Şimdi Ara

sınırsıza geçmeyi düşünüyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 seneden uzun bir zamandır 4gb limitli tarife kullanıyorum
    vede bu kotayı aşmamak için çok ama çok uğraşıyorum ör: flash playerı kapatıp lazım olduğunda açmak hatta girdiğim sitedeki resimler yüklenirken yarsına gelince "sayfa yüklemeyi durdur" tuşuna basıyorum sadece gerekli olan yeri yüklesin diye
    artık okulun bitmesiyle sınırsız tarifeye geçmeyi planlıyorum yani bu günlerde

fakat aklımda birçok soru işareti var

• ilk olarak tarife değişikliğini yaparken ayın hangi gününde olduğuna dikkat etmek gerekirmi bugün yani 17sinde tarife değiştirsem faturaya ne şekilde yansır
    • ikinci olarak forumda biraz dolaşıp anladımki boyutu büyük download larda bilgisayarı 1-2 gün hatta 3 gün açık bırakmak gerekibiliyormuş (bağlantı hızım 1 Mbps olacağı için bu normaldir zaten) bu kadar sürede bilgisarayın harcayacağı elektirik faturaya nekadar yansıyabilir (sistemden sisteme değiştiğini biliyorum elimdeki sistem nfs carbon vs oyunları normal boyutlarından biraz küçültüğünde sorunsuz oyanatıyor)
    • ayrıca bilgisarayı beklemeye falan almak hatta overclock ın tam tersi yapıp voltajı düşürmek çözüm müdür? tabi elektirik faturasında bilgisarayın açık durması sorun yaratmıyorsa hiç gerek yoktur herhalde

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdbre -- 17 Haziran 2009; 17:05:47 >

• -Hangi gün geçerseniz ona göre tarife o ay için hesaplanıyor. Yani tamamen kullanıcı dostu bir faturalandırma söz konusu.

-15 lira civarında bir elektrik yansır.

-Evet downclock işlemi enerji tasarrufu sağlar fakat her anakart bunu desteklemez.

Orjinalden alıntı: DEAD-RECKONING

-Hangi gün geçerseniz ona göre tarife o ay için hesaplanıyor. Yani tamamen kullanıcı dostu bir faturalandırma söz konusu.

-Evet downclock işlemi enerji tasarrufu sağlar fakat her anakart bunu desteklemez.

Bilgisayarı 3 gün açık bırakmak 15 ytl elektrik faturası yansıtıyorsa ben yandım , ben bilgisayarı genelde 24 saat açık tutuyorum ancak 80 ytl elektrik faturası ödüyorum....

Bir Yol Vardır Hak Yoludur, Bul Oğlum!
    Yeri Bilmek, Göğü Bilmek Bir Oğlum!
    Çabuk Büyü Çabuk Yetiş, Tez Oğlum!
    Hain Gezen Şu Dağlarda Gez Oğlum!
    Gez Oğlum, Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum!!
  • quote:

-Hangi gün geçerseniz ona göre tarife o ay için hesaplanıyor. Yani tamamen kullanıcı dostu bir faturalandırma söz konusu.

cevapladığın için teşekkürler bu ay geçerim limitsize o zaman

quote:

Bilgisayarı 3 gün açık bırakmak 15 ytl elektrik faturası yansıtıyorsa ben yandım , ben bilgisayarı genelde 24 saat açık tutuyorum ancak 80 ytl elektrik faturası ödüyorum....

eğer dediğin doğruysa durum vahim demektir
    çözüm olarak
    eski parçalardan oldukça alt düzeyde bir pcmi toplasam
    ya da xp nin hafifletilmiş versiyonunu mu kursam (bu daha uygulanabilir ama pratikte işe yarar umarım)
    bakalım deniyecez bişiler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.