Şimdi Ara

Siz ne yapardınız? Asus 12 inç, samsung netbook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, size bir konuda danışmak istiyorum. Yaklaşık 3 sene önce aldığım Asus f9f 12.1 inç duo t5500 işlemcili 2gb hafızaya sahip bilgisayarımı halen kullanmaktayım. cihaz pili ile birlikte yaklaşık 2.2 kg ve pili şu an 2.5 saat kadar gidiyor. Bu bilgisayarı hemen hemen hergün işe taşıyorum ve yurt dışı ve yurt içi seyhatlerde yanımdan ayırmıyorum. Ancak notebook çok hafif değil ve şarjı benim için yeterli olmayabiliyor.

Vatanbilgisayarın kdv indirimli kampnmayası ile şu an samsung n150 p netbooku 530 tl ye alabiliyorum ve bu netbook da 2gb ram ile 250 gb hard disk var. şarjı 6 saat gidiyor ve herşeyden önemlisi oldukça hafif.

Siz ne dersiniz? bu netbooku almalımıyım yoksa asus ondan çok daha iyimidir? sizin tercihiniz ne olurdu? çok kararsız kaldım. uzun şarj süresi ve hafiflik uğruna daha küçük bir ekrana yönelmek ne derece doğrudur? atom işlemci ile duo t5500 işlemci arasında ciddi fark olurmu?

• zor soru ama önceliklerinize bağlı eğer önceliğiniz mobilite ise samsung işinizi yeterince görür...
  • Mobilite önemli tabiki, ancak boşunami veriyorum acaba o kadar parayı ? Beni düşündüren bu..
  • Yazdığınız bilgilere göre mobilite sizin için önemli ondan dolayı samsungu alabilirsiniz. Baktığınız modelin incelemesidebu linkte varhttp://forum.donanimhaber.com/m_38845468/tm.htm
  • Şu an kullandığınız makinenin herhangi bir netbook'tan daha performanslı olduğunu belirtmek isterim. Amacınız sadece mobilite ise netbook işinizi görücektir ama yinede iyi düşünün derim. 12-13" seviyesinde ekrana sahip bir notebook'ta tercih edebilirsiniz. Eğer yeni bir makine almayı düşünüyorsanız, ASUS UL30VT' yi incelemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 25 Temmuz 2010; 11:58:48 >
  • T5500'den sonra Atom ciddi sıkıntı olabilir size, söylemeden geçmeyelim...
  • 1024x600 çözünürlük de yeterli olmayabilir, almaya karar vermeden önce gidip denemekte fayda var, pil süresi ve ağırlık bakımından netbooklar tabiki çok avantajlı özellikle seyahatlerde çok iyi oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçenlerde italya da bir kongreye katıldım. Özellikle amerikadan gelenlerin elinde macbook air veya 13 inç macbook pro bulunurken, diğerlerinin ve özellikle avrupalıların elinde netbook lar vardı. 1991 de kimya nobel ödülünü alan amcanın yanına oturdum hatta bilgisayarını çantasına yerleştirmesine yardım filan ettim o esnada gördüm onunda bilgisayarı ince küçük bir sony idi. Ekranı elbette küçük bunların ancak insanlar bu tür cihazları heryere taşımak ve uzun pil ömrü yüzünden alıyor. Ben oyun filan oynamam tek derdim mailler, office uygulamaları ve internet. Küçük ekran büyük dezavantaj bunu biliyorum ama mobilite adına fedakarlık edebilirim sanırım. Bugün iyi bir düşüneyim bakayım.
  • 10 değil de 11' ekranlılara bakarsan ağırlık pek farklı değil pil süresi de iyi, 10' lerdeki 1024x600 çözünürlük gerçekten rahatsız edebilir benden sölemesi
  • Hp nin pavilion dm1 modeli var. Ağırlık biraz daha fazla ama çok daha fazla fonksiyona sahip. Ben onu araştırsam sanırım daha iyi olacak. Fiyatida yüksek ama gittigidiyorda sıfır satanlar vardı. Ram 5 gb ta kadar çıkıyor ekran büyük ve hdmı portuda mevcut. Tek dezavantajı markası
  • Ciddi değil, çok ciddi fark olur. Şu anki hızına alıştıysan, Atom kabus gibi gelir sana. ULV işlemcili modellere yönelebilirsin. Packard Bell Dot MU TK-001 gibi modellerde performans farkı çok daha az olur. 64 bit desteği ile daha performanslı kullanabilirsin işletim sistemini. Ağırlığı da diğer netbooklarla aynı. 1,3-1,4 kilogram civarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksit

Hp nin pavilion dm1 modeli var. Ağırlık biraz daha fazla ama çok daha fazla fonksiyona sahip. Ben onu araştırsam sanırım daha iyi olacak. Fiyatida yüksek ama gittigidiyorda sıfır satanlar vardı. Ram 5 gb ta kadar çıkıyor ekran büyük ve hdmı portuda mevcut. Tek dezavantajı markası

1460 gr ağırlık var. Fiyat biraz yüksek evet, sıfırı 900-1000, ikinci elleri 750-800 arası bulabilirsin sanırım. Ram 5 gibi çıkıyor ama 1 gb gömülü var, 1 de slotta 1 gb olmak üzere 2 gb olarak geliyor cihaz. Yani gömülü 1 gb + 4 gb ddr3 1333mhz takarsan 5 gb olur ki 4 gb ddr3 1333mhz ciddi anlamda pahalı. Markası Hp olması benim için tercih sebebiydi ayrıca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

quote:

Hp nin pavilion dm1 modeli var. Ağırlık biraz daha fazla ama çok daha fazla fonksiyona sahip. Ben onu araştırsam sanırım daha iyi olacak. Fiyatida yüksek ama gittigidiyorda sıfır satanlar vardı. Ram 5 gb ta kadar çıkıyor ekran büyük ve hdmı portuda mevcut. Tek dezavantajı markası

1460 gr ağırlık var. Fiyat biraz yüksek evet, sıfırı 900-1000, ikinci elleri 750-800 arası bulabilirsin sanırım. Ram 5 gibi çıkıyor ama 1 gb gömülü var, 1 de slotta 1 gb olmak üzere 2 gb olarak geliyor cihaz. Yani gömülü 1 gb + 4 gb ddr3 1333mhz takarsan 5 gb olur ki 4 gb ddr3 1333mhz ciddi anlamda pahalı. Markası Hp olması benim için tercih sebebiydi ayrıca...

sanırım siz bu cihazı kullanıyorsunuz, performansı ve malzeme kalitesi nasıldır acaba? gittigidiyorda bir arkadaş sıfırnı 950 tl ye satıyordu, taksit imkanıda oluyor biiyorsunuz.. ancak 1460 gr da düşündürücü, şu an kullandığım laptop büyük pili ile 2200 gr filan.

Bu arada bir imkan daha var, ebayde şu an kullandığım asus için 9 hücreli pil satıyorlar, 55 dolar ücreti var. onu alsam şu anki laptopum sanırım 5 saat pil ömrüne sahip olur..

• quote:

sanırım siz bu cihazı kullanıyorsunuz, performansı ve malzeme kalitesi nasıldır acaba? gittigidiyorda bir arkadaş sıfırnı 950 tl ye satıyordu, taksit imkanıda oluyor biiyorsunuz.. ancak 1460 gr da düşündürücü, şu an kullandığım laptop büyük pili ile 2200 gr filan.

Bu arada bir imkan daha var, ebayde şu an kullandığım asus için 9 hücreli pil satıyorlar, 55 dolar ücreti var. onu alsam şu anki laptopum sanırım 5 saat pil ömrüne sahip olur..

Ebay'de satılan bu tür ürünlere güvenmek doğru değil. Ne idüğü belirsiz ürünler, ilk kullanımlarda beklenen pil ömrünü sunsalar da, kısa süre içinde eski pili aratmaları gayet olası. İade şansı da yok. Para çöpe gider.

• sevgili jay jay ilgin için teşekkürler,

batarya konusunda hak verdim sana. hepsi çin malı bunların ve nerede yapıldıkları filan belli değil. önerin üzerine Packard Bell Dot MU TK-001 modeline baktım. oldukça etkileyici, HP dm1 modelinin yanında düşünülebilir. vatan bilgisayarda göremedim. şu sıralar uygun fiyata satılan bir yer varmı biliyormusun?
  • Ne üzücü bir durum ki, ne Asus 1201N, ne de PB Dot MU TK-001 modeli şu anda çoğu bilindik internet sitelerinde yoklar. Sadece Gold'ta ve Orionnet'te PB'yi gördüm. orion'da Fiyatı uygun sayılır. Özellikle 1201N çok revaçtaydı ve beklenene yakın performans veriyordu.

İkisi de Vatan'da mevcuttu. Şimdilik stoklarda yok fakat kısa sürede geleceğini düşünüyorum.

http://www.orionnet.com.tr/PB-DOT-MR-U-TK001-116C7432250W7S,PR-102844.html

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=90664&ad=PACKARD-BELL-DOT-MR-TK001-ULV-C743-2GB-250GB-W-Netbook%28Mini-Bilgisayar%29

İmkan varsa 1201N, yoksa PB alınması taraftarıyım. Son derece uygun ürünler netbook arayanlar için.

• teşekkürler jay jay, packard belli baya bir inceledim. özellik olarak oldukça tatmin edici. vatanbilgisayarın kdv indirim kampanyasından yararlanmak için acele ediyordum ama beklesem iyi olacak. 10 inçli ve atom işlemcili bir netbook beni uzun vadede sıkıntıya sokabilir. packard bellin şarj süresi 6 saati buluyorsa benim için yeterli. ilerde bir kampanya yakalayıp bu ürünü vatandan almaya çalışacağım.
  • Forumda iki ürünün de başlıkları var. Bildiğim kadarıyla PB kullanıcıları ortalama 4-5 saat rahatça kullanabiliyorlar. Tasarruflu kullanımda belki 6 saate yaklaşabilir. Vatan'da KDV indirimiyle tahminimce 650 TL seviyelerine gelebilir. Tabi stoklarında bulunursa. Bu ürün için stok teyidi almak lazım. Yoksa boşuna beklemiş olursun.
  • Şansa bakınki packard bellin yeni modeli vatan bilgisayarda bugün stoğa girmiş. resmi filan yok, acaba alsammı?

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-dot-mu-vr46-tk100-nebo-intel-pentium-su4100-1.3-ghz-2gb-ddr2-250gb--11.6%281366-x-768%29-cam-win7sta/productdetails.aspx?I_ID=47319
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.