Şimdi Ara

silinsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonraki amaç bi şekilde Crt Tv ye pc bağlayıp cru ile özel çözünürlük oluşturup coşmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun de dayanamayıp 50 tl ye buldugum asus splendid ozellikli kare lcd monutoru almaya gittim.bir de wii ye scart aldım o da uçtu.

    renkler oyle arttırılabiliyor ki boya kazanının içine düşmek gibi..çok yogun ve retro oyunlara uygun..bu yogunluk olayı retro oyunlara özgu bunu ust bir cihazda denerseniz oyun yapay görünecektir uymaz iyi monitör dehşet yogunlukta renkler.


    silinsin

    silinsin

    silinsin

    silinsin

    silinsin

    çöpe iyi bakın hazine olabilir.




    tablet kamerası iyi çekmesede bir mini komidin 1 kontorland kol ve asus hoparlorlu kare lcd monitör den oluşan bedava ya yakın maliyetli arcade cihazımız hazır...iyi oldu yav
    komidin ikinci el 20tl
    arcade kol kontorland 50tl
    asus monitör 50 tl.

    simdi bilgisayara baglı ama vga çevici ekleyince rapberry e

    raspberry zero 50tl
    çevirici 20tl

    toplam maliyet 190tl

    arcade cihaz çekmeceli.
    ya benim babam kurtajdan vuruyor parayı bırakalım şu gariban işleri diyen kendine 60 000tl ye 75 inch oled bakabilir.buna 50 000 tl lik super hızlı pc lux bir arcade kabin 3000tl vs snow bros a devam.

    az maliyet çok iş.


    silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 25 Ocak 2021; 20:26:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şimdi de tuplu tv scart tan rgb wii ve gamecube mario kart farkı


    silinsin
    silinsin
    silinsin

    rgb siz geçen yıllara yazık.
    silinsin
    silinsin
    renkler bu resimlerden en az 3 kat yogun iyi kameramız olsa...fark belli oluyor zaten.

    silinsin


    gerçi bu lcd crt olayında elektrik biraz fazla çekiyor gülü seven dikenini yer ama akşam saat 22 00 den sonra elektrik 4 te 3 oranında ucuz..bu da başka bilgi.çeyrek fiyatahaftada bir açıyoruz ya neyse.

    bu da super mario sunshine farkı


    silinsin
    silinsin
    silinsin
    silinsin
    silinsin

    işin garibi bugun switch için binlerce lira ödeyip mario oyunları arayanların yüzde doksanı nın bu oyunlardan hiç haberi yoktur veya hiç oynamamıştır.
    silinsin

    ve diğerleri de coşuyor..çöpe atılmış ve sehpası dahil 70 tl ye alınmış bir cihaz ve 1 kablo için hiç fena değil.


    silinsin

    silinsin
    silinsin

    içimizde de böyle hiç deger verilmeyen ama vermeyenlerden daha degerli insanlar var...
    böyle de sonic oynayan var mı acabaya da farkı fark eden.yahu biz led de oynuyoz demeyin bir de tuplu de deneyin...nostalji nin dibi.

    silinsin

    silinsin
    insanların wii yi kullanamadan köşede çürütüp sonra üç kuruşa satmaları da başka hikaye



    silinsin

    insan ya her şeyden bıkar kıymetini bilmez.
    silinsin
    silinsin

    silinsin
    xbox scart ı birine vermiştim bir de.yine buluruz.

    silinsin


    hiç bir şey eskimez insan dışında.


    silinsin
    iyi her zaman iyidir..dıştan görünmese de..kıymetini görene

    silinsin
    bugün bir monitör bir kablo oyun degil sanki tablo...zengin olsan bir oyuna bin lira saysan ne olacak yerden bir lira bulup sevinen çocuk kadar mutlu olamadıktan sonra...sense o bir liraya tekme atar geçer giderdin

    şimdi fakir işi derler yok biz ps5 te alırız dört tane de o cihaza 10 000 tl basmak ve menusunde gezip satmak işimize gelmiyor o kadar hem bu oyunlar daha güzel en azından hatıraları var..yapay mutluluklar işte..dışarıda hava soğuk.insanlar havadan da soğuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 26 Ocak 2021; 3:9:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Anlamadım, şimdi scart mı iyi, rgb mi? Yoksa ikisi aynı şey mi? Dilin biraz karışık :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leon FR

    Anlamadım, şimdi scart mı iyi, rgb mi? Yoksa ikisi aynı şey mi? Dilin biraz karışık :)

    Scart bağlantı şekli, sarı kırmızı beyaz kabloyu da scarta dönüştürüp görüntü alabilirsin, direk rgb sinyalini de scart şeklinde alabilirsin.


    Ben ps2'ye ilk rgb kablomu aldığımda kafamı duvarlara vurasım gelmişti.Bunca zaman ps1-ps2-ps3, nintendo gamecube-wii x360 gibi konsolları tutup composit signalle senelerce gözlerime işkence ederek oynamışım.Onca kütüphaneyi.Evet arkadaşlar kendinize 37 ekran şirin bir tv bulun.Mümkünse 60hz olsun.Modlu bir gamecube kol girişli wii edinin.Bu makina aynı zamanda nes,snes,gamecube oyunlarınıda oynatacağı için 3 tane retro konsoldan kar edersiniz.İlerde paranız olursa onlarıda alabilirsiniz.Ama şahsi görüşüm gerek yok wii her açıdan daha kullanışlı bu konsolların oyunları için, response time ve çözünürlük fetişizminiz yok ise.


    Ayrıca tüplü tv'lerin response (cevap verme) zamanı sanırım lcd display'lere göre daha iyi.Sonuçta analog çalışan cihazlar.Emulatörler her ne kadar günü kurtarsada, konsolu tüplüye kurup oynayınca insan ayrı bir haz alıyor.60hz bir tüplü, softmodlu wii, 500 gb hdd, 32 gb sd card.İhtiyacınız olan bunlar.Ha birde unutmadan wii için classic kontroller ya da gamecube kontroller.Bazen gamecube kontrollerin emulatörlerde (wii içindeki) çalışmadığı söyleniyordu sitelerde ama ne kadar doğru bilemem.


    Tüm konsolları satın ama wii'yi satmayın.Wii jenerasyonu ve öncesi şahane konsollardır.Ps2 ve wii dönemi sonrası maalesef oyun ruhu öldü.En azından xbox ve playstation tarafında.Switch harika cihaz olsa da, o tegra x işlemcili tablete tutupta 3.600 lira vermem maalesef.PC parası, eksik olan retro konsollar dizilir.Şimdi wii'nin piyasası da uçmuş gitmiş gerçi ama zamanında 100-150 liraya bulunan makinaya 500 lira çekiyorlar.





  • anlayan anlıyor....

    her scart rgb degildir bazı scartlar composite goruntu verir..ama önemli kısmı rgb dir..rgb scartlar yesil mavi ve kırmızı rengi karıştırmadan ayrı ayrı verir ve renklerde karışma piksellerde titresme olmaz rgb scart içinde dirençler vardır sinyali duzenlerler her tv de rgb yoktur daha yeni uretimlere bakın 98 ve sonrası..

    bunun için youtube a rgb vs composite yazın aratın dedim ama çogu kişi videolarda hangisi hangisi karıştırmış en alttaki resim anlatıyor.

    https://www.youtube.com/results?app=desktop&search_query=rgb+vs+composite

    zahmet olmasın.
    hep daha da iyisi vardır..mesela tuplu tv de component varsa uçabilir....

    silinsin


    silinsin

    basit projeler için raspberry pi pico yu deneyin.


    silinsin


    composite yani sarı beyaz kırmızı kablo ile solda rgb scart ile sagda
    biz burada retro oyunlar için en iyi analog goruntuyu arıyoruz.. led lcd oled fazla yeni parlaklıkları yetersiz çözunurlukleri çok oldugundan tırtıklı ve buyuk pikselle hataları belirgin gösteriyorlar..
    retro oyunlar geçmişe goturmeli...lcd ile retro oyun oynanmaz çünkü bu oyunlar crt için yapılmışlardır fazla sırıtırlar bir şeyler yanlıştır bunları yazdım.ha 2000 senesi sonrası nesil için bu durum böyle degil onların retrosu lcd teknolojisi.
    plazmalara gelirsek crt havası verseler de çözünürlük fazladır pikseller oturmaz görüntü basık ve geniştir hatalar yine belli olur yenileme hızı fazladır.

    PEKİ ESKİ VE UCUZ LCD TV LER BUGUNUN PAHALI LED TV LERİNE ÇEVRİLEBİLİR Mİ.
    GÜÇ TASARRUFU VE DAHA PARLAK EKRAN DAHA İYİ GÖRÜNTÜ..VOLTAJ AYARI GEREKEBİLİR.
    SADECE FLORESANLARI ÇIKAR LEDLERİ TAK.

    surucuyu unutma el becerisi kesin şart o yoksa çalışan şeyi kurcalama çalışan zaten çalışıyordur.







    bence lcd lerin dez avantajları olsa da pıt pıt sönen ledler de buyuk sorun olabiliyor bilmem kac bin saat dense de çevredeki tv lerden görunenler baska.

    gerci ben monitoru 50 tl ye aldım lambasına 2 katı verirmiyim o da muamma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 27 Ocak 2021; 3:51:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle, pixeller oturmadığı gibi scanline efekt açtığında orjinal çözünürlük dışındaki konuma kayan veya büyüyen pixeller yüzünden oyunun yazıları düzeni garip gözükür.İşin yoksa bir sürü ayar çek uğraş dur emulatörden vs.


    Sony trinitron tv'leri arayın.Sabredin acele etmeyin, eninde sonuda bir tane bulacağınızdan eminim.37 ekran retro için en ideal'dir şahsi görüşüm.Görüntü çok net oluyor, 55 normal kullanım için, 75 tavsiye etmem çok sırıtıyor.Amiral gemi veya orta segment bir telefonunuz varsa, kesinlikle ps1 psp emulatörü kurun.Atachment tarzı bir kol satın alın ucuz yollu, Gece yatakta silent hill keyfi tekken 6 keyfi.Psp'deki görüntüyü 4x yaparak baya kaliteli görünmesini sağlayabilirsiniz.Oyun oynayacak kişiye, çözüm çok, sadece nasıl keyif alacağınızı ve nasıl ucuza halledeceğinizi seçmeniz lazım kafanızda.





  • Bu arada yazmayı unutmadan.Wii ile eski nintendo oyunları oynamanın yanı sıra sony tarafında da aynı şey ps3 ile mümkün.Cfw'li bir fat ya da slim varsa elinizde (super slim değil) tüm ps1 ve ps2 oyunlarını ana menüye kurulum yaparak oynayabilirsiniz. Nihayetinde rgb çıkışı sony tarafında ps3'ece nintendo tarafında wii u'ya ca var.


    Ayrıca switche'e 3600 verene kadar 1200'ü wii u'ya vermek daha mantıklı.Wii U aynı zamanda içinde wii donanımı bulunduruyordu yanlış hatırlamıyorsam.Hatta öyle ki, wii'ye yaptığımız soft mod işleminin benzerini virtual wii konsoluna yapıyoruz.Crt+Rgb candır.


    Masam az geniş olsa retro pc oyunları için birde philips crt monitör koymak istiyorum.

  • CRT de 55 bildiğimiz 21" monitör boyutunda, 37 ekran bir karıştan hallice. 37 ekran çok küçük bir çok kişiye keyif vermeyebilir. Yeriniz varsa mümkün olduğunca en büyük CRT'yi alın. CRT'de piksellleşme gibi bir durum oluşmaz. Burada baktığınız mesafe de önemli. 30 Cm gibi bir mesafeden bakacaksanız 55 kafi. 1 ila 2 metre arasında 72 veya 82 ekran iş yapar.
    100Hz ve 60hz CRT ler var birde. 100Hz CRT ler input lag yapar tıpkı HD Ready CRT ler gibi, ama gözle görülür fark olmaz. 100Hz "blaster gun" larda sıkıntı yapar. Buna karşın 100Hz CRT lerde; 60Hz CRT lerde yaşanabilen 15 khz de vızıltı yapması, 50/60Hz de titreme gibi sıkıntılar yapmaz.

    Ps3 te emülasyon işi sancılı. Ps2 oyunlarında lag yapabiliyor, emülasyonda fat slimden kötü. Ayrıca Ps3 RGB den bağlansa bile tüplü tv de berbat bir görüntü veriyor. Analog sinyal konusunda Ps3 zayıf.

    Kırmızı Yeşil Mavi renklerinin yoğun kullanılmadığı oyunlarda RGB ye göre daha yüksek çözünürlük sunan komponent kullanmak daha mantıklı. Bu renkleri yoğun kullananlar genellikle 3D platform arcade tarzı oyunlar, bu oyunlarda RGB daha iyi performans gösterecektir. Komponent desteğinin sadece 6. ve 7. nesil konsollarda desteklendiğini de ekleyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psfat -- 28 Ocak 2021; 19:38:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NOT OLARAK YAZALIM

    XBOX CLASSİC RETRO ARCADE OYUNLARI CRT TV DE OYNAMANIN EN MUKEMMEL YOLUDUR RGB SCART İLE KOSKOCA BİLGİSAYARI TOKATLAYABİLİR.
    HEM DAHA BASİT HEM DAHA ETKİLİDİR XBOX CLASSİC İN ÖZELLİKLERİ GÖRÜNTÜ ÇIKIŞ KABİLİYETLERİ ÇOK İYİDİR.BU KONUDA TAM BİR CANAVARDIR.

    XBOX UN KENDİ OYUNLARI DAHİL..CRT İÇİN EK BİR ŞEY GEREKMEZ.






    burada önemli olan dogru rgb destekli crt ekranı secmektir.


    silinsin

    kalite nin sonu yok sonucta 50 tl lik ps1 bile rgb destegi sunuyor,

    ha oyun konsolunuz yok e bilgisayarda yok tuplu tv de oyun keyfi istiyorsunuz...

    raspberry i bile biraz ayar iki lehim ile tuplu tv ye baglayabilirsiniz .


    silinsin





    silinsin

    secenek bol mega drive icin bile var.

    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=S8jFJjoIO8s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 30 Ocak 2021; 5:33:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tüplü Tv Eski Konsolar İçin Gayet iyi Lcd Tv lerde sıkıntı yaşana biliyor Wii olunca tüplüye taktım lcd hoşuma gitmiyo :Dsilinsin 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dignatory33

    Tüplü Tv Eski Konsolar İçin Gayet iyi Lcd Tv lerde sıkıntı yaşana biliyor Wii olunca tüplüye taktım lcd hoşuma gitmiyo :D 

    Komponent kablo ile dene

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar, elimde bir adet atari oyunlarını oynatan konsol var, geçen yıllarda aliexpress üzerinden almıştım. TV'ye AV girişiyle bağlanıyor, 2 adet erkek kablosu var biri ses biri görüntü için. Büyük lcd ekranda oynamak keyif vermediğinden 37 ekran güzel bir tüplü tv almayı düşünüyorum letgo üzerinden ama konsola uyar mı emin olamadım. Genelde hepsinde scart girişi var, internetten scart'ı av'a çeviren aparattan alsam işimi görür mü? Bir de genelde sony'nin 37 ekranlarına bakıyorum ama bunun dışında bana önerebileceğiniz bir tv modeli var mıdır? Bahsettiğim konsolun kabloları bu şekilde;

    silinsin
    silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemtravolta26 -- 13 Şubat 2021; 0:10:37 >




  • cemtravolta26 kullanıcısına yanıt

    Scart To Rca alın yani resimdeki ürün iş görür. Herhangi bir kıntı olmaz.

    silinsin



    Tüplü konusunda Sony, Panasonic, Toshiba ve Philips 'in 90 ların sonu 2000 lerin başlarında çıkmış modelleri tercih edilebilir. Çünkü daha eski tarihli tüplülerde RGB desteği olmayabiliyor. Rgb ve kompozit (sarı kırmızı beyaz) kablo farkı da forumda bolca mevcut. Tabii RGB desteği Tv de olduğu gibi konsolunuzda da olmalı RGB görüntü alabilmeniz için. Sizin aliexpress ten aldığınız konsolda bu desteğin olduğunu sanmıyorum lakin olur da ileriki zamanlarda Rgb destekli bir cihaz alırsanız Tv de de destek bulunursa çok faydasını görürsünüz. Zaten millet çöpe atıyor tüplüleri piyasası çok düşük, almışken sağlam bir Crt alın. Ülkemizde bolca Sony ve Philips Crt bulunuyor, önceliğiniz Sony olsun. Sony bulamazsanız Philips e yönelebilirsiniz.

    Ekran boyutu konusunda baktığınız mesafe çok önemli. 30 ila 70Cm arasında bir mesafeden bakacaksanız 37 ve 55 ekran yeterli olur. 1 metre ve fazlası mesafeden bakılacaksa 72, 82 ve 94 ekran daha uygun olur.

    Yerli arçelik beko vb. Crt' ler malzeme görüntü ve ses kalitesinde sınıfta kalıyor. Bir çoğu Rgb desteklemiyor. Hatta çoğu yerli Tv de 2000 lerin başlarına kadar Rf girişi hariç başka giriş bile yoktu. Ki Rf Crt de alabileceğiniz en kalitesiz görüntüyü sunuyor.


    Birde 100hz ve 60hz tüplüler var. 100Hz Crt lerde 60Hz Crt lerde yaşanabilen 15Khz sinyalde cızırtı, titreme sorunları daha az görülüyor. Ama 100Hz in bir eksiği var. 100Hz Crt' ler atari tabancalarında sıkıntı yaratıyor artan input lag' dan dolayı, fakat günlük kullanımda rahatsız edici bir durum yok 60hz Crt'lere göre.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ya selam, bende gittim bitane trinitron aldim letgodan. ancak goruntude kayma var, yamuk yumuk gozukuyor. internetten her tamirciyi aradım istanbul'da tüplü tv tamir eden tek bir yer bile bulamadım. var mı sizin tanıdığınız tamirci? şimdi ben bu işin ehli de değilim,youtube'dan ğrendiklerimle kendim açsam ölüme kadar yolu varmış. içindeki voltaj çok yüksekmiş. varmı bildiginiz bir tamirci istanbul'da?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettcavus -- 1 Mart 2021; 19:56:11 >
  • ahmettcavus A kullanıcısına yanıt

    Geometri sorunu Crt lerin klasik sorunlarından biri. Servis menüsüne girilerek çözülebilir.

    Tv kapalıyken İnfo tuşu + 5 tuşu + ses yükseltme tuşu + İçi boş kutu resmi olan tuşa sırasıyla basın girmesi lazım. Değişiklik yapmadan önce ayarların fotoğrafını mutlaka kaydedin varsayılana sıfırlamak gibi bir seçenek yok çünkü. Görüntü düzelene kadar ilgili ayarları düzenlersiniz. Hangi ayarın neyi değiştireceği televizyonun servis kılavuzunda yazar.

    Menüden düzelecek gibi değilse tüpün arkasındaki mıknatıslara el atmak gerekebilir ona da 30.000 volt yeme riskini alırsanız girişirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim fat iyice crt fanatigi oldu..servis menusu ayarlari oyle kolay kolay degismez bu tupun yerinden darbe sonucu oynamis olmasiyla alakali bir durum da olabilir omru ile alakali da bir frekans sorunu da servis menusu denenir ama yetmeyecektir daha fazla bozma olasiligi yuksek istanbul kum gibi tamirci kayniyor google a istanbul tv tamiri yazip aratin markasini da yazin ama bunlarin ben tupluleri eledim klasima yakismaz diyenlerini de cokca bulabilirsin acele etme sor tv yi iade et ya da yenisine bak ki zaten baska tv yi deneyerek alsan tamirden ucuza gelir.kimse tuplu tv nin arkasini acmamali ve bir yerine dokunmamali tup ve ozellikle ustundeki vantuzlu kabloya asla...yoksa ilk turk astronot kim olacak diye aramaya gerek kalmaz.


    silinsin

    let go da isini bilen kisiden degilde copunden kurtulani bulursaniz copu elinize alirsiniz bu farki anlayamayanlarin halini cokca gordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 5 Mart 2021; 3:3:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tüplüyü tamir eden ustayı bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi birşey. Kimse yapmıyor tanıdık tamirciye sordum hatır için bile yapmayı göze almadı. Yedek parça da piyasada neredeyse yok hurda crt bulunup onlardan sökülecek. Uzun iş öyle yüksek model pvm bvm Fv310 Dr29 Jvc D serisi gibi nadide cihazlardan değilse masrafa değmez.

    Değişen servis menüsü ayarları değil tüpün arkasındaki mıknatıslar zamanla yerinden oynar tozlanır vesaire bu gibi sebeplerden geometri sapabilir ve servis menüsünden mümkün olduğunca riske girmeden yazılımsal olarak çözülmeye çalışılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psfat -- 5 Mart 2021; 10:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psfat kullanıcısına yanıt

    servis menusuyle cok oynadım zaten. bi yerden sonra servis menusu de fayda etmiyor. tv'yi açıp o halkalarla ve manyetik bantlarla oynamak istiyorum ama voltajdan korkuyorum. Neresi güvenli neresi değil bilmiyorum. çünkü bunu yapıcaksam televizyon açıkken yapmak zorundayım ki ince ayarı yapabileyim.

  • bizim millet çarpılmadan anlamaz istediğimiz kadar yazalım....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.