Sınav yaklaştıkça geceleri uyurken çok daha büyüyor. Günlük azami çalışmamı yapıp üstüne çıkmama rağmen o gün içinde sınav dışı bir şeyle uğraşırken gece boş yere telaşlanıyorum. Oyun bağımlılığım / alışkanlığım yok ama 2 hafta önce the last of us serisine başladım çalışmam bittikten sonra oynayıp kafamı dağıtmam için çok güzel oluyor, sonrasında vicdan azabı bastırınca o da zehir oluyor kulaklığımı takıp 1-2 saat yürüyorum koşuyorum maksimum 20 dakika keyfini alıyorum geriye kalan yarım saati bu telaş yüzünden daha da stresli yapıyor beni. Bu o dereceye geldi ki ders çalışırken bile bir soru üzerinde fazla oyalansam daha verimli olabilirdi diye içim daralıyor. Sayısal konularım bitti edebiyat- tarih çalışıyorum acaba şu an saçmalıyor muyum diye düşünüyorum. Beni tanısanız sınav konularını acayip kafasında büyüten biri değilim ama 7.5 aydır her gün düzenli çalıştığım için artık içim sıkıldı. Benim gibi kendinin farkında olmadan sınavı hayatının merkezi yaptığını fark etmeyip şu an bu çarpışmayla karşılaşan arkadaşlar varsa tavsiyelerini almak isterim kalan 5.5 ay ne ipleri salmak ne de şu an ki delirmiş halimde olmak istemiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6218F594A -- 28 Aralık 2023; 18:49:10 > |
Sınav süreci ve vicdan azabı

-
-
Ya başarısız bir trollsün ya da kafayı sıyırmış birisi
Allah kolaylık versin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence normal hocam bu düşünceler, benim sınav senemde aşırı asosyaldim ilerleyişim çok güzel gittiği halde en ufak bir arada kafaya takıyordum bugün çalışmadım bittim mahvoldum diye, hatta ara tatile yakın Beşiktaş bizim şehirde basketbol maçına gelmişti ben de ilk defa fırsatı bulmuşken öyle maça gittim, çok zamanımı da almadı ama o zaman bile vicdan azabı çektim millet hep beni geçti diye dönüşte otobüste bile telefonda soru çözüyordum. Ya da haftalık F1 yarışları oluyordu sadece 2 saatimi ayırıp bakıyordum onda bile vicdan azabı çekiyordum. Ama şu an bakınca hiç gerek yokmuş hayat sınav değil 1 gün bir şey yapmasan kötü yapmayacaksın aksine ara ara kafa dağıtmak güzel oluyor keşke bu kadar stres olmasaydım diyorum, ne netler konusunda ne planlama konusunda, ben şu anki üniversitemi sınav senemde hayal bile etmiyordum, iyi yaptım ama hedeflediğim üniler ucuyla kaçtı ama şu an hiç umursamıyorum bile. (hatta yer yer daha mutluyum burada olmaktan)
Kısaca sakin hocam, hedeflediğin şeyleri devam ettirdiğin müddetçe ara ara hobilerle uğraşmak zarar vermez.
(gerçi ben de şu anki şeylerime gereksiz stres oluyorum ama dediğimi yap yaptığımı yapma olayı olacak artık :) )
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam henüz senin mertebeye erişemedik ama naçizane tavsiyem böyle zamanlarda kendini bi aktiviteyle oyalamaya çalışma. boş kalınca rahatlıyodum ben. sınavın zannettiğim kadar önemli bir şey olmadığını sadece düşününce iyi geliyodu.
-
Teşekkür ederim hocam sınavdan sonra sonuç ne olursa olsun ben de %100 aynılarını söylerim kesin beni rahatlattınız
-
Estağfirullah genellikle oyalamaya çalışmıyorum cidden zevk alıyorum yaparken bence de sınav o kadar önemli bir şey değil kendime hatırlatacağım teşekkür ederim.
-
Allahım nasip et. hedef var çalışma var ama stres yok bu rahatlık çok kötü oluyor azim gelmiyor. stresli telaşlı zamanlarımda çok daha verimli çalıştığıma adım gibi eminim, azaltmaya çalışmak ciddi anlamda kötü etkiliyor, ben çok daraldığımda yürüyüşe çıkıyorum o kadar. rahatlık zarar
-
evde mi çalışıyorsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Netleriniz durumunuz harika. Bence rahat olun çalışmaya devam edin. Emeğinizin karşılığını alacaksınız
ortası iyidir
-
okul - ev - dershane
ev azınlık
-
teşekkür ederim
-
🙌 🙌 🙌
-
28 Ocak itibariyle güncelleme:
Konularımın bitmiş olmasından mı netlerimin artık durgunlaşmasından mi bilemiyorum ama kendiliğinden stresim azaldı tabii ki yine stresliyim ama bu uykularımı kaçıracak kadar değil. Geçen soru çözüp, yanlış bulup sonra çözümüne bakıp doğru yaptığım ve uyandığımda hepsinin rüya olduğunu fark etmem dışında stresimi belli eden bir şeyim olmadı :dff
Konuyu açtığım gibi aynı sorunu yaşayan varsa çok ve düzenli çalışıyorsanız son aylar mutlaka beden ve zihin kendini rayına oturtur zamana bırakın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
115 net yapıp şu şekil stres olacaksın
Her konu bitmiş ama sana paragrafı 2ye ayırma çalışmanı oneririm cumle bile bitmeden yeni paragrafa geçme
Normal seyler bunlar hocam , cok stres olursaniz mansur baskan patlatin gecer .
kıskanç kardeşim benim adam pcden yazmış kendi ayırdığı için mobilde alakasız satır atlamış gibi gözüküyor bunu bile akıl edemeyen adamsın millete laf atıyon
-
puhahahahahahaha gülmekten ölecem sinirli sinirli parazitlenmiş şekilde bu fotoyu nasıl çekmiş dsfksdf allah ömrünü arttırsın
Benzer içerikler
- trigonometrik fonksiyonların türevi müfredatta var mı
- apikal dormansi nedir
- yks pdf telegram
- bekir avşar
- mutlak değerin türevi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X