Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (549. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.966
Cevap
280
Favori
614.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Sayfa: önceki 1...274...546547548549
Sayfaya Git
Git
Giriş

Açıkçası benim gönlüm Simagic’ten yana olurdu; en azından giriş seviyesi için bunu isterdim. Fakat gördüğünüz gibi fiyatlar neredeyse iki katı fazla. Bu yüzden PXN tercih ettim. Açıkçası başta tereddütlü yaklaştım, “En kötü iade ederim.” dedim.

Evet, eksikleri var fakat gerçekten kaliteli ürünler. PXN VD10 alarak sweet spot Nm değerini yakalamış olursunuz. Şunu da söyleyeyim: Mümkün olduğunca ilk olarak loadcell pedal almanız daha doğru olacaktır. Base için ise ikinci el bir direksiyon tercih edilebilir. Sarı sitede PXN satanlar var, uygun fiyata bulunabiliyor. Daha sonra GT ONE veya W CS R2 modellerinden hangisi size uygunsa onu tercih edebilirsiniz.

Şunu da belirtmek isterim: Ekosistem geliştikçe yazılım da gelişiyor. Benim tavsiyem, şu anda Türkiye’de PXN ucuzken almanız olur. Bu firmalar bu ürünleri uzun süre bu fiyatlarda bırakmayacaklardır.

PXN’in artı tarafı, ekosisteminin ucuz olması. Firma kendini kanıtlama çabasında olduğu için kaliteli ürünler üretmeye çalışıyor. Tabii ki bir Simagic değil fakat şöyle söyleyeyim: PXN GT ONE, Moza KS’den daha kaliteli bir ürün ve ben sıfır olarak 10 bin TL’ye aldım. Şu anda sanırım 12-13 bin TL civarında. Aradaki fiyat farkı gerçekten çok fazla.

PXN’in yeni çıkan loadcell pedalı da mevcut. Evet, fiyatı biraz yüksek gelebilir fakat Moza’nın, Simagic’in sattığı P700 veya SR-P loadcell pedallarından çok daha üst seviyede bir pedal olduğunu gördüm.

PXN’in eksi tarafı ise yazılım konusu. Yeterli ayarlar var fakat ayarları stabil hâle getirmeniz için biraz kendiniz uğraşmanız gerekiyor. Aslında diğer firmalarda da durum böyle fakat kullanıcı sayısı fazla olduğu için ayar bulmakta zorlanmıyorsunuz. Açıkçası ben kurcalamayı sevdiğim için yapay zekâ ile birlikte tüm ayarları deneyerek, nasıl çalıştığını çözmeye çalıştım. Çok mükemmel olmasa da gayet tatmin edici noktalara ulaştım.

Yurt dışında tanıdığınız yoksa veya ürün getirtme şansınız bulunmuyorsa, başlangıç olarak şu anda Türkiye’de maalesef PXN çok önde. Moza’nın giriş seviyesi hiçbir ürününü tavsiye etmiyorum. Reddit’te ve farklı platformlarda çok fazla olumsuz yorum gördüm. Üst seviye ürünleri ise haliyle fiyat olarak 3-4 katına çıkıyor.

Karar sizin. Ben PXN tavsiye ediyorum ve kullanmaktan memnunum. Fakat bu memnuniyet ne kadar sürer bilmiyorum. Sim racing’e alıştıkça daha kaliteli ve daha üst düzey ürünleri denemek istiyorsunuz. Bu yüzden ikinci hedefim muhtemelen Simagic olacak. Ancak şu anda PXN benim için fazlasıyla yeterli.

Ürün alırken ihtiyacınıza, bütçenize ve hangi oyunları oynayacağınıza göre karar vermeniz daha mantıklı olacaktır.

• Tjistchuck kullanıcısına yanıt

Simagic moza nın üstü ama daha pahalı.Moza bir yıl kullandım sorun yaşamadım R5 ve R3 hariç onlardan sorun çıkıyormuş. Zorlayıp 12 nm almak en mantıklısı. Moza r12 40 bin simagic 48 bin. İleride değişmemek için ilk tercih önemli olmalı. Daha sonra bugün harcayacağınızdan daha fazla para harcayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 31 Mayıs 2026; 22:5:32 >

İkinize de yardımlarınız fikirleriniz için teşekkür ediyorum,
    Simagic den yana benimde gönlüm almışken bir kere alayım eğer seversem ilerde mutlaka bir ilerisini isteyecek aklım bir yerde:)

Yurt dışına gidip gelen kuzenim var muhabir kendisi avrupaya özellikle sık gidiyor. Bu ürünleri oradan kutulu bir şekilde sıfır getirebilir mi bu gümrük şartları limitleri vs değişti malum, bu durumu etkiliyor mu bilginiz varmıdır?

Çünkü neredeyse yarı fiyatına geliyor.

Birde bunlar için eğer getirme ihtimali varsa birde bagaj hakkı alması gerekiyor sanırım değil mi ebat olarak büyük cihazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tjistchuck -- 31 Mayıs 2026; 22:15:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tjistchuck kullanıcısına yanıt

Hocam bildiğim kadarı ile 1 tane ürün getirebiliyorlar 8 10 KG Altında tam emin değilim.ama şunu aklınızda bulundurun bu cihazlar hassas cihazlar bozulursa tamiri yapılmıyor.yurt dışına gönderseniz bile garanti için gümrüğe takılabilir bir çok sorun çıkabilir buna göre kararınızı verin benim tavsiyem mümkün olduğunca base tr'den ucuza bulmaya çalışın en azından 1 2 yıl garantisi olsun loadcell,wheel vs onları getirtebilirsiniz.

• Herkese merhaba işten gelip keyif maksatlı bir DD bundle set almak istiyorum. Bütçem 20k civarıdır. Simrace dünyasını bilemiyorum. ETS2 ve arcade yarış oyunları oynayacağım. Hevesim devam ederse devam etmek isterim. İki ürün arasında kaldım. Daha önce hiç direksiyon seti kullanmadım. Kronik sıkıntılarını bilmiyorum. Başlangıç için hangisini tercih etmeliyim ? Debriyaj ve vitesi daha sonra ekleyebilirim. Uzun süre direksiyon seti kullanmış kişilerden objektif cevaplarla yardımcı olursanız sevinirim.

PXN VD4 Bundle PC Uyumlu Direksiyon Seti

Moza Racing R3 Direct Drive Yarış Direksiyonu Seti (PC)

• Bu iki tercih arasında VD4 Daha iyi bir seçenek Moza PXN'den şuan için daha iyi bir ürün yazılım stabilite olarak vs ama R3 R5 Serisini pek önermiyorum.Bu yüzden R9 R12 Seviyesine Çıkamıyor iseniz VD4 VD6 Başlangıç için çok çok iyi setler. Güç olarak'da VD4 R3'den daha güçlü malzeme kalitesi olarakta öyle.VD4 Alıp herhangi bir oyunda uyumluluk problemi yaşamazsınız.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.