Şimdi Ara

SİSTEMİM DIRECTX 11 VE 12 OLAN OYUNLARDA RESTART ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci el bir RX 6800 XT aldım ve oyunlarda rastgele yeniden başlatmalarla birlikte power kernel 41 hatası alıyordum. Ancak OCCT, FurMark ve Superposition gibi testlerde hiçbir sorun yaşamadım. Heaven benchmark'ta DX11 kullanırken sistem 1-2 dakika içinde çöküyor, ancak DX9 kullandığımda çökme sorunu ortadan kalkıyor. Bu problem, en son sürücüleri yüklememe rağmen devam ediyor, şu anda 23.11.1 sürümündeyim. Bunu nasıl düzeltebileceğimi bilen var mı? Sıcaklıklarla ilgili bir problem yok.

Sistem:

• CPU: Ryzen 5 5600
    • GPU: ASRock Phantom Gaming 6800XT
    • Anakart: Gigabyte B550 DS3H rev.1.7
    • RAM: Corsair Vengeance 8x2 GB (XMP açık ve kapalı şekilde test edildi, Memtest86'dan herhangi bir sorun geçmedi)
    • SSD: Kioxia Exceria 500GB
    • PSU: Corsair RM850x

• emirahmetshn E kullanıcısına yanıt
    Hocam Event 41 çoğunlukla güç kaynağı ile ilgili olup, mavi ekran veremeden, yani dump dosyası hazırlanamadan ani kapanma durumlarında karşılaşılan bir hata kodu. Güç kaynağınız marka model olarak gayet kaliteli ama elektronik alet sonuçta bir ömrü var. Düşük bir ihtimal ama yine de değerlendirmek lazım. Belki de önceki kartınızda yeterince zorlanmıyordu PSU.

Ikinci olarak da ramler ile ilgili oluyor bu hata kodu genelde. Ama sanırım bilgisayarda sadece GPU değişti. Ekran kartının güç girişlerine aynı kablodan gelen iki ucu değil (daisy chain), iki ayrı kablodan gelen uçları taktığınıza emin olun öncelikle.

Şimdilik olarak format atmaya gerek yok. Sadece DDU yardımı ile tüm sürücüleri silip ekran kartı sürücüsünü yeniden kurup deneyin.

İkinci el olduğu için ekran kartı, öncesinde belki bozuktu bunu bilemeyiz şimdilik. Onun için elimizdekileri değerlendirelim. Ama imkanınız varsa başka bir pcye ekran kartını takip deneyin. Eğer onda da sıkıntı oluyorsa, mümkünse iade edin kartı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.