Şimdi Ara

***Simkilitli Cihazlar için Sn0wbreeze ile Baseband Koruyarak Restore ve Jailbreak*** (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.493
Cevap
17
Favori
114.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cihazım Apple iphone 4. Mevcut iOS sürümü 4.3.3 ve sim kilitli. Çoğu uygulamayı indiremiyordum ve nedense çok çok çok saçma bir hata yaptım düz mantık ile düşünerek. İşlem bittikten sonra dedim ben ne yaptım diye ama artık çok geçti. Bir repo dan fake iOS 6 sürümünü bulup kurmuştum. Ayarlarda iOS sürümü 6 olarak gözüküyordu, gevey de çalışıyordu ancak whatsapp twitter AppStore çalışmıyordu. Bu hata da iOS 4'ten iyice bıkmamı ssğladı. Sorum şu;

Baseband yükseltmeden mevcut iOS sürümümü (4.3.3) iOS 5/6/7 bu sürümlerden herhangi birine yükseltebilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar shs kaydınız yok ise yukselte bileceğiniz sürüm ios 7.1.1 ve 7.1.2 dir .tabiki farklı yollar ile 6.1.3 yükselte bilirsiniz snowbreze ile baseband koruyarak crackli ipsw dosyası yükleyebilirsiniz.ama telefonunuz tethered olacak kapandiği zaman bilgisayar yardımı ile açılıyor biraz sıkıntılı bi durum pm atarsanız detayli bilgi verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

İfaith programı ile shsh kaydı alıp deneyebilirsin. Maalesef artık elimde i4 olmadığı için kendim deneyemiyorum.

Merhaba sarerer,

Daha önce sizin buradaki ve diğer eski bir ifaith açıklama sayfanızdaki bilgilere dayanarak çok şey öğrendim ve bikez 4.3.5 bir kez de 5.1.1 e geveyli iphone 4 cihazımı restore etmiştim.

Şimdi de cihazı 6.1.3 e geçirmek istiyorum. Aslında 5.1.1 den memnundum, 1 yılı aşkın sğresir kullanıyoe-rdum; ama son zamanlarda tek tek bütün önemli uygulamalar ios 5 i desteklememeye başlayınca mecbur geçmem gerekti ios 6 ya. Malum factory unlock 200- 300 liralarda ve de unlock olacağına dair pek garanti verebilen de yok araştırdığım kadarıyla..

ios 6.1.3 e geçme umudum da cydia bi ara shsh kaydını almış farkında da değildim. Şöyle bi problem var tinyumbrella ile cydiadan shsh i bilgisayara çekmeye çalışıyorum ama almıyor. Zaten cydiaya girdiğimde açılırken 4-5 kırmızı ünlemle hata veriyo ve ne packages ne sources ne de arama kutusundan herhangi bi tweake ulaşamıyorum. Dolayısıyla cydia şu an kullanım dışı gibi birşey, ama ana sayfadan shsh kaydını aldığını gösteriyor cydia. Tinyumbrellanın da bu nedenle shsh kaydına ulaşamadığını düşündüm.

Bu nedenle de ios 5.1.1 e tekrar snowbreeze 2.9.14 ile restore yapıyım dedim. Önce daha önce snowbreeze 2.9.6 dan ifaith mode ile oluşturmuş olduğum shsh i de içine gömdüğüm imzalı custom 5.1.1 firmware i kullanayım dedim. Ancak olmadı. Itunesdan restore yapma aşamasında error 11 hatası verdi. Google dan epey araştırdım hosts değişiklikleri, itunes u silip yükleme, hatta eski itunes sürümü yüklemeyi dahi denedim. Ama bi sonuç alamadım. Aynı şeyleri 2.9.14 ile yine önceden indirdiğim "iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore" firmware dosyasına baştan ifaith mode ile shsh i gömerek yeniden oluşturduğum imzalı custom fw ile denedim. Aynı hataları yine aldım.

Sizce başka yapılabilecek birşeyler var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: grimfandango83

quote:

İfaith programı ile shsh kaydı alıp deneyebilirsin. Maalesef artık elimde i4 olmadığı için kendim deneyemiyorum.

Merhaba sarerer,

Daha önce sizin buradaki ve diğer eski bir ifaith açıklama sayfanızdaki bilgilere dayanarak çok şey öğrendim ve bikez 4.3.5 bir kez de 5.1.1 e geveyli iphone 4 cihazımı restore etmiştim.

Şimdi de cihazı 6.1.3 e geçirmek istiyorum. Aslında 5.1.1 den memnundum, 1 yılı aşkın sğresir kullanıyoe-rdum; ama son zamanlarda tek tek bütün önemli uygulamalar ios 5 i desteklememeye başlayınca mecbur geçmem gerekti ios 6 ya. Malum factory unlock 200- 300 liralarda ve de unlock olacağına dair pek garanti verebilen de yok araştırdığım kadarıyla..

ios 6.1.3 e geçme umudum da cydia bi ara shsh kaydını almış farkında da değildim. Şöyle bi problem var tinyumbrella ile cydiadan shsh i bilgisayara çekmeye çalışıyorum ama almıyor. Zaten cydiaya girdiğimde açılırken 4-5 kırmızı ünlemle hata veriyo ve ne packages ne sources ne de arama kutusundan herhangi bi tweake ulaşamıyorum. Dolayısıyla cydia şu an kullanım dışı gibi birşey, ama ana sayfadan shsh kaydını aldığını gösteriyor cydia. Tinyumbrellanın da bu nedenle shsh kaydına ulaşamadığını düşündüm.

Bu nedenle de ios 5.1.1 e tekrar snowbreeze 2.9.14 ile restore yapıyım dedim. Önce daha önce snowbreeze 2.9.6 dan ifaith mode ile oluşturmuş olduğum shsh i de içine gömdüğüm imzalı custom 5.1.1 firmware i kullanayım dedim. Ancak olmadı. Itunesdan restore yapma aşamasında error 11 hatası verdi. Google dan epey araştırdım hosts değişiklikleri, itunes u silip yükleme, hatta eski itunes sürümü yüklemeyi dahi denedim. Ama bi sonuç alamadım. Aynı şeyleri 2.9.14 ile yine önceden indirdiğim "iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore" firmware dosyasına baştan ifaith mode ile shsh i gömerek yeniden oluşturduğum imzalı custom fw ile denedim. Aynı hataları yine aldım.

Tinyumbrella yı güncelledim, böylelikle ios 6.1.3 ün ve 7.1.1 in de shsh kayıtlarını bilgisayara alabildim. Ardından ifaith mode ile shshi 6.1.3 ün içine gömerek imzalı custom fw yioluşturdum; ancak itunesdan bu fw yi göstererek restore yapmayı dendeiğimde yine error 11 hatasını aldım.

Hosts u kontrol edip fazlalıkları silmiştim, bir de tinyumbrellada tss server çalışırken restore denedim, sonuç yine olumsuz. Şu error 11 i geçebilseydim bi güzel olacak gibi..

Bakalım denemeye devam

• quote:

quote:

quote:

Merhaba sarerer,

Tinyumbrella yı güncelledim, böylelikle ios 6.1.3 ün ve 7.1.1 in de shsh kayıtlarını bilgisayara alabildim. Ardından ifaith mode ile shshi 6.1.3 ün içine gömerek imzalı custom fw yioluşturdum; ancak itunesdan bu fw yi göstererek restore yapmayı dendeiğimde yine error 11 hatasını aldım.

Hosts u kontrol edip fazlalıkları silmiştim, bir de tinyumbrellada tss server çalışırken restore denedim, sonuç yine olumsuz. Şu error 11 i geçebilseydim bi güzel olacak gibi..

Bakalım denemeye devam

Anladığım kadarıyla error 11 almamak için itunesun sürümünün 11.1 den düşük olması gerekiyormuş. Itunes u kaldırıp düşük sürümünü yüklemeyi denediğimde ise library uyumlu değil benzeri bir hata mesajı veriyor. Bu nedenle güncel itunes kullanıyorum.

SiNfuL iPhone iTunes v11.1 Error-11 Fix v1.4 gibi bir fix dosyasına ulaştım sorunu düzeltmek için; ancak bu da v11.1.4.62 üstü itunes için çalışmıyormuş ki denediğimde itunes bir süre sonra kendiliğinden kapanıyo ve sonuç yine olumsuz.

Itunes u düşük sürüme çevirdiğimde ise library hatasını aşmak için library i silersem korkum backup dosyamı kaybetmem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimfandango83 -- 29 Temmuz 2014; 20:25:27 >

• Maalesef i4 cihazı elden çıkardığım için test imkanım kalmadı. O yüzden yardım edemeyeceğim.
    Iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Maalesef i4 cihazı elden çıkardığım için test imkanım kalmadı. O yüzden yardım edemeyeceğim.
    Iyi forumlar.

Canınız sağ olsun sarerer zamanında paylaşımlarınızdan çok faydalanmıştım.

Peki itunes sürümünü düşürdüğümde backup dosyalarına daha sonra nasıl ulaşırım? Error 11 alıyorum ve itunes sürümü düşürdüğümde library uyumlu değil benzeri bir hata veriyo, bu durumda tek yol library i sıfırlamak gibi görünüyo. Backup dosyamı örneğin bi flashdiske ya da bilgisayarda başka bir klasöre kaydedip düşük versiyon itunes üzerinde sürümü 6.1.3 yaptıktan sonra tekrar güncel itunes yükleyip backup ımı yine cihaza restore yapabilir miyim sizce?

Bir de linkte 6.1.3 ün p0sixspwn isimli bi program ile untethered yapılabildiğini göstermiş. Untethered oluyo mu?

http://www.youtube.com/watch?v=U_LiteWNubc

• quote:

Maalesef i4 cihazı elden çıkardığım için test imkanım kalmadı. O yüzden yardım edemeyeceğim.
    Iyi forumlar.

Merhaba sarerer,

Belgelr/Müzik altındaki itunes klasörünü silip Itunes 11.0 sürümünü yükleyip imzalanmış 6.1.3 ü restore edebildim. Bu sefer de itunes ve kablo resimli ekranı geçemiyorum. DFU moda alıp 60 sn power+home basılı tuttuğumda da tekrar itunes kablo resmine dönüyorum.

redsnow ile iPhone3,2_6.0_10A403_Restore firmware gösterip just boot yapınca tethered olarak açılabileceği ile ilgili forumda bir konu var.

Bunu yaparsam basebandım değişir mi acaba? Sim kilitli geveyle kullanıyorum cihazı. Baseband değişirse telefon ipoda döner mazallah.
  • Günlerdir çabalamamın sonucunu bugün alabildim.

Tekrar durumumu özet geçeyim ki benzer durumda olan biri kolayca ayni işlemleri yapabilsin:

Cihazım iphone 4 gevey sim ios 5.1.1 jailbreakli 04.10.01 baseband. ios 6.1.3 shsh kaydım da var.

Amaç ios 6.1.3 untethered jailbreak yapmak.

Öncelikle kitaplıklar/müzik/itunes klasörünü sil

Ardından itunes silip 11.0.0 sürümünü yükle.

Ifaith yükleyip shsh kaydını ios 6.1.3 fw üzerine göm.

Itunes a gir ve yukarıda ifaith ile oluşturduğun cfw üzerinden shift+restore yap.

P0sixspwn programına gir, jailbreak tuşunu tıkla ve untethered jailbreak yap.

Bu kadar!

Bütün işlemler yaklaşık 15 dk sürüyor ve çok basit!

Umarım yazdıklarımın birilerine faydası dokunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimfandango83 -- 31 Temmuz 2014; 0:29:31 >
  • Ben şuan 8.1.3 yükledim jb yapmadan kullanıyorum arama yapıyorum ancak mesaj göndermem için ne gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: uuuuuuuuuuu

Ben şuan 8.1.3 yükledim jb yapmadan kullanıyorum arama yapıyorum ancak mesaj göndermem için ne gerekiyor

hattınızda tl olması gerekiyor
  • Hocam tl de var mesaj Hakkımda ama önceden jb yüklüydü inforuos4s diye program yüklüydü şimdi jb yok mesaj gönderebilmem için ne yapmalıyım sonuçta cihaz geveyli

• Arkadaşlar kolay gelsin.Konu oldukça eski ama ben yine bi şansımı deneyeyim dedi. bende eski bi iphone 4 4.3 yurtdışı telefon var sim kilitli. modem firmware 04.10.01. buna güncelleme yapmak istiyorum mümkünmüdür aceba??yapılacaksada nasıl yapılabilir?
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.