Şimdi Ara

Siyah araba kılcal çizik ve hareler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
12.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba bununla ilgili bir konu varsa konunun linkini atarsanız sevinirim göremedigim için açtım. Siyah vw polo aracım var. Araç güneşte çok kötü duruyor hare izlerimi dersin kılcak çiziklermi dersin harita gibi :D bunları gidermek için pasta şartmı yoksa cila, hare giderici, boya koruma işlemlerini uygulasam giderilir mi konu hakkında bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.



  • Konu hakkında çok fazla bilgim yok, ama aynı problemle karşılaştım. İlk siyah arabam. Aracın heryerine jantlar camlar dahil 2 sefer elle sonax hızlı cila yaptım. Şuanda çizikler ve hareler bayağı azaldı, sadece güneş altında hareler az da olsa görünüyor. Sonax 500ml hızlı cila 25 tl, 5 tane mikrofiber bez 10 tl, 3 tane cila süngeri 8 tl toplam 43 tlye şimdilik hallettim gibi. Ama cilanın etkisi geçince tekrardan balkabağına dönüşme ihtimali yüksek. Profesyonel bi yere cila yaptırmak daha kalıcı bi çözüm olur gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce kil ile temizlik sonra kalın polish ile makineyle uygulama ardından ince polish uygulama(hare giderme) sonrasında katı wax ile parlatma. yaklaşık uygulama süresi 8 saat. Kendiniz yaparsanız daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok basit. Şarjlı matkap + matkaba uygun uç adaptörü + polisaj ucu + polisaj pedi. Çizikler derin değil ise sıvı pastalardan kullan. Derin ise fazla bastırmamak kaydı ile mineralli amonyaklı cif öneririm. Fazla bastırmamak kaydı ile. İş bittikten sonra yıkama ve kurulama. Ardından ÇBS Belco teflonlu cila öneririm.
  • Soft99 Fusso da çok iyi bir ürün. Bayağı etkili ve uzun süre gidiyor.
  • Dostum hare ve cizik pasta kullanmadan kesinlikle kaybolmaz. Cila sadece arabayi daha parlak hale getirir ama güneşte o çizikler yine görünür. Pasta yaptirmaktan korkmayin yeterki işin ehline teslim edin arabanizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEONFR

    Dostum hare ve cizik pasta kullanmadan kesinlikle kaybolmaz. Cila sadece arabayi daha parlak hale getirir ama güneşte o çizikler yine görünür. Pasta yaptirmaktan korkmayin yeterki işin ehline teslim edin arabanizi

    ben kendim yapmayı düşünüyorum. ince pasta kullanmalıyım dimi başkan çünkü araçta fırça izleri ve hareler var öyle ahım şahım bi çizik yok
  • Tam ihtiyacım olan konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scaner123

    Tam ihtiyacım olan konu.

    Araştırmalarım sonucu şöyle bir çözüme ulaştım. Elim az çok yatkın bu işlere 5 sene oto yıkama işiyle uğraştım ama pasta cila hiç yapmışlıgım yok fikirleirmi seninlede paylaşıyım burada olan bilgili arkadaşlar görüp cevaplarlar doğru çözüm bu sanırım.

    - İlk olarak bir polisaj makinası satın alıcam. Ardından arabayı güzelce bir yıkayıp kuruladıktan sonra Clay bar kil hamuru ile dışını tozdan görünmeyen kirlerden arındırıp, Meguars'ın çizik giderici pastasını polisaj makinası ile uygulamayı düşünüyorum. Uygulama bittikten sonra 3M Hare giderici cila ve son olarak Muguarsın su tutmayan siyah araba için özel boya korumasını uygulama pedi ile uygulayıp işlemi sonlandırıcam.

    1 hafta içinde uygularım duruma göre konuya tekrar yorum atarım :)




  • Sadece hare için boyayı inceltmeye gerek var mı? Siyah arabaya ne yaparsan yap kısa zamanda yine harelenecek, bu işin kaçarı yok.



    Ben de aynı bu sebepten ilk siyah arabamdan sonra bir daha cesaret edemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah arabalarda şeffaf kaplama yaptırmak bir çözüm mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 yıldır bütün arabalarını siyah renk alan biri olarak söylüyorum sakın kendin pasta yapmaya kalkışma.Forumda "kendim yaptım güzel oldu"diyen arkadaşların araçları genelde açık renkli oluyor.Özellikle beyaz kir ve çizikleri az gösterdiği gibi hatalı uygulamaları da pek göstermiyor.

    Siyah renkte aracın varsa tecrübeyle sabit;profosyonel bir yerde yaptırsan bile,işi yapan ustadan emin olman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çizikleri engellemek imkansız eğer arabanız kapalı garajda değilse. Pasta cila yaptırsan bile martılar ve arabanın üstünde tepinen kediler pençeleri ile sanatsal çalıimalar yapıyorlar devamlı ve önlemenin yolu yok. Lanet okuyup kapalı garajlı bir ev hayali kurmaya başlıyorsunuz bir noktadan sonra. Yıkamanın etkisi de var tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.