Yeni masaüstü bilgisayar alıcamda acaba bu bilgisayar iyi mi ?
Exper Action DR92E:
CPU Cinsi Intel® Core™ i7 870 CPU Hızı 2.93 GHz, 8 MB L2 Ön bellek Bellek (MB) 6 GB Dual DDR3 1333 Sabit Disk (GB) 1 TB Sata HDD Ekran Kartı (MB) 2 GB ATI Radeon HD5550 Ekran kartı Optik Sürücü DVD yazıcı Faks Modem YOK Floppy YOK Klavye - Mouse EXPER MULTIMEDIA KLAVYE - EXPER OPTİK MOUSE Ethernet - İşletim Sistemi Orijinal Windows® 7 Home Premium 64 bit Yazılımlar - Monitör YOK Kasa Exper Piano Black mATX kasa 300W Ek Özellikler YONGASETİ Intel®H55 Express chipset KART OKUYUCU SM, MS, MMC/SD, CF/MD Kart okuyucu
Ekran kartı ve güç kaynağı iyi değil. Böyle bir pcye en az Hd6870 ya da gtx560 iyi gider. Psu da gerçek 600 w ve üzeri olmalı. :)
açık söylemek gerekirse i870 eski islemci... 1156 soket anakart H55 dusuk model 6gb dual ram nasil oluyor. 3+3 mu 2+4 mu? 3lu kit ise ram anakartla alakasiz kalacak. anakartta 2 slot vardir buyuk ihtimal. 1tb sata hangi disk? 5900rpm mi 7200 rpm mi? boyle bir makinaya 5550 ekran karti
Experden alacaksaniz almayin daha iyi.
Değil. Bütçenizi belirtin ona göre toplama sistem yapalım. Eğer toplama sisteme karşıyım diyorsanız da paranızı çöpe atmaya hazır olun.
bütçem 1500 tl ile 2000 tl arası.
2000 tl ye ne makineler cikar... x6 amd alirim ben o paraya lcd si 23 led olan...
Maliyeti düşürmek isterseniz; - Harddiski ikinci el alabilirsiniz. - Ram miktarını 4gb yapabilirsiniz. - Ekran kartını ikinci el alabilirsiniz. - Anakartı daha uygun 990 ya da 970 chipsetli bir anakart ile değiştirebilirsiniz.
1600 tl ye toplama bilgisayar alabilirim. sorun olmazzsa ama tam anlamıyorum bu işlerden. '2kol3bacak' arkadaşım 1600 tl ye daha ucuzunu gösterebilirmisin? şimdiden teşekkür ederim .
cevap yazan yok mu?
valla ben 1000 tl'ye kendimce güzel bi kasa yaptım sen 1600 tl monitör de dahil diyosan sen de benimkinden bi 200-300 tl daha fazla verip sistem yapıcaksın onu da ekran kartına ve anakarta aktar derim .
hatta burada tek tek sorarak topladım pc'yi :)
benim sistem şu şekilde ;
AMD - Athlon II X4 640 AM3 3.0GHz işlemci
gts250 1 gb 256bit ekran kartı
4 gb ddr3 ram
bir de modelini unuttugum bi anakart :D
+ kasa cooler master ve 500w psu seasonics'ten.
tabi bu sistemi 9 ay önce yaptım şimdi fiyatlar nedir bilemem ama işlemci olarak amd hem kaliteli hem ucuz intel'e göre. o yüzden tercih ettim ekran kartı da nvidia denemek istedim daha önce hep ati idi.