Şimdi Ara

Şimdi odamı boyayacağım yardım lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
25.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2,5 litrelik boya elimde ama buna su katıcakmıyız ne yapıcaz yardım eder misiniz pek anlamam bu işlerden ilk deneyimim.

• Su katıcaksın..

başka bi kova gibi birşeye dök . sonra içine su dök karıştır ve boya x)
  • tamam su katıcaz da sulandırma oranı nedir olmazsa boyatırım ne yapalım artık.

Kutunun etrafındaki yazıları tam oku ordada yazıyodur zaten bir şeyler,

Boya kalitesiz ise sen çok su katma istersen ....
    Daha Fazla Göster
  • boyanın markası kaliteyse (marshall dyo vs) 2,5 lt lık byayı bı kovaya falan dök sonra boasalan kutuya yarısından bıraz daha az su koy ve kovaya dokuo ıyıce karıstır. marka boyalarda ölçü bu ama kalıtesız bır bya aldıysan 2,5 lırterlık kutunun 4 te bırını su ıle doldur zıra cok ıncelırsen adı bıyaların kapatma sorunu olur.
    sonrasında surerken cok fazla boya almadan aldıgın bır rulo boyayla yerden tavana 2 sıra sur ve ıyıce tarama yap yanı bı yerde cok bı yerde az kalmasın duvara guzelce yay
    ılk katta alacalı kalır 2. katta atlama yapmadan aynı ıslemı uygularsan lduda bıttı bu iş
  • %20 ila %50 arasında su koy karıstır sonra rulo ile dağıtarak sür. tavanla duvarın kesistigi yerlere 5 cm rulo ile yaklaş kalan yerleri köşe fırçasıyla boya.renkler farklıysa kapatmaz 1 kat o zaman 2 saat bekle 2. katı sür kolay gelsin berbat bir iş.

Adama dedim ilk kez boyuyacağım adam bana rula ile yapamazsın dedi badana fırçası(aldım) ile yap daha kolay dedi fark eder mi?

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Cevaplar için tşk ederim arkadaşlar markası marshall.

Adama dedim ilk kez boyuyacağım adam bana rula ile yapamazsın dedi badana fırçası(aldım) ile yap daha kolay dedi fark eder mi?

farketmez fırçayla da olur.
    Gelene de gidene de eyvallahım var... gelmişe de-geçmişe de saygım... şu saatten sonra kafama anca toka takarım... kimsenin hayatı beni ilgilendirmez, benimki de kimseyi... bu hayat benimse eğer cidden yaşamaya değer... dün-dündür, bugün-bugün... dünya 1 gündür... oda bugündür...
  • Rulo ile ile daha hızlı yaparsın. Ama ilk önce kestirmeleri yapman lazım. Yani süpürgeliklerin üstünü ve tavannın duvarla birleştiği noktaları fırça ile boyaman lazım.
    biz ne desek boş boyayı sen biliyorsun :S ?
    birde boya yapacağın duvar sıva mı ? boyalı mı ?
    boyalı ise ne renk koyumu açık mı ?
    bu boyanın üzerine yapacağın boya ne renk ?
    kaç kat boya yapacaksın kaptmak için ?
    vs
    Vs
    Vs...

Orjinalden alıntı: TRaMbLeN

kutunun üstünün okusana arkadaşım su bazlı mı tiner bazlımı :S ? Su
    belki tiner ile inceltmen gerek ? bla bla bla
    belki inceltme gerektirmeyen boyalardan kllanıyosun :S ? Çok yoğun kıvamı var silikonlu
    1 - biz ne desek boş 2- boyayı sen biliyorsun :S ? 1-Hayır, 2-Evet
    birde boya yapacağın duvar sıva mı ? boyalı mı ? boyalı buz mavi
    boyalı ise ne renk koyumu açık mı ?açık
    bu boyanın üzerine yapacağın boya ne renk ? kum beji
    kaç kat boya yapacaksın kaptmak için ? deneme yanılma yöntemi
    vs
    Vs
    Vs...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Cevaplar için tşk ederim arkadaşlar markası marshall.

rulo ile çok daha kolay bence tavana yakın yerleri (bir şeyin üzerine çıkıp) küçük fırça ile halledersen (tavana boya sürülmemesi için) güzel görüntü oluşacaktır.
  • Bende hiç bir şey bilmeden badana yapmıştım.Kıvam nasıl ayarlanır bilmiyorum.Bence küçük kova gibi bir şeye boya koy.Sonra su kataraktan karıştır.Çok seyrek olmasın.Mesela fırça ucu ile duvara sürt.Zaten göz ile ne kadar boyadığı görülüyor.Çok katı duruyorsa, sürerkende ağır olduğunu hissediyorsan su kat.Ya da duvarı boyarken sulu boya varmış gibi bir kıvam varsa daha çok boya ekle.Oranı tutturunca daha çok boya ve su ile daha karışımını daha büyük bir kovada yapabilirsin.

Tasarruf edeceğim diye su oranını cimri tutma.İki kat boya gereken yere 3-4 sefer git gel yapınca çok yorucu oluyor.Hele ki sabah kalktığında
  • 3 TE 1 oranında su kat incelt boyayı iyice kıvamı şöyle anlayabilirsin kovaya sopayı soktugunda boya sopadan sünmeyecek damlayacak şıp şıp ama abartı değil anlarsın zaten.sonra fırca ile ugrasma tavsiyem sudur

ruloyu al basla duvarı boyamaya sıra ile git geçtigin yere birdaha geri dönme asla yoksa katmanlar olusur.ruloyu çok sık kaldırma sadece boyası azaldıgında kaldır duvardan ha birde ruloyu c art curt diye kovaya sokma hafif hafif dokundur boyaya sonra duvara

bir kat geçtikten 2-3 (havaya göre) saat geçtikten sonra boyanı karıştır dibine çökmüştür o yeniden basla eski başladıgın yerden 1 ci kattaki kurallar aynen geçerli... ıslakken hafif dalgalı gözükür moralini bozma kuruyunca herşey normale dönecek... :)

sonra tercihen 5 lik bir fırca al dikkat et yaglı boya fırcası olmasın akıntıya sebeb olur. ve kestirmeleri yap yani tavanla duvarın birleştigi ve tabanla duvarın birleştigi yerler buralarıda 2 kat geç yoksa ayrım yapar kaytarma yani :)

%95 başarılı olacaktır şimdiden hayırlı olsun

not:boyaya başlamadan önce örümcek aglarını falan temizle leke olmasın :)

kolay gelsin

• Arkadaşlar ilk katı attım çok iyi oldu hiç iz yok 2. katıda atmaya planlıyorum 2 saat sonra.

Boyanın yarısını doktüm yaklasık yarım litre de su ekledim fazla gelmedi çıtayı havaya kaldırdığımda biraz szülüyor bir kaç saniye sonra damlama başlıyor su gibi olmadı tam kıvamında heralde cevap veren herkese tşk ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etkisiz Eleman -- 9 Kasım 2008; 23:51:46 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.