Şimdi Ara

SIM kartıyla banka hesabınızı boşaltabilirler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanal Banka Mağdurları Derneği Başkanı Cem Polatoğlu, “tek kullanımlık şifre” uygulaması sayesinde sanal banka dolandırıcılığının yüzde 70 oranında azaldığını, ancak, dolandırıcıların yeni yöntemler geliştirdiğini bildirdi.
    Nasıl yapılıyor?
    Bu uygulamanın “araya girme yöntemi” olarak adlandırıldığını belirten Polatoğlu, şöyle devam etti: “Bunun için mağdurun kimliğinin detayı ya da fotokopisi temin ediliyor. Dolandırıcılar bunu işbirlikçilerden de elde edebiliyorlar. Örneğin, Türkiye'de en ufak bir şirkete giriş yapılırken bile kimliğinizi bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Kimlikler anne ve baba ismi de dahil birçok bilgiyi içeriyor. Bunlar kötü niyeti kişilerce toplanıp, belli ücret karşılığı satılmakta. Büyük şirketler bile istemeden bu tür dolandırıcılıklara aracı olmakta. Dolandırıcı, bu şekilde elde ettiği kimlik bilgileri ya da fotokopisiyle GSM operatörüne başvurup, mağdurun telefon numarası için yeni bir SIM kart çıkartıyor. Sonra kimlik bilgilerini ve çıkartılan SIM karta SMS'le gelecek tek kullanımlık şifreyi kullanıp, internet bankacılığından hesabı boşaltıyor. Mağdur durumu fark edene kadar iş işten geçmiş oluyor.”
    Çözüm önerisi;
    Bu tür dolandırıcılığın önüne geçmek için, tüm dünyada 1,5 dolar değerinde bir cihazın kullanıldığını belirten Polatoğlu, şöyle devam etti: “Söz konusu cihazı bilgisayarınızın USB girişinden bağlayıp, bankaca verilen kartınızı bu cihazdan geçirip, kart şifrenizi giriyorsunuz. Banka da canlı olarak sizin orada olduğunuzu anlıyor ve o zaman işleminizi yapıyor. Dolandırıcının sizi soyması için şifre ve parolanızı bilmesi yetmiyor, kartınızı çalmak ve şifresini de bilmek zorunda. Bu uygulanırsa, dolandırıcılıklar hemen hemen bitecektir.
    Türkiye'de müşterinin isteği üzerine bu sistemi sağlayan bir iki banka var. Tüm bankalar bu sisteme geçmeli ve zorunlu hale getirilmeli. Türkiye, dünyanın en çok sanal soygun yapılan ülkelerinden. Bizim kadar çok yasal boşluk bulunan az ülke var. Dünyanın hiç bir yerinde müşterinin soygundan sorumlu tutulduğu bir anlayış yok. Banka önlemleri dört dörtlük almadıktan sonra, soygundan kendisi sorumludur.”

• bu 1,5 dolar değerinde cihazın ne olduğunu bilen var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telit35 -- 31 Mart 2011; 21:28:01 >
  • işbankasındaki cep anahtar uygulaması olabilir. birde garantinin bu tür bir cihazı var, anahtarlık şeklinde sanırım.
  • Evet benim bildigim garanti isbankasi yapikredi bankalarının var bu anahtarını gibi şifre üreten aletten ama USB ye bağlanma yok. Bence saçma böyle seyler simkart yenileme yapınca değiştirince vs. Akbank 3 gün bloke koyuyor yapıkredi Bankası'da bloke koyuyor ve aymden açılıyor bu bloke. Finansbankda öyle müşteri hizmetleri aranip bloke kaldırılıyor. Diğer bankaları bilmiyorum ama bu bankalar bu sekilde yedek sim kart cikartsalarda herhangi birsey olacağını sanmıyorum.
  • vodafone sim kartım arızalanmıştı yenisini çıkarttım. sonra bir gün iş bankasından işlem yapayım dedim.. sim kartınız değişmiş veya numara değişikliği yapılmış diye uyarı çıktı ekranda hiç bir işlem yapamadım :)

demek ki isteyen banka bu güvenliği alabiliyor. daha sonra atm den numara blokesini kaldırdım açıldı hemen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subat

vodafone sim kartım arızalanmıştı yenisini çıkarttım. sonra bir gün iş bankasından işlem yapayım dedim.. sim kartınız değişmiş veya numara değişikliği yapılmış diye uyarı çıktı ekranda hiç bir işlem yapamadım :)

demek ki isteyen banka bu güvenliği alabiliyor. daha sonra atm den numara blokesini kaldırdım açıldı hemen..

sim kart değişikliği nasıl anlaşılmış ki numara değişikliği bilinir ama sim kart değişmesi garip geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: telit35

bu 1,5 dolar değerinde cihazın ne olduğunu bilen var mı

"Söz konusu cihazı bilgisayarınızın USB girişinden bağlayıp, bankaca verilen kartınızı bu cihazdan geçirip, kart şifrenizi giriyorsunuz. Banka da canlı olarak sizin orada olduğunuzu anlıyor ve o zaman işleminizi yapıyor"
    usb ye takılan kart okuyucusu. kredi kartını aynen pos cihazlarında olduğu gibi okutuyorsun. banka seni kartından tanıyor ve kart şifresini soruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kredi Kartı Kullanmayın !
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kart okuyucu bildiğimiz bir şey
    fakat kredi kartını nasıl okutuyoruz bunun için program mı kurmak gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telit35 -- 1 Nisan 2011; 14:10:16 >
  • Benimkni boşaltamazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco
    Benimkni boşaltamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noxco
    Benimkni boşaltamazlar.

Neden
  • hesabınızı internet bankacılığına kapatırsanız...
  • Büyük miktarda parası olmayan için sanırım bu kadar riske kimse girmez.Çok paranız varsa hesapta,internet bankacılığını kullanımını sadece sizin bilgisayarınızın IP numarasına sabitleyebilirsiniz,başka bilgisayardan (başka IP'den) giren işlem yapamaz,daha doğrusu hesaba bile giremez.
    Bu kadar önlemden hırsızlar sizin sim kartınızı çıkarıp-ayrıca internet bankacılığı şifrenizi ve parolanızı öğrenmek yerine sizin banka kartınızı çalmayı tercih eder daha kolay olur.
    Bence kandırılnmak ve dolandırılmak az çok akıllı bir insan için pek de kolay değil.

Yine de başınıza böyle bir olay gelirse,durup dururken,hattınız çekmezse,yani iyi çekmesi gerektiği halde çekmezse,birkaç dakika sinyal gelmezse,hızlı hareket edip,operatörü aramakta fayda var,tabi hesabınızda önemli miktarda para varsa.
  • mobil onay kodu kullanımlarında sim kart değişirse banka mobil onay kodu kullanımını bloke ediyor.
    bankasına göre belli süre bloke veya elle atm üzerinden kaldırma şeklinde işliyor.
    kuveyt ve iş bankasında abimin başına geldi ama standart bir prosedür mü hepsi için bilmiyorum.
  • ben işcebi çok kullanıyorum
    ve interaktif şifremi de guvendiğim 3 kişi daha biliyor. bana ucretsiz havale yapmak için

ama sim kart değişse bile interaktif şubeye girmek için işcebe ait tek kullanımlık şifre gerekiyor
    birde parola.
    bu şekilde şifremi başkaları bilse bile hesabıma giremezler..
  • quote:

@NetAnket.Net
    başınıza böyle bir olay gelirse,durup dururken,hattınız çekmezse,yani iyi çekmesi gerektiği halde çekmezse,birkaç dakika sinyal gelmezse,hızlı hareket edip,operatörü aramakta fayda var,tabi hesabınızda önemli miktarda para varsa...

• telefonuma cep anahtar programını yükledim. mobil onay sms i gelmiyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem
    telefonuma cep anahtar programını yükledim. mobil onay sms i gelmiyor artık.

• arkadaşlar buradaki forumda adımıza kaç hat olduğunu buradaki yazılardan faydalanarak öğrenebiliriz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_45142927/tm.htm#
  • ben konuyu 31 mart'ta açtım 2 gün sonra;
    Adana'da sim kart operasyonu
    02 Nisan 2011 Cumartesi 10:28
    Adana'da aralarında bir hakimin de bulunduğu çok sayıda kişinin kimlik ya da ehliyet fotokopisine fotoğraflarını yerleştirmek suretiyle sim kart alan ve bu kartları 50 TL'ye sattıkları ileri sürülen iki kişi gözaltına alındı.
    ADANA (İHA) - Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kocavezir Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolondarıcılık Büro Amirliği ekipleri gelen bir ihbar üzerine Kocavezir Mahallesi, Kocavezir İşhanı önünde Murat Ö. (32) ile Ramazan C.'nin (25) vatandaşların kimlik ve ehliyet fotokopisini ele geçirerek başkasının üzerine sim kartı çıkartıp 50 TL'ye sattığını öğrendi.
    Bunun üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürü Amirliği'ne bağlı güven tim ekipleri iş merkezi etrafında çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda Murat Ö. ve Ramazan C. yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinden 15 adet sim kart, çok sayıda kimlik ve ehliyet fotokopisi, elektrik faturası ele geçirildi. Zanlılar ve ele geçirilen malzemeler emniyete getirildi.
    Zanlıların emniyette yapılan sorgulamasında ele geçirdikleri kimlik ve ehliyet fotokopisine kendi fotoğraflarını yerleştirerek GSM bayilerine sim kart için başvurduktan sonra, kimlik
    fotokopisiyle TEDAŞ ya da ASKİ'den fatura alarak sim kart çıkartıp, bu hatları vatandaşlara 50 TL'ye sattıkları belirlendi. Zanlıların şu ana kadar 8 kişinin adına sim kart çıkarttığı belirlendi.
    Zanlıların Konya'da da aynı işi yaptıkları ve burada kimlik fotokopisine fotoğraf yerleştirerek resmi kurumdan fatura istediklerinde isim benzerliğinden dolayı bir hakimin faturasının verildiği ve hakimin üzerine sim kart çıkartıldığı ortaya çıktı. Ayrıca Murat Ö.'nün daha önce kardeşi Mehmet Ö.'nün kimlik fotokopisini alarak üzerine sim kart çıkartıp sattığı da belirlendi. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
    Zanlılardan Murat Ö.'nün "resmi belgede sahtecilik, hırsızlık, kredi kartını kötüye kullanma" suçlarından kaydı bulunduğu öğrenildi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.