Şimdi Ara

Şirketimize araba alınacak yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şirketimizde Fabrikada duran, getir götür işi yapan, nadiren ağzına kadar yüklenen kiralık bir ford connectimiz vardı. Yeni yasalarla ticari kiralamak yasaklanmış oldu. Ve gene yeni yasalarla K2 belgesi ve aracı kullanacak herkese psikoteknik rapor almak da şart oldu. Bizim connect'imiz ortalık malı arabasıydı. Kimin alıp nereye gideceği belli olmaz cinsinden. Tüm o insanlara (ki biri pazarlama-finans müdürü, şirket ortağı, işi gücü var adamın!) Psikoteknik rapor almak mantıksız geldi bize. Aracı nadiren çok yüklediğimiz için, ruhsatta hususi geçecek; ama gene makul oranda yük taşıyabilecek araç bakıyoruz. Aslen Station Wagon veya fusion, C-max gibi yukseltilmiş araba bakıyoruz. Kriterlerimiz:

1) tercihen bagaj kapağı bagajın zeminine kadar iniyor olacak (gerekli hallerde forkliftle mal yukleyebilmek için)

2) Arka koltuklar yatırıldığında bagaj boyu 160cm'den az olmayacak. (Ürettiğimiz taşların maksimum ebadı 160cm. Gerekli hallerde ürettiğimiz her ebatta numune götürebilmeli araç)

3) Tercihen Koltuklar yatırıldığında oluşturduğu yüzey bagaj zemini hizasında olacak ve tercihen bagaj zemini gibi dümdüz bir yüzey oluşturacak (ki taşımızı yuklediğimizde altında boşluk kalmasın, hoplama zıplamalarda taş kırılmasın). Bu olmazsa arabada taşın altına sermek için kalın pofidik şilte vs. bulundurmamız gerekir.

3) Daha önce dediğim gibi, ticari olmayacak, hususi araç olacak.

4) Ford connect'ten çok yakmayacak. LPG'li veya Dizel olacak. Araç çoğunlukla yüklenmediği için LPG de işimizi görür. Kırk yılın başında araç çok yuklendiğinde çok yaksa, az gitse bizim için mahsuru yok. Ancak araç yılda 40.000km yol yapıyor. O yuzden az yakması çok önemli.

5) Bütçemiz 25.000TL civarında, 5 yaşından yaşlı 60.000km'den yuksek araba da pek istemiyoruz.

Benim baktığım araçlar:
    - Chevrolet Lacetti Station Wagon (1.6 LPG)
    - Ford Fusion (1.4 Tdci. sanırım arka koltuklar yatsa bile 160cm mesafe çıkmıyor...)
    - Opel Astra Station (1.3cdti veya 1.6 LPG)
    - Ford Focus Station (1.6 tdci bu fiyatlara düşük km bulamadım. 1.6 benzinli var, LPG takılabilir)
    - Megane Station (benzinli, lpg takılacak)
    - Skoda Roomster (1.4tdi, koltuklar yatınca 160cm alan çıkar mı, ticari mi hususi mi bilmiyorum)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARAÇ ALIMI YARDIM!
    4 ay önce açıldı
    Klima için yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.