ya bu simplus lar 2 -3 kartın yüklenebildiği sim kartlara yüklenmiyomuş doğrumu?? yoksa adam kendi yapamadı diyemi öyle dedi bize
Hocam sim plus kartları kopyalama da bir sorun yok ben şimdiye kadar 20 taneye yakın kopyaladım eğer sorun çıkıyorya iletişim hızını ve kart okuyucunun kristal frekansını dusurup deneyin 3.75 mhz kristal frekansı ideal bu iş yanlız biraz zaman alır kopyalaması...
ha bu arada sakın kartını guvenmediğin yada tanımadığın bir yerde kopyalatmaya kalkmayasın cunku senin ruhun bile duymadan kendinede kopya çıkartabilir hatta sen basında beklesen bile yapılır bu iş. Kart kopyalama demek senin hat ve kartına ait olan imsi ve ki numaralarının sim karttan okunması demek imsi 8 byte ki ise 16 byte uzunluğunda hex sayıdır. Bulunan bu numarayı kopyalama programı otomatik olarak dat uzantılı bir dosyaya kaydeder ve sen gittikten sonra adam kendisinede bir kopya cıkartabilir rahatlıkla cunku son gunlerde abi al su hattı 1 ay kullan daha sonrada kaldır at diyenleri cok duydum bilmem anlatabiliyormuyum.
sana tavsiyem guvendiğin bir yerde kopyalat veya kendine bir kart okuyucu al yada yap maliyeti 20 milyonu gecmez sonrada gonlun rahat olsun..
saygılar...
Anka kart okuyucu al yada yap demişsin; hadi almasını biliyozda bu yapma nasıl oluyo? biraz açarmısın lütfen...
harbiden ya maliyeti 20 milyonsa yapimde nasıl yapılıyo bu?
bende yapayım ama galiba anka sen elektronik muhendisiydin yanlıs hatırlamıyosam anlatsan da anlamam.... gecen gun telefoncuya ne kadara kopyalıyosunuz dedim 35 milyon dedi... zaten cihaz + 1 kart 40 milyona geliyoo su aycell ve turkcell 2003 leri kopyalayamıyorlarmıs galiba bu isi kopyalamayı becrsinler bu cihazlardan vende alacam
anka hocam galiba simplus sorununu cozmussun ya bu aycell kartlar bu konuda bi gelişme varmı bilgilendirisen seviniriz saygı bizden...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by georgia</i> <br />bende yapayım ama galiba anka sen elektronik muhendisiydin yanlıs hatırlamıyosam anlatsan da anlamam.... gecen gun telefoncuya ne kadara kopyalıyosunuz dedim 35 milyon dedi... zaten cihaz + 1 kart 40 milyona geliyoo su aycell ve turkcell 2003 leri kopyalayamıyorlarmıs galiba bu isi kopyalamayı becrsinler bu cihazlardan vende alacam <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> kardeş nerde bu kopyalayıcı internetten alınıyormu ve kullanması kolaymı?
forumda bi arkadas satıyodu emin degilim ama itech.kolayweb.com olabilir.. kullanım konusunda bilgim maalesef yok
İsteyen arkadasa bu cihazı kiralayabilirim ki kopyalama konusunda da yardımcı olurum.
:))) tamam arkadaslar bu konuda her kes bayağı ilgili size bir sema cizip gondereyim. Ben baskı yapmadan el ile delikli karta monte ettim isteyen arkadaslar olursa bu yontemi kullanabilirler yada baskı devresini cizeyim Eağle formatı olabilir yada post script dosya yapayım pcb ye bastırcaksanız onlar post script dosyayı rahatlıkla acarlar ve size hazırlanmıs olarak verirler sizede montajını yapması kalır.
Yada dahada istekli ve meraklıysanız pcb kart basmaya size bunun nasıl yapılacağını pratik yoldan öğretebilirim ve her defasında kucuk bir elektronik devre yapmak gerekirse kendiniz yapabilirsiniz bundan sonrası için Hangisi ilginizi cekiyorsa bana bir cevap yazın o konuda yol alalım...
bu arada bir arkadasım elektronik muhendisiydin diye yazmıs evet doğru ama 15 yıldırda pc dunyasının içindeyim ve yazılım donanım bir arada götürüyoruz işte..Bir cok projeye imza attık ama kıymetimiz bilen olmadı :-))))
Ha bu arada Turkcell2003 ve aycell kartlar neden kopyalanamıyor konusuna bir acıklık getireyim...
Arkadaslar kopyalama işleminde brutte force denilen bir yontem kullanılır yani bunu su sekilde acıklayabiliriz elinizde 4 haneli sifresi olan bir canta dusunun ve bu cantanın sifresini bilmiyorsunuz bu durumda ne yaparsınız 0000 dan 9999 a kadar olan butun ihtimalleri denersiniz ve bir yerde canta acılır yani sifreyi cozmus olursunuz işte bu yonteme brutte force denilir..
Eski kartlarda her ihtimal karta gonderildiğinde karttan bir cevap gelir olumlu yada olumsuz işlem diye bu deneme sayısında bir sınırlama yoktu fakat yeni generasyon sim kartlarda yani turkcell 2003 ve aycell kartlarda bu deneme sayısı sınırlandırıldı belli bir sayıda denemeden sonra kart gecici bir sure kendisini kilitlemekte yani bloke diye dusunmeyin sizden gelen sorulara cevap vermeyip duyarsız kalmakta bu sure bizim için çok kısa bir sure belkide saniyenin onda biri bir sure fakat boyle olunca yani kartın suskun kaldığı donemlerde biz sifreyi kacırıyoruz butun sıkıntı bundan kaynaklanmakta bu durum cozulduğunde zaten olay cozulmus olacak..
bu işlerin piri dejan kalyevictir ki bu vatandaşta zamanında nokia firmasının arge muduruydu onun yazdığı simscan v2 programı kullanılmakta yada bir program daha var ücüncü parti cardinal diye oda aynı yontemi kullanmakta olup en kesin ve hızlı cozum simscan programı yakalamkatadır....
Şimdilik bu kadar kısa bir bilgi yeter sanırım
her kese tesekkurler...
ANKA büyüksün....
Sabah 06:00 da nöbetim var ve saat su anda 01:45 yatmam lazım ama yatmadan önce turkcell 2003 ve aycell kartlar hakkında kucuk bir bilgi daha vereyim....
Şimdi bizim asıl simkartlar okuduğumuz imsi ve ki numarası demiştik bu numaranın geri kalan yarısıda gsm operatorunun databaseinde kayıtlı yani numaranın tamamı bizde değil bunu su sekilde acıklayabiliriz. Diyelim elimizde 20 milyon liramız var (bende o kadarıda kalmadı ama hadi öyle olsun malum ay sonu :)))) ) ve biz bu parayı tam ortadan ikiye yırtıyoruz bunun yarısı bizde yarısıda Gsm operatorunde alışveriş yapmak istediğimizde ikimizin bir araya gelip bu yırtık iki parcayı birleştirmemiz gerekirki anca bir şeyler alabilelim...
Eski kartlarda brutte force yontemi ile imsi ve ki yi bulabildiğimiz söylemiştik fakat yeni kartlarda bu yontemin işe yaramadığını belirtmiştik bunun için dusunulen bir yontem var oda su sekilde..
Cep telefonu ile bir arama yapmak istediğimizde telefonumuz kartımızdan okuduğu bilgiyi (imsi ve ki numarası) Gsm operatorune yollamıyormu yolluyor biz bunu karttan okuyamıyorsak havada yakalayarak cozumleyebiliriz fakat bu gonderme esnasında criptolama kullanıldığından önce sinyali yakalayacağız ve sonrada criptolanmıs algoritmayı cözmemiz gerekecek ki bu da cok profesyonel bir iş ve laboratuvar ortamı gerektiren bir durum fakat su sıralar bu iş uzrinde çalışmalar yapılmakta belki ucuz ve basit bir yontem çıkar...
Biliyorsunuz dusmana hazırlıklı olduğu yerden değilde hiç beklemediği bir yerden saldırmak zaferi getirir cunku saldırıyı beklediği yerde zaten gereken tum önlemi almıştır..
Philipsin urettiği croptoworks yayın sifreleme yontemi ki bu sistem ulkemizde digiturk firması tarafından kullanılıyor kucuk bir timing (zamanlama) hatası fark edilerek cozulmustu ve su aralar digiturk yayın sistemini değiştirmek için calışmalar yapmak mesgul..
Neyse ben artık yatayım ...Her kese iyi geceler görüşmek üzere..
ya arkadaşlar teşekkürler güzel şeyler yazmışsınızda ben dediklerinizden en ufak birşey anlamadım acaba ben yanlış bir sorumu sordum bir turkcelli birde telsim sim kartı tek karta nasıl kopyalayabilirim bunu kopyalayacak alet nerde satılır diye sordum
eskiden baskuda.com da satılıyordu şimdi bu sitede bir çalışma var sanırım. aletin adı simdoctor gibi birşey. hepsiburada.com a bak Olmazsa sirkeci de ram yada lider gsm de var.
Anka devre şemasını verse iyi olur valla, Yoksa alıncak gibi değil. Az buçuk elektronikten çakıyoruz, devre şeması olursa yapmayı deneriz.
Walla yapılacak gibi durmuyo ama
Yapılır yapılır :)))) gözünüzü korkutmayın semayi hazırlıyorum Birkac saate hazır olurda kime göndereyim benim web sitem yok Bozgartaldan mi rica edeyim sitesine koysun arkadaslarda oradan alsinlar..