Şimdi Ara

sizce bir lise ögrencisi ne kadar harclık almalı | detaylar içeride (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
0
Favori
11.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lisede okulla aramda 100mt filan vardı lise 1 de 150 lira alıyordum lise 3'e geldiğimde 200'e çıkmıştı. Yetiyordu da artıyordu bana. Yol parası yok birşey yoktu ama.
  • bence yol parası hariç günlük 5 az, 10 fazla oluyor. yol hariç 7 alırsın. artık yolla fln beraber günlük 10 alırsın. hafta sonları bişi yapmıyorsan hafta sonu için 10 lira al. yapıyorsan 20 al. yani en kötü ihtimalle haftada (yolla beraber) 55-60 al (babanın maaşı fena diil bence 60 al). cebinde para buluncaksa zor durumda fln kalmicaksan da iyi ihtimal olarak haftada 75 al...

babaya mesaj : amca çocuk arkadaşlarının yanında fln bişiler yiyelim şunu yapalım bunu yapalım gibi şeyler derlerse mahçup olmasın. ben eve gitcem tokum canım istemio fln der ama utanır yani. para harcamayı seven arkadaşları da olcak elbet...
  • Günlük 10 tl anlaşın bakam
  • quote:

Orijinalden alıntı: alia54

bence yol parası hariç günlük 5 az, 10 fazla oluyor. yol hariç 7 alırsın. artık yolla fln beraber günlük 10 alırsın. hafta sonları bişi yapmıyorsan hafta sonu için 10 lira al. yapıyorsan 20 al. yani en kötü ihtimalle haftada (yolla beraber) 55-60 al (babanın maaşı fena diil bence 60 al). cebinde para buluncaksa zor durumda fln kalmicaksan da iyi ihtimal olarak haftada 75 al...

babaya mesaj : amca çocuk arkadaşlarının yanında fln bişiler yiyelim şunu yapalım bunu yapalım gibi şeyler derlerse mahçup olmasın. ben eve gitcem tokum canım istemio fln der ama utanır yani. para harcamayı seven arkadaşları da olcak elbet...

alican benim babayada bi mesaj atsana çok güzel atiyon

• quote:

Orijinalden alıntı: HD-DOĞAN

quote:

Orijinalden alıntı: alia54

bence yol parası hariç günlük 5 az, 10 fazla oluyor. yol hariç 7 alırsın. artık yolla fln beraber günlük 10 alırsın. hafta sonları bişi yapmıyorsan hafta sonu için 10 lira al. yapıyorsan 20 al. yani en kötü ihtimalle haftada (yolla beraber) 55-60 al (babanın maaşı fena diil bence 60 al). cebinde para buluncaksa zor durumda fln kalmicaksan da iyi ihtimal olarak haftada 75 al...

alican benim babayada bi mesaj atsana çok güzel atiyon

hacı adama iyilik yapayım dedim :D

babaya mesaj : amca sizin durum fena kötüydü heralde. o kadar az paranız varsa poşet fln kullansaydın bari. malum çocuk arkadaşlarının yanında mahçub olabilir. beyinli arkadaşları olcak elbet. biraz araştırın belki hala bi umut vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia54 -- 17 Eylül 2011; 14:10:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: abjkli

Haftalık 100 tl

aylık 400 lira way bea abi snn baban iş adamı galiba...
  • Kahvalti en önemli ögündür ve evde yapmani tavsiye ederim.

Öglen yemegini mecburen okulda yapicaksin, arkadaslarin yemek söyler sen ezilip büzülmek istemezsin dogal olarak.

2.5 4 arasi dedin yemege günde 5 lira toplam yemegin(icecek dahil). Gencsin okulda kosturursun , kosturmasanda 2 su ideal ( 1lira ).

Okula yazin yürüyerek geliyorsun ama zor durumda kalirsin, yagmur yagar , yorgun olursun haftada 2 gün minübüsle döndügünü hesap edelim (3 lira ).

Arkadaslarla bi yere cikarsan en az 10 lira gerekli . Arkadaslarinla bulus ama her seferinde 10 lira harcamak zorunda degilsiniz. Haftalik 10 fazla bile ama yazalim.(Her hafta bulusmak zorunda degilsin).

30 lira yiyecek icecek
    3 lira yol
    10 lira arkadas ortami

43 tl max yeterli. Ama her haftada arkadaslarinla bulusmayacagin icin 35 te anlasin. Bulusmalar icinde 10 lira gibi bir para ekstradan al.( Babani zor durumda birakmamaya calis )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zynisch RA -- 17 Eylül 2011; 14:51:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: morpheus71

quote:

Orijinalden alıntı: AdYokk

quote:

Orijinalden alıntı: morpheus71

quote:

Orijinalden alıntı: AdYokk

Okulda yemek fiyatları nasıl

okuldan yemek yemiyorum pek saglıklı oldugunu düsünmüyorum sadece icecegi alıyorum kola ice tea su falan
    yemegı dısarıdan soyluyoruz. ogle arasında yarım ekmek tavuk 2.5 , et 4.0 tl

1 gün et 1 gün tavuk yesen 1 gün fazla et yediğini düşünsek haftalık 17 lira yemek. İçecek alsan 1.5 falandır günlük 7.5 yapar. Günde 2 su alsan 5 lira yapar. Canın çikolata falan istese hadi o da 1 lira olsa günlük 5 lira yapar.
    17+7.5+5+5=35 desen 40 lira hafta içi al haftasonu da çıkarsan al çıkmazsan alma

40+tras ve yol parasını eklersek valla bi 60 70 lira işimi görür
    ama babam 35 de ısrarlı :(

35 de ısrarlıysa 37.5 a anlaşın,fazla da şansını zorlama,para istiyorsan da kafanı kullan para kazan.İsteyen herkes işi olmasa dahi kendini geliştirerek para kazanabilir

• okul pek uzak değil ama 1 lira bile almıyorum xd adamlar 100 liradan bahsediyor
  • ben lise 3'e geçtim.Aylık gelirimiz bayağı yüksek.Okulum bana 8-10km uzaklıkta servise biniyorum.Haftalığım 35 tl
  • Beyler hiç mi yemek yiyen, sigara içen, otobüsle giden yok. Sadece sigara 50-55 lira tutarken haftalık 40 lirayla nasıl geçiniyorsunuz?
  • Haftalık 50 alıyorum haftasonları evdeyim zaten genellikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: zavtra

quote:

Orijinalden alıntı: BeRKeChi

Haftada 40 lira alıyordum geçen sene. Lise 2ydim.

1 lira yol parası + 3 lira yiyecek + 1 lira abur cubur = 5 lira.

5x5=25.

15 lira da bana kalıyordu.

Bu sene 50 olursa çok iyi olur

haftalık maaşın buydu demek formülasyon sistemin bile uyuşuyor

Hiç aklıma gelmemişti

• aga gelir 3.700 ise ve eğer tek cocuksan 700 üne el koy bence.en iyisi
  • evde sadece babam çalışıyo ve memur. ANKARAnın en iyi liselerinden birindeyim. mebten burs alıyorum. neden ankarayı belirttim çünkü ego otobüslerinde öğrenci bileti 1.30 tl. varın yol parasını siz düşünün. kahvaltımı evde yaparım. öğle yemeğini evden götürürüm. okula giderken otobüs servis falan kullanmam bir masrafım yok. önceki sene aylık 75 lira harçlık alırdım. konsolumu oyunlarımı kitaplarımı kıyafetlerimi kendim aldım ve alıyorum. belirli bir standartım da var. dar gelirli gibi yaşamıyorum. her şey sizin tutumunuza bağlı. okul kantinine hiç uğramam mesela. her harcamamı sorgular ve gereksiz harcama yapmam. dediğim gibi her şey sana bağlı. bence 35 lira al otur yerine.
  • Gerekmedikçe dolmuşa binmiyorum, yürüyorum okula. Haftalık 45 yetiyordu. 75 lira yada 150 lira alanlar o parayı nasıl harcıyor merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalbjkuysl

quote:

Orijinalden alıntı: abjkli

Haftalık 100 tl

aylık 400 lira way bea abi snn baban iş adamı galiba...

yokk ben babamdan para almıyorum şimdi(vefat etti)emekli maaşını felanda almıyorum.burs alıyorum 3 ayda 300 tl

kendi aklımla

saygılar
  • Ben yol parası hariç haftalık 120 falan alıyorum . Sana da haftalık 45 lira falan yeter bence
  • anket ekle adam gibi şıklar koy. bence en çok 60 - 65 olcak
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.