Şimdi Ara

SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN (288. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.811
Cevap
96
Favori
300.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu formda sorularımız için bir tp link uzmanı yokmu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    Tp-Link 5 ghz destekleyen modem icin kanal ayari kac olmalı, çevrede hic 5ghz yok.su an kanal otomatikte

• quote:

Orijinalden alıntı: ego37

Tp-Link 5 ghz destekleyen modem icin kanal ayari kac olmalı, çevrede hic 5ghz yok.su an kanal otomatikte
    Benede oto da

• Malibu21 M kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim sağolasın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugi136

Bu modemin donanım versiyonu kaç ?
    Merhabalar,

Bu modem TELEKOM'a özel üretilmiş bir model üründür. içerisindeki yazılım kanalda satılan cihazdan farklı olduğunuğu için belli bir donnaım versiyon numarası yoktur. içeriisdneki yazılım telekom ACS server üzerinden yönetilmektedir. yazılımsal olrak herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır. ürüne ait yazılımlar Türk telekom çözüm ortağı Sentim Bilişim Firmasında bulunmaktadır.

Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A051EBB6

Merhaba router'ımla ilgili sorun yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim .
    İnternet sağlayıcım Türk Telekom 20mb download , 3mb upload alıyorum ( modemin dibinde ) bu da internet sağlayıcımın vaad ettiğini yaptığını gösteriyor .

Router'um ise tplink Wr940n , wifi extender modunda kullanıyorum genel olarak routerdan zaten memnun değildim 20 mbit kaynaktan aldığım interneti 6 metre sonra router güçlendiriyor ve ben 5 metre sonra pc ile bağlanıyorum bana 10mbit olarak %50 kayıpla ve stabil olmayan bir şekilde geliyor normal zamanlarda .

Buraya kadar okuduysanız sorunumu anlatıyorum sabah saat 10 da kaynak internet 20mbit'di , bana gelen internet ise 6mbit olarak kullanıyordum bir iki saat sonra tekrar girdiğimde hızım 1mb download'dı priz değiştirip kaynağa daha yakın bir yere bağladım yaklaşık 5 dakika sonra pc de 20 mbit hız gördüm yani kaynakta ne gördüysem o hızdı sıfır kayıp vardı . Sonra tekrar 1mb download oldu router ı tekrar extended modda kurdum .
    Pc deki sürücüleri güncelledim , başka cihazlarla denedim yine 1mbit download görüyordum en son yaptığım hız testinde ise soket eror aldım müşteri hizmetlerini aradım
    10dk sırada bekledim şarjım bitti kapattım .

Daha 2 yıl garantim var , cihazın hepsiburada da memnuniyet puanı 5 üstünden 3,3 cihazı iade etmek istiyorum fakat bu sefer de 20 gün internetsiz kalacağım lütfen bana hızlı ve etkili bir çözüm bulun

Edit : mobildeydim elimden geldiğince imla
    Merhabalar

Repeater veya Range Extender modunda çalışan cihazlarda sağlıklı bir bağlantı olabilmesi için bağlantı kurulan istasyon ile arasında en az %30-40 dbi değerinde sinyal alması gerekmektedir. Stabil bağlantı için modemden en iyi sinyali alabileceği noktaya cihazı konumlandırmanız gerekmektedir. Ayrıca Menzil genişletici cihazlar sadece modemin SSID adını bulunduğu ortamda tekrar eder. Menzil Veri-data güçlendirmesi yapmamaktadır. İnternet servis sağlayıcı altyapı data hızını artırmazlar. Cihaz Modeme ne kadar yakın ise veri iletim hızı o kadar iyi olur.
    Örnek olarak kablosuz sinyal testini yaparken laptopunuzun ile modem yanından hız testi yaptığınızda yüksek çıkar 2-3 kademe çekim aldığınız yerden sinyal testi yaptığınızda hız testiniz düşük çıkarbu noktaya menzil genişletici konumlandırdığınızda gelen alt yapı daha hızı neyse onu tekrar bulunduğu yerden dağıtımını sağlar. uzaklaştıkca internet hızı daha da düşebirlir.

bu tür durumda çözüm olarak sunduğumuz bazı senaryolar vardur.
    - Ana modemin arayüzüne giriş yaparak kablosuz kanal frekansını öncelikle 1.6 veya 11. kannalrdan birine sabitlemenizi tavsiye ederiz. bu kanallar çevrede yayın yapan 2.4ghz sinyal kirliliğinen pek fazla etkilenmezler.
    - Range Extender Cihazını modemin sinyal kapsama olan birbölüme konumlandırmanızı tavsiye ederiz. en az 3-4 kademe olan bir bölgede konumolandırlması daha sağlıklı bir bağlantının olmasını sağlamaktadır.

İndirme ve yükleme hızında kayıp yaşanmamasını istiyorsanız elektrik hattı üzerinden internet paylaşımı sağlayan powerline adaptörlerimizden kullanabilirsiniz. TP-LINK powerline adaptörlerimiz ile aynı konut içerisinde elektrik fazları aynı hat üzerinde ise 300 metre mesafeye kadar internet paylaşımı sağlayabilirsiniz. Powerline kullanımlarında arada kablo çekilmiş bir performas hızı sizlere sunabilmektedir. Kablosuz powerline adaptör TL-WPA4220KIT veya TL-WPA7510 KIT ürünlerimizden kullanabilirsiniz.
    Bilgilerinize,

Saygılarımızla,
    TP-lİNK tÜRKİYE

• quote:

Orijinalden alıntı: Malibu21

Merhaba
    Sonunda ben bu sorunumu halletim fakat şöyle bir kaç sorun oluştu.
    Ilk şöyle yaptım
    Modemde gelişmiş ayardan bant genişlik kontrolü etkin yaptıms8nra musafir ağını
    Downstream (kbps): 1000-10000 yaptım
    Benim internet bizim turnet 76000
    Bu ayarı yaptıktan sonra kendi kullandigim wi-fi hızı 30000 lara düştü.
    Ve bazen 3 telefonda suriye bağlı olmasına rağmen internet kopması yaşadım yani telin wi-fi işaretin yanında ! Işaret beliriyor ama modemde internet var.
    Bu sorunların çözümü varmi saygılar

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

öncelikle Archer VR400 modelinizin versiyon numara bilgisini iletmenizi rica ederiz.

Archer VR serisi model ürünlerimizde QoS internet bant önceliklendirmesi yer almaktadır. %60, %30 %10'luk olarak internet bağlantı hızlarında kullanım limitlesi gerçekleştirmektedir. misafir ağı için bu önceliklendirmelerden en düşük %10'luk dilimi misafir ağı için ayırısanız geri kalan hız diğer kullacılara eşit olarka diğer yüzdeleri dağıtabilmektedir. Kullanıcı bazlı önceliklendirme olarak sıralam gerçekleştirebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye

• quote:

Orijinalden alıntı: niedy707

Ana router ın wifi özelliğini kapatarak L şeklindeki evin iki tarafına da ethernet bağlantısı ile MESH özelliğini kullanabilir miyim?
    (Ev içinde router ın olduğu yerden her odaya giden ethernet kablosu mevcut.)

--
    Her 2 Deco cihazın birbirllerinin wifi sinyalini tam kuvvetle alabileceğini düşünmüyorum.

M4 almak istememdeki asıl amaç gigabit ethernet bağlantısını kullanmak olduğu için her ikisini ethernet kablo ile bağlamak istiyorum. Bu şekilde bağlantı ile MESH özelliği kullanılabilir mi?

Merhabalar,

Mesh mimarisi kablosuz köprüleme olarak gerçekleşir. Deco cihazların her birine kablo bağlantısı çekerseniz Access Point moduna bağlantı gerçekleştirebilirsiniz. Tüm cihazların Kablosuz SSID isim ve şifrelerini aynı yaparsanız Smart Roaming (Akıllı Dolaşım) özelliğini kullanrak her bir noktadan tek bir isim görebilirsiniz. bu şekilde Mesh gibi bir yapı olur sadece her cihazda kablo bağlantısı olduğu için topolojiniz mesh değil AP bağlantısı olarka gerçekleşir.

Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye

• TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    Benim mesh ten anladığım şey cihazların birbiri ile iletişimde olarak beni yakın cihaza baplamaları. Ve yayın iyiyse 5ghz, 5ghz zayıflayınca 2,4ghz ye geçirmesi. Ve tüm bunları bana sormadan otomatik yapması değil mi?
    Yani ben böyle anlıyorum.
    Ap modda bu olacak mı?
    Daha doğrusu AP modda olması bana ne kaybettirecek?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ego37

Merhabalar,

Çevrenizde çok yaygın 5Ghz yayınlar olmasa bile bazı 5GHz client cihazlarının desteklediği kablosuz kanal frekans aralığı vardır. özellikle ilk 5GHz destekli mobil cep telefonlarında 36,40, 44 destekleri bulunmaktadır. Auto olmasında dolayı bu kanalların dışında farklı kanallara geçmesi durumunda SSID yayınını göremezler. tavsiyemiz 36. kanala sabitleyip rahatlıkla tüm 5GHz destekli aygıtların bağlantısını gerçekleştirebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: niedy707

Benim mesh ten anladığım şey cihazların birbiri ile iletişimde olarak beni yakın cihaza baplamaları. Ve yayın iyiyse 5ghz, 5ghz zayıflayınca 2,4ghz ye geçirmesi. Ve tüm bunları bana sormadan otomatik yapması değil mi?
    Yani ben böyle anlıyorum.
    Ap modda bu olacak mı?
    Daha doğrusu AP modda olması bana ne kaybettirecek?
    Merhabalar,

Mesh'in anlamı cihazların birbirlerini kablosuz olarak körüleyerek kendi aralarında bağlantı kurmasıdır. sizin iletmiş olduğunuz tek bir SSID yayını ile her noktada gezerken sinyali yüksek olan cihazın kapsam alanıan dahil olması durumu Roaming özelliğidir. bu özellik Deco serisi ürünlerimizn hepinde bulunmaktadır. geçişlerde kopma olmadan diğerinin kapsam alanına erişmesidir.
    Kablo çekilmiş cihazda internet bağlantısı her zaman daha sağlıklı olur. Bir modemden başka bir AP veya Router cihazına kablo çekilmesi olayı Access point özelliğidir. arada kablo çekilmeden kablosuz alıp kablosuz haberleşme olayı Repeater (extender) veya Mesh özelliği ile gerçekleşir. fiziksel Mesh veya AP özelliği aslında cihazlar arasındaki fiziksel bağlantı ifadeleridir.
    AP modunda bulunması sizlere herhangi bir zarar değil tam tersi daha kararlı daha sağlıklı bir bağlatı sağlayacaktır.
    Bilgilerinize

Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye

• quote:

Orijinalden alıntı: TP-Link Türkiye

Merhabalar,

Çevrenizde çok yaygın 5Ghz yayınlar olmasa bile bazı 5GHz client cihazlarının desteklediği kablosuz kanal frekans aralığı vardır. özellikle ilk 5GHz destekli mobil cep telefonlarında 36,40, 44 destekleri bulunmaktadır. Auto olmasında dolayı bu kanalların dışında farklı kanallara geçmesi durumunda SSID yayınını göremezler. tavsiyemiz 36. kanala sabitleyip rahatlıkla tüm 5GHz destekli aygıtların bağlantısını gerçekleştirebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye

Alıntıları Göster
    Çok tşk ederim, sağolun

• quote:

Merhabalar,

öncelikle Archer VR400 modelinizin versiyon numara bilgisini iletmenizi rica ederiz.

Archer VR serisi model ürünlerimizde QoS internet bant önceliklendirmesi yer almaktadır. %60, %30 %10'luk olarak internet bağlantı hızlarında kullanım limitlesi gerçekleştirmektedir. misafir ağı için bu önceliklendirmelerden en düşük %10'luk dilimi misafir ağı için ayırısanız geri kalan hız diğer kullacılara eşit olarka diğer yüzdeleri dağıtabilmektedir. Kullanıcı bazlı önceliklendirme olarak sıralam gerçekleştirebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye

Alıntıları Göster
    İlginiz için teşekkür ederim
    Versiyon V1.0

•  

TP Link 8200N adaptör V1 için Windows 10 driverine nasil ulaşırım? Hiçbir yerde yok..win 10 kurunca gitti bağlantı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Merhabalar,

Mesh'in anlamı cihazların birbirlerini kablosuz olarak körüleyerek kendi aralarında bağlantı kurmasıdır. sizin iletmiş olduğunuz tek bir SSID yayını ile her noktada gezerken sinyali yüksek olan cihazın kapsam alanıan dahil olması durumu Roaming özelliğidir. bu özellik Deco serisi ürünlerimizn hepinde bulunmaktadır. geçişlerde kopma olmadan diğerinin kapsam alanına erişmesidir.
    Kablo çekilmiş cihazda internet bağlantısı her zaman daha sağlıklı olur. Bir modemden başka bir AP veya Router cihazına kablo çekilmesi olayı Access point özelliğidir. arada kablo çekilmeden kablosuz alıp kablosuz haberleşme olayı Repeater (extender) veya Mesh özelliği ile gerçekleşir. fiziksel Mesh veya AP özelliği aslında cihazlar arasındaki fiziksel bağlantı ifadeleridir.
    AP modunda bulunması sizlere herhangi bir zarar değil tam tersi daha kararlı daha sağlıklı bir bağlatı sağlayacaktır.
    Bilgilerinize

Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye

Alıntıları Göster
    Sizin mesajlarınız üzerine almış olduğum ve kurulumunu yaparak evde denediğim TP-Link Deco M5, üzülerek söylemem gerekir ki bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
    Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi alacağım bu cihazı modeme bağlayarak AP modunda kullanmaktı amacım. 2 tanesini kurdum bu şekilde ve evde farklı lokalizasyonlara giderek deneme yaptım.
    ---

FiberNet —>Router (H267A)————DecoM5(mainDeco) [AP mode]
    |————-—DecoM5-1 (slave) [AP mode]
    --
    Yaşadığım başlıca sorunları sıralayayım;

1) cihazlardan birinin dibine gelir ve internetimi açarsam 5Ghz bağlantı kuruluyor. Ancak diğer cihazın yanına gidersem (ki 2 odaa ötesi) hala ilk ciihazla bağlantıya devam ediyor. Bağlantı hızı bazen 2,4 e düşüyor ancak hemen dibindeki cihaza bağlı olmadığı için hız çok düşük oluyor.
    Bu vihaza bu kadar para vermemizin yegane sebebi olan en yakın istasyona otomatik olarak ve en uygun (2,4GHz/5GHz) frekans seçimi gerçekleşmiyor yani.
    2) Daha kötüsü, cihazın yanından uzaklaşınca belirli bir mesafe sonrası 5Ghz çekememeye başlayınca 2,4 GHz bağlantıya geçiyor tamam. Ancak geri cihazın dibine kadar delindiğinde 5GHz bağlantıya nedense dönmüyor. Bunun için wifi kapat açm yapmam gerekti kaç sefer.
    Her ii koşul için de bekleme süresi 2 dakika. Daha fazla dayanamadım wifi kapat-aç yaptım. bence 2 dakika çok çok uzun bir süre.

--
    Açıkcası ben bu cihazı evde media stream, yedekleme ve dosya aktarımı amaçlı aldım asıl. İnternet bağlantısının 100Mbitten fazla olmadığını biliyorum. Amacım sadece internete bağlanmak olsaydı çok daha ucuz fiyatlı bir adet AP alırdım.
    Tüm bu koşular altında ürünü ne yazıkki beğenmedim.
    Ayrıca üzülerek söylemem gerekirki,herkesin ... attığı H267A nın wifi çekim gücü, bu cihazdan daha iyi bence..

SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN

• quote:

Orijinalden alıntı: tornado34

TP Link 8200N adaptör V1 için Windows 10 driverine nasil ulaşırım? Hiçbir yerde yok..win 10 kurunca gitti bağlantı
    Merhabalar,

TL-WN8200ND Ver:1.x serisi Windows10 işletim sistemi yayınlanmadan önce üretimi sonlandırılmıştı. sizlere cihazın kullandığı chipset modeline ait güncelleme dosya linki gönderilmiştir.

Saygıalrımızla,
    TP-Link Türkiye
  • Tplink vr400 modelinde snr ayarı yapılabiliyor mu acaba ?

• Merhaba TP-Link TD-W9970 modemim var fakat uzak odada sinyal çok düşük ve sürekli kopmalar yaşıyorum. TP-LINK TL-ANT2409CL 2.4GHz 9dBi İç mekan anten alsam modemin üzerindeki anten yuvalarıyla uyumlumudur? Ayrıca çekim kalitesinde bir iyileşme olur mu? Teşekkürler.
  • tods kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Modem bulunan hat değerleri servis sağlayıcıdan ölçülen sayaç değerleridir. Sorun yaşadığınızda ayrıca DSL ışıklarında sönme oluyorsa Konuyla ilgili servis sağlayıcınızdan hat kontrolü yaptırmanızı rica ederiz.
    Modem ile telefon hattını beraber kullanıyorsanız arada yer alan splitter cihazını çıkararak direk gelen hattı modeme bağlayınız ve çıkan değerleri tekrar kontrol etmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

TP-Link Türkiye
  • Çağatay39 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Cihazınızda 1x1-2.4GHz destekli antenler kullanabilirsiniz. Kanalda satışa sunulan TD-W9970 model numaraları modem routerlarımızın antenleri sökülebilir özellikte değildir. Fiziksel hasar görmesi durumunda cihazınız garanti kapsamı dışında olacaktır bilginize.

Saygılarımızla,

TP-Link Türkiye
  • 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.