Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi İntel mi Amd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir bilgisayar alacağım. Bilgisayar yayın yapmak ve oyun oynamak için kullanılacak. Belki youtube için video hazırlamak içinde kullanılabilir.

Kasa Cooler Master H500 olacak bu arada. O sitede olmadığı için öylesine bir kasa koydum.

2 Tane sorum var bu sistemle ilgili.

1. 3.Nesil Ryzen işlemleri beklemeli miyim? Bir arkadaşımdan duyduğuma göre ilk çıkan parçalarda sorunlar oluyormuş (INTEL- AMD farketmeksizin). Yeni nesil ryzen alacak olsan bile 2.çıkışlarını bekle diyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

2. Bu sistemle 2k bir ekran mı almalıyım yoksa FullHd bir ekran yeterli olur mu?

• Konu günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Sorunlu parça olayı hikaye. 1080p kuracaksan sistemi intel seç ama ekran kartını 1080 TI al rtx 2080'den aha iyi 1kda.

Benim önerim 2k sistem kur. 1 ay beklerim diyorsan bekle 3800x belki intelden daha iyi ya da yakın performans verebilir. Testler yapılmadan kesin bir şey diyemem.

Soğutucunu NZXT KRAKEN X62 seçebilirisn rakiplerine göre düşük hızlarda daha iyi performans veriyor.
  • Bu sistemle 2k 144hz 1ms ekran alsam o performansı ve görüntü kalitesini alabilir miyim? ve sistemde soğutucu haricinde beğenmediğiniz veya değiştir dediğiniz bir parça var mı acaba?
  • kepozturk kullanıcısına yanıt
    2k'nın görüntü kalitesi zaten işin cazibesi :) Bende de rtx 2080 ve 2k var. Şu an yeni ve yüksek kalite rekabetçi oyun apex onda ultra ayarlarda 100 üstü fps alıyorum. Rekabetçi olmayan yeni oyunlarda da en az 60FPS+ alırsın.

Bende bilgisayarı ilk 1080p ile kurdum hatta sana yakın :) Bende 8700k ve rtx 2070 vardı. Sonra bütçeme göre rtx 2080 yapmak için ryzen 2700x seçtim. Bende bekliyorum duruma göre 3700x 3800x'e geçebilirim ama değmez ise 2020 cpularını bekleyeceğim.

Ram C14 seçebilirsen seç ama c16da olur bütçen yoksa. 3200 CL14 şu an ideal ama dediğim gibi yeni işlemciler test yapılmadan kesin bir şey diyemeyiz. Anakartlar ve kasalar üstüne pek araştırma yapmadım o yüzden bir şey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 10 Haziran 2019; 12:39:55 >
  • bu saatden sonra 1080p görüntüye yatırım yapmak manasız

devir 2k-4k devri

r7 2700 üzerine sistemi kurun yanınada 2080 ti alın anakart olarakda b450 gaming pro ac anakart iyi gider

bunların yanına 4k 100 hz monitör bulursan onu koy yada 2k 165 hz

topladıgın sitenin linkini verirsen iti bişi ypaar atarım bütçenide söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

bu saatden sonra 1080p görüntüye yatırım yapmak manasız

devir 2k-4k devri

r7 2700 üzerine sistemi kurun yanınada 2080 ti alın anakart olarakda b450 gaming pro ac anakart iyi gider

bunların yanına 4k 100 hz monitör bulursan onu koy yada 2k 165 hz

topladıgın sitenin linkini verirsen iti bişi ypaar atarım bütçenide söyle
    Ekran dahil 5000 levaya kadar çıkabilirim.
    Parçaları pazaruvaj.bg den arama yaparak teker teker fiyat görebilirsiniz. Çoğu parça o sitede bulunmaktadir.

Yedek site:https://plasico.bg/

Ayrıca yeni ryzenleri bekliyorum. Begenirsem onlari almayi düşünüyordum veya en kotu fiyat düşer intel'in diye düşünmüştüm. Amd'de hala isinma sorunu bulunuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: madonos

2k'nın görüntü kalitesi zaten işin cazibesi :) Bende de rtx 2080 ve 2k var. Şu an yeni ve yüksek kalite rekabetçi oyun apex onda ultra ayarlarda 100 üstü fps alıyorum. Rekabetçi olmayan yeni oyunlarda da en az 60FPS+ alırsın.

Bende bilgisayarı ilk 1080p ile kurdum hatta sana yakın :) Bende 8700k ve rtx 2070 vardı. Sonra bütçeme göre rtx 2080 yapmak için ryzen 2700x seçtim. Bende bekliyorum duruma göre 3700x 3800x'e geçebilirim ama değmez ise 2020 cpularını bekleyeceğim.

Ram C14 seçebilirsen seç ama c16da olur bütçen yoksa. 3200 CL14 şu an ideal ama dediğim gibi yeni işlemciler test yapılmadan kesin bir şey diyemeyiz. Anakartlar ve kasalar üstüne pek araştırma yapmadım o yüzden bir şey diyemem.
    Ramler arasindaki fark nedir acaba Cl14 ile c16?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.