Şimdi Ara

Sıvı dökülmüş donanımı onarma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cesareti olanlar için konuyu açıyorum bir müşterimden p8500 işlemcili bir sony vaio laptop elime geldi touchpad bölgesinden içeri kola dökülmüştü ramleri yanmış ve kolonları patlamış durumdaydı touchpadde kurtarılamaz haldeydi.. tanıdık biriydi pek parasıda yoktu normalde ugrasmam ama bir yöntem bulabilirim diye düşündüm ilk iş olarak ramleri söküp 1gb + 512mb elimdeki ramleri bilgisayara taktım tamamen kullanılmaz durumda olan touchpadi söktüm ve kolonlarıda çıkarttım makineden sonra anakartı söktüm kasasından komple ve üzerindeki güç mosfetlerinin diyotların orada beyaz bir oksitlenme oluştuğunu ama yanma durumunun olmadığını fark ettim yani kurtarılabilir gözüküyordu hiç elektrik dahi gitmiyordu büyük ihtimal kurumuş kola ve oksitlenme elektrik devre yollarını tıkamış ve elektrik geçmesini engelliyordu...

Yapılan işlem:
    Anakartın üzerine yarım kutu kolanya döktüm daha sonra içi suyla dolu bir kutunun içine kolonyanın geri kalanını boşaltıp anakartı yatırdım... 5dakika beklettikten sonra çıkartıp iyice kuruladım fön makinesiyle o beyaz akmış devre yollarındaki maddeyide çok narince kazıdım ince bir metalle sonra anakartı yerine yerleştirdiğimde tek seferde çalıştı tabi baya bir uğraştırdı beni bu yöntemi aklıma getirene kadar bikaç saatim boşa harcandı ama şuan bilgisayarın çalıştığı 5. gün sorunsuz bir biçimde sürekli LOL oynanıyor ısınma veya kapanma durumu hiç yaşanmadı

başlarına gelen kullanıcılar cesareti olanlar ve donanımcı arkadaşlara bilgi olsun kolonya alkol içeriğine sahip olduğu için kurumu sıvıları ve oksitlenmeyi çözebiliyor suyun içine yatırma işi olayı garantiye almak tamamen yalnızca kolanya dökerekte olayı çözebileceğinize inanıyorum ben garanti olsun diye yapıp tamamen kuruttum işlemciyi yuvasından çıkartmayı anakartın üzerinde hiçbişey olmamasına dikkat edin ethernet kartı wireless kart gibi cihazları anakart üzerinden sökün

bu bilgi umarım birilerinin işine yarar kısa zamanda bikaç sistemde daha deneyeceğim şimdilik iyi günler :)

Yalnizca 5 kisi taglenebiliyor geri kalan arkadaslar alinmasin lutfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 22 Ağustos 2014; 18:46:54 >

• su notebooklari sivi gecirmez yapamadilar bir turlu.telefonlari denize batiriyorlar o kadar zor bir sey mi yani ama normal bile calismiyor zaten notebook klavyeleri.kardesimden kalan bir notebook surekli s harfine basiyordu bir turlu duzeltemedik o da mi oksitlenme olayiydi acaba diye dusunuyorum ama su kontak spreyden sıkmıştım kolonya kadar etkilidir sanirim ona ragmen duzelmemisti ben de komple klavyeyi devre disi birakip bir klayvye baglamistim.konuyla alakali olarak kontak sprey denemis miydin diyeyim mavi olandan philips'in.kirmizisi yaglidir onu bilemiyorum ise yarar mi?anakartı komple suyun altına sokmak harbi cesaret isi ben yapmazdim ama kolonya ile temizleme olayi olabilir aklimizda olsun.
  • Daha once sprey denemisligim var ufak tefek olaylarda hayat kurtariyor ama kolonya kadar etkili degil malesef denedim ve gördüm... Zaten hic calismadigi icin tum riski goz onune alip kolonyanin yarisini anakarta diger yarisini suyla karistirip batirdim suya cikartip bikac saat kurumaya biraktm sonra fönle ustunden gectim tek seferde calismisti tabi o beyazliklari sudan cikarinca biraz ince bir metalle buyutec yardimi ile kazidim diger bilesenlere zarar vermeden :) bayadir calisiyor laptop hicbir sorun gostermedi prime 95 testi dahi yaptim kapanma olmadi gunlerdir harika halde su isi cok risk kabul ediyorum ama yalnizca kolonya ucucu oldugundan cabuk kurudugundan daha rahat bir tercih :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 22 Ağustos 2014; 19:16:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Walla eski anakartımda ram slotu bi çalışıp bi çalışmıodu kolonyayı bastım mis gibi olmuştu:D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Walla eski anakartımda ram slotu bi çalışıp bi çalışmıodu kolonyayı bastım mis gibi olmuştu:D

Anakartla sinirli degil her elektronik donanimda denenebilir ^^ bi kisi daha varmis deneyen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Walla eski anakartımda ram slotu bi çalışıp bi çalışmıodu kolonyayı bastım mis gibi olmuştu:D

Anakartla sinirli degil her elektronik donanimda denenebilir ^^ bi kisi daha varmis deneyen :)

Walla bide işlemci termalini değişirken kullanıyorum ama dedin gibi kuruduktan sonra pek bi sorun yapmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bravo ne diyelim super bir is basarmisiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 99 yılında playstation,sega ve amiga oyunlarını satan bir dükkanda çalışıyordum maltepede.playstation chip takma ve tamiride yapıyorduk.arıza sebebiyle gelen makinelerin büyük çoğunluğu "abi kola döküldü,abi meyve suyu döküldü" benzeri şikayetlerdi.ordaki abi hepsini önce alkolle bi güzel temizlerdi,sonra takıp bakardık çalışırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

99 yılında playstation,sega ve amiga oyunlarını satan bir dükkanda çalışıyordum maltepede.playstation chip takma ve tamiride yapıyorduk.arıza sebebiyle gelen makinelerin büyük çoğunluğu "abi kola döküldü,abi meyve suyu döküldü" benzeri şikayetlerdi.ordaki abi hepsini önce alkolle bi güzel temizlerdi,sonra takıp bakardık çalışırdı.

Evde tamamen giden parasi olmayan ve cesareti olan arkadaslar dediklerimi uygulayabilir :) kolonya hem cabuk bulunabilir hemde ucuz :) yani bisey dökütünüz diye anakart degistirmeyi oneren sizi biraz kabada olsa kaziklamaya calisan bilgisayarcilardan kacinmak icin uygulanabilir bir yöntem ama cok dikkatli olunmali tamamen kurumadan sistem calistirilmamali :) bilgisayarci arkadaslarda uygulayabilir profesyonelce :)

Birilerinin isine yarar bu bilgi umarim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Valla bravo ne diyelim super bir is basarmisiniz

Tesekkur ederim

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Onemli degil buyuk bir isi basarmisiniz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.