Şimdi Ara

Sizce Atatürk Neden Başarılı Olamadı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Yalpalayan her argümanına cevap veren ben miyim yoksa korktuğun soruları atlayıp görmezden gelip, konuyu değiştirmeye çalışan sen misin? Ben yalpalıyorsam sen alabora olmuşsun :D

    Cevap vermediğin kısmı tekrar yazıyorum, tekrar cevap vermekten korkmaz da bu sefer cevaplarsın umarım.

    Vahdettin neden Papa Bendith'in heykelini İstanbul'a dikti ve neden işgal güçleriyle tören yaparak açtırtı?

    Vahdettin neden Türk halkı savaştan kırılırken 5. eşiyle evlenip Anadolu halkı açlıkla boğuşurken İstanbul'da günlerce şenlik, düğün yaptırıp parayı çarçur etti?

    Fatih Sultan Mehmet ve ondan sonraki bütün padişahlar kendilerine neden Roma İmparatoru (Kayzer-i Rum) dediler?

    Osmanlı İstanbul'un fethinden sonra Bizans'tan neden pek çok şeyi kültürüne aldı?

    Neden devletin teşkilat yapısını, sarayın işleyişi hatta harem sistemini Bizanstan aldı?

    Fatih Sultan Mehmet böyle yaparak Bizanslı mı yaptı bizi? İşgal mi edildik?

    Osmanlı neden6kendisine Roma İmparatorluğu dedi ve neden Bizansı kendisinin öncül devleti ilan etti?

    İligli vekilin verdiği soru önergesinin kaynağı atar mısın biraz gülelim :D

    TBMM arşivinde muhakkak vardır eğer böyle bi soru önergesi verildiyse, belgeyle konuşuyoruz madem buyur bekliyorum.


    İngilizlerin eğitip Türkiye'ye gönderdiği şarlatanlardan tarih öğrenmek kendisine Türk diyen bir insana yakışmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Kazım Karabekir Paşa Atatürk'e ordusunu sunan, Atatürk'ün emrine girmeyi şeref sayan kıymetli bir Komutandı.

    Buradan kendisine ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha şükranlarımı sunuyorum, Allah mekanlarını cennet eylesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt
    Sana cevap verdim ama admin denen şahısın işine gelmediği için mesajımı silmiş.

    Sadece benim sana yazdığım mesajımı değil, önceki sayfadaki arkadaşın CHP'nin hıristyanlığı seçme önergesine Kazım Karabekir Paşa da karşı çıkmıştı dediği mesajını da silmiş.

    Gerçekler adminin canını acıtmış yine.

    Admin denen şahıs,
    Senin ne halt olduğunu bildiğim için seni engellemiştim zaten, şimdi seni engellemekte ne kadar haklı olduğumu birkez daha gösterdin.

    Senin burda yazılan gerçekleri silerek örtpas etmeye çalışman gerçekleri değiştirmeyecek, güneş balçıkla sıvanmaz bunu kafana sok, siz sildikçe gerçekler daha çok büyüyor,
    herkes tüm ülke birgün gerçekleri öğrenecek az kaldı sabır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 2 Ocak 2022; 2:32:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Admin değilim; normal yöneticiyim. İlaveten üyelerin arasında bir üye gibi hissediyorum. Her zaman. Zorba bir amir muamelesi görmektense bir üye ve arkadaş olarak davranış görmek isterim. Ama bazen insanlar şanslarını fazla zorlayıp üzerlerine yetkisel otoriteyi çekiyor. Bu durumda yapabileceğim fazla bir şey yok. Yetkimi kullanıp görevimi ifa edeceğim.
    https://forum.donanimhaber.com/tarih-bolumu-kurallari--84361077

    Tarih bölümünü propaganda amaçlı kullananlara, asılsız ve kaynaksız şekilde cumhuriyetin kurucularına ve erken dönemine karşı (güya Hıristiyanlığı kabul etmeyi teklif etmek ve tartışmak gibi) karalama kampanyasına girişenlere bölümden uzaklaştırma vermediğime bence dua edin. Bölümün kuralları belli. Lütfen düzgün, ayakları yere basan güvenilir kaynaklarla adam akıllı yorumlar yaparak tartışın. Blokladığı için cevap verme hakkımın olmadığını bildiği halde bana istismarcı ve haksız şekilde laf yetiştiren ilgili üyenin mesajları hakkında daha diyeceklerim var. Blokladığınız bir üyeye her kim olursa olsun uzun uzun laf yetiştirmek oldukça çirkin ve içten pazarlıklı bir davranıştır bu bir. Hatta çok tuhaftır; fevkalade manasızdır. Blokladığınızla esasında hiçbir iletişiminiz kalmamıştır. Ona laf yetiştirmeyin haliyle. Ya bloklayın ya da laf yetiştirin; ikisi birden olmaz.

    quote:

    Asıl fotoğraf da bu.

    Dönemin medyasından bir sayfa.

    Biz kafamızda Bizans kaskı ile mi verdik Kurtuluş Savaşını, yoksa sarıklı örtülü peçeli insanlarla mı?

    Osmanlı'nın tüm görsellerini, Osmanlı tuğrasını ayaklar altında ezen kafası haçlı Rum Bizans askeri.

    Diyorsun ya Osmanlı kendi yıkıldı diye, bak bakalım kendi mi yıkılmış yoksa yıkmışlar mı




    Ne bilgisizce bir yorum. Bir kere Mondros ve Sevr Antlaşmaları ile Osmanlı imparatorluk olmaktan çoktan çıkmış bir hayaletti. Osmanlı Büyük Savaş sonunda hukuken varolsa da fiilen bir egemenliği kalmamış, başkenti işgal altına girmiş ve bir İtilaf Devletleri mandası olup çıkmıştır. Osmanlı'nın kaldı ki Birinci Dünya Savaşı'ndaki cihat çağrısı da neredeyse hiç işe yaramamış, aksine hilafetinin gücüne inanarak savaşa giren Osmanlı'nın canı İngiliz vaatleri ve işbirliğini tercih eden Müslüman Araplarca okunmuştur. Yani Osmanlı Devleti zaten İtilaf Devletleri kuklasına dönüşmek, onların Türkiye'deki çıkarlarına hizmet eder hale gelmek haricinde pek fonksiyonsuz bir şeydi. Bu sebeple de zaten İngiltere Osmanlı Rejimi yeni Ankara Hükümeti karşısında yıkılmasın diye elinden geleni yaptı. Yunanları kullandı. Haliyle temelsiz garip komplo teorilerinizin Osmanlı'nın Ankara Hükümeti tarafından bir İtilaf Devletleri komplosu çerçevesinde yıkıldığını söylemesi düpedüz saçmalıktan başka bir şey değil. Gelelim paylaştığınız artistik resimlere. Resimleri paylaşanın ve "Bizans bu" diyen ilgili üyenin kafasındaki imge Rumların / Bizanslıların örtü, peçe veya sarık hiç kullanmadığı, Bizans'a dair ucuz komedi filmlerindeki gibi yarı çıplak veya Avrupai zırhlarla gezdiği herhalde.

    Demek ki ünlü Bizans mozaiklerinden paylaşıp şu bizim malum "kahpe Bizans'ın" gerçekte neye benzediğini ve arkadaşın Bizans imgesinin ne denli çarpık olduğunu göstermek gerekiyor. Tabii hiçbir şeyi gerçekten hakkıyla araştırmazsa bunları bilemez:

    Sizce Atatürk Neden Başarılı Olamadı?

    Sizce Atatürk Neden Başarılı Olamadı?

    Sizce Atatürk Neden Başarılı Olamadı?

    Sizce Atatürk Neden Başarılı Olamadı?

    Orta döneme ait bir Bizans askeri canlandırması:
    Sizce Atatürk Neden Başarılı Olamadı?

    Erken Cumhuriyet'e ait o politik resimler ise zaten çağın idealist ve klasik romantik ruhuna uygun olarak klasik Greko Romen esinli denebilecek ama pekala tam da Greko Romen olmayan daha çok hayal gücüyle ortaya konmuş bir takım Türkiye betimlemeleridir. Amerika'yı temsil eden Wonder Woman (Diana), Britanya'yı temsil eden Athena gibi. Böyle bir şeye neden bu kadar takılınır hiçbir fikrim yok cehaletten ve şekilci takıntılı bir kafa yapısından başka. Greko Romen sanat günah evet çok mantıklı. Bu tutucu ve şekilci Ortaçağ kafasını biraz aşın artık. Ortodoks Bizanslılara bu arada kim daha çok benziyor acaba mutaassıplığıyla? Tam bilgisiz işte. En iyi referanslarla yüzlerce satır hakikat yaz, yine de algılayamaz; kafasında öyle çarpıtır ki gerçekliğin kıyısına bile varamaz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Birincisi Vahdettin'in işgal güçleri şerefine diktiği Papa Bendith heykelinden hiç bahsetmedin, Fatih Sultan Mehmet'in kendisine Roma İmparatoru demesinden bahsetmedin. Cevap veremeyeceğin soruları cevaplamaktan korkuyorsun.

    İkincisi hiç bir kaynağı olmayan zırvaları tarih diye yazarsan silinir tabi, önce kaynak göstereceksin. TBMM arşivinde verilen soru önergeleri vs. her türlü şey kayıt altına alınmış duruyor. Göster belgesini inanalım, gösteremiyorsan yaptığın şeyin adı iftira oluyor.

    Kaynak göster, attığın afişlerin bile kaynağı yok. Hangi gazetede/dergide hangi sene kim tarafından çizilmiş hiç bir bilgi yok sadece afiş var. Belki de sen çizdin, böyle tarih mi olur böyle belge mi olur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Açık Sarı Desene -- 2 Ocak 2022; 12:53:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt
    Konu ile ilgili olmadığı için sorularına cevap vermiyorum, Vahdettin'in evliliği ile konunu ne alakası var?

    Sen çaresiz kaldığın için konuyla alakasız sorularla konuyu bulandırmaya çalışıyorsun. Vahdettin ile ilgili soruların varsa konu açarsın gelir yazarız, Vahdettin evlenmişse evlenmiş deriz, evlenmemişse de evlenmemiş deriz, biz kimseyi yüceltmiyoruz, kimseyi ilah yapmıyoruz, Vahdettin'in evliliği ile ülkenin kuruluşunun ne ilgisi var?

    Vahdettin için İşgal güçleri şerefine Papa heykeli dikti demişsin, ağır İFTİRA . Bu arada bunun da konuyla ilgisi yok, lakin sadece o admin midir nedir forumdaki sıfatı ne olduğu beli olmayan adam bakalım senin bu iftira mesajını silecek mi silmeyecek mi onu denemek için yazıyorum, silecek mi bakalım göreceğiz.

    CHP'nin hıristiyan olma isteği ile ilgili kaynak da aşağıda, kaynak Kazım Karabekir'in "Paşaların Kavgası" isimli kitabı.
    Sayfa 138 ve devamı..
    Kazım Karabekir Paşa, Teşkilat-ı Esasiye'nin tadil müzakeresinin görüşmelerinde geçen konuşmayı anlatıyor, Mahmut Esat Bozkurt ve Fethi Okyar CHP milletvekili hatırlatırım.

    file:///C:/Users/PC1/Downloads/Paşaların%20Kavgası%20-%20Kazım%20Karabekir.pdf

    Bu arada Kazım Karabekir Paşa'nın yazdığı birçok anısı da yakılmıştır, neden yakılmış, neden rahatsız olmuşlar da yakmışlar merak ediyorsan onu da araştır ama tahammül edeceksin, okurken biraz rahatsız olacaksın, gerçeklerle yüzleşeceksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Cevap vermiyorum değil, cevap veremiyorum diyeceksin. Çünkü senin tabirinle yalpalıyorsun.

    Sen Hristiyanlıkla ilgili sözde motifler kullanıldı diye afişlerden (ki hala bir kaynak gösteremedin) yola çıkarak işgal edildik gibi komik iddialarda bulunuyorsun.

    Ben de diyorum ki Vahdettin cebinden 500 Osmanlı Parası vererek sponsor olup Papa heykeli diktirti, bu bir iftira değil buyur kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. yayını 'Çanakkale 1915-Vatikan Gizli Arşiv Belgeleri Işığı'nda Frank Coffee Vakası'. Kitabın linkini de atıyorum kendin de okuyabilirsin.

    Osmanlı sarayını temsilen törene de bizzat katıldı Vahdettin.

    Buyur ben kaynağını attım, şimdi sıra sende TBMM arşivinden Hristiyan olalım konulu soru önergesini at görelim.


    Öncelikle kendi bilgisayarından link vermişsin, teknik olarak buna erişmemiz mümkün değil haliyle. Düzgün bir link at da bakalım.

    Ayrıca Kazım Karabekir'e ait olduğu iddia edilen bu kitaptan değil, ben bizzat TBMM arşivinden bahsettiğin soru önergesinin kaynağını istiyorum.

    TBMM arşivi duruyor, istediğin belgeye de ulaşabiliyorsun. Teşkilat-ı Esasiye'nin kaçın tadil görüşmesi oturumundan bahsettiğini, tarihi ile beraber söylersen rahatlıkla bulunabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt

    Vahdettin evlenmişse evlenmiş, evlenmemişse evlenmemiş yahu, evlense ne olacak ülke başka türlü mi kurulacak:) Evlenmeseydi Türk askeri kafasına Bizans kaskı, kadınlarımızın kafasına Helenistik Roma işlemesi takmayacaklar mıydı yani:)) saçma sapan iyice savruldun dağıldın işte.


    Sana o kadar kaynak gösterdim hala gördüğünü inkar ediyorsun. Sana ne demiştim hatırla, sana seksen tane ispat belge kaynak göstersek de inanmayacaksın çünkü sen sana anlatılana iman etmişsin, bazıları böyle oluyor ne kadar belge kaynak görsel koysan da fıtrat değişmiyor, sen de onlardan birisin demiştim, hatırladın mı.


    Al o zaman başka göstereyim, bak kafalarda yine ne var;


    Sizce Atatürk Neden Başarılı Olamadı?



    Vahdettin ile attığın iftira da "işgal güçleri şerefine" diyorsun, işgal güçleri şerefine yapılmadı o heykel. Konumuz olmadığı için cevap vermeyeceğim, admin midir nedir bakalım senin iftiranı silecek mi bekliyorum.


    Kazım Karabekir Paşa'nın "Paşaların Kavgası" kitabının linki;






  • hala osmanlının başkalarının yıktığını düşünen var osmanlı 1639 yılından itibaren veya daha erken de olabilir yıkılmaya başladı bile gelen basiretsiz padişahlar akli dengesi yerinde olmayan padişahlar(1.mustafa 1.ibrahim gibi) devleti zaten yıkıma sürükledi ayrıca Türklere değer vermeye başlayan padişah Genç osman belkide devrim yapacaktı ama Cahil yeniçeriler ve halk buna izin vermedi Genç osmanı katletti bir padişah bile katlediliyorsa o devlet zaten bitmiştir çoktan yıkılmıştır osmanlı kendi kendini bitirdi Büyük selçuklu devleti nasıl taht kavgasından yıkıldı ise Osmanlının yıkılışıda taht kavgaları yüzünden başlamıştır Akli dengesi yerinde olmayan padişahlar yıkıma sürüklemiştir


    ne kadar diktatör de olsa osmanlının gerçek son padişahı 4.murattı ondan sonrası ise yıkım zaten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 2 Ocak 2022; 17:59:2 >
  • Başarısız değil de kafasındaki vizyon yarım kaldı diyelim. Bugün Türkiye hepten bir "Osmanlı artığı" değil. Ne demek istiyorum? Artık insan sermayesi olmayan, bölgesindeki komşu ülkelerle olan siyasette güç teşkil edemeyen, hiçbir sanayisi olmayan bir toplum olmadığımız aşikar. Osmanlı Balkanlar'da sömürgelerine yenildi, hiçbir endüstriyel gücü yoktu, Avrupa'da 1600'lerde ortaya çıkan modern askeri eğitimi dahi 1800'lerden itibaren vermeye ancak başladı.


    Atatürk'ün devraldığı devlet ve toplum buyken bugün Türkiye'nin öyle ya da böyle görev alabilse iyi eğitilmiş bürokratları, iyi eğitilmiş hekimleri, sanayileşmiş bir ekonomisi, düzgün bir kurmay sınıfı, teknoloji üretme kapasitesi var. Gerek Türk ordusunun hacmi ve niteliği, gerekse de bölgedeki majör ekonomilerden biri olması dolayısıyla bölge siyasetinde rolü var. Halen İran ve İsrail ile birlikte bölgedeki majör güç.


    Anadolu halkının yobazlığı ve cahilliğine gelirsek bu ciddi anlamda araştırma isteyen tarihi bir olay. Bugün Anadolu edebiyatı yapılıyor, geçmişte de bu edebiyat yapıldı fakat gerçekte Anadolu, hakim devletlerin her zaman bir anlamda hor gördüğü, değer vermediği, ancak Ege'ye giderken uğradığı ya da Şam'a, Kahire'ye giderken üstünden geçtiği iki medeniyet arasında arada kalmış, çorak, geri kalmış bir yer. Buradaki halk uzun süre düzgün bir beslenmeyi dahi takip edememiş, muhtemelen yetersiz beslenmiş. Cumhuriyet ilan edilene kadar aşı görmemiş, hekim görmemiş, hayvan hastalıklarından bile ölmüş. Buradaki halkın cahil kalmaması mucize olurdu. Atatürk ve yeni rejim köylerde kalkınmaya, şehirleşmeye önem verdi. Fakat bunu bir dereceye kadar başarabildiler ancak. Köy enstitüleri gibi projeler devam edebilseydi, toprak reformu ile köylüye toprak dağıtılsaydı başka şeyler olabilirdi.





  • Alıntı

    metni:
    CHP'nin hıristiyan olma isteği ile ilgili kaynak da aşağıda, kaynak Kazım Karabekir'in "Paşaların Kavgası" isimli kitabı.Sayfa 138 ve devamı..Kazım Karabekir Paşa, Teşkilat-ı Esasiye'nin tadil müzakeresinin görüşmelerinde geçen konuşmayı anlatıyor, Mahmut Esat Bozkurt ve Fethi Okyar CHP milletvekili hatırlatırım.


    Fanatizm böyle bir şey olmalı. X veya Y kişisini Z zamanındaki tüm bir T partisine genellemek. Öncelikle hatırlatalım; bugünkü CHP aynı adı taşıyan ve vakti zamanında diğer partilerle beraber kapatılmış eski CHP'nin bir devamı olduğunu iddia eden başka ve yeni bir partidir yani bugünkü CHP'ye eski CHP'yi suçlayarak saldırmak düpedüz bir anakronizm ve cehalettir. Ortada bir kere kesintisiz bir CHP tarihi veya programı yok. Öte yandan ilgili kaynakta Kazım Karabekir Fetih Okyar ile İslam dininin geri bırakıp bırakmadığı konusundaki muhtemelen atışmaya dönmüş (ve fazla gerginleştiği için Atatürk tarafından kapatılmış) tartışmasını anlatıyor. Mahmut Esat Bozkurt'un kendisinin tartışmaya sonradan iştirak eden Kazım Karabekir'e neyin hararetle tartışıldığından bahsettiği bir yer hariç neredeyse bahsi dahi geçmiyor. Konuyu Hıristiyanlığa (ve alternatif olarak dinsizliğe) getiren de Kazım Karabekir'in kendisi olarak görünüyor. Kaynakta Fetih Okyar yalnızca İslamiyet'in "terakkiye mani olduğunu" savunuyor. Hıristiyanlıktan hiç bahsetmiyor. Kitabın internetteki Emre Yayınevleri 6.baskısında dipnot olarak Mahmut Esat Bozkurt'un düşüncelerini ve gözlemini de koymuşlar. Hiç de Hıristiyanlığı savunur görünmüyor. Laiklikten, din ve devlet işlerinin ayrı idamesinden söz etmiş. Klasik Roma tarihiyle gerekçelendirme yaptığından bahsetmiş. Kazım Karabekir mesela bunlardan bahsetmemiş.


    Alıntı

    metni:
    Bay Mahmut Esat Bozkurt, (Atatürk ihtilali: Türk İnkılap Enstitüsü derslerinden) adlı kitabında bu hadiseyi şöyle yazmışlar: (sayfa 429) İkinci Teşkilat-ı Esasiye hazırlanırken hiç unutmam, İkinci Teşkilat-ı Esasiye projesi vekilierden ve mebuslardan mürekkep hususi bir heyet tarafından Atatürk'ün reisliğinde Ankara istasyonundaki cumhurreisliği kalem-i mahsus binasında konuşulurken, dinle ilgili maddelerin projeden çıkarılmasını ben teklif etmiştim. Dinle devlet işlerinin birbirine karışmasının Türk milletinin felaket sebebi olduğunu ileri sürmüştüm. Yalnız bizim değil hatta Roma devletinin dahi inkıraz sebebinin Hıristiyanlık olduğunu iddia etmiştim. General Kazım Karabekir fikirlerime asabiyetle hücum etti. 


    Demokratik ve eleştirel ortam dediğiniz yerde tartışmalar, ad hominem'siz ve hakaretsiz seviyeli konuşmalar, yer yer hararetlenmeler de olur bu arada, onu ekleyelim. Tahammülsüz veya toleranssız demokrasi de olmaz; sağlıklı bir tartışma da olmaz. Dahası kitapta genel olarak Atatürk'e ve inkılaplara takınılan negatif ton, Atatürk ile Kazım Karabekir arasındaki siyasi ve ideolojik uyuşmazlık çerçevesinde çok dikkatli ele alınmalıdır. Bu Atatürk'ün sivil yanlılığı ve inkılapçılığıyla Karabekir'in militarizmi ile muhafazakarlığıyla karakterize olan bir gerilim. Dolayısıyla bu ilgili kaynağın ve konu hakkında Kazım Karabekir'in kredibilitesini de olumsuz etkiliyor.


    Alıntı

    metni:
    CHP'nin hıristiyan olma isteği ile ilgili kaynak da aşağıda


    Sözün kısası, gördüğüm en büyük çarpıtmalardan birisi bu olabilir. Başta da dediğim gibi fanatizm böyle bir şey. Arkadaşı fazla ciddiye almayın. TBMM arşivinden kaynak talebinize de zaten bir türlü dönmedi. @Eski Açık Sarı Desene





  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt

    Savaş sürerken savaşı kazanamayacağını anlarsın. Ateşkes yapılmasını talep edersin. Sonunda vergi, toprak vs. vermeyi kabul edersin. Böylece bükemediğin eli öpmüş olursun.


    Ama nobel barış ödülüne aday göstermek ? başvuru mektubunda 700 yıllık devletimizi yerin dibine geçirip son yöneticiye övgüler yağdırmak?


    Neyse beyinleri işgal edilmiş kardeşlerimizden(ben de bir zamanlar bu grubun içindeydim) bazılarının akıllarında bir soru işareti belirmiş olabilir. Bu da bana yeter. Osmanlı değil bizans torunuyuz diye diretenlere zaten anlatacak bir şey yok. Onlar da kendince haklı, kan bağ durumları olabilir, başka şeyler olabilir. Ne olursa olsun sadece dürüst olmalarını tavsiye ediyorum onlara.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Alıntı

    metni:

    Bu admin görünümlü kişiliko admin midir nedir forumdaki sıfatı ne olduğu beli olmayanAdmin denen şahıs,Senin ne halt olduğunu bildiğim için seni engellemiştim zaten, şimdi seni engellemekte ne kadar haklı olduğumu birkez daha gösterdinGerçekler adminin canını acıtmış yine.Bu saatten sonra ister silersin, ister silmezsin. Senin karakterin işte bu


    Tarafıma aralıksız böyle bir sürü laf saydırmaya devam ediyorsunuz. Normal bir üyeye taciz eder ve aşağılar tarzda bu kadar çok saydırsanız sonunda kesinlikle bir ceza alırdınız. Bırakın bir üyeyi üstüne bir moderatöre saydırıyorsunuz bir de. Gerçekten enteresan. Böyle devam ederseniz forumun neresine giderseniz gidin orada şikayet edilip ciddi cezalar alırsınız size diyeyim. Vahdettin'in papanın şerefine, dostluğuna, ziyaretine hitaben vs her neyse heykelini diktirtmesi de o kadar anormal bir şey değil. Bu tarihi gerçeği dile getirmek bir iftira, hakaret veya saygısızlık teşkil etmiyor. Aynı şeyi Atatürk, Demirel, Ecevit hatta Davutoğlu veya Erdoğan gibi muhafazakar demokrat olma iddiasındaki siyasal İslamcı bir siyasi dahi yapabilirdi. Siyasi veya ruhani bir liderin anısına, dostluğuna vs hitaben bu yapılabilir. Bunlar tuhaf şeyler değil. Dahası Papalığın heykellere meraklı olduğu Rönesans'tan beri iyi biliniyor. Papalar heykel yaptırtmak için Michelangelo gibi ünlü artistleri tutmuşlardır. Osmanlı padişahları, halifeler, papalar gibi figürler en kötü şartlar altında dahi sosyetik ve artistik (veya belki diplomatik menfaat amaçlı?) icraatlarda bulunmuşlardır. Bir yandan Türkiye'nin yabancı işgali altında kalışında eleştiri oklarının yöneltildiği Vahdettin'in fiilen bir hanedan devletini yönettiğini, hakiki bir ulus-devlet yönetmediğini, sarayda büyüdüğünü, gergin şüpheci mizaca sahip olduğunu, tahta geç yaşta çıktığını, aşırı kapasiteli olmadığını, imkanlarının kısıtlı olduğunu, esasında hantal bir yapının merkezinde durduğunu unutmayalım. @Novagate

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.