Şimdi Ara

Sınav Açıklandıktan Sonra Aile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
10
Favori
8.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beylerr mezunlar ya da yerleşenler sınav açıklandığını duydunuz kalbinizde bir boşalma oldu iyi veya kötü bir sonuçtan sonra ailelerin tepkileri ne oldu ya da ne oluyor aslında iyi geldiyse zaten sevinç hariç bir şey olamaz kötü veya rezalet geldiyse noluyor aydınlatın 1-1.5 ay kaldı bu duyguyu yaşamaya ama önceden abilerimizden bir ön bilgi alalım .d
    tabii her aile farklıdır ama türk toplumunda aile yapısı genellemedir 10/6 böyle olur yani hem de okurken biraz eğlenmiş oluruz

• gece burada “açıklandı” başlıklı trol sandığım konuların birine tıkladım bu sefer hakkaten açıklanmıştı. Neyse işte sistem kitlenmeden girim diye panikledim (gece 2de ne kitlenecekse) bir anda pat diye açılınca neye uğradığımı şaşırdım tam olarak tepkim “oha awk” oldu. Kötü olduğunu, mezuna kalacağımı biliyordum ama 50kdan olacağını bilmiyordum. 30-40k gelicek gibiydi.
    Anneme 50k diyince inanmadı bidaha sordu baktı yüreği cızladı onu gördüm. Bir hafta kadar yüzünü astı. Mezuna kalamazsın diye baskı yapan ablam sabah mesaj attı “neyse seneye daha iyi hazırlanırsın artık” diye.
    Babam çok sinirlendi ama %100 paralı okan üniversitesi tıpa yazdıracaktı az kalsın(bu kısım gerçek kavga ettik yazdırma diye adam tıp istyorum diye varı yoğu verecekti)
    Neyse mezuna kaldım ama pek de bi halt değişmedi bu sene ne gelirse gidicem bende o hırs yokmuş. Son çalışmalarım en iyisini deniyorum bakalım.
    babam ve annem balıkesir çıkışlı, kendi aileleri iyi insanlar ama nasıl diyeyim, biraz geride kalmışlar.annem ve babamın kendi kardeşleri ile çok fazla fark var aralarında. bizimkiler kendilerini iyi yetiştirmişler, iyi çıkmışlar o ortamdan. babam istihbaratta 35 yıl görev yapmış, şimdi emekli albay. şu yaşıma kadar çok şey öğrendim onlardan, şanslıyım bu konuda. ne olmak istersem ona yönelebildim. 2008-2018 arasında -tam 10 yıl- bir süper lig takımında oynadım, az kalsın futbolcu oluyordum.bu dönemlerde doğal olarak hayattaki tek işim futbol oynamak ve tek hayalim de profesyonel sözleşme imzalamaktı. ortaokul ve lisede derslerimin ne durumda olduğunu buradan tahmin edebilirsiniz.

büyüdükçe, düşüncelerim oturdukça ne kadar yanlış bir sistemin içinde olduğumu anladım. bunları yapabilmek için doğru bir yerde değildim.aşırı yetenekli bir wonderkid de değildim açıkçası. araya birilerini sokarak bir yere gelmektense -zira kendim yaşayarak gördüm futbol dünyasında işlerin böyle yürüdüğünü- hak ederek geldiğim bir yerde olmak istediğimi fark ettim. bir gün hocalarıma 'buraya kadar geldik ama işler ciddileşti, bizler nereye gidiyoruz?' diye sorduğumda bana saçma sapan bağırdılar sadece, o gün kulüp binasından çıktım ve bir daha geri dönmedim.

11. sınıftım ve sınava çalışmaya başladım. 11'i çok iyi bitirip hemen 12'ye başladım, yazın tatil dahi yapmadan. 12'de kız meseleleri :/ biraz engel oldu, kendi salaklığım. son 3-4 ayı gerçekten 0 çalışma ile geçirdim. sonucum say 36k. ailem çok sevindi ama benim istediğim bu değildi.hak ettiğim de bu değildi çünkü neredeyse son yıl çalışmadan girmiştim. daha iyi yapabilirdim. onca emeği ben bunun için kenara koymamıştım. tekrar çalışmak istediğimi söyledim diye 1 hafta cehennemi yaşadım evde. babam 'siktir git garson ol o zaman' dedi mesela bir örnek. sürekli azarlandım ve aşağılandım. en son ösym şifremi bir kağıda yazdım ve 'girin istediğiniz tercihleri sıralayın, ben nasıl olsa hiçbirinde mutlu olmayacağım' yazdım altına. böyle olunca ancak yumuşadılar. çok zor bir dönemdi benim için.

benim 18 yıl boyunca böyle bir dönemim olmamıştı, her zaman arkamdalardı. benim başladığım ve geldiğim nokta çok büyük başarıydı, sadece bana yetmemişti. buna rağmen bu anlattıklarıma maruz kaldım. kötü gelen sonucunuzu normal karşılayabilecek bir aileniz varsa ne mutlu, ancak kimse emin olmasın hiçbir şeyden. hiç beklemediğiniz/ daha önce hiç görmediğiniz tavırlar görebiliyorsunuz kendi ailenizden. saçma sapan konuşan akrabaları saymıyorum bile.

o bir haftalık dönemde ertan hoca'nın 'mezuna kalmak' videosunda söylediği şeyler bana çok yardımcı olmuştu.eğer bunları okuyorsa çok teşekkür ediyorum kendisine. bu sene ne yaparım bilmem ama istediğim yerin gelmesi için elimden geleni -hatta gerekeni- yaptığımı bilirim. bu forumdaki başarı hikayeleri de kendime olan inancımı sağlamlaştırdı. hepinize teşekkürler.
    bu benim hikayem. biraz içimi dökmüşüm. okuyan herkese teşekkür ederim.
    haklısın panp o hayal kırıklığı ve suçlama insanı biraz üzüyor sadece sınav için değil genel anlamda da böyle olduğu için biliyorum sınav açısından tecrübem yok ailenin olmadığını varsayarsak çoğu kişiye 1 gram koymaz mezuna kalmak falan ama aile etmeni yüzünden biraz yorucu bir süreç geliyor bana göre okulun olmadığı lise 5
    Bu seneki en anlayışlı ailede muhtemelen bende olacak.

Babamla geçen arabada konuşuyoruz,la oğlum dedi okul yılların boyunca hep ittin,serseriydin bana gelip eşit agırlık seçeceğini söylediğin gün bile bak ben bile senden o kadar ümitli değildim dedi(bunu bana 2 sene sonra dedi ve unutmadan babam haklı haksız her daim arkamda duran birsi yani baba oğul ilişkisinin yanında arada arkadaş gibiyiz ama arada tatsız tartışmalar oluyor tabii neyse)2 senede cidden ne değişti diye sordu?
    Ben tabii soruya yanıt vermedim ama buradan da anlaşılacağı üzere başlangıçta bulunduğum konumdan çok çok çok önde olacağım için ne olursa olsun sonuçtan daha şimdiden memnunlar.

Burada belki bu yazıyı mezuna kalmayı düşünenler falan da okursa eğer yani sonuç ne olursa olsun bak ben de sonucumu görmedim ama dünyanın sonu değil çevremde ailesi hiç anlayışlı olmayanlar da var (zamanında bende olduğu gibi ama şu an yok tabii şükür).Kim ne derse desin sonuç ne olursa olsun sittir edin geçin siz hayallerinize hedeflerine rötarlı bir şekilde de ulaşsanız sonuçta hedefe vardığınız noktada olumsuzluğu değil olumluyu düşüneceksiniz.Bu seneki süreçte bile çoğumuz yaptıklarımızı değil yapamadıklarımıza dikkat ediyoruz.Bence yanlış.Eğer mezuna kalmayı düşünenlerde varsa (realist bir şekilde tabii)kendinize azap çektirmenize gerek yok dışarda kafelerde her gün gezip eğlenmediysen veya daha asosyal insanlar için bilgisayarda vaktini çok çok harcamadıysan azap çekecek bir durum yok inan yapabileceğinizin çoğunluğu buydu zaten.

Biraz konudan çıkıp moral yazısına iş döndü ama ben bu yola başlarken mat hocama hedefin ne diye sorduğunda Boğaziçi İşletme veya ekonomi dediğimde alaycı bir şekilde bakmıştı şu an onun o övdüğü bebelerin kat kat önündeyim ve geçen sene çoğu hocamdan bu alaycı bakışı gördüğüm için bana yer edindi biraz bu konuda patlamama vesile oldu
  • Bizimkiler hacdaydılar 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sonuç nasıldı panp kötü mü yoksa iyiden mezun mu
  • şöyle tarif edeyim sana eğer sonucun senin beklediğinden kötü gelmiş ise , küçük ayak parmağın çarpar ya sehpaya, o acıyı kalbinde hissettiğini düşün

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    al işte valla napacaz ya son 2 gündür kendime olan güvenim taha duymazın tepsisine döndü
  • Tepki hakkında yorum yapamam her ailenin yapısı farklı ancak kendinizi her zaman kötüye hazırlayın. Belki yığılma olacak sonuçlar kötü gelecek belki de cevap anahtarını yanlış hatırlamış olacaksınız veya optikte kaydırmanız olacak sıralama beklediğinizden kötü gelecek. Her şey olabilir. Olur da ikinci durum olursa ve tercih listeniz değişecekse ailenize bırakmayın bu işleri. Mezuna bırakacaksanız siz karar verin nerede okumak istiyorsanız orayı yazın. Aileniz istedi diye kötü puana tercih yapmayın veya onların istediği bölüm/üniversite yazmayın. Onlar pişman olmaz belki ama siz pişman olursunuz keşke kendi bildiğimi okusaydım diye. Hayat sizin hayatınız okuyacak veya mezuna kalacak olan sizsiniz. Genel bir yazıydı konu sahibi arkadaşa veya başkasına özel değil

• haklısın panp o hayal kırıklığı ve suçlama insanı biraz üzüyor sadece sınav için değil genel anlamda da böyle olduğu için biliyorum sınav açısından tecrübem yok ailenin olmadığını varsayarsak çoğu kişiye 1 gram koymaz mezuna kalmak falan ama aile etmeni yüzünden biraz yorucu bir süreç geliyor bana göre okulun olmadığı lise 5
  • gece burada “açıklandı” başlıklı trol sandığım konuların birine tıkladım bu sefer hakkaten açıklanmıştı. Neyse işte sistem kitlenmeden girim diye panikledim (gece 2de ne kitlenecekse) bir anda pat diye açılınca neye uğradığımı şaşırdım tam olarak tepkim “oha awk” oldu. Kötü olduğunu, mezuna kalacağımı biliyordum ama 50kdan olacağını bilmiyordum. 30-40k gelicek gibiydi.
    Anneme 50k diyince inanmadı bidaha sordu baktı yüreği cızladı onu gördüm. Bir hafta kadar yüzünü astı. Mezuna kalamazsın diye baskı yapan ablam sabah mesaj attı “neyse seneye daha iyi hazırlanırsın artık” diye.
    Babam çok sinirlendi ama %100 paralı okan üniversitesi tıpa yazdıracaktı az kalsın(bu kısım gerçek kavga ettik yazdırma diye adam tıp istyorum diye varı yoğu verecekti)
    Neyse mezuna kaldım ama pek de bi halt değişmedi bu sene ne gelirse gidicem bende o hırs yokmuş. Son çalışmalarım en iyisini deniyorum bakalım.

• Ateş Hekimoğlu kullanıcısına yanıt
    aynen sen ailene dersen 50K rahat hanımlar sakin sonuçta 120K yı görürsen yarı yalancı yarı eşşek konumuna düşersin bir tık kötüyü düşünmekte zarar yok iyisi geldiğinde fazlasını cebimize mutluluk olarak koyarız
    Tercih zamanı geldiğinde başlamıştım yavaştan. Tercih zamanı bitince oturtmuştum. tyt mat geo takıldım eylülde dershane açılana dek

Orijinalden alıntı: 13trance

sonuç nasıldı panp kötü mü yoksa iyiden mezun mu
    66k' dan mezun.

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    Şu an netleriniz nasıl hocam kaç yapıyorsunuz

• Hocam biz erken açıklanacağını bilmediğimiz için yatılı misafirliğe gitmiştik ve birden iyi bi halt etmişler gibi sınavı açıklamışlardı planım evde sakince sonucuma bakıp biraz ağlamakken birden tüm akrabalarımın hadi bak bak bak diye beni zorladığı bir ortam içindeydim ve inatla bakmadım zaten beklentiler yüksek benim sınav mükemmel geçmemiş...
    Annemle gece herkes yattıktan sonra sessizce bakmıştık 40k beklerken biraz daha kötü gelmişti acımı bile yaşayamadım düşünün
    Ama cidden arada bir laf dokundursa da hiç üstüme gelmediler ailelerin beklentisi biraz yüksek olduğundan oluyor hep.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.