Şimdi Ara

Sıvı Teması Hasarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen gün 3.700 liraya aldığım MSI marka GE70 2PC model gamebook'a ayran döktüm. Bayağı döküldü yani az bir şey değil. Sıvı hoparlör çıkışına kadar ulaştığı için hoparlör hışırtı yaptı ben de bilgisayarı kapatıp, bataryayı çıkarıp, ters çevirip sıvıyı akabildiği kadar yere akıttım. Sonra birkaç saat ters beklettim. Sonra bataryayı takıp açmayı denedim, açılma ışığı yandı ama ekrana görüntü gelmedi. Ben de tekrar bataryayı çıkardım ve ertesi gün vatan bilgisayara götürdüm (ordan aldığım için). Bana 2-3 hafta içinde size ücreti bildireceğiz dediler ama kafama takılan birkaç soru var: Öncelikle hasar tahminen tam olarak nedir? Adam anakart yandığı için masraf bayağı yüksek olur zaten MSI'ın sadece klavyesi bile 200 lira dedi ama anakart yandıysa bilgisayar nasıl açılsın ki? Açılabilir mi ben bilmiyorum çünkü? Bana 2 ihtimal var gibi geliyor: Ya adam bir şey bilmiyor ya da beni masrafın büyük olduğuna ikna edip de fazladan para alacaklar. Sizce vatan bilgisayar ya da MSI'ın teknik servisi böyle bir şey yapar mı? Bir de benim için fiyattan daha önemli olan bir konu var: Bilgisayar geldiğinde mesela anakart temizlenip çalışırsa direk eski anakartla mı gelir yoksa direk hiç uğraşmadan yeni mi takarlar? Diğer parçalar için de geçerli bu. Yani bilgisayar 0 gibi mi gelir yoksa temizlenmiş, tamir edilmiş, az da olsa pis şekilde ama çalışıyor olarak mı gelir? Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba,
    1) Hatan 2 saat içerisinde ayran gibi bir sıvının kuruma ihtimali yok.
    2)48 saat minumum elektrikten uzak durması ve oksidin temizlenmesi gerekiyordu(biran önce götürmeliydin telefon gibi düşün.)
    3)Sana çıkartıcağı masraf 1000 liradan aşağı değildir.
    4)Tabiki elektrik gelir bir çok bileşen var dirençler mossetler akım koruyucular vs vs hepsinin adını bilmiyorum her hangi birindeki arıza bütün boardı yakar.
    5)Felaket tellalı olmak istemiyorum ama tüm bileşenlerinin yanmış olma ihtimali bile var.

Değişim yaparlar büyük ihtimalle... Sanmıyorum oksidlenme olayını aşmış bence senin problemin elektrik bağlamıcaktın...
  • Zaten olayın şokuyla dökülür dökülmez bilgisayarı elektrikten kesemedim, biraz zaman geçti ondan sonra kestim. Hemen götüremezdim çünkü olay gece yaşandı. Zaten 1 kere açmayı denedikten sonra açılmadığını görünce hemen bataryayı çıkardım ve sabah götürene kadar tekrar ters bir şekilde durdu. Klavye su geçirmez olabilir gerçi öyle bir açıklaması yok MSI'ın ama arkadaşım öyle dedi ve zaten ayran klavyeden geçmedi, hoparlör girişinden geçti klavyedeki kaldı. Tabii ki dediğin gibi olma ihtimali yüksek ama aradan neredeyse 12 saat geçtikten sonra götürdüğümde de adam çalıştırdı ve bilgisayar açılıyordu anakart yanmış olsaydı hala açılmaya devam edebilir miydi yoksa açılmaz mıydı bunun cevabı ne?

Edit: bir an önce götürsem de bir şey değişmezdi çünkü götürdüğümde bana en erken 2-3 hafta içinde bilgisayar ellerine ulaşır ve sana masraf hakkında bilgilendirme yapılır dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bendeyuzukalicam -- 14 Ekim 2014; 22:05:04 >

• Bilgisayarınız açılsa bile bu sorun yakın zamanda tekrar başınızı ağrıtacaktır. Bu arada sıvı teması kullanıcı hatası olduğu için cihazınız garanti dışı kalacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bendeyuzukalicam

Zaten olayın şokuyla dökülür dökülmez bilgisayarı elektrikten kesemedim, biraz zaman geçti ondan sonra kestim. Hemen götüremezdim çünkü olay gece yaşandı. Zaten 1 kere açmayı denedikten sonra açılmadığını görünce hemen bataryayı çıkardım ve sabah götürene kadar tekrar ters bir şekilde durdu. Klavye su geçirmez olabilir gerçi öyle bir açıklaması yok MSI'ın ama arkadaşım öyle dedi ve zaten ayran klavyeden geçmedi, hoparlör girişinden geçti klavyedeki kaldı. Tabii ki dediğin gibi olma ihtimali yüksek ama aradan neredeyse 12 saat geçtikten sonra götürdüğümde de adam çalıştırdı ve bilgisayar açılıyordu anakart yanmış olsaydı hala açılmaya devam edebilir miydi yoksa açılmaz mıydı bunun cevabı ne?

Edit: bir an önce götürsem de bir şey değişmezdi çünkü götürdüğümde bana en erken 2-3 hafta içinde bilgisayar ellerine ulaşır ve sana masraf hakkında bilgilendirme yapılır dediler.

Benim sana anlatmak istediğim olayın maddi olarak sana fiyat donulmesiyle alakali birsey degil mudahale suresi diye bir sey bu hoparlore gelen kablolar zaten board uzerinden geliyor akimi o sekilde aliyor board ile ilgili arizalar cikicak board uzerindede tamir yapabilirler yeni anakartta takabilirler klavye geciriyor yada gecirmiyor orasi zaten olayin baslama sebebi degil telefonunu suya sok oda acilacaktir ama goruntu vermicektir bilmem anlatabildim mi gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bendeyuzukalicam B kullanıcısına yanıt
    Kasko yaptırdinmı? Kasko varsa %70 kadarını sana geri ödûyorlar pcnin. Kasko yoksa çok masrafı var gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.