IPS, 144Hz (ya da üzeri), 1-4ms, FHD Monitör Önerisi Olan?
AOC 24G2U monitörüm bozuldu ve değişim onayı verildi fakat aldığım yerde aynı model olmadığı için para iadesi alacağım. 1900 TL alacağım (eğer kur farkını hesaba katıyorlarsa 2100 alacağım) fakat bu özelliklere sahip, kaliteli, daha ucuzu varsa alabilirim ya da tam tersi bu özelliklere sahip, kaliteli fakat biraz daha üzerine koyarsan pişman olmazsın dediğiniz bir model varsa onu da alabilirim. Bir daha AOC marka düşünmüyorum, diğer tüm markalara açığım. Bu monitörün görüntü kalitesinden memnundum, bunu hesaba katarsanız sevinirim, daha üst kalitede bir şeye ihtiyacım yok (yeter ki bozulmasın). Teşekkürler.
Oyun için müzik kulaklığı kullanabilir miyim?
Online oyun oynamıyorum, yani ses kasmaya ihtiyacım yok fakat arada bir Hellblade gibi surround sese ihtiyaç duyan oyunlar oynuyorum ve sırf birkaç oyun için oyun kulaklığı almak istemiyorum. Müzik kulaklıkları da oyun kulaklıkları gibi surround ses verebilir mi? Sanırım surround denmesine rağmen çoğu kulaklık aslında yine stereo diye duymuştum. Doğru mudur? Bunun dışında bir sorun yaşar mıyım? Oyun ve müzik kulaklıklarının farkı nedir? Teşekkürler.
Monitörde siyah çizgi.
Arkadaşlar merhaba. Durup dururken bir anda monitörde, görev çubuğunun üzerinde, soldan sağa doğru incelerek yok olan siyah bir çizgi çıktı. Ekran görüntüsü aldığımda gözükmüyor. Bilgisayarı kapatıp yeniden açtım, monitörün fişini çekip tekrar taktım, ekran çözünürlüğünü değiştirdim, tazeleme hızını değiştirdim fakat gitmiyor. Ekran çözünürlüğünü değiştirdiğimde çizgi de buna uygun olarak yer değiştiriyor. Yani monitöre sabitlenmiş bir şey değil. Sebebi ne olabilir? Nasıl çözebilirim? Teşekkürler.
Düzenleme: Monitörü laptopa bağladım ve çizgi hala oradaydı. Yani sorun monitörde. Garantiye mi vermem gerekiyor yoksa çözülebilecek bir şey mi? Anlamadığım şey çözünürlüğü değiştirince çizginin yerinin de değişmesi, yani monitörün belirli bir yerinde ölü piksel ya da led arızası yok.
MSI 2060 Super Gaming Overclock?
Not: Gaming X değil, sadece Gaming.
İndirimle Ventus GP OC'den daha ucuza geldiği için bu kartı aldım. Overclock hakkında hiçbir bilgim yok. Şimdi Ventus GP OC kendiliğinden OC'li geliyor sanırım. Bu karttan da aynı verimi alabilmek için OC yapmam mı gerekecek? Normal haliyle daha mı az performans verecek? Eğer OC yapmam gerekecekse Gigabyte B450M S2H sorun yaratır mı? İşlemciye falan OC yapmayacağım.
Gigabyte B450M S2H vs B550M S2H, hangisini almalıyım?
Bunların arasında ne gibi farklılıklar var? Ekstra 200-300 TL verip B550M S2H almanın bana yararı olur mu? Olursa ne olur?
Sistemim: Ryzen 5 3600, MSI 2060 Super Gaming, GSkill 2x16 3200Hz CL16 RAM, Kingston A2000 SSD 500GB NVMe M.2 2200 Okuma 2000 Yazma, Corsair 750W 80+ Gold Tam Modüler PSU, MSI Mag Forge 101M Kasa
MSI 2060 SUPER GAMING VS 2060 SUPER VENTUS GP
İtopya'da GAMING 4.100 liraya düşmüş, VENTUS GP ise 4.300 lira. Gaming'in daha iyi olması gerekiyor değil mi? Sitede tek fark olarak OC Çekirdek Hızları verilmiş. Bunların arasındaki farklar nedir ya da hangisini almalıyım? OC yapmayacağım.
Edit: Gaming X değil sadece Gaming, yanlış anlaşılma olmasın.
Bu Sisteme Hangi Anakartı Almalıyım? (F/P)
|
Sistemi Bugün Alacağım, Son Tavsiyeleriniz
|
|
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 61
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.900 (Bu ay: 84)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware