Şimdi Ara

SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN (294. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.812
Cevap
98
Favori
292.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nacik N kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Cihaz yakında satış sunulacaktır. Aşadağıdaki linkte bulunan satış kanallarımızdan takip edebilirsiniz.
    https://www.tp-link.com/tr/where-to-buy/

    Saygılarımızla,

    TP-Link Türkiye
  • hsyclla H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Teknik birimimiz gerekli yönlendirmeyi mail adresi üzerinden sağlayacaktır.

    Saygılarımızla,

    TP-Link Türkiye
  • Merhaba elimde tp link archer vr300 model modem mevcut. Bu modemi evde ana kullandığım modemle wifi köprüleme işlemi yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper1684

    cihazın güncellemesini yaptım ve kanal 1' de 90mbps lere kadar çıktı. teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper1684 -- 3 Mayıs 2020; 0:53:28 >
  • Merhaba. TL-PA4016P ürününüzü kullanıyorum. Son dönemlerde internet bağlantımda kopmalar oluyor. Ayrıca Tplink PLC utility programından bakınca 500 mbps yi destekleyen cihazımda 42-49 mbps hız aldığımı görüyorum. Bu hız düşüklüğünün sebebi nedir? Tesisat yüksek hızda internet için hangi özellikleri desteklemektedir?

    Not: powerline ların bağlı olduğu modem ve bilgisayarın ethernet portları gigabit portlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agronur17 -- 1 Mayıs 2020; 19:1:33 >
  • dh'nin gözünü seveyim. bak senin aradığın cevap burada var.
    https://forum.donanimhaber.com/100-mbps-ethernet-300mbps-wireless-nasil-olabilir--35035240

    tabi o senenin ürünleri bu zamanın ürünlerini karşılaştırmak doğru olmaz. senin yapacağın en iyi iş, bir usb wireless adaptör ile extender'i kullanmak olabilir. bunu yapsan bile kanal no vs her türlü denemeler ile yqapacağın testlerde 300'ü zor gürürsün. teorik olarka 300 pratikte ise bu olmuyor. iki kişi bilemedin üç kişi bağlanınca, neyle karşılaşacağını az çok bilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 2 Mayıs 2020; 2:28:46 >




  • Merhaba,

    Apartmanımızın 4. katında oturuyorum, ailem ise giriş kat da oturuyor wifi sinyalini onlara göndermek istiyorum. Arada bolca duvar var normal olarak... 3 kat aşağıya "TP-Link RE650" cihazınız wifi sinyalini taşıyabilir mi?
  • Merhaba modem ile digiturk arasında mesafe olduğundan dolayı kablolu bağlantı yapamıyorum acaba Tp-Link TL-WA850RE modelini aldığımda bağlantı kurabilirmiyim veya TP-LINK TL-WR802N modelinin mi tavsiye edersiniz arasında ne gibi farklar vardır?
  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    siliyorum mesajımı :)
  • Merhabalar.

    mercusys mw300re adlı ürünü 8 ay önce satın aldım. Ürünü aldığım ilk gün başarılı bir şekilde kurulumunu yapıp internete bağlandım. HOST SSID'den aldığı internetin ismini farklı şekilde yazarak extend etitm. Yani HOST SSID ismi X iken mw300re sayesinde extendlediğim SSID ismi X-Koridor şeklindeydi. 8 aydır bu şekilde kullanıyorum. Yine 8 aydır yaşadığım bir problem için direkt TP-LINK ile irtibata geçebildiğimizden ötürü buraya yazmak istedim. Extend ettiğim SSID yani X-Koridor'dan internete bağlandığımda (yani mw300re'den gelen sinyal ile internete girdiğimde) 30 saniyelik süreç içerisinde 5-10 saniyelik kopmalar ve packetloss yaşıyorum. İnternet hızım 35 MBPS, mw300re üzerinden girdiğimde 25 mbps civarı alabiliyorum ve bu problem değil, hızın düşmüş olmasını anlayabiliyorum. Benim yaşadığım sıkıntı hızı ne olursa olsun isterse 15 mbps bile olsun, sürekli kopmalar yaşıyorum. Bu kopmalar gerçekleştiğinde bilgisayar, telefon, tablet gibi cihazlardaki wifi simgesinde bir değişme veya bağlı olmama durumu oluşmuyor. Yani mw300re'nin cihazlarıma yolladığı sinyalde sıkıntı yok, modemimden çektiği internette 5-10 saniyelik kayıplar packetlosslar oluyor bu hasarlı bağlantıyı ilettiği için de cihazlarımda aslında bağlantı full seviyede gözükse de 30-40 saniyelik süreçler içerisinde 5-10 saniye arası bağlantı sorunları yaşıyorum. Windows üzerinden komut istemi (cmd) aracılığı ile çeşitli internet serverlarına ping attığımda da normalde her saniye başına kaç milisaniye gecikme olduğunu gösteren bilgiler satır satır gelmesi gerekirken, işte bahsetmiş olduğum 5-10 saniyelik kopmalar içinde komut isteminde kopma yaşadığım her saniye için satır satır "request timed out" uyarısı alıyorum. Bağlantı düzeldiğinde ise normal şekilde ping atmaya devam ediyor.

    Tüm bunlar düşünüldüğünde problemim Netmaster marka çift kanal yayın yapan modemimde olduğu aklımıza gelebilse de modemimdeki ne 2.4 ne de 5ghz kanalında hiç bir problem yok. Extendera bağlanmayıp direkt cihazlarımla modeme bağlandığımda hiç bir şekilde packetloss veya internet kopukluğu yaşamıyorum. İnternet kopukluğunu sadece mw300re üzerinden internete bağlandığımda yaşıyorum.

    Extender otomatik olarak ana modemimin yayın yaptığı kanal numarası üzerinden 40mhz olarak yayın yapıyor. Modemimi 20 ve 40 mhz yayına alarak da test ettim sonuç değişmedi. Ayrıca 11 numaralı kanal dahil olmak üzere tüm kanalları test ettim yine değişen bir şey olmadı.

    Sinyal çakışmaları olabileceğinden hareketle modemimin çıkış gücünü, en son extender'ın bulunduğu noktaya gelecek kadar düşürdüm. Yine değişen bir şey olmadı.

    Şuan tüm ayarlarımı orijinal haline getirdim.

    Modemim 2.4 ghz olarak 1 numaralı kanal üzerinden 20 mhz yayın yapıyor. Extender ise 2.4 ghz olarak 1+5 numaralı kanallardan 40 mhz yayın yapmakta. (modemimi teker teker tüm kanallarda ve ayrıyeten 40mhz olarak da tüm kombinasyonları denedim sonuç değişmedi)


    Sonuç olarak: MW300RE adlı range extender ile herhangi bir cihaz üzerinden internete bağlandığımda her ne kadar hız performansında çok büyük bir katyıp olmasa hatta nispeten hızlı bir bağlantıya sahip olsam da kurulan bu bağlantıda anlık 5-10 saniye süren kayıplar meydana geliyor. Bu kayıplar yaşanırken internete bağlanmaya çalıştığım telefon pc tablet gibi cihazlarda wifi simgesinde herhangi bir değişme olmuyor full çekim gücüyle bağlı olarak gözüküyor. Aynı tablet telefon ve pcler ile MW300RE'ye bağlanmayıp direkt NETMASTER modemim üzerinden bağlantı kurduğumda en ufak bir veri kaybı yaşamıyorum.



    Sebebi ne olabilir? Bu problemi çözmenin bir yolu var mıdır? İnternet hızı ile alakalı hiç bir problemim yok, hız düşük olsa dahi düşük hızla kesintisiz bağlantı sağlamak istiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sh7rk

    Merhaba elimde tp link archer vr300 model modem mevcut. Bu modemi evde ana kullandığım modemle wifi köprüleme işlemi yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
    Merhabalar,

    TP-Link DSL modem kategorisnde olan ürünlerimizde Kablosuz başka bir cihaza bağlanma (repeater veya extender) özelliği bulunmamaktadır. Sadece ana modeminiz ile arasında kablo bağlantısı sağlayarak Access Point veya Router özelliğini kullanabilirsiniz.

    Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agronur17

    Merhaba. TL-PA4016P ürününüzü kullanıyorum. Son dönemlerde internet bağlantımda kopmalar oluyor. Ayrıca Tplink PLC utility programından bakınca 500 mbps yi destekleyen cihazımda 42-49 mbps hız aldığımı görüyorum. Bu hız düşüklüğünün sebebi nedir? Tesisat yüksek hızda internet için hangi özellikleri desteklemektedir?

    Not: powerline ların bağlı olduğu modem ve bilgisayarın ethernet portları gigabit portlar.
    Merhabalar,

    Powerline ürünlerimiz Tak-Kullan ürünleri olduğundan için fiziksel bir işlem yapılamamaktadır. Aşağıda iletmiş olduğumuz bazı dezavantajlardan kaynaklı sorunlar yaşanabilir.

    1-Powerline adaptörleri kullanırken duvar prizinden duvar prizine bağlantısını gerçekleştirilmelidir. Uzatma prizlerinde (3’lü 4’lü uzatma prizleri) kullanılıyorsa veri ve adaptörler arası hız kayıpları yaşanmaktadır.
    2- Kullanılan elektrik hattı üzerinde güç ünitesinin fazla olması (çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi, vb. ev elektroniği) cihazlar aynı anda aktif çalıştığında güç tüketiminin fazla olmasından dolayı kayıplar ve parazitlenmeler yaşanabilmektedir.
    Bu durumları gözlemlemenizi tavsiye ederiz.

    Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oist

    Merhaba modem ile digiturk arasında mesafe olduğundan dolayı kablolu bağlantı yapamıyorum acaba Tp-Link TL-WA850RE modelini aldığımda bağlantı kurabilirmiyim veya TP-LINK TL-WR802N modelinin mi tavsiye edersiniz arasında ne gibi farklar vardır?
    Merhabalar,

    IPTV servisleri için bizim önerimiz Powerline adaptör kullanılarıdır. Tivibu, Turkcell TV+, Digiturk Receiver, gibi IPTV servisleri kullanan setup box cihazlarını uzun mesafeler için modeme kablo bağlama imkanı bulunmuyorsa Powerline adaptörlerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. IPTV uygulamasında video akışı ve trafiği fazla olduğu için hızlı bir iletim olması gerekmektedir. Kablosuz Menzil genişletme cihazlarını bu bağlantı için çok fazla önermiyoruz. model olarak sizlere TL-PA4010P modelini önerebiliriz.https://www.tp-link.com/tr/home-networking/powerline/tl-pa4010p-kit/ linkten ürünü inceleyebilirsiniz.

    Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanSen

    Merhaba,

    Apartmanımızın 4. katında oturuyorum, ailem ise giriş kat da oturuyor wifi sinyalini onlara göndermek istiyorum. Arada bolca duvar var normal olarak... 3 kat aşağıya "TP-Link RE650" cihazınız wifi sinyalini taşıyabilir mi?
    Merhabalar,

    çok katlı mimari bir ortamda 4. kattan giriş kata kadar sinyal aktarımı sağlayan ürün öneremeyiz. Ethernet cat6 kablo çekebilme ihtimaliniz varsa kablo çekip ucuna Wireless Router takabilirsiniz. Router olarak Archer C50, Archer C60, TL-WR940N gini modelelri önerebiliriz.

    Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conTRaksi

    Merhabalar.

    mercusys mw300re adlı ürünü 8 ay önce satın aldım. Ürünü aldığım ilk gün başarılı bir şekilde kurulumunu yapıp internete bağlandım. HOST SSID'den aldığı internetin ismini farklı şekilde yazarak extend etitm. Yani HOST SSID ismi X iken mw300re sayesinde extendlediğim SSID ismi X-Koridor şeklindeydi. 8 aydır bu şekilde kullanıyorum. Yine 8 aydır yaşadığım bir problem için direkt TP-LINK ile irtibata geçebildiğimizden ötürü buraya yazmak istedim. Extend ettiğim SSID yani X-Koridor'dan internete bağlandığımda (yani mw300re'den gelen sinyal ile internete girdiğimde) 30 saniyelik süreç içerisinde 5-10 saniyelik kopmalar ve packetloss yaşıyorum. İnternet hızım 35 MBPS, mw300re üzerinden girdiğimde 25 mbps civarı alabiliyorum ve bu problem değil, hızın düşmüş olmasını anlayabiliyorum. Benim yaşadığım sıkıntı hızı ne olursa olsun isterse 15 mbps bile olsun, sürekli kopmalar yaşıyorum. Bu kopmalar gerçekleştiğinde bilgisayar, telefon, tablet gibi cihazlardaki wifi simgesinde bir değişme veya bağlı olmama durumu oluşmuyor. Yani mw300re'nin cihazlarıma yolladığı sinyalde sıkıntı yok, modemimden çektiği internette 5-10 saniyelik kayıplar packetlosslar oluyor bu hasarlı bağlantıyı ilettiği için de cihazlarımda aslında bağlantı full seviyede gözükse de 30-40 saniyelik süreçler içerisinde 5-10 saniye arası bağlantı sorunları yaşıyorum. Windows üzerinden komut istemi (cmd) aracılığı ile çeşitli internet serverlarına ping attığımda da normalde her saniye başına kaç milisaniye gecikme olduğunu gösteren bilgiler satır satır gelmesi gerekirken, işte bahsetmiş olduğum 5-10 saniyelik kopmalar içinde komut isteminde kopma yaşadığım her saniye için satır satır "request timed out" uyarısı alıyorum. Bağlantı düzeldiğinde ise normal şekilde ping atmaya devam ediyor.

    Tüm bunlar düşünüldüğünde problemim Netmaster marka çift kanal yayın yapan modemimde olduğu aklımıza gelebilse de modemimdeki ne 2.4 ne de 5ghz kanalında hiç bir problem yok. Extendera bağlanmayıp direkt cihazlarımla modeme bağlandığımda hiç bir şekilde packetloss veya internet kopukluğu yaşamıyorum. İnternet kopukluğunu sadece mw300re üzerinden internete bağlandığımda yaşıyorum.

    Extender otomatik olarak ana modemimin yayın yaptığı kanal numarası üzerinden 40mhz olarak yayın yapıyor. Modemimi 20 ve 40 mhz yayına alarak da test ettim sonuç değişmedi. Ayrıca 11 numaralı kanal dahil olmak üzere tüm kanalları test ettim yine değişen bir şey olmadı.

    Sinyal çakışmaları olabileceğinden hareketle modemimin çıkış gücünü, en son extender'ın bulunduğu noktaya gelecek kadar düşürdüm. Yine değişen bir şey olmadı.

    Şuan tüm ayarlarımı orijinal haline getirdim.

    Modemim 2.4 ghz olarak 1 numaralı kanal üzerinden 20 mhz yayın yapıyor. Extender ise 2.4 ghz olarak 1+5 numaralı kanallardan 40 mhz yayın yapmakta. (modemimi teker teker tüm kanallarda ve ayrıyeten 40mhz olarak da tüm kombinasyonları denedim sonuç değişmedi)


    Sonuç olarak: MW300RE adlı range extender ile herhangi bir cihaz üzerinden internete bağlandığımda her ne kadar hız performansında çok büyük bir katyıp olmasa hatta nispeten hızlı bir bağlantıya sahip olsam da kurulan bu bağlantıda anlık 5-10 saniye süren kayıplar meydana geliyor. Bu kayıplar yaşanırken internete bağlanmaya çalıştığım telefon pc tablet gibi cihazlarda wifi simgesinde herhangi bir değişme olmuyor full çekim gücüyle bağlı olarak gözüküyor. Aynı tablet telefon ve pcler ile MW300RE'ye bağlanmayıp direkt NETMASTER modemim üzerinden bağlantı kurduğumda en ufak bir veri kaybı yaşamıyorum.



    Sebebi ne olabilir? Bu problemi çözmenin bir yolu var mıdır? İnternet hızı ile alakalı hiç bir problemim yok, hız düşük olsa dahi düşük hızla kesintisiz bağlantı sağlamak istiyorum.
    Merhabalar,

    Yapmış olduğunuz ayrıntılı testler için teşekkür ederiz. öncelikle şunu iletmeke isteriz bir çok menzil genişletici ürünlerimiz ile netmaster modemler arasında bağlantı sorunları yaşanabilmektedir. Bazı ürünlerimiz netmaster modemlere hiç bağlantı sağlayamamaktadır. konuyla ilgili teknik mühendislerimiz araştırma amaçlı birkaç defa netmaster üretici marka servisi ile irtibata geçerek extender ürünlerimizn bağlantısı hakkında görüşmüş fakat tarfımıza bir çözüm sunulamamış olumsuz dönüş yapılmıştır.
    Mercusys MW300RE ile yaşadığınız sorunu tam olarak anlayabilmemiz adına cihazınızı servise alıp kontrol etmemeiz gerekebilir. Eğre test etme imkanınız varsa cihazınız farklı bir DSL Wifi modem üzerinde test etmenizi tavsiye ederiz. imkanınıza yoksa servise alıp kontrol etmemiz için support.tr@tp-link.com mail adresimizi durumunuzu ileten yazılı bilgi iletmenizi rica ederiz.

    Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye




  • Merhabalar.. Bugün kendi evimizden yazlığa nakil yaptırdık. Ekip geldi. Bir önceki evde vdsl ile bağlandığımızı şimdiki adreste adsl olması gerektiğini söyledi ekip. Bağlayamadılar. Ama baktım modem hem vdsl hem adsl destekliyor. Modemimiz
    tp link td w9970v3 modeli. Bize en yakın bayiye gitmemizi söylediler. Gitmemiz gerekiyor mu en yakın bayi 40 km. Gitmeden halledilecek bir çözüm var mı. Gitmek gerekiyor ise modemi götürmemiz gerekiyor mu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba TP-Link Archer VR2800 Almayı düşünüyorum yakın zamanda daha üst bir model yayınlanacak mı acaba bilgilendirirseniz sevinirim. :)
  • hardday kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Kullanmış olduğunuz kampanyalı Türk Telekom modeli TD-W9970v3 ADSL/VDSL desteklidir.

    Konuyla ilgili ; TD-W9970v3 model numaralı modem router’lar Türk Telekom’a Sentim Bilişim firması tarafından kampanya dahilinde taahhütlü olarak verilmektedir. Bu nedenle bu cihazlar ile ilgili biz destek hizmeti veremiyoruz. Cihazınız ile ilgili her türlü yazılımsal ve donanımsal sorunlarınız veya talepleriniz ile ilgili olarak Sentim Bilişim’in 0850 209 40 40 numaralı telefonu aramanız veya modemdestek@sitetelekom.com.tr e-mail adreslerinden teknik destek ile iletişime geçmeniz gerekiyor.Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    TP-Link Türkiye
  • w0lker16 W kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Yakında Archer VR2100 modelimiz satışa sunulacak fakat Archer VR2800 bu modelimizden daha üst segment bir üründür. Şu an daha üst segment bir modem/router ürünümüz bulunmamaktadır.

    Saygılarımızla,

    TP-Link Türkiye
  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Archer VR2100 Modelini gördüm ama Archer VR2800 Modeli özellikleri daha yüksek onu almaya karar verdim tekrardan teşekkürler :)
  • 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.