Herkese merhabalar; Ben Eşit Ağırlık bölümünde okuyorum,ancak hedefim Sinema ve Televizyon, bölüm Sözel bölümü, ben eşit ağırlıktan girmek istersem bu bölüme kaç puanım kırılır?
(Bölüm değiştir demezseniz sevinirim )
quote:
Orijinalden alıntı: Caccia
Herkese merhabalar; Ben Eşit Ağırlık bölümünde okuyorum,ancak hedefim Sinema ve Televizyon, bölüm Sözel bölümü, ben eşit ağırlıktan girmek istersem bu bölüme kaç puanım kırılır?
(Bölüm değiştir demezseniz sevinirim )
Cevap verebilecek yok mu acaba?
Ağırlıklı orta öğretim başarı puanın 0.15 ile değil, 0.12 ile çarpılır. Yani en fazla 15 puanın kırılır.
Okul puanı elde etmek için AOBP'n 2 farklı katsayıyla çarpılıyor: 0,15 ve 0,12.
0,15 alan içi tercihlerin için bakılan, kırılmamış, normal katsayı. 0,12 de alan dışı tercihlerin için bakılan, kırılmış katsayı.
İletişim Fakültesi TM çıkışlı bir aday için alan dışı statüsünde oluyor. Bu nedenle 0,12'li okul puanlı TS-1 puanına ve bundaki başarı sırana bakılacak.
Okul puanın %3 kırılmaya uğrar.
Bahsettiğin radyo tv sinema bölümüyse bu sene ben ea çıkışlı olarak bu bölüme girdim. 391den 381e düştü puanım. Sıralamam da 51000den 58000e
Bu bölümü çok istiyorum, çünkü kendime uygun gördüğüm tek bölüm bu. Fazladan Matematik çözmem gerekiyor sanırım. TM'den kazanma şansım yüksekse hiç bir problem yok, ancak çevremdekiler TM'den bu bölümü kazanmamın zor olduğunu söylüyorlar