Şimdi Ara

Şirket VPN'i Türkiye'de çalışmıyor (Global Protect)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yakın zamana kadar yurtdışında yaşıyordum ve tüm sayfaları türkiyede yasaklı bir online altyapı sağlayıcısının service desk elemanıyım. pandemi sonrası evden çalışmaya başlayınca trye geri dönmeye karar verdim. fakat şirket VPN'i Global Protect'i kullanamıyorum. hata veriyor. bunu aşmak için iç içe VPNler açıyorum. örneğin express VPN'den önce bir ülkeye bağlanıyorum, sonra Global Protect'e girebiliyorum. fakat yine de bazı şirket sayfalarına ulaşamıyorum. bu da performansımı etkiliyor ve işimi kaybetmek üzereyim.
    derken, geçen gün ablamın evinde misafirdim ve evde kablo net var. çalışmam gerekiyordu açtım laptopu, bir anda Global Protect, express vpn açmadan da çalıştı ve incognito modda tüm şirket sayfalarına girebildim.
    hemen tabii eve kablonet bağlatabiliyor muyum diye baktım ama altyapı yok. daha önce ttnet ve superonline'da sonuç alamamıştım. şikayetvar.com'da bir bayan tplink'in belli bir model modemiyle bu sorunu aştığından bahsediyordu. benzeri bir şikayeti vardı. bu sayfalarda da vpn sorunlarıyla ilgili açılmış başlıklar gördüm. türknet'te mesela static IP satın alarak bazı sorunları çözenler var.

ben açıkası çok anlamıyorum bu konulardan ve ttnet ve superonline'da çalışmayan şirket VPN'i nasıl oluyor da kablonet'te sorunsuz çalışıyor. bu kablonet'ten mi kaynaklanıyor yoksa modem mi? modemin markası Ubee. baktım adsl modem üretiyorlar mı, bulamadım. yoksa hemen alıp deneyecektim. yani modem değişmek mi ya da türknet aboneliği açıp statik IP satın almak mı, neyin bana faydası olur?

lütfen yardımlarınızı bekliyorum. böyle bir dönemde işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıyayım. şirket IT departmanı soruna türkieydeki internet regülasyonlarıyla ilgili deyip çözme nottasında bana pek yardımcı olmadı.

gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

• Ucuz yollu bir vps kiralayıp içine size ait vpn sunucusu kurarak bağlantınızı o şekilde sağlayabilirsiniz. Nasıl yapılacağını da google aracılığı ile bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökkubbe -- 24 Ağustos 2020; 2:23:28 >
  • Peki GlobalProtect isimli VPN'i daha önce duyan var mı? ttnet ve superonline'da çalışmıyor. superonline'da express vpn de çalışmıyor. arkadaşımın evinde superbox'dı sanırım adı bir türkcell hizmeti vardı, onda da express vpn çalışmadı. datvpn diye bir eklenti kurdum o çalıştı.
    yani bunu şundan soruyorum, turkiyenin vpnleri engellediği malum, ortada. fakat öğrenmek istediğim GlobalProtect kablonette engelli değilse acaba engelli olmadığı başka bir internet sağlayıcısı var mı?

ayrıca iç içe vpn açıp, örneğin laptopu açınca önce express vpnle italya'ya bağlanıp sonra da GlobalProtect'i açınca niye bir kısım şirket sayfasına ulaşabiliyorum da bir kısmı DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası veriyor?

gerçekten tr şimdiden çok yordu bu konularda. yani milletin 31ine bile karışmasa mı sevgili devletimiz acaba, lütfen artık ülkeye döviz girsin deniyor, paypall yasaklı insanlar uzaktan çalışamıyor vpnler yasaklı. nereye kadar böyle gidecek?

• Global protect bilgilerinizi verirseniz ozel mesaj uzerinden kullandigim saglayicida ( netspeed-TT altyapisini kullaniyor) deneyebilirim. Ancak guvenip vermek veya vermemek size kalmis. Ayriyetten modemden oldugunu dusunuyorsaniz sifirlayin yeniden kurun ancak benim tahminimce ISS tarafindan engellenmistir. Bazi issler engellemiyor.

Edit: suradaki yazilanlari bir uygulayin.https://forum.donanimhaber.com/internetimizi-hijack-eden-iss-lar-encrypted-sni-ile-korunmak-gizlilik-icin-programlar--143028930 belki tanimlamaz iss nereye baglandiginizi ve sorunsuz bagalnirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 24 Ağustos 2020; 9:6:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modemden değildir.

Küçük çaplı ISS'ler çözüm olabilir. Onlarda sansür çok daha hafif. TurkNet, Netspeed, Millenicom, vs.

Türk Telekom altyapınız varsa Netspeed, Millenicom, TurkNet, ORIS Telekom, vs. gibi ISS'lardan hizmet alabilirsiniz. Hem de çoğunda taahhüt yok. Geçiş aşamasında kısa bir süre internetsiz kalabilirsiniz. Onu ilgili şirketle konuşun, hesaba katın.

Bu arada bahsettiğiniz VPN hizmetini sunan Palo Alto Networks diye biliyorum. Yani iş dünyasının kullandığı çözümlerden. Tabii ki ISS'lar bunları kendi kafalarına göre sansürlemiyorlar. BTK'nın isteklerini uyguluyorlar. Engellemiş olması gerçekten insanı üzüyor. Vay be ülke ne duruma gelmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    global tamamen ücretsiz e-sim
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.