Şimdi Ara

Photoshop gri renk sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
22.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar photoshopta siyah renkleri degiştiremiyorum sadece gri oluyorlar. Diger renklerde sorun yok. Goruntu modu rgb'de. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Photoshop Gri Renk Sorunu ve Çözümleri

Photoshop'ta gri renk sorunu, görüntünün siyah beyaz olması veya renklerin solması şeklinde kendini gösterebilir. Bu sorun, Illustrator gibi diğer Adobe programlarında da yaşanabilir.

Photoshop Kaydedince Renkler Değişiyor

Photoshop'ta bir görüntü kaydedildiğinde renkler değişiyorsa bunun nedeni genellikle "Renk Modu" ayarının yanlış ayarlanmış olmasıdır. Görüntüyü kaydetmeden önce "Renk Modu"nun "RGB" olarak ayarlandığından emin olun.

Photoshop Renk Değişmiyor

Photoshop'ta renklerin değişmemesi, "Renk Tonu/Doygunluk" ayarlarının kilitli olması nedeniyle olabilir. Katmanın "Kilitli" olmadığından emin ol.

Photoshop Renk Gri Oluyor

Görüntünün tamamının veya bir kısmının gri olması, "Görüntü" > "Ayarlamalar" > "Siyah Beyaz" ayarının etkinleştirilmiş olması anlamına gelebilir. Bu ayarı devre dışı bırakın.

Photoshop Renkler Soluk

Görüntünün renkleri soluksa "Görüntü" > "Ayarlamalar" > "Parlaklık/Kontrast" ayarını kullanarak kontrastı artırabilirsiniz.

Photoshop gri renk sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Renk Modunu RGB olarak ayarlayın.
    • Katmanı Kilitten Çıkarın.
    • Siyah Beyaz ayarını devre dışı bırakın.
    • Parlaklık/Kontrast ayarlarını ayarlayın.
    • Görüntüyü kaydetmeden önce doğru "Dosya Formatı"nı seçin.

Bu çözümler genellikle Photoshop gri renk sorununu giderir. Ancak sorun devam ediyorsa, görüntünün kaynağını kontrol edin veya destek için Adobe ile iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yapmak istediğin bir resim vs ne varsa örnek göndersene,
    en azından color range'den siyah'ı seçer, sonrada hue/saturation'dan oynarsınız.
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    Her resimde aynı. Görüntü -> ayarlamalar -> renk degisitrden siyah renkleri degistiremiyorum. Sadece gri tonlarına donuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertyasdfzxcv

Her resimde aynı. Görüntü -> ayarlamalar -> renk degisitrden siyah renkleri degistiremiyorum. Sadece gri tonlarına donuyor.

fotoğraf rgb modunda olabilir ama desaturate ile gri tonda olabilir.
    bu durumda siyah'ı seçtirmez ve gri'de bırakır.

kulladığınız resmin renk özelliğinde sorun olabilir, başka resimlerle bir deneyin.
    uzak ihtimal ama photoshop'ta sorun çıkabilir.

bu durumda siyah'ı seçtirmez ve gri'de bırakır. derken benim yapmam gereken sey ne peki? Resimden birsey anlayamadım.
  • Photoshoptayken ctrl + n yap orada color mode bölümünün RGB 8bit olmasına dikkat et.
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    O modda zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pm den yardımcı olmaya çalışıyım size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrGrafi

Pm den yardımcı olmaya çalışıyım size.

olası çözümleri buradan yayınlarsanız, benzer sorunları olan kişilere de yardım etmiş olursunuz...
  • quote:

bu durumda siyah'ı seçtirmez ve gri'de bırakır. derken benim yapmam gereken sey ne peki? Resimden birsey anlayamadım.

fotoğraf normal, sıradan bir kare ve sizin belirttiğiniz yöntemlerle veya adımlarla istenilen
    renk değişimleri yapılabiliyor. Tabii burada ben Photoshop CC kullanıyorum ama diğer
    sürümlerde de adımlar aynıdır.

fotoğrafınız için RBG, CMYK vs değişimlerini yaparak tekrar deneyebilirsiniz.
    eğer sakıncası yoksa çalıştığınız fotoğrafı da gönderirseniz, durum daha iyi anlaşılır.
  • Evet Harris32, dediğinize katılıyorum fakat sorunu tam anlamak için burayı kalabalık etmek istemedim pmden iletişime geçtik programına baktım. Fakat o bir sorun değil sanırsam. Fireworks deki aynı özellik ile denedik sonuç aynı. Arkadaşın kastettiği resim griliği değil siyah rengini değiştirmek istediğinde gri ve katlarına dönüşmesi. Yani siyah rengi bul kırmızıya dönüştür yapamıyor. Kendi photoshop ve fireworks'ümde de denedim sonuç aynı.
  • Tam ne yapıldığından emin değilim ama aklıma gelen ilk şeyi söyleyeyim.

Monitör renk ayarlarınızdan eminmisin. Fotoşop dışında mesela windows gezgininde bir resim açtığınızda siyahlar net mi? Gerçekten siyah gibi mi duruyorlar?

Örneğin başıma gelen bir şey; bir ajans için ders kitabı yapmak için katıldığımız bir programda ucuz olsun diye aldıkları monitörlerdeki en koyu siyah grimsi bir mordu.

Tabi burada monitör ve yazılımların bağlı olduğu renk modu skalasından ziyade, özellikle kalitesiz LCD monitörlerinin kendisi bir sorundu.
  • Photoshopun normal ayarı buymus. Siyah rengini baska bir renge degistiremiyorsunuz. Gri tonlarına donuyor sadece. @MrGrafi de baktı kendisinde de aynı sey oldugunu soyledi. Yalnız bu isin boyle olmasının mantıgını anlayabilmis degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertyasdfzxcv -- 6 Ekim 2013; 23:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

quote:

fotoğraf normal, sıradan bir kare ve sizin belirttiğiniz yöntemlerle veya adımlarla istenilen
    renk değişimleri yapılabiliyor. Tabii burada ben Photoshop CC kullanıyorum ama diğer
    sürümlerde de adımlar aynıdır.

fotoğrafınız için RBG, CMYK vs değişimlerini yaparak tekrar deneyebilirsiniz.
    eğer sakıncası yoksa çalıştığınız fotoğrafı da gönderirseniz, durum daha iyi anlaşılır.

Calıstıgım resimle bir alakası yok durumun. Mesela bos bir yeri siyaha boyayın ve soyledigim adımlarla Görüntü -> ayarlamalar -> renk degistir kısmından siyah rengini degistirmeye calısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertyasdfzxcv -- 7 Ekim 2013; 0:10:15 >

• belirttiğiniz adımlarla sonuç alınıyor

Kırmızı, yesil falan yapabiliyor musunuz? Sadece gri tonlarına donuyor olması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.