Şimdi Ara

Siz bisiklete binmediniz mi ? ESP neymiş !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu gerçek ki, bugun bu forumu takip eden erkekler zamanında bisikletlerinede bugun arabalara duydukları sewgiyi, saygıyı duyuyorlardı

Bisikletide herkez "korkusuzca" sürerdi, ben nerelerden atladığımı hatırlarım

Bisiklet odamda kalırdı, kalkar biisklete biner merdiwenleri bisikletle inerdim, ewden dışarı öyle çıkardım

Mahalledeki herkez güzel kullanırdı bisikletini, başına kötü birşey gelme olasılığı düşük en fazla dizin kanar, en kötüsü ayağın kırılır

Bisikletin başına gelicekler ise kısıtlı, çizilir, tekeri yamulur, lastiği patlar daha ne olabilir ki ?

Ama siz, bisikleti ile bir bütün olan, limitte bisiklet kullanan sizler araba alınca değiştiniz

Belkide 1-2-3-5 yıllık birikiminizi bağladığınız araba ile değil tehlikeli hareket çizilmesin diye kendinize göstermediğiniz özeni gösterdiniz arabanıza

Ya da 30km ile giden bisiklet ile kıyaslandığında hızları, ağırlığı, kontorolünün zorluğu sizi ürküttü

Artık arabanın dengesinde bir dengesizlik sezdiğinde frene basan, şöförler oldunuz, ama hala hızlı araba kullandığınızı idda ediyorsunuz

Benim gözlemim budur, bizim ülkede herkez, iyi pişti oynar, tawla oynar, araba kullanır, bayan arkadaşı ile hoşça wakit geçirir saatlerce

Ama durum böyle değil, araba çoğunuzu korkutuyor, tehlikeli durumda ne yapacağınızı bilmiyorsunuz

Çunki pratik etmiyorsunuz, bisikleti resmen öttüren sizler arabanın direksiyonu arkasında çok daha pasifsiniz

Ben demiyorum ki makas atın deli hızlarda araba kullanın, herşey merak ile başlar, bir gece ewe dönerken boş alanda "şunu yapsam ne olur" diyin deneyin

Bisiklette adım adım nasıl zorladınız ? önce kucuk kaldırımdan atladınız, sonra yukseğinden daha yükseğinden daha yükseğinden

Arabanıza hakim olun, ESP güzel bir özellik, ben araba kullanmaktan zevk alıyorum, almasam söför tutarım

Bütün arabaları full alıyorum ESP ile geliyorlar ama olmasada olur

Yaşım geçse bende alırım DSG li yada SMG li ESP li bir araba gezerim wınn wınn, ewden ölmeye çıkmıyoruz yani

"Ulan wiraja hızlı girersem ESP beni tutar" diye girmekte istemiyorum, özürlümüyüm ben arkadaş !

Millet yapıyorsa, milleti bırak bu araba denen illet 90 yıldır ESP siz çalışaibiliyorsa ne gerek war buna ?

ESP nin 1 yararını görmedim, aracınızda ESP olmayabilir, ama sizde ESP olursa çok daha iyi

ESP nin kölesi olmayın, ben birine güweniceksem benim yerime iş yapan elektonik dewreler yerine kendi reflekslerime güwenirim

Zararlı çıksam dahi bu beni daha huzurlu hissettiriyor

Yazıdaki amacım, ESP almayın gereksizdir değil, sadece ESP nin müptelası olmayın, alın ama bu arabada ESP war diye boş şöför olmayın

Bu aynı hesap makinasına iş yaptırmaya alışan, sonrada 2 ile 2 yi çarpamayan gençlik gibi olmayın demek gibi birşey, yanlış anlaşılmak istemiyorum

NOTE: drahte sen hiç mi spin atmadın kaza yapmadın ? geçen gine attım hemde 700kilo FWD araba ile pistte ama işin güzelliği bu ben esniyoruz sandım meğersem arkası gelmiş yokuş iniyordum ondan anlamadım, ben bisiklettende düştüm ama

• ahh ahh bisiklette kolumu kırdım, kafamı yardım. diğer ufak tefek yaraları bereleri saymaya gerek yok onları herkes geçirdi. ne yarış yapardık sitede. hatta kardeşim doğup eve ilk getirdikleri gün kolumu kırmıştım. drag yarışı yaparken (o zamanlar adı sadece yarıştı) bisikletimin zinciri atmış, bir anda dengemi kaybedip yere düşmüştüm. çok acımıştı çook.

bisiklete imkanı olup da sürmemiş erkek çocuğu ya çocuk değildir ya erkek değildir.

arabada ise efendi efendi sürüyorum. arkadaşlar anlatıyor, şöyle el freniyle döndüm, böyle makas attım falan filan. "ben kıyamam arabaya" diyince de "sanki senin araban mı? babanın arabasıyken kullan gitsin" diyorlar, ama yine de yapamıyorum. sonuçta bisikletten düşünce çok çok ya bir tarafın kırılır, ya kafan yarılırdı. ama otomobil öyle değil, ya kendin ölürsün ya da başkasına sebep olursun. bu büyük bir sorumluluk.

üstelik bisiklet 150 200 lira olsun (ki o zamanlar insan için inanılmaz gelirdi bu miktarda para), ama otomobilimiz 38000 lira. bisiklet daha rahat pert edilir, ama otomobil yemez.

babama nasıl hesap veririm. (henüz arabam yok öğrenci olduğumdan ama gelecekte de eşime nasıl hesap verilirim)

• Kesinlikle güzel şeyler yazmışın hocam. Ben herşeyi merak ederek öğrendim, köye giderdik haftasonları, çıkardım arabayla boş arazide ani fren ve engelden kaçma denemeleri yapardım. İlerde yolda başıma böyle bir durum gelirse arabanın sınırı nedir ne gibi durumda ne gibi tepki verir ya da neleri yapmamam lazım gibi.

Yazlığımızın ilersinde bir uçak pisti var, yazın gittiğimde tatile bazen giderim orda gaza basar araba nasıl, nekadar mesafede duruyor ölçerim. Sağ sol haraketleri yapar araba nezaman savuracak öğrenirim.

Aslında bunların hepsi ehliyet kurslarında öğretilmeli ama olmuyor malesef. Hevesi olan kendisi öğreniyor bizim gibi boş alanda da değil gidip trafikte yapıyor. Bu forumunda çok katkısı oldu bana, takıldığım yerleri sordum öğrendim, mesajları okudum öğrendim, boş konuşmaktansa okuyup bişeyler öğreneyim dedim. Arabanın motorundan şusundan busundan anlarım az çok.

Daha çok şeyler yazmak isterdimde cümleleri toparlayamıyorum çok uykum geldi İyigeceler herkese

• Geçen kış Beyaz Rusya' daydım..

Bölünmüş çok şeritli yollarda,karlı ve buzlu zeminde 70 km/h'nin üstünde ESP siz eski model araçların son derece güvensiz olduğunu bizzat yaşama imkanım oldu. Özellikle ön lastiklerden birinin kar birikintisine girmesi gibi, dengeyi anlık bozan durumlarda hayati bir sistem ESP.
  • Araba sürmek bisiklet sürmeye benzemez. Bisikletten düşünce en fazla dizin berelenir. Ama bir kaza senin ve yanındakilerin sonu olabilir. O yüzden önce güvenlik, güvenlik, güvenlik
  • :)

bisikletten düşüp ölen çocuk azdır ama hergün kendini şöför zanneden onlarca insan trafikte ölüyor.
    ben eminim o usta şöförlerde drahte gibi düşünüyordu...
  • bisiklet ile yapilan kaza ile otomobil ile yapilan kazanin etkisi bir mi?
    benim bisikletin frenleri bozuktu ayagimi yere surup duruyodum

bi daha fren balatasina bosa masraf yapmayayim bari
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea'da ne buluyorsunuz ?
    6 yıl önce açıldı
    İç Lastiğe Ne Diyorsunuz?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Drahte arkadaşım, ellerine sağlık, klavyene sağlık. Tüm yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Ama itiraf ediyorum, iyi bir bisiklet sürücüsü olamadım hiç bir zaman. Hatta kullanamam doğru dürüst. Ama çok şükür 15 yıldır kesintisiz (askerlik dahil) araba kullanıyorum. ESP tabiki güzel bir şey ama çok da müptelası değilim. Bundan sonra ki arabamda olmasını isterim tabiki ama yok diye de kafama takmam. Yaya olarak yürürken bacaklarımızda veya kalçalarımıza ESP takılı değil değilmi, yürürken ayağımız taşa takılsa dengeyi kaybetsek düşüp kapaklanırız hemen yere. Ara sıra sabahın erken saatlerinde yolun boş ve müsait olduğu zamanlarda bazen arabamı deniyorum. Tabi küçük hızlarda keşfediyorum. 15 yıl önce yeni ehliyet aldığım zamanlarda babam hep derdi ki oğlum kaygan zeminde ani fren yapma yoksa kayar araba. Bende bir gün nasıl kayıyor bu araba ve bende kayarsa nasıl kuratarabilirim diye deneyerek öğrendim. 4-5 yıl önce arabamı değiştirdim ve şimdi ki arabamda da aynı şeyi denedim ve öğrendim. Ve yine ara sıra denerim. Bu güne kadar bir kaç kez ani fren yapmak durumunda kaldığım zamanlar oldu ve hatta bir iki kez kayar gibi oldu arabam. Ama o yaptığım pratikler sayesinde ESP + ABS olmadan arabamı kurtardım. Bu iki donanım yok arabamda ve her zaman temkinli giderim yolda. Özellikle yağışlı havalarda daha çok temkinli davranırım. Yine bu iki donanım olsa arabamda yine yokmuş gibi davranırım. Bazen ne kazalar görüyorum özellikle yağmurlu havalarda ne arabalar zincirleme kazalar yapmış ve inip araçlarından kara kara düşünceli şekilde bakıp diyorlar "biz ne yaptık da böyle oldu" diye. Cuma akşamı yağmur yağıyor ve Ankara aslfaltında gidiyorum. Yeni kasa Golf, makas yapa yapa gidiyor. Hava yağışlı, karanlık, görüş alanı yağmur nedeni ile kısıtlı. Ama sorsan ona niye öyle gidiyorsun "arabamda tüm güvenlik harfleri mevcut" der. Öyle bir an gelir ki bazen ne ESp ne ABS kurtaramaz sizi. 2010 yılındayız, olsun tabi ki. Teknoloji iyidir, hayatı kolaylaştırdığı gibi zorlaştırdığı anlar da oluyor. Ama çok da takmıyorum kafama. Yahu eskiden araba yoktu memlekette, bırakın ESP'yi ABS'yi. O beğenmediğiniz tenekelere sahip olanlar da parmak ile gösterilir ve imrenilirdi.
    İyi sürüşler hepinize. Ve tekrar teşekkür ederim drahte arkadaşım, güzel bir yazı olmuş, hislerime tercüman olmuşsun. Ama halen bisiklet kullanamam o ayrı. Ancak arabamdan korkmam, çünkü çok iyi tanıyorum. Bir yere park ederken korka korka milim milim "ay acaba yanaşayım mı yoksa yanaşmayayım mı" diye yavaşca park etmem. Tam gaz park ederim ve mümkün mertebe az manevra ile park ederim. Oturduğum yerden dört köşesini de ezberlediğim için park sensörüne de gerek duymam. Gidilmesi gereken yolda hızlı giderim. Frene basılması gereken yerde ve zamanda basarım. Bazı virajlar olur ki frene basarsan ters döner savrulursun.
    Unutmayınız, arabayı kullanan ESP değil. Sizlersiniz ve dolayısı ile ESP'de ABS'de her şey sizsiniz. Elektronik posta denilen mail'in esiri olup, bayram ve yılbaşlarında "bayramınız veya yeni yılınız kutlu olsun" mesajını yazıp her kese forward eden biri değilim. Halen gidip tebrik kartı alıp, herkese tek tek yollayan ve hatta aynı iş yerimde çalışan yan masam da ki mesai arkadaşıma, karşı dairede ki apt. komşuma bile tebrik kartı atan biriyimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 2 Kasım 2009; 10:24:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905
    Şu gerçek ki, bugun bu forumu takip eden erkekler zamanında bisikletlerinede bugun arabalara duydukları sewgiyi, saygıyı duyuyorlardı

Bisikletide herkez "korkusuzca" sürerdi, ben nerelerden atladığımı hatırlarım

Bisiklet odamda kalırdı, kalkar biisklete biner merdiwenleri bisikletle inerdim, ewden dışarı öyle çıkardım

Mahalledeki herkez güzel kullanırdı bisikletini, başına kötü birşey gelme olasılığı düşük en fazla dizin kanar, en kötüsü ayağın kırılır

Bisikletin başına gelicekler ise kısıtlı, çizilir, tekeri yamulur, lastiği patlar daha ne olabilir ki ?

Ama siz, bisikleti ile bir bütün olan, limitte bisiklet kullanan sizler araba alınca değiştiniz

Belkide 1-2-3-5 yıllık birikiminizi bağladığınız araba ile değil tehlikeli hareket çizilmesin diye kendinize göstermediğiniz özeni gösterdiniz arabanıza

Ya da 30km ile giden bisiklet ile kıyaslandığında hızları, ağırlığı, kontorolünün zorluğu sizi ürküttü

Artık arabanın dengesinde bir dengesizlik sezdiğinde frene basan, şöförler oldunuz, ama hala hızlı araba kullandığınızı idda ediyorsunuz

Benim gözlemim budur, bizim ülkede herkez, iyi pişti oynar, tawla oynar, araba kullanır, bayan arkadaşı ile hoşça wakit geçirir saatlerce

Ama durum böyle değil, araba çoğunuzu korkutuyor, tehlikeli durumda ne yapacağınızı bilmiyorsunuz

Çunki pratik etmiyorsunuz, bisikleti resmen öttüren sizler arabanın direksiyonu arkasında çok daha pasifsiniz

Ben demiyorum ki makas atın deli hızlarda araba kullanın, herşey merak ile başlar, bir gece ewe dönerken boş alanda "şunu yapsam ne olur" diyin deneyin

Bisiklette adım adım nasıl zorladınız ? önce kucuk kaldırımdan atladınız, sonra yukseğinden daha yükseğinden daha yükseğinden

Arabanıza hakim olun, ESP güzel bir özellik, ben araba kullanmaktan zevk alıyorum, almasam söför tutarım

Bütün arabaları full alıyorum ESP ile geliyorlar ama olmasada olur

Yaşım geçse bende alırım DSG li yada SMG li ESP li bir araba gezerim wınn wınn, ewden ölmeye çıkmıyoruz yani

"Ulan wiraja hızlı girersem ESP beni tutar" diye girmekte istemiyorum, özürlümüyüm ben arkadaş !

Millet yapıyorsa, milleti bırak bu araba denen illet 90 yıldır ESP siz çalışaibiliyorsa ne gerek war buna ?

ESP nin 1 yararını görmedim, aracınızda ESP olmayabilir, ama sizde ESP olursa çok daha iyi

ESP nin kölesi olmayın, ben birine güweniceksem benim yerime iş yapan elektonik dewreler yerine kendi reflekslerime güwenirim

Zararlı çıksam dahi bu beni daha huzurlu hissettiriyor

Yazıdaki amacım, ESP almayın gereksizdir değil, sadece ESP nin müptelası olmayın, alın ama bu arabada ESP war diye boş şöför olmayın

Bu aynı hesap makinasına iş yaptırmaya alışan, sonrada 2 ile 2 yi çarpamayan gençlik gibi olmayın demek gibi birşey, yanlış anlaşılmak istemiyorum

NOTE: drahte sen hiç mi spin atmadın kaza yapmadın ? geçen gine attım hemde 700kilo FWD araba ile pistte ama işin güzelliği bu ben esniyoruz sandım meğersem arkası gelmiş yokuş iniyordum ondan anlamadım, ben bisiklettende düştüm ama

Yazdıklarınızı okudum.Bazı yerlerde size hak veriyorum ama araba ile bisikletin bazı yönlerden bir tutulması yanlış.O konuda yanlış düşünüyorsunuz.

• Bisiklet sadece örnek arkadaslar bisiklete takılmayalım
  • @drahte türkçemizde "v" gibi bi harf varken neden "w" kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_euphrates -- 2 Kasım 2009; 10:39:02 >
  • bisiklet ve otomobili bağdaştırıp bu kadar yazı yazmışsın ya helal olsun başka bişi denmez
  • Daha geçen hafta Ataşehir gibi bir yerde gece yolda giderken önüme kocaman bir köpek çıktı. Çok az bir mesafe vardı aramızda ve hızım normal olsa da duramazdım. Aracımda ESP yok ve keskin bir direksiyon hareketi yapamazdım, aracımın limitlerini bildiğim için gazın ucuna biraz daha dokunup kısa ve net bir direksiyon hareketiyle köpeğe çarpmaktan kurtuldum. Eminim ki aracımda ESP donanımı olsaydı kendimi daha çok güvende hisseder bu konumdan daha rahat kurtulabilirdim.

Diğer yandan da drahte'nin dediği gibi 'bazı durumlarda' aracınızda ESP olmasa da, kurallara uygun seyrederken karşılaşacağınız tehlikeli durumlarda; biraz refleksleriniz biraz da aracınızın tepkilerini tanıyabilmiş olmanız sayesinde yolunuza devam edebilirsiniz.

Özellikle de aracınız bir performans aracı, spor araç değilse zaten ürettiği güç ve yol tutuş hakimiyeti kısıtlıdır. Siz bu araçla macera ararsanız ESP de dahil olmak üzere sizi hiçbir şey kurtaramaz, ilk önce kendinize çeki düzen vermelisiniz. Tabi ki elimizde olmayan koşullar ile araç kontrolümüzden çıkabilir ve bu koşullarda ESP'nin önemini anlarız ancak ESP şapkadan tavşan çıkartmaz, Amerika'yı yeniden keşfetmeyelim, kurallara uymaya çalışalım.

• Güzel bi yaklaşım , beğenmedim değil fakat beğendim de değil
  • hayatta bazı şeyler vardır ki.
    keşke deme şansınız olmayabilir..

arabamda abs bile yok ancak otobanda bir kaza tehlikesi atlattım ve keşke abs olsaydı dedim ben keşke diyebildim ama ya diyemeseydim.
    ayrıca çocukken çok deli bisiklet sürerdim bundan 5 yıl önceki araba kullanma tarzımı düşündüğümde ise ne kadar şanslı olduğumu şimdi anlıyorum.
    kısacası ben artık çocuk değilim çocukken ki kadar düşüncesiz de değilim. bir şeyleri daha iyi idrak ediyorum
    kısacası tehlikenin farkındayım (bu cesaretle falan ilgili değil bilinçle ilgili)
    o arabanın benim ve başklarının hayatını 1 saniyede nasıl cehenneme çevireceğinin bilincindeyim artık.
    darısı o bilinçte olmayanların başına.

Düzeltme: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 3 Kasım 2009; 11:47:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

hocam bu nasıl bir mantıktır? "90 yıldır yoktu, bundan sonrada gerek yok."

ESP nin yararını ancak tehlike atlattıktan sonra görürsünüz; yoksa belkide ölürsünüz.

ESP var diye deli gibi araba kullanmayın diyorsanız katılıyorum; madem boş şoför olmayın dediniz, forumdaki herkes paşa paşa kullanır artık.

• Allah aşkına herkez değil herkes yazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_euphrates

@drahte türkçemizde "v" gibi bi harf varken neden "w" kullanıyorsunuz?

Ah be arkadaşım, defaten söyledik ama "tarz" yapıyormuş sayın drahte. Ama inşallah çözeceğiz bu sorunu

Şaka bir yana, sayın drahte, içeriği güzel olan yazını bu "w" sevdan ile kirletmesen daha da güzel olacak... (tabii diğer yazım kurallarını da)
  • Bisiklet amma zararsızmış be. Küçükken 6 metre yükseklikten çift kadro bisan'la uçmuştum (Hayatta unutamam bunu) konamadım tabi omzumun üstüne düştüm köprücük kemiğim çıktı kaslarım yırtıldı platin takıldı.

Amma zararsızmış bu bisiklet.
  • bisiklet ile arabanın tehlikesi arasındaki farkı,
    çocuk ile yetişkin arasında sorumluluk bilincine,
    çok güzel şekilde dikkat çekmişsiniz.
    tebrik ederim aşşağıdaki güzel yazı için.

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

hayatta bazı şeyler vardır ki.
    keşke deme şansınız olmayabilir..

arabamda abs bile yok ancak otobanda bir kaza tehlikesi atlattım ve keşke abs olsaydı dedim ben keşke diyebildim ama ya diyemeseydim.
    ayrıca çocukken çok deli bisiklet sürerdim bundan 5 yıl önceki araba kullanma tarzımı düşündüğümde ise ne kadar şanslı olduğumu şimdi anlıyorum.
    kısacası ben artık çocuk değilim çocukken ki kadar düşüncesiz de değilim. bir şeyleri daha iyi idrak ediyorum
    kısacası tehlikenin farkındayım (bu cesaretle falan ilgili değil bilinçle ilgili)
    o arabanın benim ve başklarının hayatını 1 saniyede nasıl cehenneme çevireceğinin bilincindeyim artık.
    darısı o bilinçte olmayanların başına.

Düzeltme: harf hatası

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.