Şimdi Ara

SİSTEMİMLE OYNAMA!! HERKES BURAYA!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her yıl değişen üniversite ve lise giriş sınav sistemleri öğrencileri bıktırdı.Zaten bir çok öğrencide iş bulabilecekmiyim? iyi bir üniversiteyi kazanabilecekmiyim? korkusu varken birde türkiyeyi ekonomik bakımdan da zarara uğratan bu sınav sistemi değişiklikleri...Çökmüş bir eğitim sisteminin, sınavının sistemini değiştirsen ne fayda...Her yıl yapılan katsayı değişiklikleri kontenjan artışları insanları oyalamaktan başka bişey değil..bu ülkenin önemli insanları bugün ameliyatlarını amerikada oluyorlarsa bu memlekete tıp kontenjanı açsan ne fayda yarın ihtiyaç fazlası doktoru mühendisi hukukçuyu kim istihdam edecek..ülkenin bir çok kurumu eğitim almış ama sistemin çöküntüsünde bir türlü öğretime geçememiş dersane köşelerinde çürümüş bu gençliklemi ilerleyecek..bunları düşünüp çözümler üretmek.. ve eğitimmizin katsayısını yükseltmeliyiz bu akıllı zeki ileri görüşlü gençliği munasır medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız..kısa vadede bunu başaramıyorsak bu çarpık düzeni zırtpırt değiştirerek..gençliğin kafasını bulandırmamalıyız...Şimdi soruyoryum 2010 daki öss gençliği sınavı ne kadar biliyorsunuz seneye sizi nelerin beklediğini ne kdar biliyorsunuz??? cevabı ben biliyorum koca bir soru işareti bugün tıp muhendislik yada diğer dallarda okuyan arkadaşlar ne kadar biliyorsunuz gelecekte sizi nelerin beklediğini?? cevabı biliyorum ????? ben tüm bu soruların cevabını biliyorum sistem değişti cillop gibi... sıfır çeken sayımızda az onlarıda görmezden gelelim...meslek liselerini boşver teknisyene ne ihtiyaç varki...seneyede 1000 kontenjan arttırdıkmı herşey tıkırında siz sağ biz selamet...

sizde böle düşünüyor yada düşünmüyorsanız işin siyasetini yapmadan eleştirilerinizi yapınız???

• aslında herbölümde iş bulan var ama herkes tıp okumak hukuk okumak istiyor illa garanti olsun oysa gerçek yetenekleri başka alanlarda olan birçok kişi var biraz talep meselesi yeterince birlik olunsa o boş arkelojik alanlar kazılarla dolar , çarpık kentleşme halindeki şehirlerimiz düzelir daha neler biraz cesaret biraz talep ama hala arkeoloji okuyanlara mezar kazıcısı diyorlar bazı okuyan arkadaşlarda puanı yetmediği için girip hakkını veremiyor . sistem son derece gereksiz zorlaşıyor çünkü herkes garanti meslek peşinde olunca rekabet artıyor
    batı toplumun sistemi bu şekilde olduğu işini seven insanlar yetiştiiriyor. bizim öğretim üyelerimiz gidip divan şairlerimizin eserlerini sayfası 10 dolara ancak fotokopisini alabiliyor malesef pek değer verilmiyor öyle eğitime düşünücek olursak sadece hırs yarışı olabiliyor
  • Haklısın. Ama elimizden hiçbir şey gelmez. Sadece her sene ÖSYM'yi eleştiririz, o kadar.

ÖSYM de YÖK de hükümet de bizi zerre kadar takmaz. Biz hepsinin gözünde bir kuklayız, makineyiz, robotuz.
  • neredeyse 4-5 yılda bir sistem değişiyor, şikayetçi olmak yerine sistemin üzerine gidip başarılı olmaya bakın
  • Sistem bir döngü içinde 8-9 yılda bir tekrar ediyor. Şimdi tekrar 8-9 yıl öncesinde döndük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Sistem bir döngü içinde 8-9 yılda bir tekrar ediyor. Şimdi tekrar 8-9 yıl öncesinde döndük.

8-9 değil de 10-11.

Bu YGS-LYS olayı, 1990'lı yıllar ve 1980'li yıllarda uygulanan ÖSS-ÖYS olayına benziyor. O zamanlar da ÖSS 1. aşama (YGS), ÖYS 2. aşama (LYS) olarak uygulanıyordu.

İleride 1960'lı ve 1970'li yıllardaki ÜSS dönemine dönersek şaşırmam. Sen üniversiteye başvurursun, üniversite de kendisine başvuran adayları sınav yapar.

• 10 sene sonraki sistemi açıklıyorum ; sınav tek aşamalı olacak Türkçe-1, Mat-1, Sos-1, Fen-1 bölümleri olacak ve Ed-Sos, Mat-2, Sos-2, Fen-2 puan türleri olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    s
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 sene öncenin kitaplarında yeni sınav sistemine göre yazıyor ve o sistemin üzerinden 2 sistem gelmiş geçmiş. Vay be ülkemin içler acısı hali.

Kendini matematiğe fene soru bankalarına testlere vermesi gereken öğrenciler internetten oradan buradan yeni sistemi araştırmakla geçiriyor günlerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragornalican

Evet ösym ve yök çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn

2 sene öncenin kitaplarında yeni sınav sistemine göre yazıyor ve o sistemin üzerinden 2 sistem gelmiş geçmiş. Vay be ülkemin içler acısı hali.

Kendini matematiğe fene soru bankalarına testlere vermesi gereken öğrenciler internetten oradan buradan yeni sistemi araştırmakla geçiriyor günlerini.

Evet, işin bir de o kısmı var.

Kitapların üstünde hep "Yeni sınav sistemine göre!" diye yazar. Ama o sistem değişir.

Dershaneden Güvender'in 30x30 Matematik-2, Fen Bilimleri-1 ve Fen Bilimleri-2 deneme kitaplarını almıştık. Kitapların üstünde "2009 ÖSS sistemine göre!" gibi bir ibare var.

Ancak gördüğünüz gibi bu sistemcik (Mat-2'deki yeni analitik geometri konuları, 10'ar tane fizik-kimya-biyoloji, Ed-Sos ve Sos-2 testlerindeki düzenlemeler) sadece 1 yıl işledi. Şimdi 2010 için çalışacak adam bunları artık soru bankası çözer gibi çözer.

• Zamanla buna da alışırız elbet,birçok şeye alıştığımız gibi,alıştırıldığımız gibi.Bu kadar omurgasız bir eğitim mantalitesi olamaz.İnsanları test zombisine çeviriyorlar bu da yetmiyor her sene adına "sistem" dedikleri şeyi değiştiriyorlar.Sistemi değiştirsen,katsayıları kaldırsan kaç yazar.Bir memlekette okul sayısından fazla dershane varsa ve dershanelere verilen paralar milyarca doları buluyorsa,konuşmaya gerek yok zaten.
    Eğitimden anladığımız şey dershane+üniversite,bunun haricinde birşey yok.Üniversite zaten artık iş ve işçi bulma kurumu gibi,bir üniversite kuralım da çocuklar okusun mantığıyla üniversiteler kuruluyor.Kimsenin altyapı gibi bir derdi yok zaten.Her il e bir havaalanı geyiğiyle yola çıkılmış her ile bir üniversite saçmalıkları.Her sene açılan saçma salak vakıf-tabela üniversiteleri,süslü reklamlar sanki mağazadan ayakkabı alır gibi.
    Bu katsayı meselesi de ayrıca son derece siyasi ve samimiyetsiz bir karar.Bir meslek lisesi mezunu olarak kesinlikle karşıyım.Mesleki teknik eğitime önem verilsin diye bas bas bağırılıyor sonra sen kalkıp diyorsun ki bir Fen liseliyle bir Anadolu liseliyle eşitsin.Tabi ki verilecek cevap ve uydurulucak kılıfta hazır:"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ".Madem herkes eşit olucaktı da okulları niye ayırdınız fen diye meslek diye.
    İnsanlara iyi bir rehberlik eğitimi vermezsen onların hangi alanda iyi oldukları ölçüp tartacak bir kurumun yoksa,etraf ne istediğini bilmeyen tiplerle dolup taşar.Bizlere de böyle saçma sapan tartışmalar yapmak düşer.

• dogrü dıyorsun ben hala oks ve oss yı savunuyorum ha tabiki eksileri var hayatın 2-3 saatle belırlenıyor cok calısmıssındır ama o sırada bırsey olmustur hersey bosa gıder ama bence tek sınav en iyisi sonucta yeni sistemlerdede cok sorun var hala tek sınavı savunuyorum ben oks ve öss iyiydi..
  • seneye üniversite kapısında çok yığılma olacak gelecek sene sınava gireceklerin Allah yardımcısı olsun...
  • Katsayı kalktığına göre meslek liselerindeki eğitim kalitesi ne olacak?Millet meslek derslerini bırakıp matematik
    fenle uğraşacak.
  • Eskilerden olanlar bilir zamanın da bir de ÜSS vardı(Üğrenci seçme sınavı -Sanırım Yöktekiler o zaman Romandı )

Her neyse sistem her zaman değişmiştir ancak şu anda olduğu kadar kötü olmamıştı.Katsayı vs oranı adil değildi ,şimdi ki daha da beter oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 22 Temmuz 2009; 22:17:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Eskilerden olanlar bilir zamanın da bir de ÜSS vardı(Üğrenci seçme sınavı -Sanırım Yöktekiler o zaman Romandı )

Her neyse sistem her zaman değişmiştir ancak şu anda olduğu kadar kötü olmamıştı.Katsayı vs oranı adil değildi ,şimdi ki daha da beter oldu.

• Zaten ne vurduysa bize vurdu anasını satıyım 92 kuşağı şanssız (Bazılarının içine 91 lilerde dahil)..Biz mezun olucaz OKS sistemi geldi,liseler 4 sene oldu,şimdide öss yerini 2 aşamalı sınava bıraktı bu ne lan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.