Şimdi Ara

Sinemalar 3d gözlüklü mü yoksa 2d mi olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
21.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinemalar sanıyor ki herkes 3d'ye bayılıyor. Yok böyle bir şey. 3d gözlüklü filmlerde görüntü kalitesi sahnesine göre az çok ama mutlaka düşer. Özellikle hızlı veya kenarlardaki boyutlu görüntülerde. Üstelik plastik gözlüklerde dandik olabiliyor ve kalite daha da düşebiliyor. Daha da ötesi gözlük takmanın verdiği rahatsızlık. 3d eğlenceik bir şey, gerçek sinema 2d olur. Bırakın çocuk filmlerini, Tarzan gibi altyazılı 13A filmleri bile 3d yapabiliyorlar. Ayrıca bu 3d, en iyi animasyon filmlerinde oluyor. Normal filmlerde kaliteyi çok düşürüyor.
    Bundan dolayı her filmin 3d yapılmasına gerek yok. 3d olunca daha çok izleyici olur sanıyorlar, ben aksine 3d ise sadece bu yüzden tercih etmeyebiliyorum.

Siz ne diyorsunuz normal sinema filmleri (animasyon olmayan) sizce 3d gözlüklü mü yoksa 2d mi olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 16 Ağustos 2016; 22:02:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

3D Gözlüklü Mü yoksa 2D mi: Sinema Deneyimi için En İyi Seçim

Sinemaya gitmek istediğinizde, 3D gözlüklü mü yoksa 2D mi tercih etmeniz gerektiği konusunda kararsız kalabilirsiniz. İşte iki seçeneğin de artılarını ve eksilerini karşılaştıracak bir rehber:

2D Sinema Nedir?

2D sinema, uzun yıllardır var olan geleneksel sinema deneyimidir. Ekran düz olup görüntü iki boyutludur, tıpkı günlük hayatta gördüğümüz gibi.

3D Sinema Nedir?

3D sinema, özel 3D gözlükler kullanılarak izlenen daha sürükleyici bir sinema deneyimidir. Ekran, görüntüyü her iki göze bağımsız olarak yansıtarak derinlik ve gerçekçilik hissi yaratır.

3D Gözlüklü Sinema Deneyiminin Avantajları:

• Daha Sürükleyici: 3D gözlükler, sizi filmin içine çekerek daha sürükleyici bir deneyim sunar.
    • Gerçekçi Görüntüler: Derinlik hissi, görüntüleri daha gerçekçi ve canlı hale getirir.
    • Etkileyici Bir Deneyim: Özellikle aksiyon filmleri ve belgeseller için 3D, unutulmaz bir sinema deneyimi yaratabilir.

3D Gözlüklü Sinema Deneyiminin Dezavantajları:

• Göz Yorgunluğu: Bazı kişiler, özellikle uzun süreli izlemelerde 3D gözlükler takarken göz yorgunluğu yaşayabilir.
    • Baş Ağrıları: Nadir olsa da, bazı kişiler 3D filmler izlerken baş ağrılarına eğilimlidir.
    • Yüksek Fiyat: 3D filmler genellikle 2D filmlere göre daha pahalıdır.

2D Sinema Deneyiminin Avantajları:

• Daha Uygun Fiyatlı: 2D filmler genellikle 3D filmlere göre daha uygun fiyatlıdır.
    • Daha Az Göz Yorgunluğu: 3D gözlükler takmadığınız için göz yorgunluğu yaşama ihtimaliniz daha düşüktür.
    • Herkes İçin Uygun: 3D filmler bazı kişiler için uygun olmayabilirken, 2D filmler herkes için uygundur.

2D Sinema Deneyiminin Dezavantajları:

• Daha Az Sürükleyici: 2D filmler 3D filmler kadar sürükleyici olmayabilir.
    • Daha Düz Görüntüler: Derinlik hissinin olmaması, görüntüleri daha düz ve daha az gerçekçi hale getirebilir.

Sonuç olarak, 3D gözlüklü sinema mı yoksa 2D mi tercih edeceğiniz kişisel tercihlerinize bağlıdır. Daha sürükleyici ve gerçekçi bir deneyim arıyorsanız, 3D gözlükler bir seçenek olabilir. Ancak, daha uygun fiyatlı ve daha az göz yorgunluğuna neden olan bir deneyim tercih ediyorsanız, 2D sinema iyi bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence de 2D olmalı. Artık bazı filmleri 2D bulmak zorlaştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3D içi boş bir balon

bir çok kişi (ben dahil) 3D tv aldı bir kaç test videosu ve en fazlada bir kaç film izledi bir daha kullanmadı
    3D bir çok film çekildi bluray çıktı bırakın satın almaları indirme rakamları bile vasat kaldı.
    sinemada ise sırf bir iki sahnede dışa çıkma var diye 2 saat boyunca gözlük tak pis yeri var ise ikide bir temizlemeye çalış altyazı zaten ap ayrı sorun.
    bir ara gözlüğe para alıyorlardı sinemada artık almıyorlar

3D yerine imax salonlarını tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 1 Eylül 2016; 14:58:58 >
  • Tabiki 2d 3d baydı artık eğer illa izlenecekse 4dx izlenebilmeli imkan olursa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Göz yormaktan başka espirisi yok. Gerçekten çok gereksiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMAX ya da 2D. 3D TV aldık da ne oldu? 3-4 kere kullandım daha da açıp gözlerimi yormam, sinemada da uyuz oluyorum 3D'ye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    2D'den 3D'ye çevirme hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

3D içi boş bir balon

bir çok kişi (ben dahil) 3D tv aldı bir kaç test videosu ve en fazlada bir kaç film izledi bir daha kullanmadı
    3D bir çok film çekildi bluray çıktı bırakın satın almaları indirme rakamları bile vasat kaldı.
    sinemada ise sırf bir iki sahnede dışa çıkma var diye 2 saat boyunca gözlük tak pis yeri var ise ikide bir temizlemeye çalış altyazı zaten ap ayrı sorun.
    bir ara gözlüğe para alıyorlardı sinemada artık almıyorlar

3D yerine imax salonlarını tercih ederim.

aynen benim durumda öyle.tv alırken 3d olsun 4k olsun vs vs.şuan boş yere duruyor öyle tv arada bakılıyor ya da konsol için kullanılıyor.
  • Filmler cok nadir 3dnin hakkini veriyor. Her film Avatar kalitesinde olsun demiyorum tabii ama mesela Son Durak 5 gayet iyiydi en azından boyle olsun. Ama yok 3 4 sahne icin ki onlar da zayif kaliyor, butun filmi gozlukle normalden cok daha karanlik olarak izlemek zorunda kaliyoruz. Bas ağrısı da var. Mumkun olduğunca 2d izliyorum.

Tabii Imax'in normal 3dye gore cok daha guzel oldugunu yazıliyor. Ben hiç deneyemedim o yuzden bilemiyorum. Ama normal 3dnin pek bir anlami yok artik.

• sihirbazlar çetesine 2 gitmişdim 2 boyutlu idi cidden o flim 3 boyutlu olsaydı girmezdim daha sonra kurtuluş günü 2 gittim 3d onu izledim oda 2d olsaydı girmezdim bence diyalog ve konusu derin olanlar 2d bilim kurgu efekt vs vs çok olanda 3d olması şart
  • Özellikle aksiyonu bol filmleri 3D çıkarmak tek kelimeyle aptallık. Hareket hızı fazlalaştıkça görüntüler birbirine giriyor ve seyirciyi rahatsız ediyor. Gravity, Life of Pi gibi görsel şöleni bol, durağan filmler çıkarsa tam seyirlik oluyor.

Filmler mutlaka iki farklı boyut halinde dağıtılmalı.
  • İmkan varsa elbette imax. Yoksa kesinlikle 2d(4k'sı daha iyi olur). 3 boyut teknolojisi tamamen çöp. Arada bir animasyonumsu filmleri fena olmuyor o kadar.
  • 3D zulüm izlemek gereksiz çöp bana göre. Şuan için en iyisi 2D kesinlikle.
  • 3D teknolojisini bulanın Allah belasını versin. Çıktığından beri sinema zevkim kalmadı...
  • Mesajları okuyorumda millet 3d'den bıkmış bayılmış bu sinemalar filmleri hala 3d gözlük yapıp duruyor. Animasyon filmler hadi neyse de normal filmlerin bile çoğunu hatta yetişkinlere hitap edenleri bile 3d yapıyorlar. Bu firmaların sorunu müşterileri hakkında hiç bir şey bilmeden kendi kendilerine fikir edinip iş yapıyorlar. Sinema işletirler ama sinema keyfi nedir en ufak fikirleri bile yoktur.
  • Bende aynen heyecanla sinemaya gidiyorum bakıyorum 3d. Şimdi gözlüğü sağlam mıdır dandik midir (bazıları dandik oluyor görüntü daha da rezalet oluyor), pis midir temiz midir, gözlük burunda izlemesi ayrı, bütün bunlar bir yana filmlerdeki görüntü ve yazı kalitesi kaybı.
    Sonra amanın ne heyecanlı sahneden 3d çıkar gibi oluyor feci yani... Eğlence parkı mı sinema mı belli değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 2 Eylül 2016; 2:39:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.