Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (222. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.155
Cevap
239
Favori
472.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercom

    arkadaşlar 2. nesil yaylarımı bu gün denedim. Daha denenecek çok yay var.

    Ancak kendim kullanılabilir bulduğum ve dileyene sipariş alabileceğim iki sistem var. 3. 4. çeşitleri de denedikçe buraya ekleyeceğim.

    1, sistem Sadece progresif yaydan oluşuyor. Bu richmotech , gteye , nixim de yapıldığı gibi orjinal yayın yerine takıp kullanmaya başlıyorsunuz. Montajı çok zor değil. Sertlik orjinal yaya göre 3 kat fazla aşağı yukarı. Yalın ayak olarak kullanılabilecek sertlikte. Tercihen ayakkabı ile kullanmak mümkün.

    Bunu 40 liraya satmayı düşünüyorum. ( bana maliyeti kendi işçiliğim vs hariç 25 lirayı geçtiğini belirtmek isterim, 3 kişi uğraştık bununla )

    Ancak forumdan özellikle bu konudan ulaşan arkadaşlara denemesi için 30 liraya vereceğim. ( 10 kişi ile sınırlı olacak)

    2 Daha önce fotoğrafını paylaştığım ve kendim kullanıp çok sevdiğim pistonlu sistem. Bunda orjinal G27 yayı piston + içinde 2. bir yay sistemi var. Bu biraz mekanik ve sürtünme sesi var ( çok dikkate değmez ama sonuçta belirtmek isterim)
    Çalışma olarak belli bir yere kadar orjinal yayın sertliğiyle gidiyor. Sonrasında Kademeli olarak sertleşiyor. Aynı gerçek araçlar gibi oluyor. Gran turismo 6 , asetto corsa ve project cars da denedim. Son derece faydasını gördüm diyebilirim.
    Orjinal yay elinde olanlar için Foruma özel 35 liraya vereceğim. ( yine 10 adet ile sınırlı)


    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    soldaki orjinal yay sağdaki progresif yayımız.

    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]


    Foruma ve sahibinden e ilan açacağım yakında. ilk buraya haber vereyim dedim :D

    Arkadaşlar isteyen olursa yaylardan yine yapacağım. Yeniden direksiyon seti aldım. Bi set kendime yapıcam. Dileyen olursa yine foruma özel 30 liradan satacağım. sahibinden üzerinden get ile almak isteyen olursa onlara da fırsat olur.

    Pistonlu sistemden üretmeyi düşünmüyorum. elimde bir kaç tane var ama uğraşacak vaktim yok.

    g25 g27 uyumlu. g29 ve 920 ile uyumunu deneme imkanım olursa onlara da yaparız.




  • https://www.youtube.com/watch?v=YMD8e26s7VE





  • t500 uyumlu yarış koltuğu vb. satan varsa pm atabilirler.
  • SMOKE S kullanıcısına yanıt
    kampanyalı fiyat ne zamanlar olur bayram seyran mı yoksa satıcı inisiyatifindemi siz hangi indirimle aldınız???
  • Aralik ayi ortasinda almistim. Black friday yada farkli bir genel indirim yoktu. Sık sık girip takip ediyordum bir pazar sabahi fiyati gorunce siparisi vermistim.
  • Daha önce belki soruldu ama konu çok büyümüş arayıp bulmam zor.

    Özellikle direksiyon hissiyatı olarak G25 G27 ve G29 arasında çok fark var mı?
  • ilkercom kullanıcısına yanıt
    zamanında bende araştırmıştım görüntüde hiçbir fark yokmuş gibi görünürken g29/920 ile g25/27 arasında ufak tefek 20-25 fark var olduğunu tespit etmiştim.

    g29/920 nin g25/27 ye göre farkları

    +fren pedalı daha gerçekçi
    +motor dişlisi farklı daha pürüssüz
    +oyun kolundaki tüm tuşlar direksiyonda var. g25/27de ne yaparsan yap bazı komutlar için yanında oyun kolu bulundurmak zorundasın.
    +g25 direksiyon çapı 25cm, g27/29/920 direksiyon çapı 27cm. direksiyon ne kadar büyük sürüş hissi o kadar gerçekçi olur. küçüldükçe oyuncak hissi verir.
    +G29 tam bulamadım ama motordada farklılık vardı. ama gücümü farklı sensörümü farklı yaktığı elektrikmi farklı onu bulamadım.


    ---------------
    ekleme
    + f1 vites kulakçıkları 1/4 oranında daha kısa, daha fazla klik sesi var ve daha sert.
    --------
    ekleme
    +G29/920 nin direksiyonun altı düz (hani ben bu tutuşu seviyorum benim için + denilebilecek birşey)
    ---------

    bir kere g25 ile g27/29/920 arasında kesin olarak direksiyon hissiyatında fark var. zaten yenisini bulamazsın g25in, 2. el de de çok eski ürün olduğundan temizini bulman zor hani para olarak g25/27/29/920 diye kıyaslıyorsan zannedersem çokta dip rakamları hedeflemiş değilsin. o yüzden g25i geç derim. g25 sadece ekonomik olarak dip rakam istiyor ve plastik direksiyon yerine vitesli debriyaj pedallı direksiyon alırım diyenlere tavsiye ederim

    ------
    ekleme
    g27 ile g29/920 arasında dağlar kadar fark eden tutuş hissi yok. neticede ikiside elle dikilmiş gerçek deri gayet süper tutuş hissi var. hani bazı ani direksiyon çevirirken 27cm değilde 29-30cm çapında olsaydı daha iyi olurdu dediğim oluyor çünkü küçük çapta direksiyonu 1-2 tur döndürmek zor oluyor elin ayağına dolaşıyor. ha bu nerede oluyor f1 yada ferraride değilde 1960-70 model eski tip arabalarda oluyor. araç spin attımı 1-2 tur çevirerek arabayı doğrultmak gerektiği oluyor. f1 de 15derece direksiyonu çevirsen zaten araba 90derece dönüyor. sadece tutuş hissi olarak g27/29/920 birbirinin aynısı. ancak g29/920 de sürüş hissi bana daha iyi geldi ve ergonomi rahatlık olarak oyun kolundaki tüm düğmeleri direksiyona koymaları iyi olmuş. direksiyon alınca birde yanında oyun kolu almış gibi oluyorsunuz. sürekli şarj etmez zorunda kaldığınız bir oyun kolu bulundurmanıza gerek olmuyor konsol için. bilgisayar içinse klavyeden basmakta zorlandığınız tuşları buralara atayabilirsiniz.
    -------


    g27ye gelince gayet iyidir iş görür ancak onunda yenisini bulamazsın zannedersem. 2. elde temizide vardır. hani "haftada 2 saat oynarım çokta para vermek istemiyorum", "sadece "vr" "move" "kinect" "rockband/guitarhero" gibi heveslik olarak görüyorum", "yarış oyunlarını sevdiğimden değilde hevesini zevkini tadını almak istiyorum" diyorsan g27 ile bu zevki alırsın. maliyetide en azda tutmuş olursun.

    g29/920 için "yarış oyunlarını severim" "şu oyun kolu yetersiz geliyor her istediğimi yapamıyorum" "bir direksiyon alırım memnun kalmazsam daha iyisini almak zorunda kalmak istemiyorum" "yarış oyunlarını çok çok çok severim her çıkanı alırım ama çok para vermek istemiyorum" "bir yarış oyunu açtımmı heveslik değilde tadını alana kadar oturur oynarım" diyorsan g29/920 tavsiye ederim. ha bununda ötesi var pedalı bile titreşen fanatec markası var ama sadece o pedal 350€. direksiyonu alkantra olan var thrustmaster marka 700€(ki vites yok, direksiyondaki kulakçıktan vites atıyorsun)

    g29/920un, g25/27ye kıyasla dezavantajı varmı var. vites kolu ile vites atmak istiyorsan vites koluna ayrıca 200-300 bayılacan. g25/27 de kutunun içinde dahil vites kolu.

    ha dersenki harici vites kolu olması şartmıdır, şimdi bu göreceli olarak değişir. eğer 90lı yılların pejo gti, honda vti, bmw m3, toyota supra, dodge viper larını kullanmayı seviyorsan yani motoru bağıran patinajlar yanyan gitmeler falan o zaman düz vites zevkini almak için mecbur vites kolu olmalı. ha debriyaja basıp direksiyondaki vites kolundan ileri geri yaparakta düz vites kullanabilirsin ama sağ elinle vitesi tutup 3ten 1e vitesi indirmek gibi zevkli olmuyor ki zevk dışında bunun sana oyunda getirdiği avantajda var: yavaşlarken tek tek vites indirmek yerine birden en düşük vitese atmak motoru daha güçlü fren yaptırarak daha hızlı yavaşlamanı sağlıyor buda oyunda avantaj olmuş oluyor. gerçek hayatta motor kol çıkarır patlar yada şanzımanı yolda bırakırsın kırarsın ama oyun işte normal oyuna devam ediyorsun. ha yeni yeni oyunlara şanzıman eskime özelliği koyuyorlar ama yinede gerçek hayattaki gibi değil sadece göstermelik benzetiyorlar o kadar. bu yarış oyunlarında bug gibi yani hile demeyelimde bir açık gibi yarış oyunlarının zayıf karnı gibi birşey.

    yok dersenki ben konsept gibi uzaydan gelmiş gibi asla fotoğraf dışında yolda göremeyeceğim arabaları yada alamayacağım son model ferrariyi lamborciniyi sürmeyi seviyorum diyorsanda bu sefer tam tersine vites koluna gerek yok çünkü artık 2018 yılındayız neredeyse 2005ten beridir ben düz vites üretilen ferrari lamborciniyi bırak bmw mersedes görmedim. son model süper spor araçlar için vites koluna gerek yok kısaca.

    uzun uzun yazdım inşallah yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 22 Şubat 2018; 23:55:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tornavida

    1000$ civarında oldukça hafif ve işlevsel bir motion simulatör geliyor. Yaw vr kickstarter da istenilen bağışa ulaşmış durumda. İlgilenenlere duyurulur...



    https://www.kickstarter.com/projects/346206518/yaw-vr-compact-portable-motion-simulator?ref=nav_search&result=project&term=Yaw VR

    dehşet bir tasarım olmuş. koca pistonlu koltuklara kıyasla fiyatıda uygun.




  • sim yarış dünyasında dfgt ile başladığım direksiyon maceram g29-t300-t150 ile devam etti

    şuan tekrar dfgt ye döndüm lut generator ile inanın en ufak bi eksiklik hissetmiyorum

    Sevdiğim bi dostumun sözü hep aklımda siz neyseniz direksiyonunuz o dur

    şuan sim yarış konusunda tek heveslendiğim cihazlar bize gerçek 120 fps deneyimi yaşatacak hdmi 2.1 kablo ve kafa yada göz hareketlerimizi takip edip oyuna aktaran head trackir yada eye trackir
  • Arkadaşlar iki cevap için de teşekkürler uzun uzun yazmışsınız.

    Benim sormak istediğim direksiyonun çevirme hissiydi. onu da az çok anladım. Pedal olarak g25 /27 hemen hemen aynı gibi. mağazada incelediğim g29 da bir fark olduğu belliydi. hatta kendi yaptığım ve meraklısına sattığım/hediye ettiğim yay sistemi g29 a uymayabilir demiştim.

    Ben de bekarken snoopy ile başlayıp GT5 çıkınca GFGT ve G27 ile devam ettim. yol bisikleti için kaynak olsun diye g27 yi sattım üzülerek.

    Şimdi G25 niyetim var. onun Vites sistemi biraz daha gerçekçi geldi bana. G27 de sanki çok yumuşak. Kemikli olsun diye modlamak lazım.

    Ekran kartı konusunu çözersem Bi G29 alma niyetim var. Thrustmasterlar gerçekten çok pahalı. 2. el fiyatlar bile sıfır g29 parasında geziyor.
  • Sivridis kullanıcısına yanıt
    O kişi bendim. Evet yurt dışından geldiği için kontrol etme şansları olmamış. Yurtdışı kaynaklı sorun olabilir, nanokataloğa mal edemem. Ama bir daha tercih etmem açıkcası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaúL

    O kişi bendim. Evet yurt dışından geldiği için kontrol etme şansları olmamış. Yurtdışı kaynaklı sorun olabilir, nanokataloğa mal edemem. Ama bir daha tercih etmem açıkcası.

    Nanokatalog dan geçen hafta T300 Alcantara siparişi verdim. Hemen ertesi gün kargoya verdiler zaten yazmıştım satıcı ellerinde olduğunu söylemişti.

    Açıkçası ana makinenin sol tarafında çok ufak bir çizik ve şu bağlantı demirinde çizikler harici toz bile yoktu alette. Villa noktalarına felan da iyice baktım. Bilmiyorum belki ufak çizik fabrika çıkışında olmuştur. Sorun edeceğim bir şey değildi.

    T100 den sonra epey kaliteli geldi tabi. Süper aletmiş.
  • Yiğit Tezcan yine yapmış yapacağını

    https://www.youtube.com/watch?v=rOgVB_0yPQ8







  • MtkP HuSnU kullanıcısına yanıt
    Yiğit güzel bir video yapmış yine.
    Paylaştığı bilgilere çoğunlukla katılmak ile birlikte bir konuda yanlış anlaşılma olmaması gerekiyor.

    144hz monitörlerin inputlag i 60Hz monitörlere göre fark edilebilir şekilde daha azdır diye bir ifade ediş doğru değildir.
    Inputlag TV ve monitörlerin iç elektornikleri ile alakalıdır. Daha güçlü, daha hızlı yada daha az işlevi işleyen (yalın) bir görüntü birimi, yapılan inputu daha erken ekrana resim olarak gönderebilir. 144hz monitörler pahalı monitörler oldukları için daha hızlı elektronik devreler barındırırlar. Bu sebepten orta kalite yada kalitesiz bir 60hz monitöre göre daha düşük inputlag vermeleri olasıdır. Ama bunun 144Hz olmakla pek bir alakası yoktur.
    (Aynı elektronik şartlarda 60Hz panel ile 144hz panel sadece inputlag anlamında bir birlerine kullanıcının sezebileceği bir üstünlük sağlamazlar.)




  • Sivridis kullanıcısına yanıt
    G29 hiç denemedim ama çarklı sistemle kayışlı sistem arasında çok fark var bana soracak olursan. DFGT den T300e geçen biri olarak bunu söyleyebilirim.

    Amazon.de düşünebilirsin hala gönderime açıksa TM ürünleri.
  • Güzel bir video olmuş.

    Ekipman konusu her hobide vardır. İyi makina alan daha iyi fotoğrafçı olduğunu sanar. Özellikle bisiklet konusunda simracing ile benzerlikler var. Belli seviye üzerinde bisikletin varsa iş artık senin yetenek ve kondüsyonuna bakıyor. bazen görüyorum adamda full karbon binlerce euroluk bisiklet var strava segment zamanları benim triban500 den kötü.
  • ilkercom kullanıcısına yanıt
    Size bir konuda katılmıyorum elmayla armutu karıştırmışsın arkadaşım
    Fotoğraf konusunda iyi makina alan kendini prof fotoğfafçı sanmaz
    Lakin iyi makinayla daha net kontrastlı keskin fotolar çekebilirsin
    24 mpiksel bir makinayla 42 mpiksel makina aynı degildir gövde ve
    Asırı netlik farkı vardır
    Bende sony a6000 croplu 24 mpiksel aynasız makinada var
    Sony a7r2 alfa fullframe 42 mpiksel anti elazing filtresi olmayan makinada
    Var aralarında foto cekimleri konusunda dağlar kadar fark var
    Tabi lenslerinde önemi etkisi var bu çekimlerde

    Sen şu örneği versen daha yerinde olurdu altında ferrarisi olan
    60 yaşında biri ile 30 yaşında biri arasında sürücü olarak dağlar kadar
    Fark var en azından refleks olarak tabiki 30 yaşındaki altındaki ferrariyi
    Tay gibi kullanır
    60 yaşındaki ise çok daha yavaş kullanıp o aracın hakkını veremez

    Haddim olmayarak sana yorum yazdım kusuruma bakmayasın nacizane
    Şimdiden anlayışın için teşekkürler arkadaşım




  • O sizin fikriniz saygı duyarım. Ve ne demek "haddimize değil". tabii ki fikrinizi beyan edeceksiniz.

    Amaç fotoğraf çekmek ve hobi ise bence makina 2. plandır. ama ekmeğini fotoğrafçılıktan kazanıyorsan en iyisini alman şart.

    Nikon D7000 kullanıp efsane fotolar çekenler de var. Çok pahalı makinalarla kedi köpek çekmeye çalışan da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercom

    O sizin fikriniz saygı duyarım. Ve ne demek "haddimize değil". tabii ki fikrinizi beyan edeceksiniz.

    Amaç fotoğraf çekmek ve hobi ise bence makina 2. plandır. ama ekmeğini fotoğrafçılıktan kazanıyorsan en iyisini alman şart.

    Nikon D7000 kullanıp efsane fotolar çekenler de var. Çok pahalı makinalarla kedi köpek çekmeye çalışan da.

    Kedi köpektende efsane fotoğraflar çıkarsa ne olacak.
  • Konuyu sim ekipmanlarından fotoğrafçılığa çevirmiş gibi olmayayım ama Kedi çekmek fotoğrafçılık camiasında en ucuz hareketlerden sayılır. Ve sağlam fotoğrafçılardan çok nadir kedi fotoğrafı görürsünüz. Sağlıklı bir yaklaşım olmayabilir ama durum böyle.
  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.