Şimdi Ara

Sinus çıkışlı UPS tavsiyesi gerek. Fan sesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni apfc li psu larda , ups ler sorun çıkarıyor. Sinus çıkışlı UPS biraz araştırdım ancak bu modeller bizim piyasada yok pek. Online ups ler var ancak fiyatları ev kullanımı için biraz fazla. Böyle bir model bilen var mı?

Powercom ve FPS marka olarak nasıldır? Bazı modellerin üzerinde fan var , bu fan sürekli mi çalışıyor ,yoksa sadece elektrikler kesildiğinde mi?

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Bende bu yaz ups alacağım vakit aktif pfc epey kafamı kurcalıyordu. Hatta seasonic'e bile mail atmıştım modifiye sinüs ile aktif pfc li psuların tamamen uyumlu çalışabildiğini de sorun çıkabildiğini de söyledi. Hangi psu ile hangi ups'i kullanacağıma göre değişebilirmiş. Kesin birşey söylemedi. Sonra pclabs taki yazıda ups'in gücü aktif pfc li psudan yüksek olduğu sürece sorun çıkmayacağı yazılıydı. Bende seasonic x850'e, powercom 1500 ap (900 watt) aldım ve sorun çıkmadı. 6 aydır sorunsuz çalışıyorlar. Powercom da fan yok dolayısı ile akü modunda her ups te olan cızırtı sesinden başka ses yok. Fanlı olanlarda genelde sadece elektirk kesilip akü moduna girince çalışıyorlar. online upslerdeki fan ise sürekli çalışıyor. Kısaca psu'dan biraz daha güçlü bir ups alırsan büyük ihtimalle sorun çıkmaz Alttaki linkten de ups tavsiyesi istiyebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=7175263&mpage=93

• Şu anda Seasonic X 750w ile APC 800va kullanıyorum. Bir iki kez elektrik kesildi , bir sorunda çıkmadı aslında. Ancak psu 'dan epey bir vızıltı geliyor ups'den çalışırken. Ne zararı var emin değilim, internetten araştırınca çelişkili bilgiler çıkıyor.. Ups i değiştirmem gerektiğinde sorunsuz bir model alayım diyorum. En sorunsuzu , tam sinus verenler. Bunlar bizim piyasada yok , fps 'ninde powercom 'unda kendi sitesinde bu tip modeller var.

Siz de , ups 'den çalışırken , psu 'dan gürültü geliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 27 Ocak 2014; 17:12:29 >
  • normal elektrik varken ne ups'ten ne psu'dan herhangi bir vızıltı-cızırtı sesi gelmiyor. Elektrik kesilip ups akü moduna girince hem ups ten hem psu tan ses geliyor. ups'teki ses normal zaten. psudan çıkan sesin de herhangi bir zararı yokmuş diye duymuştum.
  • Bende bir tane line interaktif fsp nin 1 lik ups si var. Anlık kesintiler için almıştım onu. Elektrik kesilince akü modunda dogal olarak ses geliyor ama sıkıntı yaratacak bir durum degil. Sıkıntı yaşayan da görmedim hiç. Daha sonra sabit 220v alabilecegim bir cihaz gerekti. Ya mikro işlemcili regülatörlerden alacaktım ama hem acayip pahalıydı hemde deli gibi yer kaplıyordu.Daha sonra online ups olayına yöneldim filan derken işimi sinus online ups nin işimi çözecegini anladım.Daha sonra 1 kva inform sinus (http://www.sanalmarketim.com/inform-inform-sinus-1000u-1kva-online-ups-720-dk/p_1958/) aldım. Ürün harbiden 0.1 sekmiyor sabit 220V veriyor. Tuncmatigin normal serilerden regülatörü var ama sadece adı regülatör

Alternatif daha uygun fiyatlı Newtech Pro 1 kVA var.Bundan aşşagı fiyatlı ürünler genelde modifiye sinus ,gerçek sinus degil

Fan sesi olarak inform da epey fan sesi vardı.Arkadaki 8 lik fanı degiştirdim noctua taktım. Yan kapagada 12 Cm lik bir fan yeri açtım dremel ile 12 lik fan taktım. Çalıştıgı belli degil şimdi.

Ayrıca

http://www.pclabs.com.tr/2010/02/05/kesintisiz-guc-kaynaklari-ups-hakkinda-bilinmeyenler/4/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yanlış hatırlamıyorsam, xbitlabs psu testleri yaparken , ups lerle uyumluluğuna da bakıyor. Seasonic Bronze 750w alacaktım, ups lerle sorunlu olduğunu öğrenince , sorunsuz olan x serisini aldım . Ancak sonuçta ihtiyacım olmadığı halde , fazla ödemiş oldum. Bir kez sinus çıkışlı bir yöntem bulmak daha iyi.

O online ups iyiymiş . Ancak fanları değiştirecek kadar anlamam modifiye işinden . o nedenle fanlı çözümler uymuyor bana. Sadece elektrik kesildiğinde fan çalışacaksa o sorun değil. Ancak online ups ler sürekli devrede, dolayısı ile sürekli fan çalışıyor . O feci.

Şöyle bir çözüm lazım bize.
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16842102134&nm_mc=AFC-C8Junction&cm_mmc=AFC-C8Junction-_-na-_-na-_-na&cm_sp=&AID=10487648&PID=1800524&SID=

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.