Şimdi Ara

Şimdi Ryzen 7 1700 Hangi 8.nesil işlemciye rakip oluyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanmak için de intelin 8 serisi uygun değil. Eğer santral veya soba olarak kullanmayacaksanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten arkadaş oyun için sistem kuracağını söylediği için 8.nesli tavsiye ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen

Kullanmak için de intelin 8 serisi uygun değil. Eğer santral veya soba olarak kullanmayacaksanız

Nick - mesaj uyumu.

Bu kadar fanboyluk iyi bir şey değil. Kendinizi toparlayın biraz

Evet yüksek seviyede oc yapacaksanız işlemci ısınıyor sürülen diş macunu yüzünden, fakat stok hızlarda veya belli seviyeye kadar yapılan oc'de öyle sobalık bir durumu yok.

Şimdi Ryzen 7 1700 Hangi 8.nesil işlemciye rakip oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Ekim 2017; 12:53:40 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Fazla takmayın. Millete Intelboy derler. Ama sürekli Intel işlemcileri kötüleyen konuları açarlar. Her konuda giydirip dururlar. Çoluk çocukça şakalar desen onlar da bunlarda. Ama sorsanız kendileri Amdboy değiller. Çok çelişkili ve sakıncalı bir durum. Sanırsınız ki 7 gün 24 saat Prime95 testi yapacaklar. İşlemcinin overclock edildiğinde bu ve benzeri testlerde 90 derece gördüğü doğru. Fakat 7 gün 24 saat bu testleri mi yapacaklar çözemedim. Tamam Ryzen daha serin çalışıyor. Ona lafımız yok. Ama üst seviye sistemler için Oyun performansları epey yetersiz. Gtx 1070 üzeri kartlarda farklar gayet açıkça belli oluyor. İlk seri Ryzen olmadı. Bu kadar. Frekansları düşükmüş te overclock olmuyormuş. Ee bundan bize ne? Frekanslarının ve de overclock kapasitesinin kötü olması kullanıcıyı ne ilgilendirir?

Neyse, ben asıl kullanıcı bilgileri paylaşacaktım.

i7-8700K'nın 5.0Ghz frekansta yük altında 70 derece olduğunu belirtmiş. Soğutucu; Corsair H115i.

https://pcpartpicker.com/b/88HhP6

@Ryzen Yazdıklarım size yönelik değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 14 Ekim 2017; 13:19:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lorenzo__

4.3 te kullanacaksak 8700K yı biz bunca parayı niye gömdük bu dişmacununa hocam

Herkes oc yapacak diye bir şart yok lorenzo dostum, oc ne zaman yapılır aldığınız işlemci artık oynadığınız oyunlar yada kullandığınız uygulamalar için yetersiz gelmeye başlar o zaman hafiften oc etmeye başlarsınız, 8700k gibi bir işlemciyi alıp direk oc yapmanın bir mantığı yok benim gözümde, oc olayı artık amacından sapmış durumda.

İşlemci üreticileri bu ürünleri satarken size oc kabiliyeti konusunda hiçbir garanti vermez bu intel içinde amd içinde aynıdır, kilitsiz der ama şu kadar oc'yi yaparsınız gibi bir tahahüt vermez. Şimdi bu durumda oc kabiliyetini arttıran bazı etkenler vardır bu etkenler elbette üreticiler tarafından olduğu kadarıyla bırakılabilir veya iyileştirilebilir. İntel çakallık yoluna girerek lehim yerine diş macunu kullanarak bu yolu seçmiş, ryzenlerin de base clock hızları ve throttling sınırı aşağıda tutularak kısıtlanmış. Ryzenler inanılmaz şekilde oc olup ortalığı kasıp kavurmuyor onu bir baştan kabul edelim, şimdi inanılmaz seviyede oc olsaydı kimse zen 2'ye bakmazdı şimdi bu iyileştirmeleri zen 2'de yapacaklar.

Yani özetle kimse masum değil her üreticinin belli başlı sıkıntıları var intelde sıcaklık, ryzende cold boot, bios, ram sıkıntıları mevcut. Mükemmel olan işlemci yok maalesef. O yüzden herkese tavsiyem sadece kullanım amacınıza uygun olan ihtiyacınızı karşılayacak sistemi tercih edin, hep daha iyisi olsun, 10 ghz'e oc olsun test programlarında en yüksek puanı alayım gibi hedefler sadece birkaç hafta ruhunuzu okşar.

Biz kingpin yada der8auer değiliz, bunun farkına varalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Ekim 2017; 14:11:36 >

• Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Yalnız sonuçlara bakınca turbo frekans ile 5Ghz oc arasında pek bir fark yok. (Oyunlarda)

• Intel iyidir candır performans noktasında süperdir ama resimdeki performansı 630 tl ye vermeyecekse ne yapayım performansini?ayrica bios falan sorunu demişsiniz de nedense ben sorun yaşamadım.Ben sağdan soldan duyarak değil bizzat sistemi kullanarak bu yorumu yapıyorum, test örneği de benim sistemden, şimdi bana intel iyidir diyebilirsiniz haklısınız ama ryzen kütü demek pc den anlamamak demektir.Düşünsenize 1 ay önce tonla para verip i7, z270 çhipset alan arkadaş bugün abartı olacak ama 8 serisinin i3 ünü kullanıyor gibi oldu yazık değilmi?
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-5-1400-soket-am4-3-2ghz-3-4ghz-8mb-65w-14nm-islemci.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 14 Ekim 2017; 17:15:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Yalnız sonuçlara bakınca turbo frekans ile 5Ghz oc arasında pek bir fark yok. (Oyunlarda)

Evet 5.2 görüyor benim ive iyi soğutmayla 5 ghz de kullanılabilir demeye getirmiş sanki İntel ama bir getirisi de yok sayılır.
    Amd nin de benim işlemcimi oc yapmayın demesi gerekir aslında. Ben size daha düşük fiyata hatırı sayılır bir performansı 1.25 voltaj ile 3.8 ghz olarak sundum benim işlemcime 200 MHz için 1.4 ve üzeri voltaj vermeyin bu yüzden benim işlemcinin haketmediği 400 500 TL lik soğutucuyu ve pahalı boardları almayın az daha ittirmek için ram kitine fazla para da vermeyin demesi lazım. Niye bunları biz söylemek zorunda kalıyoruz?

Arkadaşlardan biri hardware info sitesinin linkini vermiş beğendim güzel inceleme yapıyorlar. Dikkatimi çekti, 1080p medium testleri yapmışlar. 1800x hariç diğerleri dökülmüş amd tarafında. 1080p medium konusu yabana atılacak mesele değildir. 2000 saatin üstünde bf oynadım ve 1 yıl kadar 144 hz monitör kullandım. Multi fps oyunculuğu başka bir tutkudur. Gelecek gidecek diyorsunuz ya hani. İşte gelecek kısmı burada multi fps oyuncu için önemli olur. Yeni oyun geldiğinde eldeki kart high ultra düşük skor verdiğinde ne yapıyoruz? Ya yenisini alıyoruz ya da geleceği düşünerek aldığımız sistemde oyun ayarını aa kapatarak ya da ultradan high veya medium seviyesine çekiyoruz. Gelecek dediğiniz bu arkadaşlar. Yeni oyunlar geldiğinde gerekiyorsa ayar kısmak. Grafik ayarını kısınca ne oluyor? Yük ekran kartından işlemciye dönüyor. Artan fps işlemciyi biraz daha zorlayınca ak ve kara ortaya çıkıyor.
    O testte 1800x farkını ortaya koyuyor. Yani eninde sonunda ne kadar ekmek o kadar köfte oluyor.

Edit: Gelecek 200 hz ve üstü monitörler. 1 2 sene sonra 144 hz monitörlerde fiyatlar inerse ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 14 Ekim 2017; 16:05:55 >

• Aferim yiyin birbirinizi

Neymiş 8700K alan seneye çöp olacakmış ama ryzen 1700 alan 6433453 yıl sonra ryzen bilmem kaçlar çıkınca anakart değiştirmeden geçebilecekmiş neymiş ryzenlar çöpmüş yok efendim tek çekirdekler rezaletmiş hey Allah'ım forumun hali cidden içler acısı.

Eskiden burada kullanıcı incelemeleri, test sonuçları karşılaştırılırdı şuan bakıyorum ryzen-intel kavgası dönüyor.

Yazık bile diyemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Evet 5.2 görüyor benim ive iyi soğutmayla 5 ghz de kullanılabilir demeye getirmiş sanki İntel ama bir getirisi de yok sayılır.
    Amd nin de benim işlemcimi oc yapmayın demesi gerekir aslında. Ben size daha düşük fiyata hatırı sayılır bir performansı 1.25 voltaj ile 3.8 ghz olarak sundum benim işlemcime 200 MHz için 1.4 ve üzeri voltaj vermeyin bu yüzden benim işlemcinin haketmediği 400 500 TL lik soğutucuyu ve pahalı boardları almayın az daha ittirmek için ram kitine fazla para da vermeyin demesi lazım. Niye bunları biz söylemek zorunda kalıyoruz?

Arkadaşlardan biri hardware info sitesinin linkini vermiş beğendim güzel inceleme yapıyorlar. Dikkatimi çekti, 1080p medium testleri yapmışlar. 1800x hariç diğerleri dökülmüş amd tarafında. 1080p medium konusu yabana atılacak mesele değildir. 2000 saatin üstünde bf oynadım ve 1 yıl kadar 144 hz monitör kullandım. Multi fps oyunculuğu başka bir tutkudur. Gelecek gidecek diyorsunuz ya hani. İşte gelecek kısmı burada multi fps oyuncu için önemli olur. Yeni oyun geldiğinde eldeki kart high ultra düşük skor verdiğinde ne yapıyoruz? Ya yenisini alıyoruz ya da geleceği düşünerek aldığımız sistemde oyun ayarını aa kapatarak ya da ultradan high veya medium seviyesine çekiyoruz. Gelecek dediğiniz bu arkadaşlar. Yeni oyunlar geldiğinde gerekiyorsa ayar kısmak. Grafik ayarını kısınca ne oluyor? Yük ekran kartından işlemciye dönüyor. Artan fps işlemciyi biraz daha zorlayınca ak ve kara ortaya çıkıyor.
    O testte 1800x farkını ortaya koyuyor. Yani eninde sonunda ne kadar ekmek o kadar köfte oluyor.

Edit: Gelecek 200 hz ve üstü monitörler. 1 2 sene sonra 144 hz monitörlerde fiyatlar inerse ne olacak?

ps5 duyuruluktan sonra 144hz monitörde tutunmak zor olacak. Bence 240HZ monitörler sadece CSGO gibi oyunlar için çıktı. Profesyonelce hazırlanmış ve sahnesi dolu dolu olan hiçbir oyun 240 fps vermez. Şu olur mesela monitörler 4k standardına çıkar donanımlar o seviyeye ulaşır ekran kartları minimum giriş seviyesi bile olsa 16gb bellekle başlar o gün 1080p monitörde 240 HZ yi zorlarsınız. Bugünün 1280x720 si hatta daha düşük bir yüke denk gelir. Kullanmış olduğumuz bu donanımlar ne 240 HZ monitör için ne de 4K için uygun donanımlardır. Ben gtx 1080 kullanıyorum mesela 2560x1080 çözünürlükte mass effect andromeda oyununda bazı diyalog sahnelerinde 45-50fps görüyorum. Onu geçtim quantum break oyunu upscale ile bize gösterilen bir oyun. Upscale modunu kapatınca 100fps veren gtx1080 40-50 fps ye düşüyor.

Ryzen alan dostlar zaten engdişeye düşmesinler ben hep söylüyorum. Daha mimarinin ne olduğu belli değil. Ben size ve bütün foruma çok ilginç bir detay atacağım bu konuyla ilgili.

1080ti ile civilizationhttps://store.donanimhaber.com/aa/8e/53/aa8e53e6fdef182cf4f9bde00e9ed428.jpg

vega64 ile civilizationhttps://store.donanimhaber.com/34/c9/8f/34c98fe3327e9012aa15190ef87b1ce9.jpg

Bakın bu grafiği kralını getirin açıklayamaz. İntel işlemciler 1080ti ile en yüksek skoru alırken vega 64 takıldığında ryzenlar intelleride geçiyor tepeye oturuyor. Ayrıca intel işlemciler vega64 modelinde 1080ti modelinde aynı fps yi veriyor. vega takınca drop yemiyorlar. Ryzenlar coşuyor. Zaten Nvidia kartların ryzen işlemcilerine drop yaptırdığı ve gpu kullanımını düşürdüğünü rise of the tomb raider oyunun ilk teslerinde görmüştük. radeon295x2 modeli 1080ti modelinden yüksek fps veriyordu. Siz düşünün vaziyeti. Her zaman söylüyorum ve yine tekrar ediyorum. AMD işlemcilerin bu kadar drop yemesi ve ekran kartını bu kadar düşük kullanmasının sebebi 5 yıldır bütün oyunların istisnasız core çekirdeklerine ve nvidia ekran kartlarına göre optimizasyonu ayarlanmasıdır. Önümüzdeki yıl oyun dünyası baya bir değişecek. Yüksek fpsden ziyade sahnedeki multiplayer oyuncu sayısı ve partikül efektleri 2 kat kadar artacaktır. Bunu söylememin sebebide konsolların maximum fps kare sayısı 60 fps olmasıdır. Konsollardaki güçlü işlemciler bu işe yoğunlaşacağı için mecburen pc oyunlarıda bu şekilde evrim geçirecektir.

Edit: vega fotoğrafını atmamışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 14 Ekim 2017; 18:8:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lorenzo__

Üstadım sen naptın ya. Nasıl Ryzen + Vega grafiğidir onlar öyle. Yüreğine indireceksin fanboyların Ryzenlar çöp oldu de geç.

Yine turnayı gözünden vurmuşsun yorumunla...

Teşekkür ederim İncelemelere dikkatli bakınca zaten herşey anlaşılıyor. Yazılım desteği donanım gücünden çok daha önemli olabiliyor.

• vamp kullanıcısına yanıt
    Bunun neyini izah edemeyeceğiz onu anlamadım. Bu oyun zaten amd donanımlarda daha yüksek skor veriyor. Vega 1080ti den daha mı iyi onu mu söylediniz.
    Yazılım konusunda haklı olabilirsiniz. Evet buna ben de katılıyorum yazılımcılar İntel ağırlıklı iş yapıyor diye düşünüyorum.

Bf1 gta v tomb raider far cry withcer 3 de ryzen ve Vega belirgin şekilde bu oyun gibi daha yüksek verseydi o zaman onu 350 dolara 8700k yı 250 dolara alırdık. Piyasanın yüzde 70 i intelin değil amd nin olurdu. Ama ben yukarıda ne yazdım? Yine 144 hz ve üstü muhabbeti olurdu. Bu sefer intelcilere söylerdik yarın 144 hz monitörler daha da ucuzlayınca amd alanlar rahat eder siz bakarsınız derdik. Burada yanlış bir şey mi yazmışım?

Bu konuda bir üye arka sayfada dün yazmış gördüm baktım. Bugüne kadar başka yerde görmediğim farklı bir test olarak dikkatimi çekti. 1080p medium davası değil buradaki mevzu. Yarın başka bir oyun geldiğinde skoru yüksek tutmak için mecburen ayar kısıldığında ne olabileceği konusunda fikir veren ince ayrıntı var orada.
    Hele 99th akıcılık testinde ryzenlerin skorları facia. Bu kadar fark olmaması lazım demek ki bazen işlemci sayfalarında ryzen alıp pişmanlık belirtenler haksız değil. Yüksek beklentisi olan uzak duracak o zaman.

Yarın bf x serisi yeni ve popüler bir oyun eğer amd portlu gelmezse sıkıntı. Yeni oyun nvidia İntel uyumlu olsa bile 1080 ile 100 fps üstüne çıkamayabilir o zaman. Yerine 1180 veya 1280 isimli yeni seri kart da zaten çıkmış olur. E bu kartlar 3000 TL segmentinde kartlar. Ne yapacağız? Yenisini mi alacağız? Bir seriyi de pas geçemeyecek miyiz? Almazsak yeni oyunu 60 hz mi oynayacağız? 60 hz oynayacaksak zaten adres veriyoruz.

1 saat önce vatandaydım ryzen 1600 için 820 TL fiyat aldım. Tak yanına 1060 tamam. 2 sene sonra gelen oyunda skorlar yeni ekran kartını adres verdiyse 1060 1070 1080 10 fps arayla listenin altında dizilir. Eskinin kaderi budur oem işinde. Hiç değilse 1600 ve 1060 alan 2 ayar kısar 60 hz de yine oynar. 1800x alan da 1060 yerine 1160 1260 alır yine 1080p mediumda o günün xx60 serisi bugünün 1080 i kadar performans verir. Bak 1800x orada farkını vermiş.

https://nl.hardware.info/reviews/7588/16/intel-core-i7-8700k--i5-8600k--i5-8400-coffee-lake-review-betaalbaar-zes-cores-gaming-benchmarks-gtx-1080-ti-battlefield-1-dx12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 14 Ekim 2017; 20:08:37 >

• setek01 kullanıcısına yanıt
    Yukardaki performans tablosunu aciklayamamissiniz. Rx vega ile 3-5 oyunda ryzenlarinin minimum fps orani ve ortalama fps degeri artiyor. Buna battlefilleld 1 de dahil. Demem o ki uyumsuzluk yasatan kisim nvidia tarafida olabilir. Bu oyunlarin hicbirisi ne vega icin ne de ryzen icin tasarlandi. Ryzen ve vega yanyana geldiginde 1080ti modelinden daha yuksek isler cikartabiliyorlar. 1080ti modelinin ryzenlari neden bu kadar az kullaniyor olusu bir sıkıntı.

https://store.donanimhaber.com/a8/e9/2e/a8e92e7176c789ae42cb5eb9c0c3d809.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 14 Ekim 2017; 20:21:30 >

• vamp kullanıcısına yanıt
    Tamam onu açıklamışsınız işte son mesajda sorun nvidia nın İntelci olmasıymış aslında Vega 1080 den daha iyi kartmış diyorsunuz işte. Ne yapayım şimdi aksini mi arayıp bulayım. Kaldı ki nette bakacağım 10 testin 9 u zaten aksini söyler. Onlar da İntel nvidia'nın beslemesi olsun tamam. Hem bende 1080 de yok Vega da yok. Olsaydı kayırılan 1080 olsun derdim zaten. 3000 TL bir ekran kartına verebiliyorsam 300 500 ün hesabını mı yapacam diyerek yanına 8700k alırdım. Direk kendim alacakmış gibi yazıyorum, rog serisi anakart ve 3200 ram almazdım, işlemciyi 4.5 ghz de kullanacak kadarına bakardım. 750 TL seviyesinde bir anakart 2600 MHz kit ve noctua kadar pahalı olmayan bir kule soğutucu alırdım. 4.5 ghz all core akardım. Madem yazılımcılar nvidia ve inteli kayırıyor ben paramın karşılığına bakarım.

Gerçekte ben ne yapardım? 1060 ve ryzen 1600 alırdım. Bugün Vatan da KDV kadar kampanya vardı. 820 TL fıstık gibi fiyat. 6 aynsonra zen refresh iyi çıkarsa 200 TL altına rahat 2. Elde satar 4.5 ghz gören zen refresh 2600 ü hakkını verecek x470 anakart ile upgrade yapardım. E tabi böyle işlemciyi yazılımcılar da sever yani. Billur tuz gibi akar akar akardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 14 Ekim 2017; 21:13:59 >

• İnsanlar burada boşuna birbirlerini yiyor. Intel ryzen serisinin hızlı gidişatını yavaşlatmak için bu işlemcileri ERKEN ve SINIRLI SAYIDA çıkarttı.

Piyasada 8700 ya da 8600 bulabiliyor musunuz? HAYIR.

Neden? Çünkü intelin bu seriyle amacı işlemci satmak değil, ryzen satışlarını baltalamak. 8000 serisi ancak şubat 2018 gibi RAHAT alınabilir olacak (Zaten normalde şubat gibi çıkacaktı, ryzen yüzünden alelacele erkene alındı). O zaman da RYZEN 2000 serisi geliyor.

Intel çok pis batırdı insanlar farkında değil. Borsa değeri ne durumda bilmiyorum ama ryzen+ ile bayağı bir düşecek. Intel batmaz ama satışları düşecek.

Şu an normal (casual denilen) oyuncular 1600+b350 ile gayet mutlu olurlar (f/p lideri). 144+ hz monitörü olanlar ve yüksek fps isteyenler bulabiliyorlarsa 8600k almalılar. Canlı yayın (stream) yapan oyuncular ise ryzen 1700 ve yukarısına bakmalı. Render için zaten ryzen 1950x var.

Gördüğünüz gibi dört tip müşteriden (f/p, yüksek fps, streamer, rendering) üçüne en iyi alternatifi AMD sunuyor. Eğer şubat gibi çıkacak ryzen+ işlemciler 4,5ghz ve üzerini görürse (ipc artmasa bile ki artacaktır) intel bitmiş demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen

Kullanmak için de intelin 8 serisi uygun değil. Eğer santral veya soba olarak kullanmayacaksanız

Nick - mesaj uyumu.

Bu kadar fanboyluk iyi bir şey değil. Kendinizi toparlayın biraz

Evet yüksek seviyede oc yapacaksanız işlemci ısınıyor sürülen diş macunu yüzünden, fakat stok hızlarda veya belli seviyeye kadar yapılan oc'de öyle sobalık bir durumu yok.

Fanboyluk ile ne alakası var ? ben performans konusunda hiçbir şey yazmadım direk saldırıyorsunuz ve yeni işlemci alacağım için gidip intelin makul işlemcilerine de bakıyorum merak etmeyin 8700k gibi bir üretim hatasını alacağıma i5 8600k alırım ama seneye soket durumunun ne olacağı soru işareti olarak kalıyor, intelde performansı adam akıllı almak için ödenen bedel de gereğinden fazla o kadar ekşına girmek istemiyorum, ryzen in de anakart ram sorunları kafamı kurcalıyor

• $41 fiyata sahip Be Quiet! Pure Rock İşlemci Soğutucu İle Sıcaklık Değerleri

İnceleme sırası ile şu şekilde;

Ara vermeden 1 saat boyunca Gta V oynama,
    Ara vermeden 1 saat boyunca 7z programı ile veri arşivleme,
    Ara vermeden 1 saat boyunca 3ds Max 2017 programında işlemci yüküne yönelik sahne oluşturma.

i7-8700K tüm çekirdekler 4.7Ghz(Oc)

i7-8700K default 3.7Ghz

i5-8600K Tüm çekirdekler 4.5Ghz(Oc)

i3-8350K tüm çekirdekler 4.5Ghz(Oc)

i3-8350K default 4Ghz

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Bence o soğutucunun fiyatı yalnızca ve yalnızca, kendinizi iyi hazırlayıııın: 12,3 Kuveyt Dinarı

O kadar ucuz yani.

Bir de Intel işlemciler ısınmıyor diye algı oluşturunca prim alacaksın herhalde genel merkezden. Isınıyor işte. Babalar gibi ısınıyor. Linus Tech Tips Stok 8700K'yi hayvanlar gibi sıvı soğutmayla 92 derecede çalıştırmış. Tomshardware da 4,8 Ghz OC ile 100 dereceleri görmüş. Isınıyor kardeşim. İstersen 1000 tane caps paylaş. Isınıyor. Boşuna kendini yorma. Bunu herkes biliyor, bir tek sen bilmiyorsun, ya da biliyorsun da bilgisiz insanları kandırmaya çalışıyorsun. Neymiş bu incelemenin kaynağı ver de bir bakalım??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 18 Ekim 2017; 19:45:10 >

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi kullanan kişilere mi yoksa sizin gibi kullanmayıp fanatiklik yapan kişilere mi inanacağız? Bunu alan zaten oyun için sistem topluyor. Kalkıp ta 7 gün 24 saat 5Ghz olarak Prime95 testi yapmayacak.

Tom's Hardware demişken sizi şöyle alalım;

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-core-i5-8600k-cpu,5264-11.html

Buna ek bir de Guru3d'den de bir inceleme atayım;

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_aorus_z370_ultra_gaming_review,27.html

Hepsini inceleyin. Sanırım daha fazla uzatmaya gerek yok? Bunun gibi birçok inceleme attım sizlere. Bence çok boş yapıyorsunuz. Ne bu heyecan ne bu hışım? Her mesajımı da alıntılamaktan vazgeçin. Artık sizin gibilere cevap yetiştirmiyorum. Sizin gibi kimseye "şunu alın" gibi bir şey de diretmiyorum. Kim neyi almak istiyorsa da onu alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 18 Ekim 2017; 20:04:56 >

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Konu cpu sogutucudan acilmisken arayis icinde olan arkadaslara küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu aralar Türkiye piyasasına giren ve çok memnun kaldigim 140tl gibi bir fiyata bulunabilen fsp Windale_4 sogutucusuna ait birkaç test sonucu paylaşmak istedim.
    Cpu cooler in tek sıkıntısı ryzen işlemcilerde yukarı üflemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 18 Ekim 2017; 21:23:23 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.