Şimdi Ara

silinsin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 100hz yazan trinitronların arkasında 50hz yazıyor.Bunun sebebi nedir?Kendime bir tane kv-21t3d aldım.Görüntü ilk günki gibi maşallah.Av'da hafif sola kayma olsa da rgb kanalına geçildiğinde görüntü cuk merkeze oturuyor.Gidin ikinci elcide sony denk getirin test edin acımadan alın.


    İlerde bulursam bir kaç trinitron daha alacam silinsin .PVM'ler bvm'ler bulunmadığı gibi bulunsa bile o kadar para vermek anlamsız geliyor.DH kullanıcısı olarak f/p hareket etmek lazım, 50-60hz bir tüplü tv, çinden rgb kablo geriye uyumlu softmod cihazlar bitti.İşin ilerisi fetişizm.TV'yi alırken stereo kulaklık çıkışının olup olmadığına dikkat edin, en azından ses sistemini stereo olarak bağlamanıza yardımcı olur ilaç gibi gelir.Yoksa eski tv'lerde mono olarak oynarsınız kendi dahili iğrenç hoparlörü ile.Ses sistemi ile tv'nin kendi hoparlörü arasında dağlar kadar fark var.Özellikle fatal frame gibi korku oyunlarını oynarken.Şu bilgisayar monitörü ve rgb sinyali alma olayınıda bir araştırmak lazım, daha ucuza daha güzel görüntü almak belki mümkün olabilir.





  • 50 hz elektrik degeri 100 hz ise tazeleme degeri bunlar ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    50 hz elektrik degeri 100 hz ise tazeleme degeri bunlar ayrı.

    Peki bu modelde kv-21t3d 60hz (tazeleme hızı) alabilmem mümkün müdür?Yani herhangi bir 50hz-60hz kısıtlaması var mıdır?Mesela tekken 5'in açılışında seçenek sunuyor oyun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JourneyToTheWest -- 9 Mart 2021; 21:48:29 >
  • 98 ve sonrası üretilen çoğu crt de 60 hz desteği vardır.secenegi secince oyun baslıyorsa 60 hz tesindir ancak yine yazmak gerekirse eski oyunlarda tazeleme hızı yukseldikçe parlaklık azalır ve piksel hataları belirmeye baslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 9 Mart 2021; 22:56:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    98 ve sonrası üretilen çoğu crt de 60 hz desteği vardır.secenegi secince oyun baslıyorsa 60 hz tesindir ancak yine yazmak gerekirse eski oyunlarda tazeleme hızı yukseldikçe parlaklık azalır ve piksel hataları belirmeye baslar.

    Pal60 hz seçeneği ile görüntü alabiliyorum wii'de oyunlarda.Bu da desteklediği anlamına geliyor sanırım.

  • evet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahili ses sistemi gayet tatminkar sayılabilecek türleri var trinitronların. Benim Fx66 da 2+1 ses sistemi vardı. Yeni aldığım Dr34m69 da da tweeter + 3d subwoofer ve 2 tane 6w hoparlör var.

    Bu arada piyasada zibilyon tane Crt var özel bir model söylemek zor. Lakin bizzat kullandığım modeller hakkında tecrübelerimi aktarabilirim.
    Sony KV-29CS60 bu model arkada 2 tane RGB scart desteğine sahip gayet tatminkar bir görüntü ve ses sunuyor. Scanlineler dikey haberiniz olsun. Orta düzey bir tv dir sağda solda gördüğünüz profesyonel üst düzey crt lerdeki gibi scanline beklemeyin daha ince ve sönük lakin gayet yeterli.

    Sony KV-29FX66E üstteki model ile neredeyse denk sayılır, şasesi aynı lakin dış görünüşü değişik. Tüpü aynı Scanlineler dikey yatay değil. Üstteki modele göre PIP gibi ufak tefek özellikleri var ve arkada 2 RGB scart 1 tane de sadece kompozit ve s video çalıştıran scart mevcut. İkiside 100Hz.

    Sony KV-DR34M69 bu model meşhur redditte öve öve bitirilemeyen Sony Fv310 un okyanusya kıtası için üretilen versiyonu sayılır. En iyi SD tüketici Crt si mi tartışılır lakin Tr de Pvm Bvm hariç bulabileceğiniz en iyilerden. Resmi olarak Tr de yok ama zamanında başka yollarla Tr ye getirilip satılmış. Arkada 3 kompozit giriş, 1 kompozit out ( vcr ler için sanırım ), 1 s video ve 1 adet komponent var. RGB desteği yok modlamak lazım. Scanline ler dikey. Üstteki modellere göre daha net ve keskin scanline sunuyor. Ayrıca 3 dimension comb filter var kompozit gibi renk bilgilerini tek tek ayrı kanallardan taşımayan sinyaller için faydalı.

    Yerli tüplülerden uzak durmak lazım sayamayacağım kadar yerli crt eskimiş biri olarak söylüyorum.

    Kargoyla almak ta büyük sıkıntı çok kolay hasar alabilirler ve masraflı olur.

    Alırken dikkat edilmesi gereken aşamalar :

    1-) Tv nin görüntü giriş tür ve sayılarına bakın ihtiyacı karşılıyor mu diye. 5. Nesil ve öncesi konsollarda ağırlıklı olarak takılıyorsanız sadece komponent desteği olan bir tüplü işinizi görmez misal. Çünkü komponent desteği 5. Nesil ve önceki konsollarda yoktur. Kompozit çöpüne kalırsınız.

    2-) Ekran boyutuna göz atın. Koca bir odanız var yayıla yayıla oyun oynamak istiyorsunuz. 72 ekran dan aşağı düşmemek lazım.
    Ama derseniz benim odamda büyük tv için ve yayıla yayıla oyun oynamak için yer yok. Yer olsa bile öyle oynamak istemiyorum. Odanın bir köşesine ufak bir 55 veya 37 ekran koyup geçebilirsiniz. 30 40cm uzaklıktan rahatça kullanırsınız.

    3-) Artık bu aşamada çevrenizde bulduğunuz Crt lerden kendinize az çok uygun olanları yavaştan belirlemişsinizdir. Bu Crt lerin arasında birbirleri arasında kıyaslama yapın ve elde ettiğiniz sonuçlara göre potayı daraltın pubg misali. Kullandıkları tüpler, kronik sorunu varmı, içindeki ses sistemi vesaire. Reddit gibi sosyal mecralardaki kullanıcı tecrübelerini okuyun.

    4-) Alacağınız Crt yi buldunuz alma faslına geldiniz. Test etmeden sakın almayın. Konsol veya herhangi bir görüntü kaynağı bulup Tv ye bağlayın. Geometri durumuna bakın. Renklerin aşırı patlaması, görüntüde hafif lekeler, bulanıklık varmı yokmu, horizontal ve vertical static te sıkıntı varmı. 240p test suite programını açan bir konsol ( ps1 veya snes ) bulup programı çalıştıratak Tv nin durumu hakkında bilgi edinmiş olursunuz. Şayet 2 3 kişi zor taşıdığınız bir cihazı evinize zor bela kurduktan sonra görüntünün yamuk yumuk ve çamur gibi olmasını istemezsiniz.
    Satsan satılmaz atsan atılmaz bu devirde kim crt alıyor bizim gibi fantazi peşinde koşturanlar hariç. Almışken en iyisini alın gerekirse sabredip nadir ve kaliteli işinizi görecek modeller peşinde koşturun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fat yine döşemiş..crt dedin mi dayanamıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psfat

    Tüplüyü tamir eden ustayı bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi birşey. Kimse yapmıyor tanıdık tamirciye sordum hatır için bile yapmayı göze almadı. Yedek parça da piyasada neredeyse yok hurda crt bulunup onlardan sökülecek. Uzun iş öyle yüksek model pvm bvm Fv310 Dr29 Jvc D serisi gibi nadide cihazlardan değilse masrafa değmez.

    Değişen servis menüsü ayarları değil tüpün arkasındaki mıknatıslar zamanla yerinden oynar tozlanır vesaire bu gibi sebeplerden geometri sapabilir ve servis menüsünden mümkün olduğunca riske girmeden yazılımsal olarak çözülmeye çalışılır.
    Başka bir konuda,ps2 network driver'i bulamadim. Demissin,ps2 online start up disc'i cool rom tarzi sitelerden indirebilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiler fena, bende tüplü arıyorum, ama letgoda insanlar ne sattığı malın ne olduğunu biliyor nede doğru düzgün resim çekebiliyorlar, garip garip tuhaf tuhaf tiplerle muhattap olmak zorunda kalıyorum. %95i cevap bile vermiyor muhattap olamıyorum bile aslında, ilanı verince otomatik olarak para cebine giriyor sanıyorlar bence.


    Uyuz oldum bir haftadır.

  • burada tecrube konussun...

    let go sabir isidir ve tecrube isi zaman ister zamanla hem dogru ilani ayirmayi ogrenirsiniz hem dogru insani...dogru tv nispeten yeni olan phillips ve sony ler dogru insan referansi olan... dogru urun temiz gorunen tabii goruntuden sonra denemekte sart denerken de bilgi gerekiyor bazen dogru urun en tozlu olan da olabilir tozlu olan hem iyi hem ucuz olabilir.bu da tecrube isi

    uzun yazmaya gerek yok let go da tecrube edinmeden vaz gecmek sizin de dogru musteri olmadiginizi gosterebilir karsidaki kisiye daha sonraki bir gun tekrar yazmasini soyleyin..eger gercek aliciysa yine yazacaktir aksiyse zaten yazmaz.eninde sonunda dogru musteri sizi bulacaktir.


    silinsin
    silinsin

    öyle acaip insanlar var ki aynı oksijeni yaktığınıza utanırsınız...bir de uyanık geçinirler

    bu acaip insanlar ben akıllıyım karşıdaki akılsız mantığında çarpışırlar biri yamulunca suçlu let go olur..

    uygulama sadece aracı insanlar kazmaysa adamlar ne yapsın..bu fırsat ta bu dünyada fazla..marketlerde 5 katı fiyata yiyin kazığı müstahaktır.

    akıllı çok olunca memlekette işler zorlaşıyor tabii normal.

    birine ilan aç dedim bir ara ucuza vereyim elimden çıksın dedi biri sevinsin

    dedim ver de gör,...

    400tl lik şeyi 100 tl ye ilan açtı..

    gelen mesajlar..

    bozuk mu birader

    degil

    neresi bozuk

    degil kardesim

    heee

    nooldu

    almıcam

    almayan sonra mesaj atmış

    birader senden almadım 300tl ye indirimde vardı onu aldım bozuk çıktı geri götürdüm almadılar senin yüzünden oldu...seninde ürünününde...

    bak şimdi

    bizim ki geldi satılmıyor ya bir sürü zıpçıktı yazıyor olmuyor ne yapiiim ühü

    dedim fiyatı 299 yap

    2 saatte ürün satıldı

    gerçek alıcı satıcıları çıkarırsan burada diger kullanıcılar şöyle ayrılıyor


    silinsin

    don arayanlar donunu arayanlar baskasına don arayanlar baskasının donunu arayanlar don satanlar donunu satanlar baskasına don satanlar baskasının donunu satanlar

    fazlası degil.


    silinsin

    bu kişileri eler sabırlı davranırsanız olur..

    bizim millete bir şeyi ucuza satamazsınız kazığı hissetmeden o şeyin saglam olduguna asla inanmazlar.

    uyanıklık ya o bakımdan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 16 Mart 2021; 16:50:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • silinsin 

    Hocam ben zaten seriyi tamamladım, Playstation one kutulu, Playstation 2 kutulu, Playstation 3 kutulu, Playstation 4 kutulu her şeyim tam artık, tek eksiğim olan tüplü tv kalsın şimdilik, elimdeki 37 ekran dandikle idare ederim bir süre görüntüsü çokta kötü değil. Elbet bi yerde birinden olmadık anda bulurum gibime geliyor istediğim Sony tüplü tv'yi.


    Letgo Zebramo v.s alayını kaldırıyorum, bende çok pis eski elektronik eşya hastalığı var, hastalığımı tetikliyor bu siteler, saçma fiyatlarda siniri yapıyor :D

  • her seyin vakti var abartmak kolleksiyon yapmakla evi cop yapmak arasindaki farki belirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 15 Nisan 2021; 3:3:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.