Şimdi Ara

Siz de Arabayı Gezdiriyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acemilik zamanlarında manuel vites araba kullanan herkesin aslında hemen hemen yaptığı, dolayısıyla da çoğu kişinin duyduğu bir deyimdir bu...
    Vltes atmak için haliyle bir elin vites topuzuna gitmesi gerekir. Bazı sürücüler bu esnada sadece vites değiştirmeye odaklanıp arabayı unutuyorlar haliyle sağa veya sola kaydırıyorlar. Özellikle uzun yolda ve yüksek hızlarda çok tehlikelidir bu..
    Eminim ki bir çok insan bunu yapıyordur
    Üstesinden nasıl gelinir, nasıl bu sorum ortadan kalkar tavsiyesi olan arkadaşlar yazarsa seviniriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araba hareketsiz haldeyken vites üzerinde alıştırma yapın debriyaja basarak ve karşınıza bakarak. El hareketleriniz alışsın viteslerin yerlerine. Sonra zaten şartlarsanız kendinizi kısa sürede alışırsınız. Refleks haline gelir.
  • Genelde araba bizi gezdiriyor.

• Valla bu zamana kadar böyle birşeyi yaptığımı farketmiyordum. 8 ay önce aldım. Bir çok yol katettim. Hem düz hem otomatik. İlk başlarda vites atarken resmen arabayı sağa kırıyordum hatta 5. vitese atmaya korkuyordum savururum diye. Son zamanlarda pek hissetmiyorum savurduğumu.

• Bir adam vites degitircem diye arabayi saga sola kaydiriyorsa ondan şoför falan olmaz. Acik ve net saçmalık.

27 yasimdayim 8 yil once ehliyetimi aldim ve o gunden beri neredeyse hergün manuel arac kullaniyorum bi kere bile dediginiz olayi yasamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran Turismo 7 -- 23 Aralık 2017; 18:21:56 >
  • Acemilikte oluyordu ilk sürmeyi öğretirlerken fln şu an yaşamıyorum , alışkanlık haline gelmesi tehlikeli olabilecek bir durum vites atarken vitese bakma vites atma işine odaklanma vs 1 saniyede sürse istenmeyen olaylar oluşabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 23 Aralık 2017; 18:23:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ elini devamlı vites üzerinde tutarsan daha çabuk alışırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk zamamlar olur hatta bi elini klima panellerine,radyo tuşlarına falan götürmeye korkarsın alıştıkça farkına varmadan bundan kurtulmuş olursun

• Gezen araba olacak abi, temiz havada dolaşacak, kekik yiyecek. Asıl araba onlar işte.

Şaka bir yana vites değiştirmek hiç bir zaman benim için bir iş olmadı. Hiç bir zaman odaklanmam gerekmedi. Sürüşten dikkatimi hiç almadım daha.
  • Vitesin yerlerini iyi ezberleyin vitesi kaça atacam diye gözünüz vitese kayıyor o sırada dikkatiniz dağılıyor. Onun için gözünüz yolda rahat bir şekilde vites değiştirin kasmayın kendinizi kasarsanız sıkıntı.
  • Vites değiştirmek için vitese bakmanız, 3-5 saniye düşünüp yerini bulmanız gerekiyorsa düz vites aracı satın otomatik alın gitsin.

• Gran Turismo 7 kullanıcısına yanıt
    Ne ara usta şoför oldun ki, millete teşhis koyuyorsun?

• Vitese bakarak vites atıyorsa araba sağa sola gidiyorsa vites değiştirirken o insandan ömür boyu şöför olamaz acemi olsa bile yapmaması gerekir

• Vites değişimini refleks hareket olarak düşünmeden yapmanız lazım, yolu bırakıp vitese odaklanırsanız şeritten de çıkarırsınız arabayı da gezdiririsiniz tabii. İlk araç kullanımında bu tip şeyler olabilir ancak alıştıktan sonra zaten siz farkında olmadan motor sesinden vites artırıp azaltmaya başlıyorsunuz.

Acemilikte olabilir ancak kısa sürede alışıp üstesinden gelinir.
  • Arabayi sabit seritte tutmanin usta soforluk ile hicbir ilgili yok. Bana gore 1 saniyeden daha az süren vites degistirme esnasında arabayi sabit tutamayan adam şoför olamaz. Tehlikelidir sakincalidir.

Selametle

• elini viteste tut. uygun trafikte gerekmese bile alıştırma için vites değiştir.
  • Acemilikten olur o. Zaten acemi adam bi zahmet kurallara normalden fazla uysun.

Zamanla alışınca toplar.

• Gran Turismo 7 kullanıcısına yanıt
    Ben de hiç yaşamadım böyle bir sorun da neden bu şekilde insanları yargılıyorsunuz? Acemilik safhasında türlü şeyler olabilir kimi yokuşta kalkışta zorlanır, kimi geri geri gitmekte zorlanır, kimi bunu yaşar, kimisi hiçbir acemilik çekmez. Burada böyle boş boş ego kasıp insanları kırmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rez
  • Ogrenirsiniz cok yol yapmaniz lazim arabaya alismak icin, ilk 10 20 bin km sonra hic skinti yasamazsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.