|
Açıkçası benim gönlüm Simagic’ten yana olurdu; en azından giriş seviyesi için bunu isterdim. Fakat gördüğünüz gibi fiyatlar neredeyse iki katı fazla. Bu yüzden PXN tercih ettim. Açıkçası başta tereddütlü yaklaştım, “En kötü iade ederim.” dedim. Evet, eksikleri var fakat gerçekten kaliteli ürünler. PXN VD10 alarak sweet spot Nm değerini yakalamış olursunuz. Şunu da söyleyeyim: Mümkün olduğunca ilk olarak loadcell pedal almanız daha doğru olacaktır. Base için ise ikinci el bir direksiyon tercih edilebilir. Sarı sitede PXN satanlar var, uygun fiyata bulunabiliyor. Daha sonra GT ONE veya W CS R2 modellerinden hangisi size uygunsa onu tercih edebilirsiniz. Şunu da belirtmek isterim: Ekosistem geliştikçe yazılım da gelişiyor. Benim tavsiyem, şu anda Türkiye’de PXN ucuzken almanız olur. Bu firmalar bu ürünleri uzun süre bu fiyatlarda bırakmayacaklardır. PXN’in artı tarafı, ekosisteminin ucuz olması. Firma kendini kanıtlama çabasında olduğu için kaliteli ürünler üretmeye çalışıyor. Tabii ki bir Simagic değil fakat şöyle söyleyeyim: PXN GT ONE, Moza KS’den daha kaliteli bir ürün ve ben sıfır olarak 10 bin TL’ye aldım. Şu anda sanırım 12-13 bin TL civarında. Aradaki fiyat farkı gerçekten çok fazla. PXN’in yeni çıkan loadcell pedalı da mevcut. Evet, fiyatı biraz yüksek gelebilir fakat Moza’nın, Simagic’in sattığı P700 veya SR-P loadcell pedallarından çok daha üst seviyede bir pedal olduğunu gördüm. PXN’in eksi tarafı ise yazılım konusu. Yeterli ayarlar var fakat ayarları stabil hâle getirmeniz için biraz kendiniz uğraşmanız gerekiyor. Aslında diğer firmalarda da durum böyle fakat kullanıcı sayısı fazla olduğu için ayar bulmakta zorlanmıyorsunuz. Açıkçası ben kurcalamayı sevdiğim için yapay zekâ ile birlikte tüm ayarları deneyerek, nasıl çalıştığını çözmeye çalıştım. Çok mükemmel olmasa da gayet tatmin edici noktalara ulaştım. Yurt dışında tanıdığınız yoksa veya ürün getirtme şansınız bulunmuyorsa, başlangıç olarak şu anda Türkiye’de maalesef PXN çok önde. Moza’nın giriş seviyesi hiçbir ürününü tavsiye etmiyorum. Reddit’te ve farklı platformlarda çok fazla olumsuz yorum gördüm. Üst seviye ürünleri ise haliyle fiyat olarak 3-4 katına çıkıyor. Karar sizin. Ben PXN tavsiye ediyorum ve kullanmaktan memnunum. Fakat bu memnuniyet ne kadar sürer bilmiyorum. Sim racing’e alıştıkça daha kaliteli ve daha üst düzey ürünleri denemek istiyorsunuz. Bu yüzden ikinci hedefim muhtemelen Simagic olacak. Ancak şu anda PXN benim için fazlasıyla yeterli. Ürün alırken ihtiyacınıza, bütçenize ve hangi oyunları oynayacağınıza göre karar vermeniz daha mantıklı olacaktır. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt