Şimdi Ara

sistemim ve aldığım fps normal mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler size 2 sorum var ilk sorudan başlayayım

öncelikle sistemim

CPU : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz
    Anakart : Gigabyte GA-EP45-DS3LR
    Ram: Corsair Dominator ddr2 4gb 1066mhz
    Ekran kartı: MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC
    oyunu full hd 23" monitörle oynuyorum

şimdi bu sistem ile normalde hangi ayarda kaç fps almam normaldir ?

ikinci soru ise bu mediumda arada fps 30 - 29 a kadar düşüyor ve zoom aç kapa yaparken bazen kasıyor birde araç içinde bu normalmidir normal değilse çözümü nasıl yaparız

demin caspian oynadım ve fps değeri max 50 min 30 arasıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gopgop -- 30 Ocak 2012; 19:49:43 >

iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue | İletişim için iMessage : gopgop7@gmail.com | ★★ Steam ★★ ★★ Twitch ★★
  • Buradaki tabloya bakacak olursak ki NVIDIA'nın yayınladığı bir tablo bu, ortalama 40 FPS gayet normal. Ancak sana "Antialiasing Deferred" ayarını 2X MSAA, VSYNC ayarını da OFF yapmanı tavsiye ederim. 4X MSAA bana kalırsa gereksiz ve gerçekten bayağı bir performans kaybına sebep oluyor. VSYNC ise tamamen senin seçimin, OFF yaptığında ara sıra görüntüde yatay çizgiler şeklinde bozulmalar olduğunu göreceksin. "OFF"da tutman performansını yükseltir ancak ara sıra görüntüde bahsettiğim bozulmalara yol açar, ancak bana sorarsan yine lüzumsuz bir seçenek. Umarım yardımcı olmuşumdur
    AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional

• quote:

Orijinalden alıntı: frkndgr

Buradaki tabloya bakacak olursak ki NVIDIA'nın yayınladığı bir tablo bu, ortalama 40 FPS gayet normal. Ancak sana "Antialiasing Deferred" ayarını 2X MSAA, VSYNC ayarını da OFF yapmanı tavsiye ederim. 4X MSAA bana kalırsa gereksiz ve gerçekten bayağı bir performans kaybına sebep oluyor. VSYNC ise tamamen senin seçimin, OFF yaptığında ara sıra görüntüde yatay çizgiler şeklinde bozulmalar olduğunu göreceksin. "OFF"da tutman performansını yükseltir ancak ara sıra görüntüde bahsettiğim bozulmalara yol açar, ancak bana sorarsan yine lüzumsuz bir seçenek. Umarım yardımcı olmuşumdur

kardeş bu tablonun aynısını benim sistemdeki ekran kartı için olanını da bulabilir misin ben aradım bulamadım :S yardımcı olursan sevinirim. ayrıca sence bu sistemle nasıl oynarım oyunu ??? [Hangi ayarlarda]

• Kardeş aynı mesajdan 7 tane gitmiş önceki 6'yı silsen iyi olur. Soruna gelirsek, medium ayarlarda(belki birkaç ayarı high'a çekerek) full HD'ye çıkmamak şartıyla oynayabilirsin zannımca.
    AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

• İşlemcin darboğaz yaratıyor büyük ihtimalle.

2500k
    Asus 560gtx ti
    8gb corsair ram (2x4) ile. full hd high detail 50fps+ oynuyorum multide
  • Pardon pardon pardon "mediumda" yazdığını görmemişim ben de ultrada sanıyorum... Mediumda fps değerlerin o civarda ise işlemcin darboğaz yapıyor muhtemelen Warwicky arkadaşın da dediği gibi. Anakart+işlemci+ram üçlüsünü değiştirmeni tavsiye ederim.

• anaaa ben özür dilerim yanlış yazmışım high olacaktı dalgındım bu mesajı yazarken sen yazmasan görmücektim vallahi

iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue | İletişim için iMessage : gopgop7@gmail.com | ★★ Steam ★★ ★★ Twitch ★★
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her neyse, o zaman işlemci çok olmasa da bir darboğaz yapıyor zannedersem, zira high'da da böyle olmaması lazım. Ultra ayarlarında bu ortalama fps normal. Zaten o RAM, anakart ve işlemci o ekran kartına yakışmıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 30 Ocak 2012; 23:54:27 >

• quote:

Her neyse, o zaman işlemci çok olmasa da bir darboğaz yapıyor zannedersem, zira high'da da böyle olmaması lazım. Ultra ayarlarında bu ortalama fps normal. Zaten o RAM, anakart ve işlemci o ekran kartına yakışmıyordu

he ya bencede yakışmıyorda para yok napcan

ben şimdi anlamadım bu olayı benim üstteki yazdığım değerler

http://extreme.pcgameshardware.de/battlefield-serie/189991-fxaa-injector-battlefield-3-bearbeitet-bomben-ergebnis-update-danoc1-v1-25-download.html

bunu atmıştım şimdi bundan kıllandım bunu kaldırdım ve ayarlarımı

yaptım 46 fps genel anlamda ağır bastı en düşükte 33 fps oldu ve hiç takılmada olmadı bu fxaa mı benim pcyi kastırıyor ki

son olarak bu darboğazdan kurtulmanın tek yolu yeni şeyler almaktanmı geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gopgop -- 31 Ocak 2012; 0:17:34 >

• quote:

Kardeş aynı mesajdan 7 tane gitmiş önceki 6'yı silsen iyi olur. Soruna gelirsek, medium ayarlarda(belki birkaç ayarı high'a çekerek) full HD'ye çıkmamak şartıyla oynayabilirsin zannımca.

üst üste mesajlar için özür diliyorum [Görüntü kirliliği] Nedeni telefondan girmem. cevap için teşekkür ediyorum umarım dediğin gibi oynarım. Verecegim paraya değer umarım ;) Diğer arkadaşların sistemim hakkında yorum yapmasını isterim battlefield 3'ü hangi ayarlarda kaç fps ile oynarım arkadaşlar ???

Orijinalden alıntı: gopgop

quote:

Her neyse, o zaman işlemci çok olmasa da bir darboğaz yapıyor zannedersem, zira high'da da böyle olmaması lazım. Ultra ayarlarında bu ortalama fps normal. Zaten o RAM, anakart ve işlemci o ekran kartına yakışmıyordu

he ya bencede yakışmıyorda para yok napcan

ben şimdi anlamadım bu olayı benim üstteki yazdığım değerler

http://extreme.pcgameshardware.de/battlefield-serie/189991-fxaa-injector-battlefield-3-bearbeitet-bomben-ergebnis-update-danoc1-v1-25-download.html

bunu atmıştım şimdi bundan kıllandım bunu kaldırdım ve ayarlarımı

yaptım 46 fps genel anlamda ağır bastı en düşükte 33 fps oldu ve hiç takılmada olmadı bu fxaa mı benim pcyi kastırıyor ki

son olarak bu darboğazdan kurtulmanın tek yolu yeni şeyler almaktanmı geçiyor

Mümkündür. Bildiğim kadarıyla MSAA sadece 3 boyutlu objelerin kenarlarında düzeltme yapıyorken, FXAA tüm görüntüye yapıyor. Dolayısıyla doğal bir şey.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.