Şimdi Ara

Sırttaki sivilceler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
52.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırtımda orta okuldan beri bi sürü sivilce var ve ben şimdi 22 yaşındayım hala var :)
    bir tek sırtım d çıkıyor zaten ?
    Ne yapabilriim?

• Arkadaşım çok klasik cevap ama tabi ki bir dermatoloğa gideceksin, o yaşta hala sivilcen varsa tedavi olman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Arkadaşım çok klasik cevap ama tabi ki bir dermatoloğa gideceksin, o yaşta hala sivilcen varsa tedavi olman gerekiyor.
    Sırtta çıkan sivilceler genelde karaciğer kayanklıdır. Bir test yaptır
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3RS!N

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

korkutma hocam ya :(
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Tamamen şehir efsanesi, yoktur böyle birşey.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

quote:

Yeteri kadar su içilmediği zamanlarda böbreklerin yapacağı işleri karaciğer yapmaya başlıyor ve vücutttaki yağ bezeleri sırt ve kollarda sivilce olarak görülüyor. Bir çok sporcunun ortak kaderidir o yüzden günde 4 lt kadar su içeriz.

• quote:

quote:

quote:

Yeteri kadar su içilmediği zamanlarda böbreklerin yapacağı işleri karaciğer yapmaya başlıyor ve vücutttaki yağ bezeleri sırt ve kollarda sivilce olarak görülüyor. Bir çok sporcunun ortak kaderidir o yüzden günde 4 lt kadar su içeriz.

Alıntıları Göster
    bol bol su içersem düzelme olur mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sırttaki çatlak izleri?
    13 yıl önce açıldı
    SİVİLCELER
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmtilla

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mmtilla

3RS!N doğru söylüyor ama neden doktora gitmek yerine böyle bi soru soruyorsun doktor kan testi yapıcak ve karaciğerinde bi sorun varsa düzeltilmesini sağlayacak...

sorunu düzeltmeden su içmenin ne faydası varki..

sporcuların çok su içmesinin sebebi sorun ortaya çıkmadan önlem almak..
    bu mantığa göre sorun ortaya çıkmadan önce çok su içmeliydin

• quote:

Orijinalden alıntı: ..duygusuz..

quote:

Orjinalden alıntı: mmtilla

3RS!N doğru söylüyor ama neden doktora gitmek yerine böyle bi soru soruyorsun doktor kan testi yapıcak ve karaciğerinde bi sorun varsa düzeltilmesini sağlayacak...

sorunu düzeltmeden su içmenin ne faydası varki..

sporcuların çok su içmesinin sebebi sorun ortaya çıkmadan önlem almak..
    bu mantığa göre sorun ortaya çıkmadan önce çok su içmeliydin

Alıntıları Göster
    Sağlık bilginiz olmadan lütfen yorumlarda bulunmayın böbrekler ile karaciğerin yapacağı işler zaten çok farlıdır, hiç bir zaman böbreklerin yapacağı işi karaciğer yapmaz. Sizin bahsettiğiniz olay çok farklıdır, spor yapan biri tabiki fazla su içmelidir yoksa zaten susuzluk belirtileri nedeniyle hasta olursunuz. bu böbreğin işini karaciğerin yapması nedeniyle değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 10 Temmuz 2008; 20:55:16 >

• quote:

Sağlık bilginiz olmadan lütfen yorumlarda bulunmayın böbrekler ile karaciğerin yapacağı işler zaten çok farlıdır, hiç bir zaman böbreklerin yapacağı işi karaciğer yapmaz. Sizin bahsettiğiniz olay çok farklıdır, spor yapan biri tabiki fazla su içmelidir yoksa zaten susuzluk belirtileri nedeniyle hasta olursunuz. bu böbreğin işini karaciğerin yapması nedeniyle değildir.

Alıntıları Göster
    quote:

sonuç olarak sorun karaciğerde ve sorunun çözümü için doktora gidilmesi gerekiyo di mi?

zararlı bişey söylemedimki

• quote:

quote:

sonuç olarak sorun karaciğerde ve sorunun çözümü için doktora gidilmesi gerekiyo di mi?

zararlı bişey söylemedimki

Alıntıları Göster
    sorun karaciğerde değillllll

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

bende onu dıyecektım yazmıs ersın bey, proteını fazla kacıranlardada cıkıyor yada asırı vucudu yoranlarda ama karacıgerden kaynaklandıgı kesın, dermatologa görun ozaman degılse

• quote:

Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

quote:

bende onu dıyecektım yazmıs ersın bey, proteını fazla kacıranlardada cıkıyor yada asırı vucudu yoranlarda ama karacıgerden kaynaklandıgı kesın, dermatologa görun ozaman degılse

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sivilcerin kaynağı kesinlikle karaciğer değildir.Hala bu konuda ısrar etmeyin. biraz araştırıverin lütfen.

http://www.sivilcelerim.com/

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

vücuttaki sivilceler karaciğer yorgunluğundan kaynaklanıyo diye biliyorum..

şuan ilaç kullanıyorum ve sürekli bi cildiyecinin kontrolündeyim vücudumda sivilceler oluştu ve kadın kontrol günümden önce çağırdı beni karaciğer yorulmuş olabilir diyerek

ama tabi bu konuda bir bilginiz varsa bişey diyemem....

• quote:

quote:

vücuttaki sivilceler karaciğer yorgunluğundan kaynaklanıyo diye biliyorum..

şuan ilaç kullanıyorum ve sürekli bi cildiyecinin kontrolündeyim vücudumda sivilceler oluştu ve kadın kontrol günümden önce çağırdı beni karaciğer yorulmuş olabilir diyerek

ama tabi bu konuda bir bilginiz varsa bişey diyemem....

Alıntıları Göster
    Karaciğeriniz yorulmuş olabilir demesinin nedeni kullandığınız ilaçlardır, zaten zaman zaman ağızdan alınan ilaçlar nedeni ile testler yapılması gerekir. Ama şu kesindir ki sivlcelerin nedeni karaciğer değildir. herhangi bir ilaç sivilce benzeri döküntüe oluşturabilir ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 10 Temmuz 2008; 21:21:42 >

• quote:

Karaciğeriniz yorulmuş olabilir demesinin nedeni kullandığınız ilaçlardır, zaten zaman zaman ağızdan alınan ilaçlar nedeni ile testler yapılması gerekir. Ama şu kesindir ki sivlcelerin nedeni karaciğer değildir. herhangi bir ilaç sivilce benzeri döküntüe oluşturabilir ayrıca.

Alıntıları Göster
    karaciğerle alakalı olabilir yağlanma fln olayı. ama ben bilmiyorum tabikide

bu arada

bende de aynı sorun var. yüzümde yok ama sırtım da var... doktora gitmeyede üşeniyorum neyse şimdilik iyiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: emure

karaciğerle alakalı olabilir yağlanma fln olayı. ama ben bilmiyorum tabikide

bu arada

bende de aynı sorun var. yüzümde yok ama sırtım da var... doktora gitmeyede üşeniyorum neyse şimdilik iyiyim

Alıntıları Göster
    ya bu millet bu karaciğere niye takmış bu kadar anlamıyorum, kaşınan karaaciğerinden, kurdeşen olan karaciğerinden, dmküntüsü olan karaciğerinden, sivilcesi olan karaciğerinden, Allah aşkına bırakın şu karaciğerin yakasını. Çok merak ediyorsanız gidin bir laboratuara AST, ALT ve GGT değerlerinize baktırıverin rahat edin

• quote:

ya bu millet bu karaciğere niye takmış bu kadar anlamıyorum, kaşınan karaaciğerinden, kurdeşen olan karaciğerinden, dmküntüsü olan karaciğerinden, sivilcesi olan karaciğerinden, Allah aşkına bırakın şu karaciğerin yakasını. Çok merak ediyorsanız gidin bir laboratuara AST, ALT ve GGT değerlerinize baktırıverin rahat edin

Alıntıları Göster
    quote:

sende bu kara cıgere cok taktın hee bırakta lafını yapma, mıllet yanlıs bılsın. sporcuların cogunda cıkan sıvılcelerde karacıgerle alakalı sonuclar cıkıyor tamam ısını bılıyorsunda hıcmı karacıgerden olmaz bu sorun ya
    tahmın et bakalım 2 senedır sıvılce sorunum vardı bu yaz hepsı gectı. sırtımda hıc bır ız vs resım bıle koydum dh ye svılcem yoktu, ama sırtımda cıktı 1 ay önce, asırı spor yapıyordum bıraz ara verdım gectı. hatta yuzum cok terlıyor dıye konu actım karacıger yoruluyor tabırıne ınanıyorum tabıkıde sen daha ıyı bılıyosundur

• quote:

Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

quote:

sende bu kara cıgere cok taktın hee bırakta lafını yapma, mıllet yanlıs bılsın. sporcuların cogunda cıkan sıvılcelerde karacıgerle alakalı sonuclar cıkıyor tamam ısını bılıyorsunda hıcmı karacıgerden olmaz bu sorun ya
    tahmın et bakalım 2 senedır sıvılce sorunum vardı bu yaz hepsı gectı. sırtımda hıc bır ız vs resım bıle koydum dh ye svılcem yoktu, ama sırtımda cıktı 1 ay önce, asırı spor yapıyordum bıraz ara verdım gectı. hatta yuzum cok terlıyor dıye konu actım karacıger yoruluyor tabırıne ınanıyorum tabıkıde sen daha ıyı bılıyosundur

Alıntıları Göster
    O zaman bu tür sorunlarınızda bir hepatoloğa görünmelisizniz çünkü en iyi karaciğeri onlar bilirler, ama Türkiyede bulmanız zor , gastroentereloglarda olur tabii. Peki siz bu sorunlarınız olduğu sırada hiç karaciğer enzimlerine baktırıp ultrason yaptırdınız mı? onlarda birşey çıktı mı?

• quote:

O zaman bu tür sorunlarınızda bir hepatoloğa görünmelisizniz çünkü en iyi karaciğeri onlar bilirler, ama Türkiyede bulmanız zor , gastroentereloglarda olur tabii. Peki siz bu sorunlarınız olduğu sırada hiç karaciğer enzimlerine baktırıp ultrason yaptırdınız mı? onlarda birşey çıktı mı?

Alıntıları Göster
    karaciğer ve sırttaki siwilceler... yapmayın lütfen ya..kulakan dolma bilgilerle lütfen yanlş bilgilendirmeyin insanları.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.