Şimdi Ara

Sınır tanımayan israf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 400 bin dolarlık otomobilinin yağ bakımı için arabayı uçakla Katar'dan Londra'ya gönderdi, 60 bin dolar ödedi.

İsrafın böylesi pek görülmedi. Üstelik israfı yapan, Katarlı bir şeyh...

Londra'daki bir garajda yapılacak bakımı için bir Lamborghini'nin uçakla Katar'dan İngiltere'ye 10 bin 500 kilometre yol katettiği, bu durumun çevrecilerin tepkisini çektiği bildirildi.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, bir şeyhe ait olduğu belirtilen Lamborghini Murcielago LP640 tipi yaklaşık 400 bin dolarlık otomobil, 8 bin dolarlık bakım için, Katar'dan uçakla Londra'ya gönderildi. Katar Havayolları'nın tarifeli uçağıyla gidiş dönüş ücreti yaklaşık 50 bin dolar tuttu. Yani arabanın yağ bakımı yaklaşık 60 bin dolara patladı.

Hem kirlilik, hem israf

Dünyanın Dostları adlı çevreci kuruluştan Tony Bosworth, Lamborghini'nin yarattığı kirliliğinin yeterince yüksek olduğunu, ancak bir de bakım için binlerce kilometre uçurulmasının iklime daha da fazla zarar verdiğini söyledi. Çevre kirliliğinin yanısıra, israfa da dikkat çekildi.

eskiler çok doğru söylemiş arap sabunu fazla bulunca ..na sürermiş

kaynak

Sınır tanımayan israf

• E yuh artık ne diyelim. Hakkaten arap yağı bol bulunca bi taraflarına sürermiş. Nedense hep Araplardan çıkıyo bu haberler. Dünyanın o kadar çok zengininden çıkmıyo.
  • o petrol bir gün bitecek...
  • Benım bunu yapacak param olsaydı bende yapardım.

adam kendıne harcıyor. varkı yapıyor.. harcamayıp napacak mezaramı goturecek
  • madem okadar paran var aç bi bakım istasyonu aracının bakımını hizmetindeki adamlar yapsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Benım bunu yapacak param olsaydı bende yapardım.

+1 aynen katılıyorum

para var harcıyor diğerleri gibi mezarcı değil en azından yancı
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Benım bunu yapacak param olsaydı bende yapardım.

+1 aynen katılıyorum

para var harcıyor diğerleri gibi mezarcı değil en azından yancı

Yanlız kafama takılan olay En yakın lamborghını servısı londradamıymıs ?

yoksa Londraya arabayı gondermek mı daha kolay olmus ?

Herneyse benmı dusunecem malıyetını :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • para neler yaptırıyor adama
  • para var huzur var napsin adam oda hakli bitiremiyor demekki
  • Haberde de hemen vurgulamışlar. Bunu yapan Şeyh... Hayret nasıl yazmamışlar karısı da türbanlı diye...
  • Bende o kadar para olsa İtalya'dan fabrikadan usta getirtir bakımını ona yaptırtırım. İnsan arabasını özlüyo be
  • Rus zenginlerininde bunlarda farkı yok.

Bu petrol nerede çıkarsa oraya görgüsüzlük yağıyor herhalde.
  • O para bende olacak bende aynını yapardım... eee nedemişler yetkili servis bakım ücreti neymiş 8000 dollar...

ağlıyorum ne yapayım, çıkar elbet bizim tarladanda petrol...
  • Para war Huzur war
  • para var huzur var diyor arap
  • Ben olsam o parayala o arabayı almazdım, bunun vebali büyük yazık israf okadar aç insan varken harcanan yere bak yag degişimi 60 000 dolar zaten bhu yüzden gelişemiyorlar ve gelişemiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......(sitedekibende olsam harcardım lafına sözüm))))))))))))))
  • Arabada gitmicek gibi değil ama Şaka bi yana bu olayın tek açıklamasını arabanın sahibinin bir Arap olmasıyla özetleyebilirim.
  • Bana ne ki başkasının durumundan param olsa ben de yaparım haketmişim çalışmışım kazanmışım. Hayatta kimse kıymet bilmiyor. Kimse için kendi lüksümden ödün vermem tab hakettiysem. Param varken sağlıklıyken yerim de harcarım da istediğim kadar.
  • bu araplar varya, pis insanlar şahsen sevmem abi ben bunları. her türlü pislik var bunlarda. Allah boşuna peygamber göndermemiş bunlara.

şu arabın yaptığına bakın yaff. Dünya da insanlar açlıktan ölürken bu kadar parayı böyle bir işe harcayabiliyor. 60.000 dolara kaç tane aç insanın karnı doyar hesaplayın.. ama onlar aç insanları düşünemeyecek kadar ziyankar insanlar. sevilecek gibi değiller.

100 yıl sonra petrol bitecek, ellerindeki varlıkta bi 100 yıl idare eder. 200 yıl sonra kı.larını yıkamaya su bile alamayacaklar.

böyle asalak hiç çalışmayan insanların bu dünyaya yararı değil zararı var. görgüsüz herifler. yazıklar olsun. kesinlikle adam yerine koymam böylelerini.

• iktisadi olarak bakıldığında bu bir israf değil...Paranın israf olması için parayı yakması lazım......
    sonuç olarak para piyasaya aktarılıyor,insanlar ekmek yiyor...

Lüzumsuz harcama denebilir.tepki alabilir..harcama olmazsa çark dönmez...birileri harcamak zorunda...önemli olan bu parayı çekebilmek...

açalım bari bir lambo garajı:d
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.