< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
ben evlatlığın eşiyle nasıl evlenir bir insan diye düşünürken sen kalkıp bana "annenle evlenir miydin" diye soruyosun. zemzemi fazla mı içtin mübarek kendinde misin?
![]() ahlak senin dininin de üzerinde bir kavramdır önce bunu bir öğren. müslümanlığın ilk çıktığı zamanlarda belki çıktığı bölgeye göre çok güzel ahlak kuralları getirmiş olabilir. ama kuran ahlakının yanında kendini geliştiren bir evrensel ahlak var. evrensel ahlakın şu anda geldiği boyut kuran ahlakından mislilerce daha yukardadır. hatta kuranla mukayese bile kabul etmez! anlayacağın şekilde örneklicem sana muhterem kardeşim ![]() senin o dediğin mekkeli müşrikler başkasına ait bir altın küpü bulsaydı muhtemelen çalacak ve sahibine söylemeyecekti ve hayatına devam edecekti. islam sonrası müslüman olmuş birisi altın küpü bulursa kuranda bunun haram olarak adlandırıldığını ve küpü alıp sahibine vermezse işleyeceği günah ile cehennemde yanacağını düşünür ve altını sahibine verirdi. (itaat ve ceza evresi) evrensel ahlak seviyesine ulaşmış bir birey ise sadece şunu düşünerek altını sahibine verir: bu altın benim değil ve ben bu altının sahibini tanıyorum. altını götürüp sahibine vermem etik olacaktır. (evrensel ahlak evresi) kohlberg e göre toplam 6 ahlaki evre vardır. ayrıntılar için google dan araştırabilirsin. yani ahlak kavramı kuranla başlamadı kuranla da bitmeyecek. ahlak dediğin şey kendini yenileyen ve gelişen birşeydir. islamı reddeden biri gidip de tecavüz etmez. hırsızlık yapmaz. anasıyla bacısıyla yok evlatlığının karısıyla evlenmez. bunları kimlerin yapacağını son günlerde haberleri takip ediyosan sen benden de iyi bilirsin ![]() |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 24 Mart 2016; 17:13:06 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 24 Mart 2016; 17:24:35 > |
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 26 Mart 2016; 19:37:34 > |
|
|
|
|
|
|