Şimdi Ara

SİS farlarını sürekli açık tutanlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
1
Favori
12.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapya


    quote:

    Orijinalden alıntı: omurkadir
    Jandarma makam araçları siyah sümbüllerin daima sisleri açık

    ben kac adet doblo polis arabasi gordum, sisi acik dolasiyor... yazdim emniyete, araclarimiz kurallara her zaman uyuyordur diye cevap verdiler, saka gibi, guler misin aglar misin :)

    Fotoğraf çekip şöyle 15-20 tane ayrı ayrı emniyete göndermek lazım, bu cevaplarının üstüne ne gider ama...
  • niyet onemli hocam, sis fari zorunluluktan kota dolduruken akillarina gelen bir uzuv anlasilan...
    geceleri kayit yapabilen bir kamera ile dikmen caddesinde en az uc dort tane suslu doblo polis araci dusururum ben...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fleetwood


    quote:

    Orijinalden alıntı: lapya


    quote:

    Orijinalden alıntı: omurkadir
    Jandarma makam araçları siyah sümbüllerin daima sisleri açık

    ben kac adet doblo polis arabasi gordum, sisi acik dolasiyor... yazdim emniyete, araclarimiz kurallara her zaman uyuyordur diye cevap verdiler, saka gibi, guler misin aglar misin :)

    Fotoğraf çekip şöyle 15-20 tane ayrı ayrı emniyete göndermek lazım, bu cevaplarının üstüne ne gider ama...




  • önler görsel olarak iyi olabilir ama arka sisleri yakanları anlayamıyorum, arka sisler önden daha çok rahatsız ediyor beni. arka sisleri yakanların önce önüne geçip arka sislerimi yakıyorum anlayan oluyor bazen sislerini kapatıyorlar ama anlamazsa önünde yavaş yavaş ilerleyip bir müddet geçirmiyorum geçebilirse de peşine takılıp bixenonların uzunlarını beyin içine nufüz edene kadar yediriyorum. bazen misilleme olarak arkama geçip uzunlaı yakıyolar ama aynalar kararıyor kardeşim paranın gözü kör olsun,
    karşıdan gelen çakma xenonlara direk uzunları yakarak durumu eşitliyorum...
    Buradan hocalarıma sesleniyorum .Türk tıbbı buna bir çare bulmalı
    Bu arada farlarım da orjinal arabam da.




  • bana kalırsa sis farlarının yoğun yağmur yağışı dışında diğer yağışlarda açılmaması gerekir. yerler ıslakken daha beter oluyor. yağmur ve karın yoğun yağışıyla görme mesafesinin azalması durumunda yakılmalı.
  • Dün Otobanda soğuk ama sis fln yok Alman vatandaş ön ve arka sisleri yakmış gidiyor, arkadan gelince 500m gerisinde bilen insanı rahatsız ediyor, arkasındayken uzunları çakdım bakdım kısa zaman sonra Jeton düşdü arkaları kapatdı.
  • iyi anlamış bari.. çoğu anlamıyor. bazı bayanlarda sis farının açık olup olmadığını bile bilmiyor. sıradan tüm farları yakıyor. bir iki arkadaşım eşlerinin tüm farları bilmeden yaktıklarını söylemişlerdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BmCpRo827

    quote:

    Orijinalden alıntı: VW_Passat

    Sis Farlarimi Almanya´da kanuna Trafik Kurallarina göre yakiyorum !

    Ama Türkiye´de Aksam oldumu Bi-Xenon Farlarim yaninda Sis Farlarini yakan ilk ben oluyorum. Arka Sis Farini daha sonra ortalik karardimi yakiyorum. Rahatsiz olan zihniyetler var ise ALO 155´e arayip Plakami verebilir. Birde Önümde ilerlemeyen arac olmadigi zaman karsidan kim gelirse gelsin Bi-Xenon Farlarin müthis Aydinlatmasini görüyor Uzunlari yaktigim zaman



    Sonra da siz ALAMANCILAR, "TÜRKİYE adam olmaz yeaa" deyip, BULGAR'a geçtikten sonra hemen toparlanırsınız.

    Alıştık artık bunlara, eskisi gibi yadırgamıyoruz sizleri.


    BmCpRo827 ustam,

    2. Mesajimi okuduysaniz nedenlerini anlamisinizdir insallah ! Türkiye´de kimler daha cok hata yapiyor tartisilir cünkü Kis aylarinda biz olmasakta Türkiye´deki Trafik durumu ayni degisen birsey yok .

    Karsidan otobüs, Kamyon veya Araba Uzunlarla gelsin veya Farlari asiri bir sekilde gözümü alsin bende önünde saygimi göstereyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 30 Aralık 2010; 21:13:48 >




  • gece gunduz farketmez sis farının cezası var dogru 1-2 sefer uyarı aldım ama dıkkat edersenız ankara trafık polıslerının cogunun normal ve sıs farları yanık gezıyorlar.benım aracımda fılm yok ama normal yenı aracların orjınal farları varsa ustunde hıc gozumu aldıgını hatırlamıyorm.su konuda cok haklısınız xenon sısler ve apachılık ıcın kullanılan sıs farları sonuna kadar karsıyım ne o ole hava zıfırı karanlık sadece sıslerle sokaklarda gezıyorlar. gunduzlerı farlarımı yakmam hıcbırını ama gecelerı aydınlatması eger cok ıyı bır yol degıl ıse kesınlıkle normal farlarım dısında sıs farlarımıda yakarım cunku sis farları yolun yan taraflarını cok guzel aydınlatıyor ve gorusumu daha rahatlatıyor sonucta uzunları yakıp gezmıyorum sıs farınında bu kadar abartılcak kadar goz aldıgınıda dusunmuyorum eger sıs farları bu kadar goz alacak kadar rahatsızlık verıyorsa sıze normal farlardanda rahatsız olmanız lazım 1. sayfadakı 5-6 yorumu okudum dıger sonlara dogru pek okumadım ama xenon sıslere bende gıcıgım onların tek amacı sadece hava attıklarını zannedıp kendılerını kucuk dusurmek.




  • Orijinal,ayarlı ön sis lambalarına laf edenler neyin lafını ediyor acaba ? Göz aldığı felanda yok,illa siste açılacak diyede bir şey yok.Kurallarda yasak olabilir fakat bu kişiyte kalmış bir durumdur.Siz kim oluyorsunuz da sizi rahatsız etmeyen sadece yanan sis lambasına karşı millete hakarette bulunuyorsunuz ? Her şeyi abartmakta üstünüze yok.İsteyen yakabilir bu kadar basit.Eğer ayarlı,orijinal ise ve sizi rahatsız etmiyorsa ki etmez sizin korna çalarak,selektör yaparak,uzunlarınızı yakarak uyarmaya hakkınız yok.Sanki herkes tüm kurallara uygun geziyor trafikte,millet gelmiş buna takılmış.

    Evet,bende yakıyorum,ve benimkisi kimseyi rahatsız etmemesine rağmen taciz ediliyorum.Bu tacizlerin sonunda inip birinize kalıcı hasar verirsem kusura bakmayın zararlı çıkan siz olursunuz,bu başkası içinde geçerli.Unutmayın trafikte kimlik değiştirip ağaoğlu olmuyorsunuz,yaptığınız hareketlere dikkat edin.Bir şeyler başarmış gibi sisleri yakanlara uzunları yakıyorum hede hödö diye övünmeyin burada.

    Şunuda belirtmek istiyorum,merceksiz,ayarsız çakma xenon kullanan,uzunları yakan,arka sisleri yakan,ayarsız sis yakan,sinyal vermeyen herkese bende karşıyımdır.




  • Madem konu hortlamış, bir sövme de benden. Sis farları, ayarsız farlar, sonradan takılma xenonlar göz alıyor. Gece yolculuğunda en çok saydırdığım sürücü modelleri.
  • hort
  • Gündüz saati sis farı göz almaz, abartmayın.

    + sis farı gündüz farı misali trafikte dikkati çekmek için bire bir. Farkedilebilirlik olayları.. Uzun uzun anlattırmayın şimdi.
  • Galiba hava atmak için yakılıyor.Özellikle yeni araçlarda olduğu için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Gündüz saati sis farı göz almaz, abartmayın.

    + sis farı gündüz farı misali trafikte dikkati çekmek için bire bir. Farkedilebilirlik olayları.. Uzun uzun anlattırmayın şimdi.

    Sis fari gunduz goz almiyorsa neden gunduz farlari var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündüz ben kendi arabamın sisle kısalarımı yakıp bi 5 metre uzağında duran arabay oturup test ettim. Hiç gözümü almadı. Fakat gece deneyince gerçekten gözümü aldı.

    Bende o yüzden sislerimi hiç yakmam. Fakat karşıdan çakma zenon kısa +sis farlı bi araç gelince uzun+sis uygulamasına geçip karşıya mesajımı veririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viper17


    quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Gündüz saati sis farı göz almaz, abartmayın.

    + sis farı gündüz farı misali trafikte dikkati çekmek için bire bir. Farkedilebilirlik olayları.. Uzun uzun anlattırmayın şimdi.

    Sis fari gunduz goz almiyorsa neden gunduz farlari var ?

    Her şey duygusal + estetik olarak bakacak olursak gündüz farları daha hoş duruyor.

    Ancak gündüz farları olmayanlar gündüzleri sis farlarını kullanabilir. Bence bir sakınca yok ki zaten "orjinal sis farı" göz almıyor gündüz saatlerinde.




  • Gündüz bile olsa SİS farını açana uyuz oluyorum. Dümdüz sayıyorum açanların haberi olsun. Gece yolculuk yaparken de ön veya arka farketmez açık görürsem önünde bile olsam, yol veririm..

    Arkasına geçer peşine düşerim, yakarım uzunları ve sisleri... Yol verse bile geçmem...

    Kimse yakmayacak arkadaş !!! Bu kadar basit....
  • Geceleri sokak aralarında yakarım, sis farlarımı mümkün olduğunca dik şekilde ayarladım bu sayede zemine sıfır olarak 15 metre kadar ilersini aydınlatıyor. Bu sayede yolun 15 metre ilersine kadar ışık kaplı zemin oluşturuyor ve bir çukur varsa o çukura gölge yapıyor ve gözden çukur kaçırmak imkansız oluyor.

    Gündüzleri %90 sis farlarımı yakarım. Farlarımı yakmaya kıyamıyorum çünkü camı soldu solacak. Sis farları göze hiçbir şekilde etki yapmıyor. Hem belli oluyor hemde benim hoşuma gidiyor. Siz nasıl arabanız temizken daha çok hoşunuza gittiği için yıkatıyosanız bende o yüzden gündüz sis farlarımı yakarım. Akşam üstü olur (güneş gider) parklarımı ve sislerimi yakarım. Havada en ufak kararma başlayınca sislerimi söndürüp farlarımı yakarım.


    Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok, hani projektör gibi xenonlu sisler ile gezen apaçi takım varya. Onları gördüğüm anda far kolunu ileri doğru iterim ve takibe başlarım. Uzunlarımda yüksek watt lı ampul takılı, kör edici etkiye sahip. Böyle biri arkamdan gelirse arka sis farlarımı yakarım zırt pırt olmadık yerlerde hızımı azaltırım. Eğer beni sollamaya çıkarsa allah ne verdiyse köklerim. Büyük ihtimal böyleleri yokuş çıkarken sataştığından 186 NM tork gücümün karşısında babayı alırlar.




  • ahh ah sis farımız olsada açmasak
  • Butun iyi dileklerim onlarla hatta birde cakma xenon lu ise
    Onu yaptirandan bir basliyorum
    Tuv den cikiyorum oradan basliyorum
    Onu gorupte ceza kesmeyen polisten cikiyorum
    Aslinda forumda da varsa bu yaratiklar silmek lazim forumdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.