Şimdi Ara

Siyano Bakteriler (Mavi Yeşil Alg)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birader bu siyanobakteri ya da Mavi Yeşil Algler Prokaryot hücre yapısında mı yoksa Ökaryot mu? Alg diye geçiyor algler protista aleminde değil mi ama prokaryotlar.

vat iz diz

• 1ader çildiriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu elemanlar bakteridir. Bakteriler prokaryotnhücre yapısına sahiptir. İsmi yunanca cyano(mavi) den gelir.

• turhan19 kullanıcısına yanıt
    Kanka niye Mavi Yesil Alg olarak geçiyo bu

• 1st rainbow letters 1 kullanıcısına yanıt
    Renginde dolayı olabilir

• turhan19 kullanıcısına yanıt
    tamam kanka adamsın <3
  • bakterilerde geçiyor. ismi eskiden sanırım mavi yeşil alg di sonradan bakteri olduğu keşfedildi diye biliyorum ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kocaman siyah arılar
    14 yıl önce açıldı
    Siyah Dışkı
    9 yıl önce açıldı
    Kafada Çıkan Kahverengi Leke
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mavi rengini sitoplazmasindeki fikosiyanin pigmentinden yeşil rengini de klorofilden alıyor bu yüzden mavi yeşil alg denmiş.

• Neden adi oyle bilmiyorum ama bakteriler ve dikkat ettiysen alg degilde kalip gibi mavi yesil alg olarak geciyor

• Zamanında bunları mavili yeşilli hem de fotosentez yapıyor diye alg zannetmişler. Mavi yeşil alg demişler. Sonra prokaryot olduğuna karar kıldıklarında siyanobakteri demişler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ithelien

Zamanında bunları mavili yeşilli hem de fotosentez yapıyor diye alg zannetmişler. Mavi yeşil alg demişler. Sonra prokaryot olduğuna karar kıldıklarında siyanobakteri demişler.

doğru biliyormuşum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheProfessional.

Siyanobakteri bakteridir. Fotosentez yapar. Prokaryottur.
    Mavi yeşil alg protistadır. Fotosentez yapar . Ökaryottur . Bildiğin denizdeki yosunun adı mavi yeşil algdir.

hocam yanlış olmasın mavi yeşil alglerde prokaryottur diye biliyorum alg dendiğine bakmayın bunlar bakteri sınıfında inceleniyor protista değillerdir. (yeşil algler protistalara ait) zamanında bunu alg zannetmişler o yüzden ismi bu şekilde ama prokaryottur ve siyonabakteridir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.