Şimdi Ara

Sırıf Araba Uzun Yol...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merak Ettiğim bir hususta siz değerli dostların fikirlerine baş vurmak istedim...

Sıfır Araba ile km si 500 de uzun yol gitmenin bir zararı varmıdır ?

Son Süraat Kaç Olmalıdır ?

Katalog'ta 1500 Km zorlanmamasını istiyor rodaj devrinde olduğu için ama uzun yol gidince bir zararı olurmu merak ediyorum...

bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..saygılarımla..

Araç:Passat 1.6 FSİ

• bence pek de bi zararı olmaz ama gittiğin km ye bağlı örneğin 90-100 km ile mola vererek gidersen pek bişi olmaz ama 150 falan yapıp arabayı yorarsan aldığın gibi servise gidersin biz bi kere tokata gidiyoduk 2005 santa fe vardı klima açık durmadan zorladık motor bouldu yolda kaldık o yüzden dikkatli olursan bişi olmaz...yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
  • Uzunyol aracın motorunun açılması için en güzel seçenektir. 500 km nin ilk etabında giderken aracı fazla zorlamayın sabit 90 ile gidin dönüşünde motoru açmak için ise 130-140 civarı gelin. Bu şekilde sıfır aracın motoru çok rahat açılır...
  • redline a dayamayıp insan gibi kullandıktan sonra...

yalnız çokta düşük devirde kullanmayın sağırlaşabiliyor bazen. düşük orta yüksek devir karışık gidin. ama gaza gelip yüklenmeyin
  • Bir aracı açmak için uzun yol idealdir. Yalnız devir saatini çok zorlamanızı öneririm. Acele etmeyin yani.
  • çok teşekkür ederim...
  • motoru fazla zorlamadığın sürece sakınca olmaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gaz pedalına 3/4 ünden fazla basmayın. motor devri de aynı şekilde 3/4 ünü geçmesin. hatta mümkünse yarı devri geçmesin. bir diğer nokta ise sürekli sabit devirde, yani sabit hızda gitmekten kaçının. mümkünse ara ara ayağınızı gazdan çekip hızı düşürüp sonra tekrar hızlanın. sürekli aynı devirde kullanmak da rodajdaki motora zarar verir...

lakin günümüzde rodajın önemi gittikçe azalmaktadır. çünkü artık üretim tam otomasyonla gerçekleştirildiğinden motor bloğu içinde talaş, çapak gibi kalıntılar pek görülmemektedir. zaten vw de rodaj süresini oldukça düşük belirtmiş 1500 km gibi.

tam gaz yapmayın. yarı devri fazla geçmeyin sorun çıkmaz...
    kolay gelsin.
  • valla ben arabayi aldigim gun 250 gidis 250 gelis 500 km yola gittim
    fazla sikistirmamak lazim hic birsey olmaz sikistirmadan git
  • Normal devrinde yani uygun viteste ve 90 Km civarında (Max. 100 Km) gidersen sorun olacağını zannetmiyorum

Gerçektende uzun yol motorun açılmasında en güzel seçenektir.

Ani kalkış duruş da yapmak zorunda kalmazsan bir sorun olacağını zannetmiyorum
  • sürekli aynı devirler gitme..

Yani duz bı yolda 90 a sabitleyip 3300 devirde 3dakika bile gitme..
    Vitesi küçült ,veya buyut.hızını arttır azalt falan..Bana servıste usta soylemıştı...
  • Bana sorarsanız aracın kullanım klavuzunu dıkkatlıce okuyun ve profesyonel bırılerınden yardım alın...Kulaktan dolma ya da bızım kulaktan dolma tavsıyelerımıze de cok guvenmeyın...Kolay gelsın...
  • Yabancı araçların %90 'ı fabrikadan rodajını tamamlanarak çıkartılıyor yani motor sağı açma gibi bir durum olmayacaktır. Eskiden ve sanırım şu anda bir kaç yerli araç rodajını tamamlamadan satılıyor bu sebeple eskiden beri halk arasında motoru açmak motor sağır kalmak, ilk arabayı 90 'ı geçirmeyin gibi sözcükler kalmıştır.
  • işin özü "rodaj" süresince belirlenen talimatlara uymak
  • motoru uzunyolda açmak en sağlıklı yöntemdir ama otobanda gaza gelip 160-180 gidersen tersine dönebilir.
  • selamün aleyküm

aracımı 2011 kasımında 0 (sıfır) aldım. 100-120 km şehir içi kullanımın ardından 1400 km lik mesafeyi tek seferde kat ettim ve yolun büyük kısmını hız sabitleyici ile tamamladım (90-110 km hız ve 1800d/d - 2300d/d). herkesin yazdığı bu "uzun süre sabit devirde gitmemek gerekir" uyarısı bana yapılmadı. şimdi çok merak ediyorum çok büyük bir yanlış mı yaptım. uzun süre sabit devirde gitmek rodajdaki araca ne zarar verir. sualime cevap verirseniz çok sevinirim.
    ALLAHa emanet olun.
  • uzun yol motora faydalıdır diye biliyorum.
  • gideceğiniz mesafe önemli..km olarak en fazla 200 km'de bir durup arabayı rölantide dinlerdirdikten sonra söndürüp,sonra yola devam etmenizi öneririm..
    ve sürekli (otobanda) belli bir devire sabitleyerek (atıyorum 100km'de 3000 deviri geçmeyecek şekilde) ve yüksek vites kullanmanızı öneririm..
    yokuş yukarı çıkacaksanız dağ gibi aracı fazla zorlamayın..havalar zaten aşırı sıcak yada soğuk değil, çok gerekmediği takdirde klima kullanmamaya özen gösterin..
    çıkmadan yağını suyunu kontrol edin ve nolur nolmaz yanınıza 1-2 litre yağ bulundurun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

uzun yol motora faydalıdır diye biliyorum.

Teşekkürler. Bende öyle biliyorum ama bu yeni nesil motorlar bir başka,otobanda farkında olmadan hızlanıveriyorsun. Biraz ayrıntıya ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

gideceğiniz mesafe önemli..km olarak en fazla 200 km'de bir durup arabayı rölantide dinlerdirdikten sonra söndürüp,sonra yola devam etmenizi öneririm..
    ve sürekli (otobanda) belli bir devire sabitleyerek (atıyorum 100km'de 3000 deviri geçmeyecek şekilde) ve yüksek vites kullanmanızı öneririm..
    yokuş yukarı çıkacaksanız dağ gibi aracı fazla zorlamayın..havalar zaten aşırı sıcak yada soğuk değil, çok gerekmediği takdirde klima kullanmamaya özen gösterin..
    çıkmadan yağını suyunu kontrol edin ve nolur nolmaz yanınıza 1-2 litre yağ bulundurun..

Teşekürler.
    Adana-Ankara karayolu yarısında Aksaray var. Oraya gelince bir müddet mola veririm diye düşünüyorum. Sonrasında yola tekrar devam. Otobanda değişken vitese gerek yok anladığım kadarıyla 6.vites,120 km sabit hız ve motoru zorlamamak yeterli sanıyorum. Zaten dönüşe geçtiğimde aracın km'si arttığından dolayı bu kadar dikkat etmeme gerek kalmayacaktır. Sizce ???

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.