var mıdır? M2 SATA diyor sitede.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/lenovo-nb-v110-15isk-80tl0011tx-i5-6200u-4g-500g-15-6-r5-m430-2g-vga-dos-288336896#product-catalog

Bununda işlemcisi 6. nesil, ama harici kart r5'ten iyi, nvidia sonuçta, hd 520 var ek olarak cpuda, Bunun altında kapak yok muydu?

• u145 U kullanıcısına yanıt
    özelden yazdığın soruya cevap vermiştim buraya da ekleyeyim, başkaları için de bilgilendirici olsun, revize ettiğin ikinci tercihlerin için:

sadece özelliklerine bakarsak: DELL'in işlemcisi i5-7200U daha iyi tercih edilebilir.. 3 adet usb var. diğer özellikleri aynı..

lenovo v110 için detaylı değerlendirmeyi şurada yapmıştım.. bu arada ggidiyor sitesinde verdiğin linkte alt detay bilgilerde ekran kartı Geforce 920m yazıyor o doğru değil.. ikisinin de akran kartı AMD Radeon R5 M430.. bence net üzerinden alacaksan güvenilirlik açısından hepsiburada ya da n11 tercih et..

lenovo dan pişman değilim, sessizliği çok büyük artı benim için.. tek problem speaker sesi az, sağ-shift tuşunun yeri ters, bi de 3 tane usb olsa iyi olurdu..

dell bilgisayar kullanmadım, eskiden bana çok kaba gelirdi, tercih etmezdim, yeğenimin makinasında ısınma, aşırı fan sesi olduğunu hatırlıyorum. yeni modellerinde sanırım pek problem yok.. makinayı görme imkanın varsa bir avm'de bak.. 7200 işlemci daha iyi, alınabilir..

İLAVE YORUM:
    - lenovo v110 için: SSD diski arka kapağı komple söküp orijinal diskin yerine takacaksınız. Kendiniz yapamayacaksanız servis halleder.. DVD'ye monte etmek kolay bir şey ama sistem kuramayabilirsiniz. Ve aynı performansta olmaz. SSD'yi orijinal diskin yerine takın, orijinal 500 GB diski DVD'ye takın depolama için.
    - Başlıkta yazdığınız LENOVO IDEAPAD 510 çok hoş bir makina. hani imkan varsa o tercih edilmeli. Onun disk değişim için arkada bağımsız kapağı da var.
    - Tekrar edeyim: Gittigidiyor hem özellik araştırması yaparken, hem de satın alırken bu tür pahalı cihazlar için uygun bir mecra değil.. Nitekim özellikleri yanlış yazmışlar.. Başlıkta R5 430 diyor, altta geforce 920m diyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 27 Haziran 2017; 19:56:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell Inspiron 7577 - Ana Konu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lenovo ID510 modelini yaklaşık 2000TL civarına alabilirsin. Bütçen varsa benim tavsiyem ID510 alman yönünde. Son yolladığın iki model arasında ise Lenovo işlemci olarak açık ara daha iyi. Ben kısıtlı bir bütçeyle dahi eski nesil i3 işlemci tercih etmezdim.

edit: Ürünleri Hepsiburada üzerinden inceledim. Gittigidiyorda Dell için i5 işlemci kullanıldığı yazmış, Lenovo için ise üst kısımda AMD ekran kartı kullanıldığı sayfanın biraz altında Nvdia ekran kartı kullanıldığı yazmış. Çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muko_60 -- 27 Haziran 2017; 11:29:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.