Şimdi Ara

Sınavı ve mülakatı Geçmiş 25 yaşında biri Hakim-Savcı olabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler hakimlik savcılık sınavını geçmiş sonrada mülakattan basarılı olup geçmiş hukuk fakültesi mezunu 25 yasındaki biri Hemen göreve başlayabilirmi?

25 Yaşında Hakim-Savcı Olma: Bilmen Gerekenler

25 yaşında hakim olunur mu?

Evet, Türkiye'de hakim ve savcı olabilmek için gerekli en düşük yaş sınırı 25'tir.

Hakim nasıl olunur?

Hakim olmak için şu adımları izlemelisin:

• Hukuk fakültesinden mezun ol.
    • Hakimlik sınavına gir ve başarılı ol.
    • Adli Yargı Adayı olarak atan.
    • Adli Yargı Stajını tamamla.
    • Hakim ve Savcılar Kurulu'nun onayını al.

Savcı nasıl olunur?

Savcı olmak için şu adımları izlemelisin:

• Hukuk fakültesinden mezun ol.
    • Savcılık sınavına gir ve başarılı ol.
    • Savcı Yardımcısı olarak atan.
    • Savcı Yardımcılığı Stajını tamamla.
    • Hakim ve Savcılar Kurulu'nun onayını al.

En erken kaç yaşında hakim olunur?

Türkiye'de hakim olma yaş sınırı 25'tir. Bu nedenle, en erken 25 yaşında hakim olabilirsin.

Hakim maaşı 2023

Türkiye'deki hakimlerin maaşları, kıdem ve görev yerine göre değişmektedir. 2023 yılı için ortalama bir hakim maaşı yaklaşık 30.000 TL'dir.

Savcı maaşı

Türkiye'deki savcıların maaşları da kıdem ve görev yerine göre değişmektedir. 2023 yılı için ortalama bir savcı maaşı yaklaşık 35.000 TL'dir.

25 yaşında savcı olunur mu?

Evet, en düşük hakim olma yaşı 25 olduğundan, 25 yaşında savcı da olabilirsin.

Hakim ve savcı olmak, hukuk alanında prestijli ve önemli bir kariyer yoludur. Bu meslekler için gerekli niteliklere ve özveriye sahipsen, yukarıdaki adımları takip ederek hedeflerine ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet tanıdığım var hakim şu anda.

Orjinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

Zaten savcı-hakim olmak için sınavı 30 yaşından önce kazanmak gerekiyor diye biliyorum.

biliyorumda daha sonra beklicen falan diye duymustum ben :/

Orjinalden alıntı: DeparturE_

Beyler hakimlik savcılık sınavını geçmiş sonrada mülakattan basarılı olup geçmiş hukuk fakültesi mezunu 25 yasındaki biri Hemen göreve başlayabilirmi?

Biraz dayı gerekiyor arkadan kuzenim gazi halkla ilişkileri derece yaparak bitirme kpss de 93 yaptı kaymakam lık için sınavı mülakatı geçti. Boş yer yok diyip almadılar iş mi şimdi. Kpss skorunu görünce kafayı yemiştim 93 oha yani

• quote:

Orjinalden alıntı: PLATINIUM

quote:

Beyler hakimlik savcılık sınavını geçmiş sonrada mülakattan basarılı olup geçmiş hukuk fakültesi mezunu 25 yasındaki biri Hemen göreve başlayabilirmi?

Biraz dayı gerekiyor arkadan kuzenim gazi halkla ilişkileri derece yaparak bitirme kpss de 93 yaptı kaymakam lık için sınavı mülakatı geçti. Boş yer yok diyip almadılar iş mi şimdi. Kpss skorunu görünce kafayı yemiştim 93 oha yani

?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • böyle söylendiği zaman hiç bir hırs kalmıyor ki.. torpil olmadığı zaman savcı-hakim olunmuyor mu yani? her savcı her hakim torpilli midir?

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

2 sene staj yaptıktan sonra göreve başlar.

staj yaparken para alıyormuyuz?

quote:

Tabiiki de. Hakim/savcı olarak değil de adayı olarak gözükülüyor ve yeni başlamış olan bir hakim/savcının maaşı olan 2600 lira yerine 1700 lira alınıyor bildiğim kadarıyla.

quote:

quote:

Tabiiki de. Hakim/savcı olarak değil de adayı olarak gözükülüyor ve yeni başlamış olan bir hakim/savcının maaşı olan 2600 lira yerine 1700 lira alınıyor bildiğim kadarıyla.

Stajı nerede yapıyoruz?

quote:

quote:

quote:

Stajı nerede yapıyoruz?

• turkhukuksitesi.com burada daha net bir şekilde yardımcı olabilirler
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

turkhukuksitesi.com burada daha net bir şekilde yardımcı olabilirler

sağol güzel site.
  • Hakim ya da cumhuriyet savcısı olabilmek için hukuk fakültesi mezunu olmak ve yazılı sınav ile mülakatı geçmek gerekir. Bu sınavları başarıyla geçenler 2 yıl staj görürler (İhtiyaç halinde 1 yıla indirilebilmekte) ve atamalarında 4. ve 5. Bölge dediğimiz küçük ilçelere atanırlar. 24 yaşında hakim ya da cumhuriyet savcısı olabilmek mümkündür. Avukatlıktan geçiş yapmak isteyenlere 5 yıl avukatlık yapma şartı konulmuştur. Dileyenler avukatlık yapmadan direk sınavlara girebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91E6D8468 -- 9 Temmuz 2012; 22:39:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Anliyorumm

25 yasinda olunabılır evet
    Anlıyorum.
    Peki biraz anlatırmısın, neden itlik?
    yani mesela bambaşka dünya var dışarıda sen 2009 konusunu bulup hortlatarak bunlardan mahrum kaldın.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.