Şimdi Ara

Şınav Çekemeyenlere Garantili Yöntem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
28.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şınav çekemeyen, kol omuz göğüs kaslarını geliştirmek isteyen arkadaşlar,

Ben de daha 2-3 hafta önce bir tek şınav dahi çekemezdim, tıslar kalırdım Sonra yarım şınav çalışmalarına başladım.

Yarım şınav, ayaklarınızdan değil, yere koyacağınız dizlerinizden destek alarak çekeceğiniz şınavdır. Böyle deyince, çok çocukça göründüğünü ve işe yaramayacağını düşündüğünüzü biliyorum.

Ancak dediğim gibi, yakın zamanda 1 şınavda bile yere yapışırken, artık aralıksız 15-20 normal şınav çekebiliyorum, ve yarım şınava ihtiyacım kalmadı.

Şiddetle tavsiye ediyorum hepinize

• Denemek lazım,fazla olmasa da çekiyorum ama çok çabuk tıkanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Unique

Denemek lazım,fazla olmasa da çekiyorum ama çok çabuk tıkanıyorum.
    Şınav göğüs , kol kaslarını geliştirmez sadece şınav kuvvetinizi güçlendirir. Başka bir ifadeyle şınav sadece şınavınızı geliştirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3RS!N

Şınav göğüs , kol kaslarını geliştirmez sadece şınav kuvvetinizi güçlendirir. Başka bir ifadeyle şınav sadece şınavınızı geliştirir.

Alıntıları Göster
    bize antremanlarda 50 normal şınav çekmeme rahmen yarım şınav çektiriyorlar. kollar açısında yararlı çok şiddetle yararlı bir konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkM3K

bize antremanlarda 50 normal şınav çekmeme rahmen yarım şınav çektiriyorlar. kollar açısında yararlı çok şiddetle yararlı bir konu

Alıntıları Göster
    saol bilgilendirme için bir de yarımını deniyelim

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

evet usta haklısın ben 4 ay önce 10-20 sınav cekerdim calışa çalışa 80-100 oldu ama görüntüde hiç bir sey değişmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezyumx

quote:

evet usta haklısın ben 4 ay önce 10-20 sınav cekerdim calışa çalışa 80-100 oldu ama görüntüde hiç bir sey değişmedi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sezyumx

quote:

Defalarca yazdım ama anlamak istemeyen arkadaşlar çok fazla yada okunmuyor. kasların gelişmesi için gerekli etkenler :

Hormon aktifliği
    Dinlenme
    Beslenme
    Progressive Overload
    Sert ve bölgesel antrenman
    Kas lif yapısı oranı
    Kas lif oranına bağlı olarak kasların gerilim altında kalacağı sürenin hesabı ve hedefe uygun tekrar sayısı

Bunların her biri gerekli şartlara uygun olursa standart bir insanın 1 yılda vücuduna ekleyeceği kas kütlesi 5-8 kg arasıdır. Yani 1 ayda 500gr civarı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Şakamı bu ? Arkakol kaslarını şınav gibi çalıştıran hareketler çok azdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1E1FC651D

quote:

Alıntıları Göster
    şınavı zaten dengeli çekmelisiniz bir anda 50 tane denerseniz 1hafta kollarınız ağrır
    ilk hafta 5 sonra 7 sonra 10 derken böle
    sürekli yaparsanız 50+ şınav çekmeniz mükündür

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1E1FC651D

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

quote:

Çalıştırmaz mı yazmışım geliştirmez mi yazmışım bir daha oku. Gelişmenin de nelere bağlı olduğunu olduğunu bir üzerindeki mesajda yazdım onu da oku.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

quote:

Çalıştırmaz mı yazmışım geliştirmez mi yazmışım bir daha oku. Gelişmenin de nelere bağlı olduğunu olduğunu bir üzerindeki mesajda yazdım onu da oku.

Alıntıları Göster
    Yahu bari bu konuda tartışmayın, çekemeyen yarım çeksin dedik, o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Yahu bari bu konuda tartışmayın, çekemeyen yarım çeksin dedik, o kadar.

Alıntıları Göster
    Nasıl şınav insan vücudunu değiştirmez ?!?!

Arkadaşlar, şınav compound yani birleşik bir harekettir. Değişik varyasyonlarıyla neredeyse tüm üst vücudu çalıştırır ve geliştirir. Geliştirmede tabii ki saf proteinli beslenmenin de önemi büyüktür.

2,5 sene önce 102 kiloydum 82 kiloya düştüm, sporsuz. Sonra kaslarımı ve gücümü kaybettiği farkettim. Dedim ki; bu iş böyle gitmez. Sonra spor yapmaya karar verdim. İlk önce 1-2 ay vücut geliştirme yaptım salonda. Daha sonra üniversiteyi dışarıda kazanınca orada iyi salonlar yoktu. Yani çok kalitesiz, havasız ve ufaktı. Bu sefer evde şınav çekmeye karar verdim. İlk çekişimde 5-10 arası yapıyordum, daha sonra 4 set olmak üzere bu sayı 10-20-25'e kadar vardı. Yani toplam 80-100 şınav.

Özellikle arka kollarım, omuzlarım feci şekilde ağrıyordu ki; bu da kaslarımın çalıştığını gösteriyordu. Göğüse pek etkisi olmadı. Hareketi yedirmek çok önemli çünkü. Sonuçta 1-2 ay içerisinde omzumda ve özellikle de arka kollarımda inanılmaz bir gelişme kaydettim. Ayrıca çalışırken kısmen de olsa, 82 kilo ağırlıktan kaynaklanan, karına da ekisi oldu.

Şınavın bir sürü varyasyonu var. Onları da denedim daha sonralar. Mesela ayakları yüksekte bir yere koyarak(ki; bu üst göğüsü ve kanatları çalıştırdı) , eller bitişik(arka kolları çalıştırmak için) , eller açık(kanat , omuz ve göğüs için) vs....

Şimdi ise hiç sormayın. 95 kiloyum ve en fazla 10 tane çekebiliyorum. Ancak; kaslarımı hala korumuş durumdayım. O da sevindirici. Özellikle o 82 kiloya düştüğüm dönemlerdeki güçsüzlüğümden Allah'ıma binbir şükürler olsun eser yok.

Sözün özü, şınavı herkese tavsiye ederim. Özellikle de kendini güçsüz hissedip genel güç artışı isteyenlere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Gamer -- 14 Ağustos 2008; 9:37:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardcore_Gamer

Nasıl şınav insan vücudunu değiştirmez ?!?!

Arkadaşlar, şınav compound yani birleşik bir harekettir. Değişik varyasyonlarıyla neredeyse tüm üst vücudu çalıştırır ve geliştirir. Geliştirmede tabii ki saf proteinli beslenmenin de önemi büyüktür.

2,5 sene önce 102 kiloydum 82 kiloya düştüm, sporsuz. Sonra kaslarımı ve gücümü kaybettiği farkettim. Dedim ki; bu iş böyle gitmez. Sonra spor yapmaya karar verdim. İlk önce 1-2 ay vücut geliştirme yaptım salonda. Daha sonra üniversiteyi dışarıda kazanınca orada iyi salonlar yoktu. Yani çok kalitesiz, havasız ve ufaktı. Bu sefer evde şınav çekmeye karar verdim. İlk çekişimde 5-10 arası yapıyordum, daha sonra 4 set olmak üzere bu sayı 10-20-25'e kadar vardı. Yani toplam 80-100 şınav.

Özellikle arka kollarım, omuzlarım feci şekilde ağrıyordu ki; bu da kaslarımın çalıştığını gösteriyordu. Göğüse pek etkisi olmadı. Hareketi yedirmek çok önemli çünkü. Sonuçta 1-2 ay içerisinde omzumda ve özellikle de arka kollarımda inanılmaz bir gelişme kaydettim. Ayrıca çalışırken kısmen de olsa, 82 kilo ağırlıktan kaynaklanan, karına da ekisi oldu.

Şınavın bir sürü varyasyonu var. Onları da denedim daha sonralar. Mesela ayakları yüksekte bir yere koyarak(ki; bu üst göğüsü ve kanatları çalıştırdı) , eller bitişik(arka kolları çalıştırmak için) , eller açık(kanat , omuz ve göğüs için) vs....

Şimdi ise hiç sormayın. 95 kiloyum ve en fazla 10 tane çekebiliyorum. Ancak; kaslarımı hala korumuş durumdayım. O da sevindirici. Özellikle o 82 kiloya düştüğüm dönemlerdeki güçsüzlüğümden Allah'ıma binbir şükürler olsun eser yok.

Sözün özü, şınavı herkese tavsiye ederim. Özellikle de kendini güçsüz hissedip genel güç artışı isteyenlere...

Alıntıları Göster
    Cevap yine banaysa söylemek zorundayım ki aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan usandım. Şınavın kas kütlesi eklemeyeceğine dair söylediklerim hala geçerli çünkü aklımdan geçenlerle değil bildiklerim doğrultusunda yazıyorum bir kaç mesaj üstte de kas geliştirmek için hangi şartlar gerekli yazdım. Şınav göğüsün daha ziyade dış kısmını , anterior deltoid i ve tricepsin uzun ve dış kısmını çalıştırır. Bunun haricinde etkilediği bir başka kas grubu yoktur , bicepsiniz çalışmaz , sırt ve kanat kaslarınız çalışmaz çünkü bunlar çekici adale gruplarıdır , yan ve arka omuzu çalıştıramazsınız dolayısıyla sırtınıza yüzlerce kilo koyup iyi beslenseniz bile şekilsiz bir vücut oluşturursunuz. Bu bölümde daha önce de yazdım omuz ve kollarınızda ki ağrı "Laktik Asit" kaynaklı bir ağrı ki laktik asit artışının kas gelişmesi ile ters orantılı olduğunu da yazdım. Zaten kendinizde bahsetmiştsiniz sadece tekrar sayısında bir artış var ki bu da laktik asite karşı dayanıkılılığın arttığının göstergesi kas gelişimi için "Progressive Overload" denen durum olmalı yani tekrarın sabit tutulup ağırlıkta artış olması durumu vs vs.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Aynen katılıyorum bnm 38cm kol yaptm bench press te 60kg basıyorum tek kol 17,5 rahat calısabılıyorum fakat şınav cekerken akla karayı secıyorum kemıklerım ınce bıraz bunun etkisi olabılır mı acaba.. gobekte var az bsy denemek lazım aslında bunu gercı cekıyorum yıne 10 tane fln ama 2 3 set yapabılıyorum sonra zorlanıyorum.

• quote:

Cevap yine banaysa söylemek zorundayım ki aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan usandım. Şınavın kas kütlesi eklemeyeceğine dair söylediklerim hala geçerli çünkü aklımdan geçenlerle değil bildiklerim doğrultusunda yazıyorum bir kaç mesaj üstte de kas geliştirmek için hangi şartlar gerekli yazdım. Şınav göğüsün daha ziyade dış kısmını , anterior deltoid i ve tricepsin uzun ve dış kısmını çalıştırır. Bunun haricinde etkilediği bir başka kas grubu yoktur , bicepsiniz çalışmaz , sırt ve kanat kaslarınız çalışmaz çünkü bunlar çekici adale gruplarıdır , yan ve arka omuzu çalıştıramazsınız dolayısıyla sırtınıza yüzlerce kilo koyup iyi beslenseniz bile şekilsiz bir vücut oluşturursunuz. Bu bölümde daha önce de yazdım omuz ve kollarınızda ki ağrı "Laktik Asit" kaynaklı bir ağrı ki laktik asit artışının kas gelişmesi ile ters orantılı olduğunu da yazdım. Zaten kendinizde bahsetmiştsiniz sadece tekrar sayısında bir artış var ki bu da laktik asite karşı dayanıkılılığın arttığının göstergesi kas gelişimi için "Progressive Overload" denen durum olmalı yani tekrarın sabit tutulup ağırlıkta artış olması durumu vs vs.

Alıntıları Göster
    quote:

Bu anlattıklarına bı ornek vermek ıstıyorum arkadaslar daha ıyı anlar.... gecen yıl arkadas askerden ynı donmustu spora gıttık 3 ay calısmayla gayet gusel kas yaptı gerek kol gerekse gogus kası cok olasada goruntude brz gelısmeler oldu fakat askerde cektıgı sınavların haddı hesabı yoktu komandoydu kendısı hergunu sınav cekmeyle gecıyordu 15 ayda olmayan kaslar 3 ayda oldu. şahsen bende sınavın kas yapcagına ınanmıyorum!!

bn kolum 33cm ve bench presste 20kg basarkende bu kdr sınav cekıyodum sımdıde aynı kesınlıkle sınavın atletık olmayla alakası var

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz c

quote:

Bu anlattıklarına bı ornek vermek ıstıyorum arkadaslar daha ıyı anlar.... gecen yıl arkadas askerden ynı donmustu spora gıttık 3 ay calısmayla gayet gusel kas yaptı gerek kol gerekse gogus kası cok olasada goruntude brz gelısmeler oldu fakat askerde cektıgı sınavların haddı hesabı yoktu komandoydu kendısı hergunu sınav cekmeyle gecıyordu 15 ayda olmayan kaslar 3 ayda oldu. şahsen bende sınavın kas yapcagına ınanmıyorum!!

bn kolum 33cm ve bench presste 20kg basarkende bu kdr sınav cekıyodum sımdıde aynı kesınlıkle sınavın atletık olmayla alakası var

Alıntıları Göster
    İyi de; benim vücudumu toparlayan, çatıyı oluşturan neydi o zaman? İlahi adalet mi?
    Açıklamalar için sağol 3RSIN. Bazı bilmediğim yönleri de öğrenmiş oldum. Ancak bu konuda kesin yargıya varmamalısın. Zira bu sporda herkesin vücudunun farklı tepkiler verdiğini de çok iyi biliyorsun, eminim. Benim vücudum gelişmeye, hacime ve güce yönelik tepki verdi. Başka bir vücut tepkisiz de kalabilir. Sonuç bu. Tartışmıyoruz zaten.

• quote:

Alıntıları Göster
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 15 Ağustos 2008; 9:29:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSG

....

Alıntıları Göster
    3RS!N dediklerine katılıyorum ama cılız çelimsiz biri şınav çekerek bir miktar hacim kazanabilir
    benim gibi ama 20-30 şınav çekebilen biride fazlada hacim beklemesin

yarım şınav gibi bende size yarım barfiks öneririm kendinizi fazla aşağıya salmadan yapacağınız tekrarlar
    barfiks te sayıyı artırmanızı sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: enessasmaz

3RS!N dediklerine katılıyorum ama cılız çelimsiz biri şınav çekerek bir miktar hacim kazanabilir
    benim gibi ama 20-30 şınav çekebilen biride fazlada hacim beklemesin

yarım şınav gibi bende size yarım barfiks öneririm kendinizi fazla aşağıya salmadan yapacağınız tekrarlar
    barfiks te sayıyı artırmanızı sağlar

Alıntıları Göster
    Olayın mantığını şu genel örnekle açıklayayım: "Ağırlık çalışmaya yeni başlamış biri ilk bir iki ay bırak hareketleri yapmayı salondaki plakları toplasa gelişme görülür ama bir süre sonra bırak plaka toplamayı tüm makinelerin yerini değiştirse 1 adım ileri gidemez " denir. Çünkü ilerlemesi için adaleyi şaşırtması , izole etmesi ve şiddete maruz bırakması gerekir.

• quote:

Olayın mantığını şu genel örnekle açıklayayım: "Ağırlık çalışmaya yeni başlamış biri ilk bir iki ay bırak hareketleri yapmayı salondaki plakları toplasa gelişme görülür ama bir süre sonra bırak plaka toplamayı tüm makinelerin yerini değiştirse 1 adım ileri gidemez " denir. Çünkü ilerlemesi için adaleyi şaşırtması , izole etmesi ve şiddete maruz bırakması gerekir.

Alıntıları Göster
    quote:

Çok doğru. Şınav varyasyonları bunun için var zaten. 1,5 ayda normal, açık kol ve dar kol şınav çalışan biri; diğer 1,5 ayda da diğer varyasyonları denerse 3 ayda vücut yapısına bağlı olarak çok kaliteli bir ilerleme kaydedebilir. Zaten şınavın compund yani birleşik hareket olması testesteron ve gh artışını da beraberinde getirecektir; çünkü geniş kas grupları da devreye giriyor ve sürekli vücudun limitini zorlayan bir harekettir.

Aynı kişi 3 aydan sonra spor salonuna yazılıp, izole hareketleri yapmaya başlar. Ağırlıkları ve antrenman sistemlerini de özellikle plato yani duraksama dönemlerinde değiştirip gelişmeyi sürekli ve maksimum kılar. Ondan sonra da şınavın ısınma, arka kol ve kalori yakma gelişimleri dışında bir faydası olmaz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.