Şimdi Ara

SİS farlarını sürekli açık tutanlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
1
Favori
12.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gündüz yakılan sis farının bir tehlikesi zararı yok kabul. Bende sadece tebessüm yaratıyorlar. Ama benim açımdan kapalı alanda yada yağmurlu havalarda güneş gözlüğüyle takılanlarla gündüz sis farlarını yakanlar arasında bir fark yok

    Gece gereksiz yere sis farını yada çakma Xenon farlarını yakıpta diğer araçları tehlikeye atanlar... Siz insanız ben insan değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 26 Aralık 2010; 18:44:29 >
  • Gece araç sürerken sis farlı araç görürsem doğru değil ama tepki mahiyetinde kısaları yaklaşıncaya kadar hiç yakmıyorum.
    Belki tehkileki bir süreç ama inan 2 tane ayarsız sis lambası daha tehlikeli. İnsanın gözünü kör ediyor.
  • Gündüz veya akşam ön sis farını yakanlara bişey söyleyemiyorum bana göre yanlış ama sonuçta rahatsız etmiyor insan istedigini yapar ama taki arka sisleri yakana kadar O arka sisler insanın gözünün içine kadar giriyor ve de şeytan al çekici cat cat kır diyor. Bu Sis lambası adı üstünde sis te yakılır ama işte aman arabam hos gözüksün aman fark ediliyim diye yakıyorlar heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EwOoS

    Gündüz veya akşam ön sis farını yakanlara bişey söyleyemiyorum bana göre yanlış ama sonuçta rahatsız etmiyor insan istedigini yapar ama taki arka sisleri yakana kadar O arka sisler insanın gözünün içine kadar giriyor ve de şeytan al çekici cat cat kır diyor. Bu Sis lambası adı üstünde sis te yakılır ama işte aman arabam hos gözüksün aman fark ediliyim diye yakıyorlar heralde.



    arka sis tamamen artizlik başka hiçbir şey değil. ve ön gibide değil orjinali bile acayip göz alıyor. arabaya arkadan yaklaşamıyorsunuz.
    ön sislerde bu durum yok ama orjinaller suv dışındaki sislerde çok etkilemiyor.
    gündüz far yakan arkadaşlara söz edenler.
    eğer dağlık bir bölgede sert gidecekseniz yani hızlı gitmeniz gerekecekse kısalarınızı kesinlikle yakın.
    benim gibi bir araba sollamaya kalktığınızda adam üzerinize gelmeye başlarsa aniden o gün anlarsınız. çok daha fazla farkediliyorsunuz gündüz olsada.
    ki bende öyle aynamdadır sürekli gözüm ancak gündüz kısaları yada sisi yakan bir vatandaşı farketmek daha kolay oluyor.
    yani farımda açık yolumda felsefesi artizlik felsefesi değildir.




  • Uzun yolda gündüz kısa farları yada sisleri yakmakta problem yok bende yakıyorum. Biz gereksiz yakanlar ile özellkle gece diğer sürücüleri tehlikeye atacak şekilde yakanları kastediyoruz. Özellikle otobanda uzun yolda ve yağmurlu günlerde arkadan kaptırıp gelen gri renkli araçları farketmek sorun olabiliyor hele onlar kesin yaksın. Zaten otomobil üreticileri sis farlarını artık gündüz farı niyetinede donanımlarına yazmaya başladı ufaktan. Doğru zamanda doğru yerde doğru şekilde kullananalara değil lafımız..
  • Sis Farlarimi Almanya´da kanuna Trafik Kurallarina göre yakiyorum !

    Ama Türkiye´de Aksam oldumu Bi-Xenon Farlarim yaninda Sis Farlarini yakan ilk ben oluyorum. Arka Sis Farini daha sonra ortalik karardimi yakiyorum. Rahatsiz olan zihniyetler var ise ALO 155´e arayip Plakami verebilir. Birde Önümde ilerlemeyen arac olmadigi zaman karsidan kim gelirse gelsin Bi-Xenon Farlarin müthis Aydinlatmasini görüyor Uzunlari yaktigim zaman
  • Sis farı siste yakılır.

    Açık havada, gece veya gündüz bu farları açıp gezenlere "görgüsüzün arabası olmuş" yorumunu yaparım.

    Evet, o ışıkları yakınca çok karizma oluyorsunuz. Hele xenon da takınca. off. Kızlar bitiyor size.

    kro
  •  SİS farlarını sürekli açık tutanlar
    sadece yağışlı ve sisli havalarda yakarım
  • sis farlari beni genelde rahatsız etmiyor.gündüz/gece farketmeksizin.orjinal olanlardan bahsediyorum tabi. onun yerine çakma xenonlarin hepsi rahatsiz ediyor.yok ben ayarlattim vs geyi yapan evrimini tamamlayamamış insanlarada sevgilerimi yolluyorum.ha sis fari rahatsız etmiyor diye açanlara birşey demiyormuyum ? tabiki hayır. yasalarda yasak oldugu belirtildigi halde sırf güzel göründügünü düşünüyor diye açan, gösteriş meraklisi,5 kuruşluk arabasının 3 kuruşluk farıyla hava attıgını duşunen tipler içnise gerçekten üzülüyorum. ne düşünüyorlar anlamak zor.konuyu baştan sona okudum.kullananlarin yazdıgı şeyler genelde '' arabamda var kullanıyorum zorunami gitti'' benzeri ne seviyede olduklarını belirli eden cümleler. 100 tl lik farımı alamiyoruzda kıskanıyoruz ? 30-40 milyara araba almış biri , onumu alamiycak.? sonra apaçi denilince kızıyorlar. bu tiplerin çogunlugu genelde dışarısı bulutlu yagmurlu olması farketmeksizin güneş gözlügü takan, cins cins giyinip gerine gerine yürüyen tipler.böyle yapmasa bile bu şahıslardan bir farklari yok zihniyet olarak. birileri sormuş, sarı sisler göz almıyorsa gündüzleri niye kullanmiyim. bende soruyorum niye kullanıcaksın ? aç kısaları yada parkları amacın görünmekse, ne gerek var sislere ? işte burda dönüp dolaşıp o farın kendini havalı gösterdigini sanmasına geliyoruz.bu nedenle bunlari gördügümde gülüp geçiyorum.egitimsizligin sonuçları.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    sis farlari beni genelde rahatsız etmiyor.gündüz/gece farketmeksizin.orjinal olanlardan bahsediyorum tabi. onun yerine çakma xenonlarin hepsi rahatsiz ediyor.yok ben ayarlattim vs geyi yapan evrimini tamamlayamamış insanlarada sevgilerimi yolluyorum.ha sis fari rahatsız etmiyor diye açanlara birşey demiyormuyum ? tabiki hayır. yasalarda yasak oldugu belirtildigi halde sırf güzel göründügünü düşünüyor diye açan, gösteriş meraklisi,5 kuruşluk arabasının 3 kuruşluk farıyla hava attıgını duşunen tipler içnise gerçekten üzülüyorum. ne düşünüyorlar anlamak zor.konuyu baştan sona okudum.kullananlarin yazdıgı şeyler genelde '' arabamda var kullanıyorum zorunami gitti'' benzeri ne seviyede olduklarını belirli eden cümleler. 100 tl lik farımı alamiyoruzda kıskanıyoruz ? 30-40 milyara araba almış biri , onumu alamiycak.? sonra apaçi denilince kızıyorlar. bu tiplerin çogunlugu genelde dışarısı bulutlu yagmurlu olması farketmeksizin güneş gözlügü takan, cins cins giyinip gerine gerine yürüyen tipler.böyle yapmasa bile bu şahıslardan bir farklari yok zihniyet olarak. birileri sormuş, sarı sisler göz almıyorsa gündüzleri niye kullanmiyim. bende soruyorum niye kullanıcaksın ? aç kısaları yada parkları amacın görünmekse, ne gerek var sislere ? işte burda dönüp dolaşıp o farın kendini havalı gösterdigini sanmasına geliyoruz.bu nedenle bunlari gördügümde gülüp geçiyorum.egitimsizligin sonuçları.


    Tamamen katılıyorum sonuna kadar. Sis lambaları siste yakılır.Adı üstünde sis lambasıdır bu.




  • Hala sis farını yakmayı savunanlar varsa daha fazla konuşmanın anlamı yok. Bir nesil böyle geçecek malesef. Kimseyi bunun yanlış olduğu konusunda ikna edemeyiz...

    Demekki biz adam olamamışız ama inşallah bizlerden sonraki nesil adam olur.
  • farım da hep açık yolum da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncrdbl

    Hala sis farını yakmayı savunanlar varsa daha fazla konuşmanın anlamı yok. Bir nesil böyle geçecek malesef. Kimseyi bunun yanlış olduğu konusunda ikna edemeyiz...

    Demekki biz adam olamamışız ama inşallah bizlerden sonraki nesil adam olur.


    onlardan da bir şey olmaz. bu adamların yetiştireceği çocukta aynı şeyleri yapacak, aynı şeyleri savunacak.
  • yine siz şükredin. burada serbest. akşam araçların %80 ni şehir içinde sis farları yanık geziyor düşünün halimi. (kktc)
  • Ben ne insanlar gördüm altlarında arabaları yok ben ne arabalar gördüm içinde insan yok...
  • Çakma xenon ve sis olmayan havada sis farlarını yakanlara yol vermiyorum. Onlara ne kadar öküzce davranıyorsam diğer sürücülere karşı o kadar iyiyim. Eğer yol vermeme fırsatım varsa şansları yok
  • 6 yıl önce marea aldım, henüz ağustos ayında sattım..Arabamdan çok memnundum sadece şikayetçi olduğum tek konu farlarıydı.Arabanın burnu çok alçak olduğundan farları ne kadar ayarlatsamda,aracın içinden ayarlasamda bir türlü doğru düzgün yolu aydınlatmıyordu..Bu araçlarıın ki kullananlar bilir elektirik sistemleri biraz narindir oynamaya gelmez bu yüzden her ne kadar mercekli farı olsada xenon uygulamadım...İlk aldığım sıralarda mecburen yolu göremiyorum diye sis farlarımı yakarak gezerdim çünkü gerçekten önümü göremiyordum..bu arada sis farlarından rahatsız olan biride değilim..( çakma xenon far,xenon far ve xenon sis olanlar hariç)

    Sis farının sadece sisli karlı havalarda yakılacağını bilsemde ilk başlarda hep sislerimi yakardım yolu göremediğimden ve sanırım bu arabanın duruşunu değiştirdğinden ve gençliğin verdiği o heyecanlada olan birşey.Bu arada şunuda belirteyim yirmili yaşların başlarında olan kardeşlerime sadece farlarınızda yansa farlarla beraber sislerinizde yansa size bakacak olan kızlar yine size bakıyorlar arada bir fark yok buna inanın...Neyse O zamana kadarda nedense her ne kadar üniversite mezunuyum diye belli başlı şeyleri aşıp yiyip yuttuğumu düşünsemde,araçların her türlü özellikleriyle ilgili bir "kültür sahibi" olsamda hiç aklıma sis farlarının sürücüleri rahatsız edebileceğini getiremedim...

    Taki yıllar öncesinden forumu takip etmeye başlayana kadar..Bu konu sık sık açılır konuşulur forumda bende nedense bir türlü aklıma gelmeyen bu olayın başka arkadaşları rahatsız ettiğini öğrendim..Bir iki kez derken elim bir türlü sisleri yakmaya gitmez oldu çünkü içim rahat etmiyordu...O zamandan beri yani yaklaşık 4-5 yıldır sis farlarımı yakmıyorum sis olmadıkça hele hele arka sislerimi hiç , artık bu alışkanlık oldu..Buna rağmen her ne kadar yolu göremesemde sis farlarımı hiç kullanmadım başka insanları rahatsız etmemek için.Çok şükür şimdiki aracımda focus ve burnu bir hayli yüksek ve yolu çok güzel aydınlatıyor o sıkıntıyıda çekmiyorum artık,her ne kadar sisleride olsa bunuda yakmıyorum...sanırım bu konu bu forumun bana öğrettiği en önemli konuların başında gelir

    Siz yinede her konuda eğer rahatsız oluyorsanız rahatsızlığınızı dile getirmeye devam edin.Hem belki benim gibi tek tükte olsa başka arkadaşlarıda böylece bu yalnıştan döndürebiliriz.Ülke olarak hep en büyük problemimiz aslında hiç bilmediğimiz demokrasi kültürünü hep varmışcasına savunmak yada var olan demokrasiyi benim gibi düşünüyorsan demokrasi iyi bir şey diye insanlara daha küçük yaştan aşılamaya çalışmak.Birbirimize saygı duymak zorundayız..Beğensekte beğenmesekte birbirimize saygı duymak zorundayız..Sen çokmu duyuyorsun derseniz evet elimden geleni yapıyorum ama kimi zaman bende kavga edebiliyorum tartışabiliyorum çünkü saygı görmüyorum görsem biliyorumki kavga etmem tartışmam...Yani emniyet kemerinizi takında diyin yüksek sürat yapmayında diyin sis farı süs farı değilde diyin alkollü araç kullanmada diyinde diyin.. Demekten bıkmayın muhakkak birileri okuyor ve biryerde bir tek kişide olsa yalnış yaptığını anlıyor..Bu yazıyıda bunun için yazdım




  • Değerli Park Sis gezen apaçi arkadaşarım benim araç birazcık yüksek siz ne olur ne olmaz kısa farlarınıza yakın belki benim gibi biri sizi farketmeyip kamyonla üzerinize çıkabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desoto

    Değerli Park Sis gezen apaçi arkadaşarım benim araç birazcık yüksek siz ne olur ne olmaz kısa farlarınıza yakın belki benim gibi biri sizi farketmeyip kamyonla üzerinize çıkabilir

    1.3mü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lucadris24


    quote:

    Orijinalden alıntı: desoto

    Değerli Park Sis gezen apaçi arkadaşarım benim araç birazcık yüksek siz ne olur ne olmaz kısa farlarınıza yakın belki benim gibi biri sizi farketmeyip kamyonla üzerinize çıkabilir

    1.3mü



    3.1 multijet




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.