< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 11 Ağustos 2006; 11:52:37 > |
Sivas'ta Askerlik: 5. Piyade Eğitim Tugayı
Sivasta askerlik yapanlar, 5. Piyade Eğitim Tugayı Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimlerini almaktadırlar. Bu birlik, Sivas merkezde yer almakta olup, er ve erbaşların temel askeri bilgilerini ve becerilerini kazandıkları bir eğitim merkezidir.
Temel eğitim süresi genellikle 6 haftadır. Bu süre zarfında askerler, askeri disiplin, silah kullanımı, taktiksel hareketler, ilk yardım bilgisi ve diğer askeri konularda eğitim alırlar. Temel eğitimin tamamlanmasının ardından askerler, 5. Piyade Eğitim Tugayı'ndan farklı birliklere usta birliği olarak gönderilirler.
Usta birliğine hangi birliğin gönderileceği, askerlerin eğitimleri ve başarılarına, askerlik şubelerinin ihtiyaçlarına ve ordunun o dönemki durumuna göre belirlenir. Ancak genel olarak, Sivasta askerlik yapanlar, aşağıdaki birliklere usta birliği olarak gönderilmektedir:
- Piyade birlikleri
- Topçu birlikleri
- Hava savunma birlikleri
- Zırhlı birlikler
- Komando birlikleri
Askerlerin usta birliği olarak görev yapacakları birlikler, temel eğitim sırasında kendilerine bildirilir. Usta birliği atamaları, askerlerin kariyerleri ve gelecekteki askeri görevleri açısından büyük önem taşımaktadır.