Şimdi Ara

Sınav Çekmenin Püf noktası nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
26.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 178 boyunda 68 kilodayım . kollarımda zayıf değil normaller. hatta biraz kaslıyımdır. ama bileklerim ve dirsek kısmım enine kalın fakat yükseklik olarak çok ince . karın kaslarım da çok olmasada sağlam en azindan.

mekik çekerken 30 u geçiyorum. hani dizleri büküp sırt üstü yatıp ayakları kaldırmadan oturur pozisyona gelip tekrar yatmaktan bahsediyorum.

barfiks mi deniyor bilmiyorum adını yüksek bir yere tutunup kendini yukarı çekme. ondanda taş çatlasa en fazla 5 tane yapabiliyorum.

her gün aklıma geldikçe üç dört kezde sınav çekmeye çalışıyorum. fakat nedense ilk başladığımdada 10 tane çekiyordum. üç dört ay oldu hala 12-14 zorla çekebiliyorum. bakıyorum 20-30 tane çekiyorlar benden daha az spor yapanlar. bunun nedeni nedir? yada püf noktası muhtemelen yanlış pozisyonda çekiyorum. doğrusu nasıl? yaşda 22 bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigstone

ben 178 boyunda 68 kilodayım . kollarımda zayıf değil normaller. hatta biraz kaslıyımdır. ama bileklerim ve dirsek kısmım enine kalın fakat yükseklik olarak çok ince . karın kaslarım da çok olmasada sağlam en azindan.

mekik çekerken 30 u geçiyorum. hani dizleri büküp sırt üstü yatıp ayakları kaldırmadan oturur pozisyona gelip tekrar yatmaktan bahsediyorum.

barfiks mi deniyor bilmiyorum adını yüksek bir yere tutunup kendini yukarı çekme. ondanda taş çatlasa en fazla 5 tane yapabiliyorum.

her gün aklıma geldikçe üç dört kezde sınav çekmeye çalışıyorum. fakat nedense ilk başladığımdada 10 tane çekiyordum. üç dört ay oldu hala 12-14 zorla çekebiliyorum. bakıyorum 20-30 tane çekiyorlar benden daha az spor yapanlar. bunun nedeni nedir? yada püf noktası muhtemelen yanlış pozisyonda çekiyorum. doğrusu nasıl? yaşda 22 bu arada.

Şınav çekerken teknik çok önemlidir. Şınav çekerken iki el arası mesafe dengeli olmalı kendine göre ayarlarsın onu otomatik olarak ayaklar birbirine yapışık vucut dümdüz belden yukarı ve ya aşağı kayma olmuycak...
    Şınavda nefes alma tekniği çok önemlidir şınava başlarken ciğerlerine nefesi çek ve göbek içerde göğüs dışarda olucak dik duruyoruz normalde de duruşumuzun bu şekilde olması lazım nefes alış verişlerimiz bu duruşla daha sağlıklı olur, şınav çekerken ilk başta normal nefes normal alıp verilir yani 1 nefes 1 şınav gibi zorlandığını hissettiğin an nefes tutuyorsun ve 2-3 şınavda 1 nefes alıyorsun ve bu şekilde kendini gerçekten zorlamalısın 1 nefese düşecek şınav adedi senin nefes gücüne kalmış bu şekilde nefesin ve gücün yettiği kadar zorluyorsun kendini. günlük 15 dk arayla 10-10-15 yapabilir ve kendi gücüne göre artırabilrsin unutma bir kerede 30-40 yapabilirsin ama set halinde 15 er dakika arayla yaparsan senin için daha sağlıklı olur...

• teşekkürler. ya şimdi ne gerek var sınav çekmeye diyenler vardır. askere geç gidecez. orda burda duyuyoruz çok şınav çektiriyorlar diye. şimdiden biraz biraz çekmeye başlıyorum ki yaş ilerledikçe çekmek dahada zorlaşmasın diye.
  • arkadasım ben 21 yasındayım.Babamın ısı geregı kucuklukten beri agır kaldır falan zor ıslerde calıstım.20 yasıma kadar ne dogru duzgun sınav ne mekık cektım.
    Burnumdan amelıyat oldum.Tam ustune hastalık gecirdim.tığ gibi kaldım.Dedim biraz toparlanayım.Balık yagı ve vitamin hapı aldım.Günde 1 er tane kullandım.Birde gunde 3 bardak süt içtim.ilk baslarda 20 sınav cekıyordum.Ben genelde sınav sabah oğle aksam olmak uzere 3 kere cekerdim.20 25 30 derken bir baktım 2 hafta sonra bir kerede 85 şınav çekmeye basladım.Kendime toparlaynca bıraktım şimdi 40 tane falan cekebılıyorum.Baya bir kaslandim.Ama karın kası fazla yok.Ama en azından gunde en az 90 sınav ceksen yeter(3 kerede)
    Hersey ilgi istiyor ustune gıdersen bir kerede 60 tan fazla sınav cekersin.Balfixe gelince ben 20 tane cekiyorum.Aslında imkan olsa balfix cok faydalı.Hep kasların sısıyor hemde esniyor.Mekik te ise bence biraz arastır videoları var.Karın kaslarını bir kerede her tarafını gelistıren videoları uygula.Ben sadece dedigin gıbı yapıyorum etkisi olmuyor acıkcası.
    Sınavı cekerken yukunu tek kolunun üzerine vermemeye calıs.Düzenli nefes almakta cok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: empty1984

quote:

ben 178 boyunda 68 kilodayım . kollarımda zayıf değil normaller. hatta biraz kaslıyımdır. ama bileklerim ve dirsek kısmım enine kalın fakat yükseklik olarak çok ince . karın kaslarım da çok olmasada sağlam en azindan.

Şınav çekerken teknik çok önemlidir. Şınav çekerken iki el arası mesafe dengeli olmalı kendine göre ayarlarsın onu otomatik olarak ayaklar birbirine yapışık vucut dümdüz belden yukarı ve ya aşağı kayma olmuycak...
    Şınavda nefes alma tekniği çok önemlidir şınava başlarken ciğerlerine nefesi çek ve göbek içerde göğüs dışarda olucak dik duruyoruz normalde de duruşumuzun bu şekilde olması lazım nefes alış verişlerimiz bu duruşla daha sağlıklı olur, şınav çekerken ilk başta normal nefes normal alıp verilir yani 1 nefes 1 şınav gibi zorlandığını hissettiğin an nefes tutuyorsun ve 2-3 şınavda 1 nefes alıyorsun ve bu şekilde kendini gerçekten zorlamalısın 1 nefese düşecek şınav adedi senin nefes gücüne kalmış bu şekilde nefesin ve gücün yettiği kadar zorluyorsun kendini. günlük 15 dk arayla 10-10-15 yapabilir ve kendi gücüne göre artırabilrsin unutma bir kerede 30-40 yapabilirsin ama set halinde 15 er dakika arayla yaparsan senin için daha sağlıklı olur...

15dk ara neden daha sağlıklı oldukça yoruyor beni şınav, normalde set aralarını max 1dk söylüyorlar. Ama çektiğim 50 şınav beni 200 mekik çekmiş kadar yoruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerista07

quote:

quote:

15dk ara neden daha sağlıklı oldukça yoruyor beni şınav, normalde set aralarını max 1dk söylüyorlar. Ama çektiğim 50 şınav beni 200 mekik çekmiş kadar yoruyor.

15 dk ara demek 15 dk yatmak soğumak demek değil o süre içinde şınav çekerken çalışan kaslara yüklenmemek demek egzersiz yapılabilir açma germe hareketleriyle rahatlamak bu arada mekik çekilebilir mesela çünkü şınavdan farklı bölgeleri çalıştırır set arasını 1 dk tutarsanız kaslara aşırı yük biner ve acı çeker kas yırtılması kramplar olur yani vucuda zarar verir buda sağlıklı değil, 15 dk bazı kişilere fazla gelebilir 5-10-15dk set araları yapılabilir ama vucudu kesinlikle soğutmamak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empty1984 -- 20 Ekim 2009; 15:28:27 >

• Nefes alıp verme konusunda bir sorum olacaktı. Şınavda aşağıya inerken nefes verip kalkarken nefes mi alacağız yoksa tam tersi mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    son çıkış yolu nedir?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: compitir

Nefes alıp verme konusunda bir sorum olacaktı. Şınavda aşağıya inerken nefes verip kalkarken nefes mi alacağız yoksa tam tersi mi?

Dediğin gibi nefes alıyorum ben ama çok dikkat etmiyorum o nefesi aldığın zaman onu nasıl kullanacağın önemli nefesine odaklanma çok...
  • quote:

...

15 dk ara demek 15 dk yatmak soğumak demek değil o süre içinde şınav çekerken çalışan kaslara yüklenmemek demek egzersiz yapılabilir açma germe hareketleriyle rahatlamak bu arada mekik çekilebilir mesela çünkü şınavdan farklı bölgeleri çalıştırır set arasını 1 dk tutarsanız kaslara aşırı yük biner ve acı çeker kas yırtılması kramplar olur yani vucuda zarar verir buda sağlıklı değil, 15 dk bazı kişilere fazla gelebilir 5-10-15dk set araları yapılabilir ama vucudu kesinlikle soğutmamak lazım...

Kaslarda bir problem olmuyor da kalbim vucudum çok yoruluyor. Kaslar bu konu da çok dayanıklıdır egzersiz öncesi doğru ısındıysanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerista07

quote:

...

Kaslarda bir problem olmuyor da kalbim vucudum çok yoruluyor. Kaslar bu konu da çok dayanıklıdır egzersiz öncesi doğru ısındıysanız.

Zamanla alışır vucut buna kondisyonun artar. Nefes alıştırması yapabilirsin diyafram egzersizleri ciğerlerinin kapasitesini yükseltebilirsin kalbinin ve vucudunun çok yorulması kanın oksijen taşıma kapasitesinin az olmasından dolayıdır kaslar oksijen istediği zaman kalp alyuvarlar sayesinde ciğerlerden yeterli oksijeni alamıyordur bu durumda sporcuların yüksek rakımlı yerlerde kamp antreman yapmaları kanlarındaki alyuvar sayısını yükseltmek içindir ve bu sayede senin 10 nefeste aldığın oksijeni sporcular bu sayede 1 nefeste alabilir...

• nefes alıp vermeyı bılıyosundur yınede söylıyeeyım. prensıp sudur yuk bınınce vucuda nefesını uflersın. sıddet azaldıkca nefes alırsın. yanı snavda yerden kendını ıterken nefesını normal uflee ama dıyaframındakı tum havayı kullan yere dogru ınerken yavas ın ve azar azar tum nefesını ver. bu tum hareketlerde gecelıdır. snavını fazla cekemıyorsan trcepslerını gelıstırcen. bıcepsınede önem ver cunku snavda öncelık tricepslere bınıyo yuk göusten yardım alıyo sonra kendını yere dogru saldıgında bıcepsler devreye gırıyo. kım nederse desın olay budur. bırde fazla cekebılmek ıcın dayanıklılıgını artırman gereklı yanı nefes egersızlerı yapıcan yada kosucan baska acılmaz amac hemen yorulmamak yıkanmamak okey . en basıt halde anlattım ıyı gunler

tam 100 yapamadı ama :) eleman sayaken baska yere bakıyodu herhalde heheh Durum sudurkı eleman aynı tempoda basladı ve bıtırdı buda daynıklı oldugunu gösterır dıyecegım bukadar eyv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 87akin-izmir -- 21 Ekim 2009; 18:54:28 >

• slm,87akin-izmir akadaşımın dediği gibi,vücut çalışırken zrlanma anları,yani;ağırlığı kaldırırken,barbarfiks te kendini yukarı çekerken,şınavda kendini yerden kaldırırken,mekikte kalkarken,bench press de bar ı iterken vs. nefesimizi veriyoruz,
    bunun tersini yaparkende nefesimizi alıyoruz,bu durum vücuda zorluğa karşı itiş desteği verir,amacınız hareketi çok sayıda yapmaksa hızlı olarak çok tekrar yapın,amacınız kas kütlesinin hacmini artırmaksa kaldırma hareketlerini hızlı bırakma hareketlerinizi yavaş yapın,hareketleri ağırlık artırarak az tekrar yapın ve düzenli saatlerde çalışın.
    kaldırma hareketlerinden kastım:bench press sehpasında ağırlığı kaldırmak,şınavda vücudu yukarı kaldırmak
    bırakma hareketide:bench press sehpasında ağırlığı indirmek,şınavda vücudu aşağı indirmek
  • komando şınavı var birde askerlere cektirilir ayaktayken dizleri bükmeden bacaklar omuz hizasından biraz fazla acıkken alnınızı yere değdirmeye calısın

ayrıca normal şınav pozisyonunuda eller yerde bitişikken göğüsü yere değdirmek bunun gibi şınavlarda var ilk basta bi tane yapamazken daha sonra 5-10 tanyey kadar cıkıyor
  • arkadaşlar ben yaklaşık 2,5 aydır birer gün ara verip dinlenmek suretiyle 3 set 10 tekrar şınav çekiyorum. her bir setteki tekrar sayımı 15-20 gibi sayılara çıkarmak şöyle dursun çoğu zaman 10.tekrarı bile zar zor yapıyorum. bu durum neden kaynaklanabilir ve nasıl aşabilirim. önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

boy: 1.84
    kilo: ~ 90

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JSBach -- 2 Kasım 2009; 19:26:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JSBach

arkadaşlar ben yaklaşık 2,5 aydır birer gün ara verip dinlenmek suretiyle 3 set 10 tekrar şınav çekiyorum. her bir setteki tekrar sayımı 15-20 gibi sayılara çıkarmak şöyle dursun çoğu zaman 10.tekrarı bile zar zor yapıyorum. bu durum neden kaynaklanabilir ve nasıl aşabilirim. önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

zarzor yapıyorum derken hangi durumda zorluk çekiyorsunuz kollarınızmı çok yoruluyor dayanamıyor, belmi aşağıya çekiyor, nefesinizmi kesiliyor...
    Mesela ben kollarım bitene kadar devam ediyorum biraz eziyet gibi oluyor ama canınız yanmadan biraz zorluk çekemden aşama kaydetmek oldukça güç...
  • off oldum bunu izlerken :D

http://www.youtube.com/v/lPyhXwpEJao&hl=en&fs=1&border=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electranwn -- 4 Kasım 2009; 16:01:53 >
  • quote:

quote:

arkadaşlar ben yaklaşık 2,5 aydır birer gün ara verip dinlenmek suretiyle 3 set 10 tekrar şınav çekiyorum. her bir setteki tekrar sayımı 15-20 gibi sayılara çıkarmak şöyle dursun çoğu zaman 10.tekrarı bile zar zor yapıyorum. bu durum neden kaynaklanabilir ve nasıl aşabilirim. önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

zarzor yapıyorum derken hangi durumda zorluk çekiyorsunuz kollarınızmı çok yoruluyor dayanamıyor, belmi aşağıya çekiyor, nefesinizmi kesiliyor...
    Mesela ben kollarım bitene kadar devam ediyorum biraz eziyet gibi oluyor ama canınız yanmadan biraz zorluk çekemden aşama kaydetmek oldukça güç...

10.tekrardan sonra kollarımla vücudumu yukarı kaldıramıyorum, belim de aşağıya çekiyor. belimdeki sorunun göbekl olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. çünkü kilo fazlam var. ancak kol olayını bir türlü anlamıyorum. dambıl ile triceps de çalışmama rağmen. göğüs kaslarından kaynaklanabilir mi bu durum?

• quote:

quote:

quote:

10.tekrardan sonra kollarımla vücudumu yukarı kaldıramıyorum, belim de aşağıya çekiyor. belimdeki sorunun göbekl olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. çünkü kilo fazlam var. ancak kol olayını bir türlü anlamıyorum. dambıl ile triceps de çalışmama rağmen. göğüs kaslarından kaynaklanabilir mi bu durum?

Kilon biraz fazla olduğundan kollar kaldıramıyor demekki bu durumda dambılla kolları yana açma egzersini tavsiye ederim kanatları güçlendir triceps hareketleri faydalı olur ve mekik çalış karın kaslarıyla beraber bel kaslarınıda çalıştırırsan bel çekmesinden kurtulursun bunun içinde normal mekik çalış ve sağ ve sola mekik çalış yani sol dirseğin sağ dizine yaklaşcak şekilde mekik sonra tam tersi sağ dirsek sol dizine yaklaşcak şekilde mekik çek bu yan karın kaslarını ve bel kaslarını iyi çalıştırır.
    Yorulduğunu düşündüğün anda bir okadar daha performans gösterebileceğini unutma konsantrasyon ve nefesi iyi kullanma çok önemli...

• quote:

Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

nefes alıp vermeyı bılıyosundur yınede söylıyeeyım. prensıp sudur yuk bınınce vucuda nefesını uflersın. sıddet azaldıkca nefes alırsın. yanı snavda yerden kendını ıterken nefesını normal uflee ama dıyaframındakı tum havayı kullan yere dogru ınerken yavas ın ve azar azar tum nefesını ver. bu tum hareketlerde gecelıdır. snavını fazla cekemıyorsan ****slerını gelıstırcen. bıcepsınede önem ver cunku snavda öncelık tricepslere bınıyo yuk göusten yardım alıyo sonra kendını yere dogru saldıgında bıcepsler devreye gırıyo. kım nederse desın olay budur. bırde fazla cekebılmek ıcın dayanıklılıgını artırman gereklı yanı nefes egersızlerı yapıcan yada kosucan baska acılmaz amac hemen yorulmamak yıkanmamak okey . en basıt halde anlattım ıyı gunler

tam 100 yapamadı ama :) eleman sayaken baska yere bakıyodu herhalde heheh Durum sudurkı eleman aynı tempoda basladı ve bıtırdı buda daynıklı oldugunu gösterır dıyecegım bukadar eyv.

Nefes egzersizleri nasıl oluyor acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: electranwn

off oldum bunu izlerken :D

http://www.youtube.com/v/lPyhXwpEJao&hl=en&fs=1&border=1

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.